Új hozzászólás Aktív témák
-
Buster17
addikt
Hali!
Havernak van egy Samsung SA300 monitorja és kezdetek óta sötét a képernyő színe. De szerinte ez jó, megszokta. De én meg sírok, hogy bír ilyen "sötétben" játszani meg a sötétebb képek részleteit nem látni mert beleolvad a sötétségbe.
Amióta megmutattam, hogy nálam milyen "világos" a játék ezért érdekli őt is a dolog, hogy mi lehet.Színz, kontrasztott meg minden állítható vackon lett már állítva de ugyan az a helyzet. Fekete szín nagyon fekete a szürke vagy a sötét meleg színek nagyon sötétek és hát borzalmas.
Van valami ötlet erre? -
áram
újonc
-
Sondi1986
addikt
Van nekem egy LG 24EA53VQ-P monitorom és a VGA kábelt kicseréltem egy HDMI-re. most nem kapcsol ki/be a monitor ha ki/be kapcsolom a gépet.
Ezt be lehet valahol állítani hogy meg felelően működjön?
[ Szerkesztve ]
-
áram
újonc
válasz Sondi1986 #12714 üzenetére
sajnos még nem volt dolgom újabb fajta monitorokkal,de valószínűnek tartom,hogy hdmi-n kevesebb jelet kap,mint vga-n vga-nak több lába van mint a HDMI-nek ezért az egyik be tudja autómatikusan kapcsolni a monitort, a másikkal pedig kézzel kell kapcsolgatni.
Előre is köszi!
-
Meridius11
aktív tag
válasz Meridius11 #12698 üzenetére
Erre valaki? Még addig el kéne döntenem a dolgot, amíg tart a pixelgarancia.
-
kjani18
őstag
válasz Meridius11 #12716 üzenetére
Szerintem vissza vele!
Sondi1986
Nem lehet valahol állítani, hogy melyik bemenetre reagáljon?
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
áram
újonc
válasz kjani18 #12717 üzenetére
nem tudom,nem igazán ismerem ezeket a monitorokat!nem tudom,hogy milyen régi a monitor,és,hogy milyen softvare van rajta! Szerintem az újabbak már meg vannak tanítva arra,hogy hdmi-ről is vezérelje a számítógép a ki/be kapcsolást. A régin pedig csak rajta van a csati,viszont a szoftver még nem irányítja. Meg kéne kérdezni egy igazi pc-gurut.
Előre is köszi!
-
El Kebir
őstag
" vga-nak több lába van mint a HDMI-nek"
ez tökéletes hülyeség, mivel tény, hogy nem így van... (nem azért mintha a lábak száma határozná meg, a dolgot)
(gyenegébbek kedvéért: 19 lába van a hdmi-nek, a vga (d-sub)-nak meg 15...
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Oczu
senior tag
Üdv,
Adott egy Asus 192VW 19ˇ"-os megjelenítő. Érdekes problémával állok szemben. Most váltottam Nvidia kártyára és a 331.65 driverben nincs 1440*900-as felbontás.Keresgéltem neten is, ott van egy leírás a driver inf. módosítására, de sajna hibával leáll a telepítő.
Már ledúrtam ezt a drivert, felkerült egy régebbi, ugyanez a hiba, az 1440*900-as felbontás nem szerepel a listában.
Infóként: ATI kártyával jó volt, mindaddig, amíg egyszer el nem csúszott a kép. Ezt a hibát orvosolta Fero02. Ezután már csak NV kártyával lett volna használva.A monitort nem PnP tipusú monitornak ismeri fel a gép. Egyszerűen a neten nem találtam ehhez a monitorhoz drivert.
Van esetleg valakinek valamilyen ötlete?
-
El Kebir
őstag
"nem PnP tipusú monitor"
hibás a monitorfelismerés, windows gond, vagy d-sub átlakító, vagy kábel hiba.
nem feltételenül kell hozzá monitor drivert keresni, "általános PnP" megjelenítőként is általában gond nélkül mennek a monitorok.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Ramses.hu
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy HD monitort (Asus MX239H), ami HDMI-n csatlakozik a videókártyához (ATI). Sajnos a kép nem teljes képernyős, az Ati Catalyst Control Center-ben kell a Sclae-n állítani.
Ez nem is jelentene gondot, de "elfelejti", vagyis ha a gépet kikapcsolom (vagy hibernálom és vissza), akkor ismét be kell ezt állítani. A fura az, hogy a scale egyébként a helyes értéken (0%) áll. El kell mozdítani minden gép bekapcsolás után, aztán meg vissza 0%-ra. Ez elég idegesítő.
Találkozott már valaki ezzel a problémával, esetleg megoldás is van rá?
A driver/CC a legfrissebb.Üdv:
P -
-
gnusmas12345
csendes tag
Vettem használtan egy LG 107cm-es LCD tv-t. Szép a kép, jól is működik. Egy hibája van hogy egy halvány vízszintes csíkot vettem észre. Nem mindig látszik. Teljesen fehér és fekete kép esetén egyáltalán nem. Rákötöttem egy laptopot, beállítottam egy villágosabb barnás hátteret és ott rendesen kirajzolódott hogy az a valami nem egy csík, henem egy halvány keret RTL KLubb logóval. Olyan mint amikor szélesváznúba nézték volna rajta az RTL klubot és beleégett volna a kép. Ott van alul és felül (meg oldalt is kicsit) az a csík aminek másabb az árnyalata ahol a fekete rész kezdődne a szélesvásznú képnél és az alatt az RTL Klub logó. Olyan mintha beleégett volna. Lehet kezdeni vele valamit? Remélem érthető amit leírtam, ha kell képet is küldök a hibáról, csak elég nehéz lefotózni, mert elég halványan látszik csak.
