Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz *Ropi* #21308 üzenetére

    Én is így használom, erre kényszerülök. Nincs ma olyan váz, amiben lenne nem csak gyutávhoz, hanem azonbelül főbb rekeszértékhez is állítható AF offset. Pedig borotvapontosra lehetne lőni egy FoCal vagy akár ahhoz hasonló gyári programmal minden shiftes obit. Így viszont marad a favágás, azaz ha éles szemeket akarsz, döntsd el, 2.8-on vagy 4-en akarod-e azokat :W és arra állítasz AFFT/MAFA-t. Idióta dolog. :W

    És amikor egy elhibázott szem már minőségi fullhd képnél kijön, ami 2.45 MP, vakarom a fejem, ezt hogyan is gondolhatják komolyan a gyártók, de így őszintén: 435.000.- Forintért szép kis drift a 85 1.4G-ben, nem ? [link] De a lényeg, hogy ajánlott üveg a D800-hoz (nemhogy 800E-hez vagy 810-hez..) :)) :W

    De mindezt csodásan lehetne szoftverből korrigálni.
    Tojnak magasan bele.

    És Nikon Rumors -on a friss lista az ajánlott üvegekből D800E-re. :DDD

    Komolyan: vagy adjanak pontos AF rutint a firmware-hez (= kalibrálható egy zoom minimum három gyutávra, és mindegyik gyutávon minimum 3, de inkább 4 rekeszre) - vagy tegyenek kontraszt alapút bele. Persze nem a sportra való D4 szériába, oda elég a fázis, bár 16MP-n is kijön a hülyeség simán.

    Byk: örülök, hogy vki fogta a dolgot :R és nem azt látja a dologban, hogy szapulok, hanem hogy felháborodok. Amikor vettem a 800-at, nem tudtam még ezekről a shift és hasonló anomáliákról. Meg az obiparkról sem.. semmiről semmit. De ha Df-et vettem volna, vagy 600-ast, ugyanígy belefutottam volna.

    DX-esként kevésbé. Ott több a DOF meg a hanyag ember is (tisztelet a kivételnek, mielőtt kövezne valaki, de több a kezdő DX-ben - nyilván - annak ellenére, hogy onnan is kerülnek ki profi fotósok).

    Szerintem sokan tojnak a képbe nagy ívben. Belenéz, lenyeli a békát, kinagyít, óóóó jó ez Facebook-ra - és megy is.

    @ Ropi - again:
    A napokban kleroo nyomtatott pár képet A4-ben, levilágítós, profik lettek, én is toltam hozzájuk 3 képet. Egyik sajnos AF áldozat lett. Monitoron úgy voltam vele, hogy ááá semmi baj ezzel... Végülis szólóban elmegy, de amikor mellétettem Renit az ágyról :) + egy másikat, szomorúan vettem tudomásul, hogy a harmadik nem adja azt a borotvát, amit elvárnék a rendszertől. Ennyi a felháborodásom oka.

    Ezentúl csak kontraszt alapon fotózok modelleket, LiveView-ban. Ja nem, mert tetűlassan indul és zabálja a kijelző az akksit ..

    Amúgy a Sony is lol, megcsinálhatta volna a teljes A7 szériát egyetlen gépben: A7R-hez hozzáadni a fázisalapú fókuszt (mint az A7 hibrid fázis/kontrasztalapúja), majd elektronikusan négyesével összekapcsolható pixelek kisebb, de tisztább képért, amolyan A7S iso-teljesítmény módra + natív, tömörítés és resampling-mentes 4K video mint az A7S-ben. De a pénz beszél, inkább 3 különböző géptípussal húzzuk le a népet, majd az A9 .. majd az.. addigra megjön az obipark is (vagy nem) :D :W

    No, messze még a szent grál. A bibi az, hogy itt nem az a plussz 2-3 % hiányzik, mint egy komoly hifi esetében (vagy esetleg telibetalál a dolog), hanem alapvető dolgok. Azaz érzésre vagy 70-80%-nál lehet a mai "profi"-nak nevezett képalkotó ipar, ilyen szempontból audio téren fényévekkel előrébb vagyunk.

    A kocsik meg szarok, ja. 4-5 évesnél idősebbet venni csak teljeskörű garival szabad KIA módra, különben Te fizetsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák