Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Aki gondolna egy ismertető elsőHSZ-t ide, ajánlom ezt bele: http://animagraffs.com/flat-screen-displays/
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
priti
addikt
Xerox 17" TFT monitor azt csinálja, hogy magától elfeketedik a kép, nem kapcsol ki, nem megy aludni sem, továbbra is kék a led, mintha kapna jelet, csak tök fekete lesz a kép, halványan sem látni semmit, szóval nem tűnik inverter hibának. Ha kikapcsolom a mikrokapcsolóval majd újra be, akkor megint van kép és minden tökéletes pár másodpercig, majd újra elfeketedik magától. Tehát áramtalanítás nélküli ki-be kapcsoláskor jó pár másodpercig. A tápon a kondikat most cserélem, mert púpos volt egyik-másik, más egyéb szerintetek? Biztos valami típushiba, de én az életben Xerox közelében nem voltam soha. Egy ismerős tanáremberé, remélem tudok neki segíteni, mert szeretnék. Mi szokott ilyet csinálni?
Hardverlesen
-
priti
addikt
A táppanelen új kondikkal is ugyanaz. Hidegen bekapcsolva megy úgy 5 percig tökéletesen, aztán elfeketedik a kép és utána melegen már csak pár másodpercig megy minden ki-be-kapcsolás után tökéletesen és újra elfeketedik.
Leveszi a háttérvilágítást is, mintha totál kikapcsolna, de a power led kék marad. (alvásnál sárga)[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz hpeter810 #13457 üzenetére
Miután elsötétül elsőre utána már nekem is csak pár másodpercig megy, de ha cső lenne sem lenne logikus, hogy először megy 5 percet. Úgy látszik senkinek nincs ötlete.
Jááj, ez a régi szar 17"-os TFT tipikusan az az árfekvés, hogy szervízbe nem, mert az minimum 4k+utazási költség sokszor kétszer 6-8k-ért meg már lehet kapni működőt használtan ebben a méretben, amit csak át kell venni, mert idehozza az eladó aki meg már szabadulna tőle és nem kell a saját szart címre vinni aztán visszamenni érte.Hardverlesen
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Dell U2412M monitort. A problémám az, hogy a led háttérvilágítás nagyon átüt a képernyőn, főleg fekete alapon látszik nagyon (tipikusan filmeknél a két fekete csík-levágásnál).
Kérdésem az, hogy ez hiba-e vagy ezek a monitorok ilyenek? Ha hiba akkor mi a hibajelenség magyar/angol neve ha van egyáltalán ilyen.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Adott egy monitor-tv, ami nem kapcsol be. A bekapcsoló gombot megnyomva az átvált kékre, de egy pár másodperc múlva készenlétre vágja magát a cucc. A hátulját leszedve 2 db 1000 mF 16 V 105 C kondi púpos.
Lehet csak ezek okozzák a hibát, vagy esetleg más? pl.. inverter?Üdv
-
fero02
nagyúr
válasz fenergie84 #13461 üzenetére
Nagy valószínűséggel az is. Cseréld ki az összeset.
-
fero02
nagyúr
válasz fenergie84 #13463 üzenetére
Az inverter a panelen egy egységet képez. Nem sűrűn van külön panelen. Tehát inverter marad, max az ottani kapacitásokat cseréled.
-
Phili
tag
Újra fenn áll a hiba
-
Mikisys
őstag
válasz Dyingsoul #13460 üzenetére
Ha újonnan vetted, akkor vidd vissza, cseréltesd ki.
Próbáld ki amit megveszel.
Vedd lejjebb a fényerőt, lámpa lehetőleg ne világítsa meg a monitort, mert akkor nagyobb fényerőt beállítva látható a háttérvilágítás(egyenetlensége).
Szín-hőmérsékletet állítsd 5600(6000)Kelvinre, ami kb. napfénynek felel meg. Ezután a fényerőt pedig úgy állítsd be, hogy a fehér fehér, a fekete fekete legyen. Lehetőleg elég sötét helyen kell ezt a beállítást végezni, hogy külső fény ne zavarjon bele.
(Ha ilyenek a Dell-monitorok, akkor Én nem fogok ilyent venni.)Üdv!
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy LG 23EA63V-P monitor.
2013.06.21-é lett vásárolva, tlejesne új garanciális.A probléma, hogy egyik napról a másikra, mire hazaértem:
A kijelző bal szélétől befelé, nagyjából a közepéig halványodva zöld a kép.
Mintha átmenet lenne, eléggé feltűnő, a monitor SOHA nem állt 15 percnál többet, windows képernyőkikapcoslás séma dolyamatosna altatta, illetve a monitor is Super Energy Saving címszó alatt van..Illetve a bal szélén teljesen "kicsíkozódott" a kép.
A jobb oldala tlejesne éles.
A legjobb szemléltetés ha egy ablakot, vagy egy egyszínű pl. piros képet jobb oldalról balra elhúzok.
Teljesen eltorzul a színe.Viszont most észrevettem egy telejsen fekete, teljesképernyős képen hogy elég jól kivehető windows logo, és a chrome sávja. Illetve mintha a youtube lenne rajta nyitva.
Ezt minden állapotban produkálja, akkor is ha nincsen kimenetbe kötve.
Lassan 3-4 napja ilyen, nem tűnik el.
Beszéltem már szervízzel stb.
Utánaolvastam a beégésnek, gyakorlatilag LCD nem éghet be, csak CRT.Ami fontos, hogy nem volt rajta állókép, kikapcoslt állapotban volt egész este és másnapra lett ilyen.
Illetve kipixelesedik.Ennek tudatában ez garanciáztatható nem?
Ez lehet alaplap/ panelhiba?You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
Holnap megy visszaadásra, csak így jutott rá időm.
De akkor nem igazán köthetnek belém ezekszerint... emiatt félek most.
Sok jót hallottam már ezekről, szervizekről és cégekről...You got clickbaited.
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Adott egy LG w2453TQ
Ha altatom a gépet, akkor a monitor nem mindig (tehát van amikor mégis) jön vissza készenléti állapotból. Kikapcsológomb nincs is rajta, szóval ennyire nem vagyok lúzerPróbáltam laptopom is, ott is van hogy beragadt ha első, ha másodlagos képernyőnek van jelölve is.
HDMI-DVI kábellel produkálja, analógon nemMi lehet a gond? valaki találkozott már ilyesmivel?
Esetleg a HDMI-DVI kábel? DVI_DVI-vel esetleg megoldódnak, vagy ne költsek rá fölöslegesen?Mindkét gépemben ATI Radeon van, lehet hogy ezek csinálják, de most nem tudok mást alárakni.
Állítgatni próbáltam már mindent a Winben és a vezérlőben, próbáltam neten is szétnézni, gyakori a probléma LG-knél, de megoldást senki sem talált rá[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Zola007 #13472 üzenetére
még annyit, hogy ha csak a monitor meg készenlétibe, a gép pedig nem, akkor egérre, billentyűzetre szépen mindig visszajön
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Adott egy Dell U2311h monitor, ami bekapcsoláskor kb 1-2 másodpercig ad képet, majd elsötétül. Gondolom inverter nyűg...
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e megbizható szervizt ajánlani? (Budapesten)
(Már nincs rá garancia)
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
sanyoka123
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a második megjelenítőnek a TV-t beállítva a TV képernyője villogni kezd. Próbáltam már több felbontást is. NVidia GForce 520 GT a videokártya. Régebben is volt probléma akkor megoldottam uj átjátszókábellel és sikerült megszüntetni. Időközben ezt a gépet amiben ez a kártya van, áttettem másik szobába és a TV-t egy laptoppal kötöttem össza. Azzal teljesen tökéletes volt. Most, hogy visszakerült ez a gép, nem boldogulok vele. Segíteni tudna valaki.HDMI nem jöhet szóba mert a TV-n csak egy HDMI csati van, azon viszont a kábel TV jön. -
LyonnaisFan1
őstag
ŰDV!
Adott egy elég old school Proview 14 vagy 15" CRT monitor.
A monitor az utóbbi napokban kissé furcsán kezdett el viselkedni.Először szerdán netezés közben a monitor fogta magát és folyamatosan elkezdett sötétülni. Szépen lassan szűnt meg a fényerő. Aztán pár perc után a semmiből ismét megvilágosodott, és mintha semmi sem történt volna működik tovább. Persze a sok nyomogatásnak köszönhetően amit csináltam teljesen elállítódott. De azt meg tudtam oldani. (Ha nehezen is, a monitoron még OSD menü sincs, csak gombok.)
A mai napon ismét elkövette az elsötétedést. De nem sokkal azután, hogy a gépet és a monitort bekapcsoltam. Kb 30 percet futott a gép és a monitor és jött a monitornál a képernyő "Switch off"
De pár perc után megint helyreállt úgy mint ami szerdán történt.Vajon mi kínja lehet? Sztem a monitor képcsöve rugdossa az utolsókat, és a közeljövőben egyre gyakrabban fog hirtelen elsötétedni. És lehet, hogy egy elsötétedés után már nem is fog megvilágosodni, ami a képcső teljes halálát jelenthetné.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
moonguru
őstag
válasz LyonnaisFan1 #13476 üzenetére
Szia!
Legvalószínűbb hibaok:
Időszakos szakadás a képcső fűtőkörben, legvalószínűbb hibahely a képcsőfoglalat forrasztási pontja.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
mekker
őstag
Sziasztok
Van egy Asus VH222D LCD-m, és ha 100% alatt van a fényerő, akkor vékony hangon halkan elkezd búgni.
Lehet eddig is fenn állt ez a probléma, de csak most tűnt fel, mert csöndesebb lett a gép.
Mi lehet a baj?Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Megpróbálom leírni a gondomat.
Vga kártya vásárlás előtt állok, és elég sokat olvasok arról, hogy a mai vga-k d-sub bemenettel rendelkező monitorokon furcsán viselkednek. Valakinél csíkoz ha sötét a háttér, valakinél vibrál stb, egyszóval állítólag vannak idegesítő gondok.
Elég sokat olvastam a fórumot mindkét topikba ( Radeon 7850, és GTX 660 a két kiszemelt ) de mindkét helyen eltérő vélemények is vannak.
Valaki azt mondja a mai vga-k nem jók d-sub kábellel, valaki szerint egyedi esetekről van szó, valakinél az átalakító csere megoldotta, valaki szerint ha jó a kábel és az átalakító akkor nem lehet baj.....A monitorhoz értőktől kérdezném mi a véleményük erről ??
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
charg
tag
Sziasztok!
Van egy 6 éves Dell monitorom. Mostanában néha magától kikapcsol. Ha visszakapcsolom akkor minden ok egy darabig. Mi lehet a gond?
Tudtok ajánlani egy megbízható szervizt? -
david0111
tag
Az alapszíneket hol lehet beállítani mert a piros eltünt (vagyis tesóm kivette). Hogy tudnám visszaállítani?
-
mekker
őstag
válasz rostiron #13479 üzenetére
Szia!
Szerintem arról van szó, ami nálam is fennáll, hogy átalakítózgatni tudnak csak, és abból adódik a probléma.
Ha van a kártyán és a monitoron is D-sub bemenet-kimenet, akkor nem lesz semmi probléma, de ha mondjuk DVI kimenet van csak a karidon - gyakran lehagyják a mai kártyákról a D-subot -, akkor muszály lesz egy átalakítót venned, ami gyakran okoz kisebb problémákat.*
A másik gond, hogy többféle DVI csatlakozó is van, úgyhogy neked olyan karit kell venned, amin DVI-I kimenet is van (ha nincs rajta D-sub), mert tul. képpen csak ehhez tudsz átalakítóval d-sub kábelt kötni.
A VGA kimenet csak akkor okozhat gondot, ha rossz minőségű a kábel, a csatlakozók, egyéb esetben tökéletes képet kell, hogy adjon.
VGA csere miatt tehát nem érdemes új monitort venned, csak figyelj oda ezekre a dolgokra és akkor nem lesz semmi zavaró probléma.