Ilyen a tv típusa: [link]
-
xundyingx
tag
Hello! Van egy Samsung 21" LED LCD Monitorom otthon és az a gond, hogy fekete kép, csak "No signal" felirat megy és ennyi. HDTV-vel össze van kötve és a TV-n meg normálisan működik ha átkapcsolok rá (HDMI3). Ha még ez segítene a HDMI1-en írja ezt a no signalos üzenetet. Most behalhatott a monitor? Ez a valami egyik napról a másikra történt (az a baj, hogy többet nem tudok írni, mert szüleim értesítettek róla).
https://www.twitch.tv/sp1gu
-
Space marine
aktív tag
Üdv! 2hét alatt meghalt a monitorom.. kezdte azzal, hogy minden bekapcsnál vibrálva és lassan kivilágosodva vette fel az "ütemet".. aztán tegnapelött már alig akart bekapcsolodni, lassan villogott a led, tegnap meg se kép se hang.. létezik, hogy tápegység gond van? Igazábôl nem hiszem, de hátha megcáfoltok a tápegységen nem világit a led, mintha nem lenne áram alatt.. Ötlet?
-
fero02
nagyúr
válasz Space marine #12732 üzenetére
Táp, inverter, cső. A többi megbontás után kiderül.
-
fero02
nagyúr
válasz Space marine #12734 üzenetére
Nem kell új, elég felújítani. Az új sem fog annyit bírni, mint a felújított.
-
fero02
nagyúr
válasz Space marine #12736 üzenetére
Megfelelő minőségű alkatrészek felhasználása esetén simán évekig megy tovább. Esetleg egy másik alkatrész mehet tönkre. Pl ha most fel lenne újítva a táp/inverter rész, akkor lehet a következő a ccfl csövek lennének. De lehet túlél 3 évet hiba nélkül és egy nyári viharnál fog végleg meghajolni.
-
artiny
őstag
Miért ad ilyen sárga képet a monitorom a fehér helyett?
idáig nem csinálta, koze lehett hogy most alaplapi grafikarol megy a monitor hdmi keresztul?reseteltem a monitort akkor is ezt csinalja, tud megjeleniteni feher szint de a programokban pl photoshopban a fekete es feher helyett az alap szín a fekete és ez a sárgás fehér.
http://i.imgur.com/zBwdopP.jpg -
fero02
nagyúr
válasz Space marine #12738 üzenetére
A táp felújítása beleférhet a 4k-ba, ha nincs komplikáció.
De fölösleges ezen pörögni, bele kell nézni. Addig hiába minden szó...
artiny: ez valószínű jelen esetben nem a monitor hibája. Nem a vga szoftverében lett elállítva a színhőmérséklet? Nyomj ott is egy reset-et.
[ Szerkesztve ]
-
xundyingx
tag
(#12731)
Valaki erre légyszíves...
https://www.twitch.tv/sp1gu
-
törölt tag
Sziasztok.
Van egy Samsung SyncMaster 943nw monitorom. Ez még nem is érdekes, de egy ideje olyan a képe játékokban főleg, mint mikor régen bezavart a novisad a magyar tv adásba. Vízszintesen világos fél-egy centi széles csíkok futnak lefelé. Videokártyát próbáltam cserélni, tápkábelt, adatkábelt is, nincs mellette semmi mágneses dolog és 75-60Hz-en is csinálja. Ez a hiba akkor látszik legjobban, amikor sötétedik vagy éjszaka van bármelyik játékban, amikkel játszom. Simán asztalon vagy böngészőben stb. nem látszik.
Ilyesmi csak nem ilyen fehérek a csíkok, halványabbak sokkal.
http://kepfeltoltes.hu/131106/ad_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha valaki tudna informálni a hibáról és/vagy az orvoslásáról kérem segítsen.
Köszönöm és üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
Van egy acer al 1716 tipusú monitorom és kikapcsolt állapotban sajnos búgó hangot ad ki de működés közben hibátlanul megy.Ezt mi okozhatja, illetve mennyiért lehetne megcsinálni?
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Meridius11
aktív tag
válasz Meridius11 #12716 üzenetére
Na beletenyereltem a szarba, az újnak is ugyanolyan bevilágítása / abnormális glowja van.
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
válasz El Kebir #12724 üzenetére
Ma, kipróbáltam ATI kártyával, ugyanaz a felbontáslista jön elő, azaz 1440*900 itt sincs és ez már egy 4. gép.
Elözmény a képelcsúszás volt 1440*900-ban, topictárs javította, azonban azóta ez a felbontás nem létezik :-).A negyedik gép is non-generic pnp monitornak ismeri fel, korábban PnP volt.
A küzdelmet feladom, vagyis nem költök rá többet, eladom így, pár ezrest talán kapok még érte.
[ Szerkesztve ]
-
-
fero02
nagyúr
Egy hibás kondi széria (és az ebből adódó scaler probléma) javítása + a tápegység teljes felújítása és a felbontás szoftveres inaktivitása között ne keress összefüggést, mert nincs.
Olvashattad magad is az Asus fórumán (is, meg még több helyen is lehet), hogy rengetegen küzdenek hasonló problémával.
A monitor tökéletes állapotban van. Hibátlan kijelző, jó csövek, felújított beltartalom. Ha valóban el akarod adni, akkor mondd mennyi "pár ezrest" akarsz érte kapni. Korrekt ajánlat esetén vevő vagyok rá. Mondjuk az első mondatommal pont magammal b@szok ki...
Meridius11: ilyen ez a marketing... ha többen mondják, hogy ugorj a kútba, akkor megteszed?
Hanyadik monitor is ami most van nálad?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest