- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whaazzup
senior tag
ÜDV.A TEVION az ugyan az mint a MEDION és a FIHSER belsőleg.
Értelmes konkrét hibákat várunk a fórumon,mert nem frissül az agyunk és több tudást akarunk!ÜDV.
[ Szerkesztve ]
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz 5000watt #8350 üzenetére
Én anno hallottam olyat, hogy olyan monitorból mint az enyimé (Samsung T200) egy srác visszavitt egyet hogy pixelhibás, és a boltban kibontottak 5 darabot és mindegyiken volt pixel hiba... Az enyém meg hibátlan.
De sok cuccal fáztam már rá, monitoron kívül kb mindenben volt valami kis hiba, úgyhogy én már elkönyveltem hogy amit veszek, az 80% hogy hibás lesz. Egyik haverom ugyan ez...
Szóval fel a fejjel, mindenre lehet megoldást találni ha nagyon akarjuk. -
Whaazzup
senior tag
válasz axlrose32 #8289 üzenetére
Szia.Bocs hogy csak most válaszolok de továbbképző tanfolyamon voltam a válaszod remek és látszik hogy a szakma krémje vagy,nem csalódtam benned igen aki tud az tud.A tudást csak rengeteg javítással az abból fakadó tapasztalatból lehet elsajátítani.ÜDV-neked.
-
csobanandras
tag
Sziasztok!
Nem értek nagyon a monitorokhoz és lenne egy kérdésem hátha vki tudja itt a választ..
Miért van az h battlefield 3 ban a felbontásoknál vannak egyforma felbontások és hz k?
pl: két 1280x768 75 Hz van -
fero02
nagyúr
válasz csobanandras #8354 üzenetére
1. Ez nem monitor hiba/probléma, tehát ide off a kérdés
2. Csak van vmi különbség; nem hiszem, h viccből szerepelne ugyanaz többször
3. Sztem a BF3 topikban hamarabb fogsz választ kapni. -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Remélem valaki más is találkozott már a problémával és tud segíteni.
Van egy LG F700B CRT monitorom. A lapomon (MSI 760GM P23 FX) van integrált VGA, egy HD 3000 és van D-SUB és DVI csati is.
Ha a monitort D-SUB-ra kötöm, akkor semmi hiba. Az átalakítóm nem megy rá a DVI-re így azon nem tudom tesztelni.
Emellett van egy HD 4850-em is 2db DVI-vel. Ha a monitort rákötöm átalakítóval akkor random módon eltűnik a kép kb. 2sec-re. Ha a plazma TV-t kötöm rá a karira HDMI-re átalakítóval akkor nincs hiba.Miért tűnik el random módon a képe a monitornak, ha a 4850-re kötöm DVI --> D-SUB átalakítóval?
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Whaazzup
senior tag
válasz ---Lasali--- #8352 üzenetére
Szia.Csak egy kis ismertető.GARANCIA GYÁRTONKÉNT A PIXELRE.
A LCD-TFT monitorokon és a mobil számítógépek kijelzőjén időnként előfordulnak
pixelhibák. Ezek a technológia jelenlegi állása szerint teljesen nem szüntethetők meg.Pixelhiba tolerancia gyártónként:
Acer
ASUS
Belinea
BenQ
LG
Samsung
Sony A szabvány négy különbözőhibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:
Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak
nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerőparancsra (mindig fényesen
világít).
Második típusú: A minimum fényerőparancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak
kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerőparancsra (mindig sötét
marad).
Harmadik típusú: Egyéb nem elsővagy második típusú hiba, például egy beragadt
subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3
folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (alpixel)
az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden
egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A
tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken
világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.[link] itt többet olvashatsz róla.ÜDV.Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
vásároltam egy dell u2312hm monitort, amin egy gyanús pixelre lettem figyelmes a teszt alatt, de nem tudom eldönteni mi ez.
Minden szín alatt látszik, tisztítás után is rajta van, így lefényképeztem, és kérlek segítsetek azonosítani mi lehet ez.a kép
nagyobb kép
A nyíl hegyétől eggyel balra van. Mégnagyobb képen jobban kijön, de 16 mega a tömörítetlen BMP és nem tudom hova felteni :S
Mi lehet ez? -
axlrose32
őstag
válasz -conrad- #8358 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok pixelhiba szakértő, azért sem, mert ugye lehetetlen javítani.
Viszont, ha van mondjuk egy árva kis pixelhiba, akkor mi van?
2000000-ból egy szar, és?Azért is okoz ez nekem fejtörést, mert hetente legalább 30 lcd-vel találkozom a melóhelyemen, a 90%-a leprüszkölt leköhögött, egyéb bizonytalan forrású testnedvekkel összefröcskölt. Ez nem baj, -igaz nem is törölte le a tulaj sosem-, ott virít a porral keveredett pötty, masszívan rászáradva. De ha van egy árva pixelhiba, amire javítás után felhívom a figyelmét, akkor teljesen kétségbe van esve..
06703896891
-
El Kebir
őstag
válasz raziel01 #8361 üzenetére
ezért szimpatikus a dell ultrasharp és a jótállása, teljes jótállási idő alatt kicseréli egy világos pixelhibával a monitort, nem olyan korlátozott 3 napos mint az lg-samu párosnál...
(a sötét pixelhiba, meg az alig látható és láthatatlan közé esik)"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok!Szerintem aki nagy ügyet csinál egy szaros pixelből hát nem tudom nekem vannak olyan monitorjaim amin gyárilag több ezer pixel hiba van,és akkor mi van.Nem 10-cm-ről kell nézni nagyítóval több millió pixel között.A piros pixel fekete alapon ott nagyon borús a hangulat ha állandóan nézzük!Mindig az látszik ami idegesít ha hibát keresünk találunk!Egy nagy szar folt a kijelzőn biztosan zavarna engem is talán nem vagyok maximalista csak a elvégzett munkában.,mivel a terméket gyártása közben vannak anyag és technológiai hibák elfogadom.ÜDV.
Garancia.általában:1000000/5 pixel erősen szúrós színes vagy beégett halott pixelre vonatkozik egy bizonyos látószögben.Ezért van csak 72 óra pixel garancia,később már nehéz cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
jjanyi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy körülbelül 1 éves PFL5405H/12 tv, aminek egyik napról a másikra a jobb oldalán megjelent két kb. 10-12 cm széles függőleges fehér csík. (Először még csak egy csík, balról a tv 5/6-nál, ahol a kép sötétebb árnyalatú volt a kijelző többi részénél, ami pár óra múlva átváltott fehér árnyalattá, majd pedig a jobbra mellette lévő sáv is követte.)Sajnos a tv-re már nincs garancia..
Szerintetek ez a hiba javítható egyáltalán? (És ha igen, akkor mennyi lenne?)
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.:
Jani -
hochman
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy LG Flatron L192WS-SN monitor. A hibája az, hogy egyszer csak bekapcsolás után eltűnt a kép. Minden bekapcsoláskor látszódik a kép kb. egy másodpercig, aztán eltűnik. Viszont ha nem kötöm gépre, akkor a "No signal" jelzés megmarad és szépen járkál a képernyőn. Ez minek a hibája lehet? Táp vs. CCFL lámpa? Sajnos másik ugyan ilyen tápom és CCFL teszterem sincs. Nézegettem interneten tesztereket, de csak egy olcsót találtam, ami igazából számítógépekben lévő csövekhez használják és nem monitoréhoz. Szerintetek jó lehet egy max 50 centis cső meghajtásához ([link])?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Hochman -
-conrad-
addikt
válasz Whaazzup #8364 üzenetére
Ébn kérek elnézést, hogy a monitor hiba topicba egy fél órás monitorral kapcsolatban kérdést tettem fel.
Csak az vígasztal, hogy egy másik topicban az offtopic kérdésemre segítőkészebben válaszoltak mint itt, ahol nem off a téma.Amúgy teljesen hidegen hagy, hogy téged nem zavar egy áónyomnyi halott pixel a képernyőn, én igenis szeretem tudni, hogy hibátlan-e amit megvettem, ha pedig gyanús akkor szeretem tudni, hogy mi is a hiba. Nem volt egyértelmű, hogy pixelhiba van a képen. (úgynéz ki tényleg nem az, hanem kosz van a kijelzőben)
-
fero02
nagyúr
válasz hochman #8366 üzenetére
Ez táp lesz nagy valószínűséggel.
Azokat a fajta invertereket (amit linkeltél is) monitorban nem célszerű alkalmazni, hamar kinyírja a csöveket, meg sok funkció a barackolás után nem lesz elérhető...egy szóval kerülendő.
-conrad-: ha garis, akkor vidd vissza. Sztem megpróbálnak majd elhajtani, de ragaszkodj a cseréhez.
[ Szerkesztve ]
-
Smile1986
csendes tag
Üdv Mindenkinek !
olyan kérdésem lenne, hogy nem rég vettem egy Orion PIF 32 D/LED ilyen tvét.Kábelen digitális csatornák vannak.bizonyos csatornáknál állandóan zúg a tv és van aminél csak néha.ez mitől lehet ? kösz -
Whaazzup
senior tag
válasz -conrad- #8367 üzenetére
Szia.Nem kell elnézést kérned nincs miért csak saját véleményt írtam és nem bántok senkit nem is akarok.Azért a kijelző jól össze van rakva a kosz kicsit meglepő ha már szedtél szét lapjaira kijelzőt,hogy néz ki ha fekete vagy szürke pici folt,pont is pixel hiba lehet!ÜDV.
-
nyega
tag
Sziasztok!
Fujitsu Siemens ScaleoView W19-1 monitorom bekapcsoláskor kattogó hangot igen,de képet nem ad.A led folyamatosan villog. Ez javítható ugye?
Köszi!
Estig sajnos nem tudok válaszolni,ha valaki írna.
[ Szerkesztve ]
-
szogicsa
csendes tag
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Van egy SyncMaster932B típusú monitorom. idáig tökéletesen működött,sosem volt semmi baja. Viszont az utóbbi időben a számítógépem indulásakor kapcsolón lévő led csak morzézik és a képernyő nem indul. Eddig számítógép hibára gyanakodtam,de már mindent kicseréltem . Azután kiderült hogy a sötét képernyő ellenére a rendszer fel áll. Többszöri reset után ( általában 4-5 )idáig mindig beindult és utána " melegen " az újraindításnál sincs gond . Azonban ha "kihül" ,kezdődik előröl a baj.Félek előbb utóbb végleg feladja.Mi baja lehet ??
Javítható??
Köszönettel! -
szogicsa
csendes tag
Én is küldtem neked!
-
Dragati92
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Van egy Orion TV/monitorom 1600x1200-as felbontású,HDMI és D-SUB kimenettel.Az a gondom hogy a D-Subot használom a géphez kötve de így ilyen furán vibrál a monitor és elég idegesítő, ha HDMI-n keresztül kötöm össze akkor nem vibrál de nem lehet normálisan beállítani a felbontást és szinte olvashatatlan lesz az egész.Mi lehet vele a gond?
-
Lewzke
őstag
Kissé off:
1920x1080 72Hz, belefér a single link-es DVI sávszélességébe? -
Radaconte
csendes tag
Sziasztok!
Van egy "fantasztikus" HannsG HW194D típusú monitorom, immáron 4 éves. A gondja eléggé speciálisnak tűnik: kísérletezgetések után arra jutottam, hogy bizonyos színárnyalat esetén, ha ebből kellő mennyiség van a képen, akkor villog a kép, vagy teljesen fekete lesz. Ha a problémás képet, videót, programablakot áthúzom egy másik monitorra pl, a villogás megszűnik, normális képet ad. Tehát mondjuk egy film közben bizonyos snitteknél elfeketedik, másikaknál rendesen látszik minden, és ezt következetesen csinálja. Jellemző még, hogy minél régebb óta van bekapcsolva, annál inkább valószínű, hogy fekete lesz a képernyő, vagy legalább is villog.
Kábelt cseréltem olyanra, ami biztosan jó, a másik monitorom működik hibátlanul, tehát úgy gondolom, nem a videókártya hibája. (Ha egyetlen monitorként van csatlakoztatva, akkor is változatlan a probléma, bármelyik csatlakozón is van.)
Próbáltam hasonló esetet keresni neten, nem találtam egyelőre. Valaki tapasztalt hasonlót, hallott ilyenről? A monitor minőségétől eltekintve kuka vagy javítható vajon?
Köszönöm! -
elekresz
tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens W19-1 típusú monitorom, ami egyszer csak mondjuk standbyból visszatérve vagy bekapcsoláskor elveszti a normális színeit és a fekete helyett szép zöldes képes ad. Ha a menüjében a brightness/contast-ban auto módra nyomok, akkor minden visszaáll tökéletesre és megy is, mindaddig, amíg mondjuk ki nem kapcsolom és vissza vagy standby-ba megy és visszajön. Valakinek van ötlete, hogy mitől lehet ilyen hiba?
Köszönöm szépen előre is!Üdv.:
elekresz -
formengil
tag
Sziasztok!
Elszállt az egyik inverter trafó a Benq monitoromban. A trafó száma 19.26048.011. Szerintetek ezt helyettesítheti egy 19.26050.011-es trafó ami szintén Benq monitorból való? Mi a különbség a kettő között?
LG Optimus GT540 --> ZTE Grand X IN --> Sony XPERIA SP --> Xiaomi Redmi 4 Prime
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Van egy LG E2251VR típusú monitorom. Kérdésem a következő: van egy pc ami d-sub vagy dvi-n csatlakozik és van egy laptop ami hdmi-n csatlakozik. Hogy tudok képet váltani egyikről a másikra, hogy ne kelljen cserélgetni a kábeleket?
-
allein
addikt
Ha nem tud senki segíteni írjátok le hol érdeklődjek
-
dik
őstag
Ma lett kész a viewsonic vp930 monitorom táphibás volt persze előtte is volt ez a hibám amit lentebb részletezek. Olyan kérdésem lenne hogy mit lehet annak csinálni, hogy dvi kábellel is legyen kép időben, pár hónapja gépet cseréltem vga-l együt ami egy giga6870 és most csak analóggal hajlandó menni tökéletesen a monitor. A dvi-l is van kép csak minkor már a win 7 kezd betölteni akkor kapcsol be a monitor így se bios se semmi. És mikor betölt akkor sem tudok felbontás, Hz állítani csak valami extrém rosszakat 1280x1024 például nincs is a listán. Régen nvidia kártyákkal ilyen gondom nem volt és nem értem mi lehet a gond. Esetleg valaki tudna segíteni ebben hátha dvi kábellel is hibátlan legyen minden mint régen?
Válaszokat előre is köszönöm!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
bence188
tag
Sziasztok!! Van egy 3 és fél éves 82cmes grundig lcd tv-m 1024*768as felbontással és 60 hz a képfrissítése, ez volt rákötve eddig a számítógépre és mionden tökéleesen működött, egyébként sapphire radeon hd 5830 vidikarim van, szval egyik bekapcsoláskor azt írja ki h hatósugaron kívül, igenám de ezt csak akkor szokta kiírni mikor másik felbontáson van vagy másik hertzen van a gép, de pedig ugyanazon van kipróbáltam másik monitorral és minden úgy van állítva ah eddig, a kábelt is kicseréltem azzal sincs gond , hdmi kábellel se működik pedig régebben működött azzal is am vga-dvi kábellel kötöttem eddig össze őket, frissítettem a vga drivert de semmi, fogalmam sincs mi lehet a probléma, felhívtam tv szerelő ismerősömet azt mondta h pedig 99% h nem a tv a hibás hanem vmi beállítás rossz, a tv-n meg nem lehet szinte semmit állítani a menüjében mer régi. válaszaitokat tippjeiteket elúőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dozó
tag
Sziasztok!
Egy ilyen monitorral NEC MultiSync LCD1830 érdemes e még foglalkozni? teljesen fekete a kijelző hátér világítás sincs bekapcsoló gomb világit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG 27MR400 Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs