Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    Közben sikerült mélyebbre ásni a dologban, és csak még zavarosabb minden. :D

    Wmic szerint ugye 4 bank-et használ a mostani, szóval double sided, legalábbis a Bank0/1 és Bank2/3-ból ezt szűrtem le.

    BankLabel Capacity DeviceLocator Tag
    Bank0/1 2147483648 A0 Physical Memory 0
    Bank2/3 2147483648 A1 Physical Memory 1

    Bár wmic-ben nem bízom igazán, a speed-re 400Mhz-et ír, ami igazából 666Mhz speccy szerint. A valóság is a 666Mhz, mert a processzor 1333Mhz-en megy.

    A speccy szerint 1.616V-ot kap és single channel, ami meglepő, mert 6 éven át azt hittem, hogy dual-ban van, majd ránézek, hátha rossz slot-ban van, és azért nem dual.

    Ami nálam totál bezavart az ez az oldal: [link]. Azt írják, hogy

    "What are banks and sockets? A bank is a group of memory sockets. A socket is where a memory module is inserted. A bank can have one or more sockets.
    One or more of the sockets in your system is already filled with memory. When you upgrade your system, you can either add memory to one of the open sockets and/or remove memory from a filled socket and replace it with a higher capacity memory module.
    How many banks and sockets does my Gigabyte GA-EP Series have? Your Gigabyte GA-EP Series GA-EP43T-USB3 has 4 banks of 4 sockets each for a total of 4 memory sockets."

    A "has 4 banks of 4 sockets each for a total of 4 memory sockets" kifejezés nekem nem értelmezhető, vagy én nem tudok eléggé angolul, vagy a mondat írója nem. Ha csak 4 bank a maximum, az egyáltalán nem logikus, mert akkor a 4GB-osra is támogatni kellene a single sided-et, különben lehetetlen lenne elérni a 16GB-os maximum memóriát, amit az alaplap be tud fogadni. Úgyhogy most vagy ez a 4 bank-es limit nem stimmel, vagy 4GB-osból képes befogadni egyoldalasat is, nem csak két oldalasat, ahogy írtátok. Más infot nem találtam eddig arról, hogy mi lehet a bank limit, de most totál el vagyok veszve. :F :F :F

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák