Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • siege5

    aktív tag

    Sziasztok!

    Napelem telepítés került szóba a háztartásban. Evi kb 5500 kW fogyasztás az, amiben be kellene segítenie.
    Van a környékünkön egy szimpatikus cég, viszont AEG termékei vannak.
    Kérdésem, hogy jelenleg hogy áll meg mint műszaki tartalom a márka? Láttam van némi negatív visszhangja, de van konkrét ellenérv vagy pozitív vélemény róla?
    Illetve másik kérdés, hátha járt így valaki.
    Nem látok a jövőbe így nem tudom, hogy életem végéig vagy maradjunk földhözragattabbak a garik lejárta után hogy tudom rendben tartani a rendszert, például inverter csere.
    Szóval a kérdéseim a következők;
    Az elemek napelem inverter garanciája, mindenre kiterjed? Valahol azt olvastam, hogy kb 5 évente csereéretté válnak, ellenben vehetek rá 15 20 év garit is. Valóban ennyi ideig bírják? Ha igen a gari magában foglalja a cserét ha csak gyengül az eszköz, és nem konkrétan elfüstől?
    Másik részről a gari lejárta utáni rész érdekel.
    Ezekhez a rendszerekhez egy oda vissza órát szerelnek fel.
    Teszem azt nem tudom megfinanszirozni az inverter cserét, később a napelemét. Az Eon munkatárs szerint ilyenkor vissza kell cserélni az órát önköltségen a régi rendszerre. Járt már így valaki? Egyáltalán van ennek így értelme? Én laikusként úgy gondolnám, hogy ebben az esetben megy minden tovább csak a teljes áramfogyasztásom a hálózatról megy addig míg a rendszer újra nem üzemel, tehát nem fenyegethet egy váratlan anyagi bukta, csak legfeljebb kevesebbet spórolok.

Új hozzászólás Aktív témák