Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy [MSI TwinF.II 560] gyári hűtése alá lehet VRM bordát vagy ram süniket felrakni, mert nincs rajtuk semmi és ha lehet milyet? [Valahogy így gondoltam.] -
sestertius
őstag
-
Vigneau
félisten
válasz sestertius #4252 üzenetére
Meglátjuk, mennyiért dobják piacra nálunk hamarosan. Ami engem illet, megpróbálok az AC Twin Turbo Pro-nak felfüggesztést hekkelni a VGA-mra - hátha összejön. Már csak olcsón találnom kell egy hűtőt.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Gerisz
addikt
válasz sestertius #4252 üzenetére
Jól? Szerintem nem. Vagyis ezt a tesztet nézve nem.
Egyébként is valami katasztrófa a rögzítés. Nekem volt Setsugen-em és rémálom. Mikor teszed fel azt várod mikor reccsen egy nagyot valami. Vagy a kártya vagy valamelyik csavar. 3. szerelés után ment is az apróra. Ennek pedig ugyan az a rögzítése. A tesztben még 570-re is feltették uh. tuti jó.
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Üdv!
Hát egyrészt én egy másik tesztet láttam. Másrészt valóban gyengébb másoknál - nézzük azt is, hogy milyen felbontáson tesztelték. Ilyenen a büdös életbe nem fogok játszani, max. ha lesz kétszázam egy monitorra. Ergo ilyen igénybevételnek nem hiszem, hogy kitenném. Harmadrészt a vékony venti miatt van az egész, a többi hűtő nem fér el annyi helyen, mint ez. Valamit valamiért... Ami biztos, hogy sok kártyára jó és bőven veri a gyári hűtőt. Ha ezekkel arányos lesz az ára is, akkor lehet miről beszélni, ha nem...
Hamarosan kiderül. Valamit választanom kell, és az kompromisszumot kíván... egyelőre más hasonló alternatívát nem találtam, ennyi az egész.Amit aztán írtál, az már érdekesebb. A lényeg, hogy kevés tapasztalatot hallani róla, akár az első Setsugenről is... Erre itt vagy, aki kapásból rossz véleménnyel van.
Elveszitek a kedvem az élettől is... komolyan mondom hihetetlen, hogy itt tartunk 2011-ben, nincs egy normális vga hűtő, ami vékony is, hatékony is és netán még több vga-ra is kompatibilis. Kivagyok...
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Vigneau
félisten
válasz sestertius #4255 üzenetére
A hírek szerint >40$-ra tették az árát, ha jól olvastam.
Speed(R) használt Setsugen-t a GTX 460-án, ott nem panaszkodott.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz sestertius #4257 üzenetére
Számolgatni kell, annyi szent. Nálam viszont már itt a Twin Turbo Pro, holnap adom le lefogató átszabatásra.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sestertius #4255 üzenetére
Kevés a tapasztalat vele, pedig hatékony hűtő. Biztosan jó lesz az 560ra a kettes, teljesítményre és felfogatásban is. Az előd Gainward 460on leszabályzott (1200rpm, semmi hangja) ventivel ezt hozta GLH tuning mellett..
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Légyszi egy hozzáértő ember írja le nekem hogy konkrétan minek a hőmérsékletét mutatják a következő megnevezések.
GPU dióda /DispIO/
GPU dióda /MemIO/
GPU dióda /Árnyaló/Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz HANDO88 #4262 üzenetére
DispIO/Árnyaló elvileg maga a GPU, ~egyeznie is kell az értékeknek.
MEMIOval kapcsolatban sok a találgatás, egyes szériákon tippre ez a VRM, az elnevezéssel ellentétben, ami a memvezérlőre utal..azért inkább VRM, mert ha a GPUn belül lenne, nem lehetne annyival melegebb, mint szokott lenni.
Tegyél mindenre böszme bordát és adj neki huzatot, ne nézegesd a °Cokat ;p -
sCr89
tag
Hello, egy Gainward GTX460 GS-GLH 1GDDR5 kártyára tudnátok ajánlani hűtőt, ami halkabb mint a gyári, és valamivel jobban hűt olyan 5k körül ha lehet. Igazából nincs húzva a kártya minden a gyári de mivel ez OC kártya így 70C-ig melegedik és ott már kezd hangosodni a venti-je.
köszi -
Vigneau
félisten
Ha könnyen hozzá tudsz jutni, akkor egy próbát megérne az AC L2Pro - elvileg a Te kártyád nem referencia (61*51mm), hanem G92-es lyukosztású (53*53mm). De azért nézd meg Te is. Ha 53*53-as, akkor a GPU közelebb van a hátfalhoz, így sajnos az AC Twin Turbo Pro nem férne el (bár méricskélni lehet). Én ennek a megoldásán vagyok, ahogy fentebb is taglaltam.
-
Vigneau
félisten
A hűtő felfogatásának lyuktávolsága az 53*53mm. Ez referencia GTX 460-nál 61*51mm. Ami a húzást illeti, semmire nincs 100%-os garancia - amíg valaki ki nem próbálja. De az is igaz, hogy az AC S1 berhelése is pozitív eredményeket hozott más Gainward GTX 460-asán. Szóval ha van lehetőség, én azért kipróbálnám az említett AC L2Pro-t. Szeretek kísérletezni, de nekem nem rögzíthető - más lyukkiosztás.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #4265 üzenetére
Ááá, L2 Pro 100-120W körül végetér teljesítményben..a gyári borda ugyanez, azért zajong terhelve, mert pörögnie kell rendesen. Szóval L2Prot én biztos nem raknám rá a 150-170W fogyasztású karira..főleg ha húzva is lesz.
A legolcsóbb megoldás az, ha rárak az ember a gyári burkolat/venti helyett egy normál 92-120mmes ventit, a VRMekre meg bordákat. Nálam 10°Ct hozott terhelve egy 1600rpmes 92mmes a gyárihoz képest, miközben halkabb is lett. Persze gány, szóval ezt el kell dönteni, számít-e a dizájn. Ha számít, Setsugen/HR03GT, nálam mindkettő bevált, kis módosításokkal ugye..az egyik gond a duplamagas DVI, a másik meg az eltolt GPU..ha nem riad vissza a vagdosástól, jó az S1 is..és az befér 5kba 12es ventivel. -
Vigneau
félisten
Értelek én, de jelenleg ezen a fronton továbbra is a kísérletezésekre vagyunk hagyatkozva. Ha végigolvasod, nem azt mondtam, hogy tutira jó, hanem hangsúlyoztam a próba lehetőségét - ha simán hozzá tud férni.
Viszont nálam egy mezei 8cm-s Coolink volt fent próba erejéig a Sparkle bordáján a 6cm-s gyári helyett (ez még elfért a kialakított helyre, 12-est már nem is próbáltam felrakni). Sajnos csak 1800-ig pörgött, sikeresen több is lett FurMark mellett a hőmérséklet a gyári hűtéshez képest vagy' 15°C-al (75 --> 91).[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #4271 üzenetére
Felrakni a furattávok miatt fel lehet..de mivel ~ugyanaz a bordázat, kicsit ritkább&magasabb lamellákkal, a teljesítmény ugyanaz, csak erős ventivel jó.
Sajnos a gyári hűtésnek is ez a gyenge pontja, a félmagas venti légszállítása.Ha lekapod a burkolatot és direkt a bordára rakod azt a ventit, tuti javulni fog..!
-
Vigneau
félisten
A 8cm-es direkt bordára került és így volt ennyire gyatra szegény. Anno HDD hűtő keretben volt, onnan szedtem le. Hiába passzolt szépen a helyére, ennyire volt képes. De legalább halk volt. Normál 12-es 1600-as ventivel (pl. Swif2) már biztos jobban teljesített volna...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #4273 üzenetére
Teljes vastagságú, azaz 25mmes venti volt, vagy félmagas megoldás? Utóbbival nekem is silány eredmények voltak, ráadásul 120mmes átmérővel..1600rpmen nem tol annyi levegőt a 12es Slim Scythe, mint a 92/25ös Nexus 1200on..
Ugyanez a venti vert rá a gyári venti max fordulatos eredményére 10°Ct..halkan. -
Vigneau
félisten
Normál vastagságú venti volt - a jelek szerint ennyit tud.
Ha olyan Slim Scythe-ról van szó, ami a Big Shuriken-en dolgozik, no az nagy csalódás volt nekem anno. Le is cseréltem egy normál vastagságúra, mikor még azt a hűtőt használtam.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #4275 üzenetére
Hmm..a gyári bordám olyan, mint az L2, az véknyabb mint a Pro. Nem tudom a tiéd milyen ill. hogy teljesíthetett rosszabbul a 8as ventivel mint a gyári 6ossal..hacsak nem süvít 4000ren a gyári..
És igen, a Slim Scythe ilyen, 1600on már okés a légszállítása komoly tuninghoz is, de inkább 1200on tolom, ahol halk, alulfeszelt GLH OCval okés. Vastagabbra nem tudom cserélni, mert a Setsugen nem hiába lett felpakolva, kell a PCI..[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz Vigneau #4258 üzenetére
Szia!
Szabad megkérdezni, hogy hova viszed és mennyibe fáj az átalakítás? Nekem ugyanis lenn egy sima Twin Turbo, amit 6850-re kéne átalakítani, ott is a felfogatás a ludas..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Vigneau
félisten
Természetesen nem titok. Egyik Kollégám barátja vágja ki majd lézerrel a lefogató keretet - árról még nincs infó. A Pro-nál ez egy 1.8mm vastagságú, téglalap kialakítású lemez. Nálad a sima kivitel miatt nehézkesebb lenne a kivitelezés (bár lehet, sima alátéttel meg tudnád Te is toldani) - én is ezért választottam a Pro verziót inkább.
-
aginor
veterán
válasz Vigneau #4279 üzenetére
Nálam akkor ez tényleg nem megoldás sajnos. A baj az, hogy a lefogató fülei nem egy magasságban vannak a többi részével, és ez akad fent a gpu koronáján, lehet neki esek reszelővel.
Amúgy hol vetted olcsók a PRO-t? Vajon egy L2 pro hogy teljesíthet egy 6850 szintű kártyán? Fizikailag felmegy rá, szerinem még meg sem sül alatta, de vajon le tudja hűteni rendesen, úgy, hogy még hangos se legyen?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Vigneau
félisten
A Pro-t a PH!-n sikerült vennem Passape Kollégától - nem kizárt, hogy ismét belefuss egy hasonló hűtőbe - engem is úgy kerestek meg a hirdetésemben..
Az L2Pro-t meg nem igazán ajánlják ezekhez a kártyákhoz, fentebb olvashatod Te is (bár bennem is felmerült gondolatként). Ha teszt erejéig tudsz valakitől szerezni, akkor próbáld meg - veszíteni nem veszítesz vele.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
aginor
veterán
válasz Vigneau #4281 üzenetére
Az a fura, hogy az S1 és a sima Twin Turbo rögzítése ua. és az S1 hivatalosan is kompatibilis, akkor az TT miért nem fekszik fel rendesen? Lehet rosszul szereltem volna fel? Kicsit hajlítottak a rögzítőn, hátha így felmegy rendesen, valamikor felpróbálom a kártyára, de lap nélkül elég nehéz lesz rendesen tesztelni.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Hihetetlen kezdő vagyok még vga hűtők terén, konkrétan most kezdek ismerkedni a dologgal, ezért is szeretném a véleményeteket kikérni.
Szóval van egy ilyen vga-m és nagyon nem vagyok elégedett a gyári hűtéssel, elég hangos számomra terhelés alatt.
Tudnátok esetleg ajánlani valami halk, de nem méregdrága hűtőt hozzá, csak a "gyári órajeleket kell hűtenie", tuningot nem tervezek.
Valami jó ár/érték arányú érdekelne.
Köszönöm segítségeteket.Remélem jó topic-ba írtam, ha nem akkor bocsi és szívesen fogadom a helyre igazítást.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Vigneau
félisten
válasz Fr@nkieWilde #4284 üzenetére
Ha jól olvastam, 9600GT-d van. Arra pedig egy Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 jó választás lenne. Szinte mindenhol elérhető hűtő, aprón egész jó áron hozzá lehet jutni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Vigneau #4285 üzenetére
Halló!
Köszönöm a választ, tegnap este épphogy leírtam a kérdésemet ide már jelentkezett Speed(R) kolléga, hogy van egy eladó Arctic Cooling Accelero S1-es hűtője
Igen gyors volt, és és úgy tűnik meg is veszem tőle a hétvégén egy 12 cm-es venti társaságában
Igen van egy 9600gt-m is, de nem arra kell a hűtő hanem a gigabyte 4850-re, mert a gyári Zalman oly hangos, mint egy forma1 autó.A 9600gt-m eladó, nem érdekel valakit? Jó áron adom sok mindennel!
Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Fr@nkieWilde #4286 üzenetére
Ez valóban gyorsan ment - nem fogsz sem a hűtőben, sem az eladóban csalódni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Vigneau #4287 üzenetére
Az eladóban biztos nem fogok csalódni, már ismerem, volt már vele egy üzletem.
Egy Fujitsu-Siemens microatx házat és egy 350-es FSP tápot adtam el neki 4,5k-ért.
Személyesen jött el érte.
Illetve lett volna egy másik üzlet is, ami viszont sajnos nem jött össze: egy 4870-et vettem volna meg tőle úgy, hogy már akkor (1,5 hónapja kb) hozzáadta volna az S1 hűtőt és beszámolta volna a 9600 gt-met, amiről fentebb beszéltünk már, csak sajnos abban a percben, ahogy indultam volna érte, akkor hívott, hogy elszállt a 4870 .
Így azt sztornóztuk
De most úgy tűnik ismét felfedeztük egymást, a hétvégén megyek hozzá, még fel is szereli a karira a hűtőt, mert amint írtam láma vagyok ebben részben, és le is teszteljük
Tényleg korrekt PH-s! Ő belőle sokat ide.
Már várom.A hűtőről meg ennyit: Árgép vásárlói vélemény.
Ezek után, meg az itt leírtak után biztos nem csalódok majd benne
Vajon más hűtői is ilyen jók lehetnek ennek a márkának?
-
aginor
veterán
válasz Vigneau #4283 üzenetére
Láthatóan ua. a két rögzítés, meg a blokk is, csak az S1-nél hosszabbak a hőcsövek és ebből eredően több lamellával rendelkezik (ettől lesz olyan ronda nagy ormótlan).
Ma megpróbáltam megint felszerelni a Twin Turbot és láss csodát probléma nélkül felment. Elkezdtem keresni az okát, hogy a múltkor mi lehetett a baj, és azt hiszem megvan. A legalsó ram fölé belóg az egyik hőcső, gyanús volt, megpróbáltam alá tenni a ramsünit, de majd egy millimétert hibádzott, kb. pont annyit mint a múltkor a blokknál. Tehát ha ez fent van, akkor megtámasztja a hőcsövet és nem fekszik fel a blokk a magra. Vagy egy alacsonyabb fajtát kell erre az egy csipre használni, vagy reszelővel kicsit megformázni a gyárit.
Az éles próba mondjuk még hátra van, de a héten jön gariból a lap és akkor kipróbálom, remélem minden klappol majd.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
csenger41
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy létezik-e olyan VGA hűtő, aminek a rögzítő "lábai" távolsága 6cm, négyzet alakban helyezkednek el és az átmérője 8.5cm?
Esetleg állítható lábas megoldás létezik?Google a barátod, Wiki a barátnőd! :)
-
Fényhozó
tag
Üdv a nagy guruknak.
Volna egy Sapphire 4870-em, amire egy hatékony hűtést szeretnék fabrikálni. Mit tudnátok ajánlani rá, persze ésszerű anyagi keretek között maradva.
Vagyis 10ezer forint alatt szeretném megúszni.
Azt a tippet kaptam, hogy a vrm-eket kell rajta elsősorban lehűteni, mert azok melegszenek nagyon.Várom az ötleteket.
Előre is köszönöm.
Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber
-
aginor
veterán
Nincs valakinek kölcsön egy Accelero L2 Pro és/vagy egy S1 Rev2 hűtője (esetleg Twin Turbo Pro)? Egy teszt erejéig lenne rájuk szükség.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Fényhozó #4291 üzenetére
Szia!
Arctic Cooling Accelero S1 + 12-es venti rá.
Speed(R) kollega árul egyet, jó árban, először én akartam megvenni, de közbejött egy nem várt dolog.
Kérdezz rá nála.
Ő elmond majd mindent róla
Remélem tudtam segíteniNem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fényhozó
tag
válasz Fr@nkieWilde #4293 üzenetére
Rendben, már írtam is neki.
Köszi a segítséget.
Üdv
Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest