Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    válasz Jorus #13740 üzenetére

    Aha, értem. Itt egy felkínált listából választom, ez igaz. De ez miért rossz? A célom az volt, hogy azon az órajelen fussanak a ramok, amikre hivatottak anélkül, hogy az fsb-t emelnem kéne mert a cpu-t nem akartam tuningolni. (Felesleges is még, és csak plusz hőt termelni amellett, hogy gyári hűtő van rajta.) És még érezhető/mérhető is legyen a különbség.
    Ez sikerült is.

    Írta valaki fentebb, hogy 800-as ram 4-4-4-12-be téve kb ugyanaz, mint 1066 a saját időzítéseivel, ami itt 6-6-6-18. Ez a teszt azért egy kicsit ezt megcáfolja.

    A tesztben, ahol olvastam a ramokról 1066-on nem ilyen időzítésekre tették, hanem 5-5-5-16-ba és megemelték 1,9-voltra a feszt. Ezzel megpróbálkoztam én is, de sajnos érdekes dolgot kellett, hogy tapasztaljak. A fesz auto-n volt biosban, ami ugye az 1,8V-ot jelenti. Megadtam neki az 1,9-et (talán ez nem is árt, hogy stabilabb legyen, de nem tudom így van-e...) és restart után nem indult el a boot.
    Azt írta, hogy valami driver.dll hiányzik vagy megrongálódott és tegyem be a win telepítőt, hátha az megjavítja. Ezt nem tettem, nyomtam egy esc-t és visszaállítottam az időzítést és a ramot is autora. Így most megint elindult. Erre a jelenségre mit lehet lépni?

    Egyébként tényleg érdemes a feszt emelni ezen a frekvencián? Mert én ahhoz nem nyúltam és eddig nem volt gond, de nem indítottam még igazán terhelő alkalmazást...
    Vagyis indítottam, mert az everest teszt az volt, gondolom és nem volt közben semmilyen hiba, de játékot vagy 3dmarkot nem futtattam. Remélem ott se lesz gond.

Új hozzászólás Aktív témák