-------------------------
*(Nálam mondjuk azt csinálja, hogy "nem pnp kijelzőnek" ismeri fel a Windows a monitort, mivel nem tudja 'átkommunikálni' a kábelen a monitor bizonyos adatait, úgyhogy csak VGA-driverben tudom natív felbontásra(fullhd) állítani a monitort -nem listázza ki a Win; a másik apró gondom, hogy pl. amikor windows tölt, a töltőképernyők váltakozásánál mutat pár fekete csíkot, de kb ennyi az egész).[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Mikisys
őstag
válasz rostiron #13479 üzenetére
A leggyakoribb hiba az, hogy nem azonos csatlakozóval van összekötve a gép a monitorral.
Tehát hiba akkor léphet fel - és ez az ilyen jellegű hibák 95%-a is lehet, - hogy VGA-DVI csatlakozóval akarjuk a gépet a monitorral összekötni, vagy VGA-HDMI átalakítóval, adapterrel, vagy HDMI-DVI-I kábellel, stb.
Ha több készüléket akarunk összekötni, akkor érdemes azonos tipusú csatlakozásokat használni:
VGA-VGA, HDMI-HDMI, DVI-DVI, stb.- Ha ez nem megoldható, akkor nagy valószínűséggel valahol gond lesz.
Cifrázza a helyzetet a TV-re való csatlakoztatás, sok egyeben kívűl még interferenciás zavarok is felléphetnek, pláne Set-Top-Box, vagy külső vevő-dekóder-TV-számítógép-monitor csatlakoztatásakor.
Sajnos a kompatibilitás a 0-hoz tart.Üdv!
-
rostiron
őstag
válasz mekker #13482 üzenetére
Szia.
Mivel a monitoromon csak Dsub van, és a leendő vga-n nincs csak dvi ezért muszály lesz az átalakító. Ezzel tisztába vagyok mivel a mostani kártyámmal ( asus 7770 ) is ez a helyzet. De jelenleg semmi hiba nincs.
Igazából azt szeretném megtudni hogy a mai videó kártyákkal ( már szinte egyiken sincs d-sub ) mindenképp kell problémára számítani vagy jó minőségű kábel illetve átalakítóval nem lehet gond semmiképp ???Mikisys Nyilván ha megoldható lenne az azonos csatlakozó használata nem lenne kérdés...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Már a harmadik topikban járok némi kényelmi problémám következtében
Catalyst topikban kaptam egy ötletet, hogy kössem a HD6950-et DP helyett DVI kábellel a Dell U2410-hez, így nem kavar be a monitorba épített DAC, tehát a kiinduló problémám megszűnik.
Ez nem is hülye ötlet, mert lényegében egy forintot nem kell költenem a probléma kiküszöbölésére. Viszont ezzel előjön egy másik kérdés. Azért használom DP porton az U2410-et, mert így 10 bit-es a színkezelése [link]
Milyen képminőség romlással kell számoljak, ha DVI-vel kötöm rá a HD6950-re?
Kiinduló problémám:
Apró szépség hiba van jelenleg az itthon kialakított házimozi rendszerben, aminek szerintem gyenge láncszeme a most használt HD6950 VGA.Teljesítményével nincs gondom, mindössze az itthoni házimozi jellegű kialakítás audio szempontból okoz kényelmetlenségi gondot.
Előzmény:
Dell U2410 monitort használok DP porton keresztül csatlakoztatva a HD6950-hez. A monitorban elhelyezésre került egy DAC, hogy sound bar-t lehessen hozzá illeszteni (nem használom). Sajnos a monitor menüjében nem lehet a DAC-ot kikapcsolni, így ez az első tényező a probléma kialakulásában.
A házimozi erősítő (TX-NR807) HDMI kábellel van kötve a HD6950-re, így szépen lejátszhatóak a filmek, melyek hangját (már, ha érkezik a HDMI kábelen) az erősítő dobja szét a megfelelő beállításokkal.
Probléma tárgya:
A HD6950 nem képes egyszerre több hangkimenet kezelésére, így ha a gépet korábban kapcsolom be, mint az erősítőt, akkor a DP porton keresztül tolná a hangot, ami a monitorra van kötve.
99%-ban ez a helyzet, mert filmezni ritkán van csak időm és/vagy kedvem. Viszont, ha filmet szeretnék nézi, akkor az erősítő bekapcsolása után újra kell indítanom a gépet, hogy a DP portról átkerüljön a hang a HDMI kimenetre.
Sajnálatos módon CCC-ben nincs hangra vonatkozó beállítási rész.Ami esetleg még érdekes lehet, hogy egy gigabites Asus RT-N16 osztja a hálót
A probléma orvoslására ÉN 2 különböző lehetőséget látok:
1. lecserélem a VGA-t egy újabb konstrukcióra, mely kimenetenként külön tudja kezelni a hangot
2. beüzemelek egy ???? médialejátszót, amihez a használt 8.1 OS (vagy egyéb progi) médiaszervert dob a hálóraread-only mode on the forum
-
Boby85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy BenQ g2200W LCD monitorom. Nem tudom használni, mert a bemeneti jelet állandoan kapcsolgatja. Ez alatt azt értem hogy DVI-al van összekötve a gépemmel de a monitornak még van egy D-SUB bemenete is, és egy hete állandóan át akar rá váltani, de mivel ott nincs signál így visszavált DVI-ra. Lehetetlen nézni a képernyőt mert mindig ki-be kapcsolja magát ezáltal. A grafikus kártyámnak biztos semmi baja mert egyidőben rákötöttem ezt a monitort, amiről írok és ez nem csinálja. Megcseréltem a kimeneti portokat is hátha, de a folyamat csaknem akart megcserélődni, így a hiba tuti a monitorban lesz.
Lehet hogy egy gomb beakadt volna a monitoron? mert ha előhívom a monitor menujét/ha épp elkapom mikor nem villog illetve mikor nem kapcsolgatja magát, akkor magától belemegy egy bizonyos menube és ha úgy hagyom fél órát akkor fél óráigy nem villan.. de melyik gomb lehet az amelyik kontakt hibás? ha egyáltalán ez a baj...Légyszi segítsetek, mert nem akarok költeni nagyon, főleg nem egy monitorra
Előre is köszönöm a válaszokat!Boby
-
david007
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Philips 22pfl2908h Monitor/TV-t. A gond az, hogy nem tűéles a kép (jelenleg számítógéphez használom, TV-ként nincs lehetőségem kipróbálni sem).
HDMI-vel használom 1920x1080-as felbontásban, 60 Hz-en.
Lehet vele kezdeni valamit vagy szokjam meg így?
-
Zola007
veterán
válasz david007 #13487 üzenetére
valamilyen szinkronhiba lehet, menüjét túrd fel és próbáld állítgatni.
digitális jellel tűélesnek kell lennieMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
El Kebir
őstag
válasz david007 #13487 üzenetére
amd gpu-s vga kártyával használod? túlpásztázás (overscan) nincs bekapcsolva a tv-ben? ...mert alapból az amd gpu-k lekicsinyítik a hdmi-s képet (ccc-ben méretezési beállításnál látható), hogyha a tv belenagyít (túlpásztáz), akkor is megfelelő méretű legyen a kép.
tehát lehet a gpu lekicsínyiti, a tv felnagyítja a képet, és ez a két ellentétes művelet meg lerontja a képminőséget. (elvesződik a digitális átvitel előnye, megjeleníteni kívánt és a megjelenítő pixeleinek pontos egymásra illeszkedése)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
tornas
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémában tudna valaki segíteni? [link]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
BBUN52
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok valami tippet adni mi lehet a gondja a monitoromnak. Nem mai darab, azt hiszem 4 éve szolgál már a BenQ G2220HD monitorom és kb 2-3 napja kezdte el a következő tüneteket produkálni:
Bekapcsolás után az előzőleg beállított felbontást lecsökkenti és nem is engedi visszaállítani az általam alkalmazott felbontásra.
Bekapcsolás után a frissítési frekvenciát az előzőleg beállított 60 Hz-ről leveszi 30-ra, és szintén nem engedi feljebb venni, csak ha a felbontást lecsökkentem.
Folyamatos vibrálást lehet felfedezni a képernyőn több helyen is (szerintem a frissítési frekvencia miatt lehet ez).
Ma reggel pedig bekapcsolás után nem jött be semmilyen kép. A monitort, illetve az asztalt érzékelte (2 monitoron dolgozok, és mivel megnyitottam a böngészőt, az a képpel nem rendelkező képernyőn nyitódott meg, ezért gondolom hogy érzékelte h ott van asztal.)A videókártyámat az elmúlt 4 napban 3-szor frissítettem fel, újra felraktam minden esetben a legfrissebb drivert.
Tudtok valamit javasolni, hogy mi lehet a gondja? Van értelme elvinni szervizbe, vagy nem érné meg a javítás (már ha persze javítható egyáltalán a hiba)?
Köszönöm a válaszokat!
Bálint
-
fero02
nagyúr
-
tornas
őstag
válasz fero02 #13495 üzenetére
Kívülről egy kicsit nyomkodtam a csík körüli területeket a kijelzőn és a kereten is, de nem történt semmi sem. Azt még kipróbálom, hogy magát a kijelzőt ki- és szétszerelem, aztán majd meglátjuk.
Ha netalán nem jutok dűlőre vele, akkor a kijelzőt kihajítom belőle és ha hozzájutok egy hibás 17-es moncsihoz, aminek ha a kijelzője ép, akkor átrakom ebbe a Dell-be. Ez lehetséges lenne? Van értelme (mondjuk ez függhet a csatlakozók - inverter, "színkábel" - kialakításától is meg egyébtől is)?
Ja, és még valami...egy kijelzőcsere mennyibe fájhat?
Köszi az infót. Ezzel kapcsolatban találtam is egy kis "anyagot"...[link]
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
fero02
nagyúr
válasz tornas #13496 üzenetére
Ne bajlódj vele, szerintem erre egyetlen házi megoldás sem ad tartós megoldást. Még panel oldalon csak csak lehet éppen jó, de az üvegen...kb esélytelen.
Kijelzőket lehet cserélni (a felbontásokat ezért le tudja kezelni a donor is). LVDS nagyon-nagyon ritkán nem kompatibilis egymással és a CCFL csövek között is alig van különbség, az inverterek amúgy is picit túl vannak méretezve, tehát bírniuk kell. Csak a nagyon öreg és sz@r csövekkel nem hajlandóak együttműködni.
Ja és még valami, fizikai méret egyezzen (vastagságra figyelni nagyon) és az sem baj, ha a csavarok helyei is passzolnak.
[ Szerkesztve ]
-
brabiricsi
újonc
Nekem az lenne a problémám hogy van egy TFT LG FLATRON L226WU tipusú monitorom, 2 hónapja vettem egy NVIDIA GT 640 videókártyát. DVI- kábellel használom és az lenne a problémám hogy ezen a típusú monitoron f-enigine nevű rész és annak a beállítása hogy milyen módban használom a monitorom (pl.text-normal movie-user) és ezt váltogatja magától felhozza magától. Ha a monitor menüjében lépkedek akkor ha bemegyek egy beállítási részre akkor levesz mindnet magátol ahogy átlépek a menüpontokon. Ez lenne az én problémám ha valaki tud valamit segíteni azt megköszönném.
-
lamarc47
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre volna szükségem. Van egy jól működő TV Pana TX-P50X10Y laptopról (xp) filmnézés ok.
Most asztali gépről (win7) szeretném ugyanezt, de a bootolás még látszik a TV képernyőn addig amíg az nem jön, hogy "Üdvözöljük" mert ez már nem látszik és innentől sötét a képernyő ((a kábel ugyanaz).
A kártya ATI RADEON 9600 Series, lehet ott kellene valamit állítani, de nem tudom hogyan. Az xp-nél a háttérre kattintva volt "tulajdonságok" és ott lehetett állítani klón stb., de itt a win7-nél nem tudom hogy kellene.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
szabacsik
őstag
Sziasztok!
A laptophoz HDMI vel hozzá van kötve egy nagy monitor, de valamiért az istenért nem akarja a nagy monitort teljes egészében kihasználni. Fent/lent/balra/jobbra van ugye egy fekete csík. A laptopon 1366*768-as a felbontás a monitoron pedig 1920x1080.
A fura az, hogy asztali gépnél DVI kábellel ha rákötöm semmi ilyen gond nincs.
Van valakinek ötlete, hogyan tudnám megoldani?Előre is köszönöm!
/\____/\
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest