Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    válasz band1103 #13714 üzenetére

    Ez a teszt

    Idézem: Korábbi RAM-tesztjeinkben már számos alkalommal kiderült, hogy ha a processzort azonos FSB-órajelen hajtjuk és csak csak a memória órajelét variáljuk, akkor túl sok különbséget nem tapasztalunk, ugyanis a jelenlegi Intel platformok esetében a rendszerbusz a szűk keresztmetszet. Hiába emeljük a memória órajelét 400 MHz-re, ha a rendszerbusz (amely a CPU és a chipset között található) 333 MHz-en jár, akkor kis túlzással az a 66 MHz-nyi adalék elvész.

    A ph tesztben a konfigba egy 1066-os fsb-s CPU volt. Konkéran egy 6750-es.
    Na most a legegyszerűbb dolog persze az lenne, ha nem is kérdezősködnék, hanem kipróbálnám és meghúznám fsb emelés nélkül. Ezt valószínűleg meg is teszem, hiszem ezért vettem ilyen ramot.
    Én is olvastam itt-ott, hogy jobb 2x2, mint 4x1, bár annyira nem értem, hogy ezzel mi a baj. Kimondottan tuningmemóriát pedig azért akartam venni - és azért választottam ezeket az 1066-os modulokat szemben a 800-asokkal -, mert azt olvastam egy ph tesztben, hogy a q9300-as ugyan gyosabb és jobb, mint a q6600, de nem skálázható annyira tuningban a szorzója miatt, mint amaz. Emiatt ajánlottak hozzá olyan memóriákat, amik tényleg bírják.
    A helyzet viszont az, hogy egyelőre nem akarok tuningolni, mert nincs hozzá megfelelő hűtésem és felesleges is lenne, mert így is bőven elég a teljesítménye most még. Ezért akartam megkérdezni egy szakavatottabb embertől, hogy a memóriákkal most mi a helyzet, érdemes-e áttenni őket akár 1066-ba, akár többe, hiszen elvégre azért vettem őket. Persze hosszú távra tervezve, mert most még talán annyit nem számít, de később jól jöhet ha nem 800, hanem mondjuk 1200-on mennek.
    Egy másik teszt alapján ezekből a modulokból kihozták az 1250MHz-et.

    Továbbra is fennáll még a kérdés, hogy akkor most érdemesebb-e inkább az időzítést állítani, annak több értelme van-e. Elvileg bírja, erre teszt: [L:http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_teszteles_ertekeles.html][/L]

    Meglepő, mert itt ezek az értékeket ráadásul a "gyengébbik" 800-asból hozták ki, tehát ennek a válogatott 1066-nak is bírnia kell.

    Ja és persze 2x2 1066-ost vettem volna, de olyan nem kapható. :S

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák