Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xayera

    újonc

    Halihó!

    Top kérdésem lenne, ilyet még nem láttam és összesen több mint 6-8 óra szenvedés után inkább bekérdezem inkább ide mielőtt kitépem az összes hajam:

    Szóval vettem 2x2GB Kingmax 1333mhz ramot.

    Beletéve saját gépembe tesztelés céljából a következő az eredmény:

    Nekem atm 1x8GB- 1600mhz HyperX Black van
    Lapom : gigabyte 970a-ds3p rev 2.0

    Slotok a lapon : A procitól jobbra :4-2-3-1
    4-est nem bántom mert a böhöm hűtőm miatt nem fér el a ram.

    A 8GB-ot átrakva a 3-asbam 1-2-be pedig a 2x2-t infinite loopba kezd.
    A 8GB-ot kivéve, 1-2-be rakva a 2x2-t is infinite loop.
    Akármelyik slotba rakom akármelyiket ( egyesével és együtt is folyton infinite loopba kezd)
    Azt hittem RAM hiba.
    VISZONT: Ha berakom a 8GB-ot a 2-es vagy 3-as slotba, akkor a 3-as és 1-es slotokba téve a 2GB-ot bootlol és felismeri, memteszt hibátlan. Betéve a másik 2GBos ramot ugyanez a helyzet. Szóval külön külön jók, együtt sose, önmagunkban szintén nem.

    Nem mellesleg azóta haza értem és öcsém gépével külzdök, eredetileg neki vettem. ( Neki egy Asrock fm275a pro4-m lapja van 2x2GB 1600mhz kingmax-al )
    A helyzet roszabb mint az én gépem esetében, se egyedül az új ram, se párban egy régivel, se ketten, semelyik slotba rakva sem ad képet a monitor.
    ( gondolom a lapka itt így jelzi h para van nem infinite bootloopal , ami amúgy kicsit fura mert még egy bios csipogót is rákötöttem ami némán tűri hogy forog a hűtú, világít az egér, és nincs kép, nem bootol a windows :D bár ha ram nélkül indítottam akkor sem csipogott uh elengedtem )
    Próbálgattam 1600-ról Autóról a freq-et levenni 1066-ra, dram timingot beállítottam minden slotra az 1333mhz-nak megfelelő 7-7-7-19-et, channel interleavet is kikapcsoltam. Still nothing :D
    A lap elvileg kezel 2133-ig OC-ba OC nélkül 1600-ig.

    Gyanítom hogy hibás a ram mert ennyit még nem szenvedtem sose semmivel.Konrkétan arra gondolok hogy a dual channellel lehet valami.

    Előre is köszi ha valakinek van bárminemű ötlete :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák