- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Képeken a Samsung Galaxy A26
Új hozzászólás Aktív témák
-
M1k133
tag
Üdvözletem!
Lenne egy LG monitorom, amit ha HDMI -vel kötök össze a géppel és ha kikapcsolom a gépet, akkor nem megy el készenléti módba, hanem úgy érzékeli mintha nem lenne bedugva semmilyen kábel és keresi a kábelt, tehát mindig ki kell kapcsolni.
Tudom hogy ez nem egyedi probléma és nem csak az LG-re jellemző...Mi lehet erre megoldás , ha van??
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
Miklós--== M1k133® ==--
-
sultansmith
senior tag
udv!
mit ajanlotok a monitor tisztitasara, ami egy haztartasban keznel van?Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
axlrose32
őstag
válasz sultansmith #8802 üzenetére
Szia!
A sima clin tökéletes zewa papírtörlővel párosítva.06703896891
-
old_artist
addikt
válasz sultansmith #8802 üzenetére
Üdv!
... ha LCD/TFT monitorról beszélünk, akkor axlrose32 ajánlata csak a monitor egyéb tisztítására, de a kijelzőre már abszolút nem ajánlatos/alkalmas, s kiegészításképp javítom, hogy mindenképpen alkohol mentes legyen a tisztító folyadék, és semmiképpen sem papírzsabkendővel, hanem mikroszálas kendővel kell a kijelzőt tisztítani.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz old_artist #8804 üzenetére
Ami veszélyes nagyon az a hígítók,aceton,ablaktisztítók,denaturált szesz,benzin.STb.
Szia.Nem értek veled egyet,de nem rossz amit mondtál, axlrose32 tudja mit mond,én isopropyl alkohollal szoktam mikor más az ioncserélt nedves kendő nem hozzá le az alkohol mámorban ráköpött dzsúvát amióta van LCD-javítok még nem volt gond.Valaki így valaki úgy.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
sultansmith
senior tag
igen, a kijelzore gondoltam. tisztito folyadeknak megis mi megy el? ablaktisztito? sztem abban van alkohol a zsiroldasra... de akkor megis micsoda?
koszi az eddigi valaszokat!
@wazzup: akkor aceton jatszik?
[ Szerkesztve ]
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Deadzone41
őstag
válasz old_artist #8800 üzenetére
az összes presettel kipróbáltam, windózt is újraraktam.
-
axlrose32
őstag
Szia!
Hát több ezer lcd javítást követő tisztítása (ami első körben a saját készülékeimen lett kipróbálva) bátran állíthatom, hogy a hagyományos színtelen clin alkohollal semmiféle kockázatot nem jelent.
Természetesen a habot a zewa törlőkendőre kell permetezni és utána törölni laza körkörös mozdulatokkal.A kereskedelmi forgalomban kapható borsos árú kifejezetten lcd-re szánt tisztítókkal sokkal rosszabb a tapasztalatom, amellett hogy némelyik foltokat hagy, a nikotint sem távolítja el maradéktalanul.
Aztán mindenki azt csinál illetve arra költi a keservesen megkeresett pénzét amire akarja.
06703896891
-
Whaazzup
senior tag
válasz sultansmith #8806 üzenetére
Szia.Ne már nehogy acetonnal próbáld olvasd el rendesen aztán marathatod.
-
formengil
tag
axlrose32
Köszönöm szépen a monitor javítást! Azóta is tökéletesen szuperál! Ha lesz még monitor gondom, téged kereslek először! Köszönök mindent!
LG Optimus GT540 --> ZTE Grand X IN --> Sony XPERIA SP --> Xiaomi Redmi 4 Prime
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Monitor problémával fordulnék a kedves fórumozókhoz. Van nekem egy Samsung 940T tipusú monitorom, eleddig nagyon jól működött. Tegnap átraktam a gép belsejét egy kisebb házba, amikor már minden össze volt dugva, kipróbáltam, hogy működik e. Csak a dvi kábelt meg az áramot dugtam rá (magam sem tudom miért) és bekapcsoltam, elindult volt kép, ez mondom ok. Azután összeraktam rendesen, rádugtam az előlapi ledeket is (akkor még rossz helyre) meg tettem bele plusz memóriát. Na innentől kezdve nincs abszolút kép, a monitor bekapcsol, de semmi a képernyőn. Gondoltam, hogy a plusz memóriák, de kivettem és úgyse, aztán rendesen bedugtam a ledeket, de semmi. Azóta kipróbáltam a gépet másik monitoron, azon megy. Próbáltam sima vga kábellel, dvi-vel, de semmi. A monitor menüjét sem tudom behozni.
Ha valakinek lenne megoldása legyen kedves segiteni, mert egy 14" crt-n gépezek, és hát nem olyan jó....:-(
Előre is nagyon köszönöm!
ÜDv!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
axlrose32
őstag
válasz Flowtation #8812 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy csak a "bolygók" szerencsétlen együttállása.
Valszeg a monitorod tápegysége már felújítás érett, többen foglalkozunk itt javítással, azt a pár darab ezrest megéri rááldozni.06703896891
-
Whaazzup
senior tag
válasz Flowtation #8812 üzenetére
Szia.Csak megerősíteni tudom a kollégát (axlrose32) mindennek eljön a maga ideje.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
ÜDV.Nagyon le van állva a topik mi van mindenki nyaral! ez remek nekem is ez kéne!
-
kovy79
őstag
Nem igazán hiba, de hátha:
Nem tudná valaki megmondani, hogy a Samsung EX2220 monitorom kikapcsoláskor miért állítja el a felbontást?
Bekapcsoláskor visszaállítja, de az aktív ablakok mérete megmarad a kis felbontás szerint, tehát "összemennek".
Gép az adataimnál, OS W7 64bit.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
bocsika
aktív tag
Helló minenkinek.
Haveromnak van egy LG FLATRON W1934S ese.
Hiba:
2 mpipig van kép utána nincs. Amíg feláll a windows van kép de utána kikapcsol. Majd megnyomja a ki és be kacsolja akkor megint van kép. Azóta fordul elő neki hogy a window 7 re feltette a AOE 3 at
Visszaállíttattam vele a felbontást akkor kicsit megjavult de mikor elindított volna valamit megint kikapcsolt a monitor.
Próbáltuk eddig
- Kábeleket ki majd vissza. semmi
- driver frissítés. nem ment fel. ismeretlen hibával nem fejezi be a telapítést Nv 9600gt (terheltük fumarkal, nem hibázott)
- monitor driverét feltetteük. semmi
- most már a felbontásállítgatás sem segít.
- 60 as képfrissítésen van. az sincs elállítva.Kerestem már a hibára de nem sok sikerrel. Inverter hibát írogatnak de akkor hogy megy a monitor a windows felállásáig.
-
kovy79
őstag
válasz axlrose32 #8818 üzenetére
Akkor nem tudom...
Ha pl kikapcsolt monitornál nyomok egy resetet, akkor bekapcs után az ikonok, widgetek össze vannak húzva egy kis területre (azaz állítgathatok vissza mindent...).
Olyan, mintha 4:3-ra húzná össze az asztalt kikapcsolás alatt.(#8817) bocsika, nekem hasonló volt a Benq FP937s+ monitorommal. Nálam táp gond volt. Vettem tranyó szettet bele (kb 8$ volt) és kicseréltem mindet. Azóta is jó. Egyébként az inverter gond nem jelenti feltétlenül azt, hogy elszáll és utána egyáltalán nem megy. Simán lehet az is. Én szétszedném és egy pl fénycsőinverterrel megpróbálnám, hátha...
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
axlrose32
őstag
Vagy nagyon reggel van vagy nem értem.
"kikapcsolt monitornál nyomok egy resetet"
Hol nyomsz resetet kikapcsolt monitornál?
Feltételezem a gépen, de akkor mi köze van annak a monitorhoz->miért lenne monitor hiba?
Nem vagyok szőke, pláne nem nő, de ez magas nekem, mint bocinak az eperfa...06703896891
-
kovy79
őstag
válasz axlrose32 #8820 üzenetére
Igen a gépen. Példa volt.
Az a köze, hogy ha megy a gép, de a monitort kikapcsolom, a képarányt (vagy tudom is én mit) átállítja a monitor (vagy maga a gép). Ha visszakapcsolom a monitort, akkor visszaáll minden, de az aktív ablakok össze vannak húzva és pl a bsplayer is hibával leáll (ami addig futott a háttérben. A gép resetet azért hoztam csak szóba, mert utána viszont minden marad összehúzva.
Amúgy nem hiszem, hogy a monitor a ludas, de gondoltam itt hátha belefutott már valaki hasonlóba. A régi Benq monitorommal ilyen gond nem volt.[ Szerkesztve ]
-
axlrose32
őstag
"bocsika, nekem hasonló volt a Benq FP937s+ monitorommal. Nálam táp gond volt. Vettem tranyó szettet bele (kb 8$ volt) és kicseréltem mindet. Azóta is jó. Egyébként az inverter gond nem jelenti feltétlenül azt, hogy elszáll és utána egyáltalán nem megy. Simán lehet az is. Én szétszedném és egy pl fénycsőinverterrel megpróbálnám, hátha... "
"Vettem tranyó szettet bele "
Emberek tisztázzunk valamit, egy tranzisztor vagy szar vagy nem jó, köztes állapot ritkán van. Amit vettél az egy repair kit és főként kondenzátorokat tartalmazhatott, illetve az inverter trafókat meghajtó BC5707 tranyókat. De hogy a tranyó miért száll el az egy másik történet, próbálkoztak már sokan otthoni vajákolással, aztán zömében mind szakembernél kötött ki.Ezen kívül még rengeteg probléma lehet a háttérvilágításban, hibás ccfl csövek, (ami külső inverterrel hajtva faszán be fog gyújtani (mivel nem figyeli a cső áramfelvételét), tehát a nagy semmit állapítod meg vele, gondolom 25000ft-os ccfl teszterre senki nem akar beruházni egy 10000ft-ot érő monitornál).
Ráadásul az inverter minden esetben tilt, tehát szar cső, szar táp, szar invertertrafó esetén is ugyanaz a jelenség, nem beszélve arról hogy az inverter bekapcsolása és a dimmelés a digitlapról megy, úgyhogy hajrá, lenin is megmondta, mérni, mérni, mérni...06703896891
-
kovy79
őstag
válasz axlrose32 #8822 üzenetére
Ki mondta itt ,hogy "köztes állapotban" volt valami is??
FET-ek és tranyók voltak. Ugye megengeded, hogy jobban tudjam, mit cseréltem ki (a BC5707-et eltaláltad)??
[link]
Csak és csupán azért cseréltem ki mindent, mivel szettben voltak (2db FU9024N + 4db BC5707) és baromira nem volt kedvem méricskélni.
Ez 4 éve volt és azóta is tökéletes mindennapi használatban a monitor!(#8823) axlrose32, én is gondoltam erre (ráadásul az Win hangot is ad a monitor ki és bekapcsolásakor -> mintha pendrive-ot eltávolítanál, csatlakoztatnál), de lövésem sincs, hogy miért. A google-n semmi értelmeset nem találtam.
Mod: átslattyogok a Catalyst topikba.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
az a windows és a vga kártya "hibája" nem szeretik, ha kikapcsolod a monitort...beáll tőle 640*480-as (vagy 800*600) felbontásra (állíts be készenlétet, azzal nincs gond)
régi Benq is ugyanehhez a géphez volt? (mert winxp alatt nem jelentkezett ez a gond, és/vagy régebbi vga driver mellett... nálam se)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok.had kapcsolódjam be szerintem a BENQ (mivel nagyon sok gyártó általa gyártott táppanelt használja igen elterjedt)de ebből kifolyólag nagyon sok a meghibásodása.A tapasztalatom az hogy szinte minden esetben,tranyó,kondi,kis mértékben inverter trafó bajosak,szerintem túlzottan sok tranzisztort használtak bele,jobb lett volna ha 2db dual fettes megoldást választanak,de ez csak az én véleményem.Szerintem is érdemes az egész tápot újra kondizni és tranyozni!ÜDV.
-
sz.mich
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vibrál a monitorom. Az áramellátás rendben van, senki sem hegeszt a környéken ( ), és mégis. De nagyon feltűnően. Ma kezdte el, csak úgy, egyik pillanatról a másikra. Ellenőriztem a csatlakozókat, a frissítést is váltogattam, semmi. Kezd meghalódni? Pedig nem volt olcsó mulatság, 50k... LG 22" W2253TQ.
[ Szerkesztve ]
Csak kp., az ár fix.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Tegnap hoztam egy 24-es JVC monitor / Tv-t
Sajnos dvi kimenet nincs rajta, csak hdmi és dsub, a videokártyán pedig csak dvi-van
Beledugom a dvi kábelt a kártyába, másik végére, dvi-hdmi átalakító, majd csatlakoztatom a monitorhoz, felismeri, de full hd felbontásra rakva nem tölti ki az egész képernyőt.Mi lehet a gond? Amire gyanakszom az a windows 8 , hogy nincs megfelelő videokártya illesztőprogram, illetve ati catalyst. Ahonnan hoztam ott próbálták 2 géppel is és ment mindkettőnél babán, láttam is.
Windowson kívül egyéb ötlet?
Dsub kábellel összekötve pedig max 1600 felbontás van
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
zalman90
őstag
Üdvözletem.
Lenne 1 fujitsu siemens 23-as tft monitorom
1ik napról a másikra a monitor jobb oldalában lett 1 fehér éles csík , egészen a monitor közepéig tart de egyre jobban elhalványul , kb a szélétől egy 10cm-t lehet belőle látni és elég zavaró
Kérdésem az lenne , ez vajon javitható ? ha kell akkor csinálok róla képet is
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
1. A monitorom ma reggel csak fehér képet adott a menüje sem jött be. Fél óra után megjavult. Mi lehet a hiba? Kondi?
Samsung 223BW Chunghwa paneles.2. A barátnőm monitora is rossz. A nagyfesz panelen az egyik dualfet kipukkant. Szerintetek ha a FET-et kicserélem jó lesz? Típusa a hírhedt: Xerox XA3-17
A segítségeket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
-
Whaazzup
senior tag
válasz d@minator #8836 üzenetére
SziaSamu 223BW .Egyszerű vagy a panel tápfesz 5volt induláskor alacsony (tápegység baj,lehet kondi) vagy maga a panel elektronika táp IC-melletti smd kondik átvezetnek ilyen esetben erősen melegszik a panel ezen a területen,ettől még a működhet tökéletesen de már nem sokáig.Xerox-nál a fet elszállását a rossz inverter trafó ,és a hideg katód cső állapota vágja haza.ÜDV.
Válasz:sz.mich-nek semmi gond értjük egy mást.ÜDV.
-
őstag
Van egy hibás Viewsonic vx2025vm monitorom, NOVATEK NT68F633 mikrokontrollert kellene rajt cserélni és felprogramozni (+pár púpos kondit cserélni), ehhez van valakinek eszköze?
Ha 15k alatt javítható, azért nem dobnám még ki a monitorom
-
Whaazzup
senior tag
válasz Gabesz84 #8840 üzenetére
Szia.Megnézem,hogy milyen tartalom van nekünk esetleg lehet már feltöltött Ic -is,de programozni tudunk lehet hogy a régit is kitudjuk olvasni,egyenlőre ne szed szét mert úgyse tudsz vele mit csinálni,Ez az átka ha a kondik lehalnak,egy héten belül a írok ha nem írjál rám,az ár biztosan 15k alatt van jóval.ÜDV.
-
Lmh
őstag
Sziasztok! Bocsánat ha off, bár nagy GONDban vagyok Van nekem egy benq G2222HDL monitorom és egy régi, lenyegtelen milyen. Eddig két dvi-i atalakitoval hasznaltam a két monitort egyszerre, de most vettem uj vga-t ( giga 6850) és benyaltam, mert most tudtam meg, h dvi-ből két fajta van és nem tudom radugni az egyik monitort a gépre a dvi-d miatt :S van vagy tíz dvi-i atalakítom, de persze dvi-d egy sem.
A lényeg, hogy ha már így alakult, akkor a benq monitoron kipróbálnék vmi magasabb szintű minőséget.
mit ajánlotok? Ezt a hdmi kábelt vegyem? Észlelhető lesz vhol a változás? Vagy dvi kábelt vegyek ( jelenleg ugyebár d-sub a jelminőség, csak ilyen dvi adapterrel) ? Vagy vki mást ami még jó a vga-ba?Szoljatok ha vmit nem erthetoen irtam le. Telorol irok, kicsit mostohák a korulmények
Elore is koszonom!!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Dagobert07
tag
Szijjasztok! következő lenne a problémám lassan egy éve tolom HKC monitorral szép nagy tetszik, éppen zenét vágtam mikor egyszer csak kikapcsolt, a gép ment tovább, másik táppal másik 220ban sehol nem működik nemtudom mi a baja egyszerűen nemkaopcsol vissza, szerintetek kuka? vagy van valami mód ahogy belehet kapcsolni, vagy valami
-
axlrose32
őstag
válasz Dagobert07 #8844 üzenetére
Szia!
Itt elég nagy a választék műszerészekből, elviszed vagy Whaazup-hoz vagy Ferohoz vagy hozzám hozod és hamarosan kiderül hol a bibi.
Így az éterben maximum gyurcsok módszerrel tudunk távgyógyítani.
Ha jól értelmezem külső tápos és másik táppal is kipróbáltad.
A., fogja valami zárlat a tápot, ez vagy a scaleren vagy a kijelző 5V-ján vagy az inverteren lehetséges külső tápos monitornál.
B., spontán elvetélt a 12V táp biztosítéka
C., lásd A pont zárlatra vonatkozó részét és okkal csattant el a bizti.
D., működik a monitor de nincs háttérvilágítás06703896891
-
axlrose32
őstag
válasz Dagobert07 #8846 üzenetére
Pedig tudhatnád: Baja egy város
A tápkábel nagyon ritkán megy tönkre, akkor is többnyire megtörik.
Mutasd meg valakinek akár itt akár máshol, valószínűleg pár darab ezresből orvosolható a hiba.06703896891
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Asus ROG PG42UQ Gamer Oled Monitor!42"/4k/138hz/0,1ms/Freesync-Gsync/HDR/Konzolhoz is/Beszámítás!
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest