Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• metal01

őstag

válasz Throme #31935 üzenetére

Új a gép, vigyázok rá természetesen. Bár már megjárta a szervizt :/ A gyártás során belekerült jó pár porszem és egyéb piszok a keresőjébe. A szerviz ezt nem is javítaná garban, de nálam méltányosságból megcsinálta, mert új a gép. Respect nekik...

Obisapka természetesen a gépen van és tettem egy üveglapot az LCD-re is hátra meg felülre is, hogy ha nyakban hordom a masinát ne gányoljam össze az LCD-t (a hátsót).

Mivel visszaolvasva úgy látom, hogy nincs értelme az UV szűrőnek, ezért lemondok róla. Köszönöm a megerősítést. 10k-val több maradt fagyira :)

(#31936) catroot: Nem olcsó a polár ahogy nézegettem. Egy jó minőségű, nem gagyi szűrő 20k körül van. Majd egyszer beruházok egyre :) Addig meg majd masszírozom PS-el a raw-kat és kihozom amit lehet a képekből.

Apropó PS: volna egy kérdésem a Camera Raw-val kapcsolatban. A vázon (egyelőre amíg tanulgatok) raw és jpg is van beállítva egyszerre. A jpg a legjobb felbontás, legnagyobb méret, stb., szóval fullosra van állítva. Így a váz ~15MB méretű jpg képeket ment a kártyára. Ha viszont a raw (.nef) fájlt masszírozgatom CR-ban és mentem el sRGB-ben legjobb minőséget beállítva a szoftverben, akkor is max. ~5MB lesz a jpg. Ez miért van? Gondolom rosszabb is lesz a minősége a képnek, mivel harmada a mérete. Vagy nem? Van ötlete valakinek aki CR-t használ?

Új hozzászólás Aktív témák