-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
-
szakibá...
senior tag
válasz ateszm #53049 üzenetére
Ár/érték arányt tekintve bátran ajánlom, bár én még akciósan 10900-ért vettem. A sok magasat tudtam csökkenteni, így rendben van. Az újonnan vásárolt fejhallgatóim közül csak egy jobb vétel volt fele ennyiért, a Philips SHP5401, de az már régóta nem kapható.
[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
thingol
tag
az abyss 1266 (http://www.abyss-headphones.com/abyss_ab_1266.html) ot hallgattam én is, de rám a darma d1000 nagyobb benyomást keltett - de az abyssnak a formájától is idegetlenkedtem - bár hozzá kell tenni, hogy nagyon futólag fértem csak hozzá és akkor is csak pár percre, ráadásul szerintem az abysst ott nem is nagyon tudta meghajtani semmi.
a he-1, orpheus pedig... hát, őrület hangja van. de hozzá kell tenni, hogy egy 15 milliós fejhallgatónak amit éveken keresztül csak showkon lehet megghallgatni szerintem nem sok értelme van. én is órákkal későbbre kaptam kupont és nem is tetszett a zeneválaszték (bár a sennheisereket végig ugyanazzal a playlisttel lehetett tesztelni). időközben hallottam a marketing mizmázt is mellette, és hát azért a sennhesier is tud azért tállalni:
- majdnem 15 misi az ára
- de ha akarnád se tudnád megvenni, mert annyira bonyolult megépíteni, hogy napi egy darabot tud a sennheiser előállítani - és 2019ig elkelt már az összes...
- a saját csöves márvány erősítőjét adják hozzá, nagyon csinos, amikor a márványból feljönnek a rudak
- a márvány erősítő ugyanolyan márványvól készül mint a dávid szobor..és hát a hangja magáért beszél. tényleg megdöbbentő.
audiophile.blog.hu // http://www.head-fi.org/u/447468/thingol
-
Tulku
veterán
válasz thingol #53054 üzenetére
"mert annyira bonyolult megépíteni, hogy napi egy darabot tud a sennheiser előállítani"
Ezt ugye te sem hiszed el?
Marketing bullshit az egész.....ha akarnák építenének napi 100-at is...Rolex is építhetne napi 50 Daytona-t mégis várni kell minden darabra másfél évet....ez így működik...és persze az is, hogy 5 percet kapsz Tidallal a nagy büdös Sennheiserre...úgy nagyjából azt sem tudjuk mit hallgatunk...
Biokox dap-ja köhögött rendesen, de legalább megszólaltatta az Abyss-t...ég és föld a dharmához képest...az egy teljesen átlagos könnyen hajtható fejes...az Abyss pedig valami szuperlatív...persze szerintem...
-
IntelKiller7
veterán
Hali van egy HyperX Cloud 2 GunMetal fejesem, és az a problémám, hogy egyik napról a másikra elkezdett recsegni valamiért a mikrofon. TS-en panaszkodtak, hogy amikor beszélek akkor kb minden 2. mondatom valamiért recseg. Mi lehet a gond? Valszeg elszált benne a mikrofon? Gariban cserélik az ilyet? Februárban lett vásárolva Iponnál.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Tyrel
őstag
válasz Dorien #53048 üzenetére
Hmm, hát köszi, végül csak a HD518 mellett döntöttem, aztán majd meglátom mennyire járok jól vele. Az SHP-600 se lenne ellenemre, sőt ha a HD518 nem lett volna leárazva 23-ra edigital-nál akkor egyértelműen az Omnitronic lett volna a befutó, 35-40 ezret nem adok én egy fejhallgatóért...
...deee így végül győzött az hogy a HD518-ról kb. végtelenszer több értékelést, véleményt lehet találni neten mint az SHP-600-ról, és többnyire pozitívak. Ez utóbbi vásárlását, ill. az előbbi leárazásának kihagyását kicsit merész lett volna bevállalni egy ember véleménye miatt - reméltem hogy valaki majd megerősít vagy megcáfol téged, ezzel segít dönteni is, de hát mint látható nem így lett... Egyetlen véleményben még túl nagy számomra a szubjektivitás faktora ahhoz hogy mérvadó legyen.
Persze elhiszem hogy jó, nem e felől vannak kétségeim, csak a Sennheiserről sok száz értékelés mondja ezt, az SHP-600-ról meg max. 2; szerettem volna biztosra menni.Visszatérve a HD518-ra ill. úgy általánosan bármilyen minőségibb fejhallgatóra (including SHP-600) mennyire befolyásolja ezek hangminőségét egy kábel toldás vagy cserekábel, vagy hasonló vezetékezési eltérés? Ha csak a hangerőre vannak hatással az nem zavar, bőven van tartalék a Xonar DG-ben, no de a hangminőséget / hangzást befolyásolják-e?
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz IntelKiller7 #53056 üzenetére
Ha állandóan reprodukálható a hiba ill. más géppel is nem csak a tiéddel, és ha nem látszik fizikai sérülés a fejhallgatón ill. annak mikrofonján akkor szerintem simán cserélik gariban.
Az mondjuk szívás hogy az egész cuccot vissza kell küldened ill. nélkülöznöd egy ideig e miatt, nem csak a mikit.Arra készülj fel hogy Ipon garanciális ügyintézése borzasztó lassú.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tulku
veterán
"HD518-ról kb. végtelenszer több értékelést, véleményt lehet találni neten mint az SHP-600-ról, és többnyire pozitívak. "
Sajna ez a Sennheiser marketing áldásos hatása...
Egy példa, hogy érthető legyek: Eukanuba vagy Hills reklám sincs csak elvétve, ellenben Pedigree meg 100 másféle moslék igen...aztán kérdezz meg szakembert, mivel etetné házi kedvencét...
Ettől függetlenül neked tökéletesen megfelelhet, de az itt posztolók nem marketing célból írják, amit írnak, segítő szándék vezérli őket, a készülékeket pedig rendre összehallgatják másokkal, ezért tapasztalataik szinte 100%-ig helytállóak...
Kábel csere hozhat javulást-romlást, de szerintem bizonyos szint felett...azért egy ezüst vs OFC hangot gyorsan ki lehet szúrni....de ki kell próbálni...
-
Tyrel
őstag
Épp e miatt igyezektem szándékosan nem "hivatalos" teszteket olvasni hanem tényleges felhasználói irományokat, pl. a head-fi.org-on, vagy akár egy-egy webshopban a termék értékelései alatt. Majd meglátom milyen lesz, végül is visszaküldhetem ha nem jön be.
Hogy az itt posztolók mit vagy milyen szándékból írnak azzal semmi bajom nincs, csak épp Dorien-en kívül senki se reagált a kérdéseimre, egy ember szava meg - számomra - kevés volt számtalan pozitív véleménnyel szemben, főleg így hogy azt se tudom kicsoda (nem sértés akar lenni)
Ha már példákkal élünk, pl. nem olyan régen vettem monitort is, az arra hivatott topic-ban hamar össze is futottam egy Brekk nevű sráccal akiről kiderült hogy az Oázis Computer-nél dolgozik, napi 8 órában monitorokat nézeget, ad el és kalibrálgat, így meg nyilván többet adok a véleményére, hogy tudom honnan jön, akkor is ha ugyan úgy szubjektív mint bárki másé. Ráadásul volt lehetőség elmenni hozzájuk monitornézőbe, kicsomagolt és beüzemelt nekem több darabot is, kipróbálhattam őket, játszhattam rajtuk (!), ezzel rendkívüli módon megkönnyítette a választást számomra.
Fejhallgatókból ahogy látom ilyen lehetőségeim nincsenek, így maradt az online vélemény olvasgatás, itt meg vissza is érünk oda hogy a többség győzött.
-----------------------------------------
Köszi a kábeles segítséget, erről az OFC-ről nem is hallottam még (számomra of course!-t jelentett eddig), de így könnyebb lesz a vásárlás.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tulku
veterán
Alapvetően az OFC az "alap" rézkábel...sokkal jobb minőséget nyújt (ez már tapasztalat) az OCC a monokristályos réz...de ez majd annyiba kerül alapanyag áron, mint a fejesed...
Az ezüsttel nagyon óvatosan bánnék, egyrészt nagyon kevés igazán jó ezüst kábel van (majd mind rézzel kevert ezüst, aminek a nagy része nem túl jó minőségű réz...és persze színezüst kábel nincs, hiszen eltörne...), másrészt erősen beleszól a hangképbe...basszus és magas kiemelés (a magas része elég bántó tud lenni) és a közepek rendre hiányoznak...
Én egy jobb fejeshez OCC-t ajánlanék....
Az hogy egy ember válaszolt nem 50 az nem azt jelenti, hogy kevés a tapasztalat, csak sokszor felvetődik a kérdés és rendre valaki felvállalja a segítő szerepét...érdeke nem fűződik hozzá, ha hülyeséget írna a topik többi tagja úgy is ellenkezne...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A head-fi.org pont arról híres amúgy, hogy bármilyen véleményt igazolni tud. És rengeteg arra a troll, vagy fizetett írogató. Ráadásul bárki írhat tesztet, véleményt, még olyan is, aki adott esetben csak képen látta, de szeretne feltűnősködni, nem tudhatod, hogy tényleg volt-e neki, és ha volt is, akkor mennyi ideig, hogyan tesztelte. A papír bármit elbír.
És igen, ettől tetszhet még neked is, de most gondolj bele, hogy ha megvetted, tegyük fel hogy tetszik (akár mert jó, akár mert esetleg nem hallottál még mást), írsz róla egy fél oldalt ide, akkor egy másik embernek, aki neten keres már ez is egy teszt/vélemény lesz, ami valakit befolyásolhat a vásárlásban.
-
Tim82
félisten
Ha már a Sennheiser fejesek a téma, 20 perce láttam az Ecseri útnál egy HD 580 Precision-nel a fején bringázó erős ötvenes úriembert.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
krichd1
addikt
Az új Jecklin Float prototípus kinn volt a hifishown?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Dorien
veterán
Ha kicsit jobban beleástad volna magad a témába, használtad volna a keresőt, akkor rájöttél volna, hogy az SHP-600 lényegében egy damping nélküli Takstar HI 2050 (illetve még jobb is annál), amire azért kaptál volna rendesen találatokat itt és a Head-Fin is.
Pontosabban:
Takstar HI 2050 (Beyerdynamic DT880 Edition klón) [link]
ISK HF2010 (Takstar HI 2050 klón)
Omnitronic SHP-600 (ISK HF2010 klón)Azt mondjuk megértem, hogy az emberek meghallgatás nélkül inkább választanak egy jónevű márkát, mint egy klón klónjának nevenincs klónját. Mindenesetre "out of the box" mindenféle modding nélkül biztosan emészthetőbb lesz a hangja a HD518-nak és valószínűleg a kényelemmel sem lesz problémád. A nyitott 5-ös széria már nagyon kellemes élményeket tud nyújtani, amíg nem hallasz jobbat.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
geeksnake
csendes tag
Sziasztok!
Olyan hangszórót keresek, ami kivált egy fejhallgatót
Nem kell feltétlenül profi hangzás.. csak irodai körülmények közé kell, zenét hallgatni. Elegem van már a fej/fül hallgatókból, kellene valami helyette, ami nincs fent a fejemen, viszont más nem hallja.Van esetleg ilyen irányított hangszóró hazánkban, elérhető áron?
-
assemble
addikt
Fel nem fogom hogy lehet egy nyitott fulest (plane felsobb kategoriasat) az utcan hasznalni.
Az egy dolog, hogy hallod az egesz utcat, es az egesz utca hallja amit te hallasz (ez biciklizesnel mondjuk legalabb kevesbe balesetveszelyes), de mondjuk ha elkapja egy eso, sztem kb keresztet vethet arra a fulesre. -
laci_8519
tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni, de nem tudok dönteni. Amire használnám az játék, film és zenehallgatás(rock, elektronikus). Hangkártya egy ESI Maya44 lenne hozzá majd később.
Fontos, hogy jó basszusa legyen és tisztán szóljon minden tartományban. Nem arra a basszusra gondolok ami leszakítja a fejem és elnyomja a többi hangot, hanem ami igényes, pont elég az élvezetes zenehallgatáshoz, de ugyan akkor mosolyt csal az ember arcára. Remélem értitek, hogy miről hadoválok itt. Zárt kialakítás is fontos még.Gamer fejhalgatót nem akarok venni, mert amiket eddig próbáltam, nem éppen voltak a legjobbak hangzás tekintetében. Volt nálam egy Asus Strix 7.1 fejhallgató amiről azt gondolná az ember, hogy ha 65k-ért adják, már nyújt is valamit, de nem voltam vele teljesen megelégedve. Sokan nekem a Hyperx Cloud II-t ajánlották, de úgy gondolom, hogy egy stúdió fejhallgató többet nyújtana. Kipróbálni nem tudom sehol egyiket sem sajnos.
Audio-Technica ATH-M40X-et néztem, erről mi a véleményetek? Egy árban van a Cloud II-vel, de nem tudom melyik legyen. Mivel, nem csak játékra kell, (sokat hallgatok zenét) az Audio-Technika felé hajlok, csak egy megerősítés kellene, hogy jobb választás e mint a másik. Vagy esetleg ajánlatokat is elfogadok ebben az árkategóriában. Max 35.000 ft-ig. -
nagyúr
Sziasztok!
BT-s fejhallgatót keresek. Tudom, hogy vezetékes társai jobban szólnak, de kifejezetten vezeték nélkülit szeretnék ágyban filmezéshez, hogy ne zavarjam a barátnőmet. Nincs kedvem 8m madzagot keresztülhúzni az egész szobán
Mikrofon, sd card slot, rádió vevő, diszkófény nem kell.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Film, zene, játék
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10.000 Ft
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
A kényelmesebb
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt jobb lenne, vagy félnyitott
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Ebben az árkategóriában nincsenek nagy elvárásaim, ne szakadozzon a hang BT-n keresztül
8.) Honnan vásárolnál?
akár külföldről is
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC alaplapi hangkártya -
scream
veterán
MezzoForte szállítási idejéről van valakinek infója? Vajon holnapra megkaphatom a kinézett fejest?
-
Spíler
őstag
Köszi a mindenre kiterjedő választ,Dorien neked is.
Most találtam egy újracsomagolt DTX-910-et 13-ért,berendeltem.Legalább össze tudom hasonlítani az SHP-600-al.
Szomszéd 2 hete vett egy Koss Porta Pro-t,sokat utazik és ezért nincs megelégedve vele,mert minden hang be ill. kihallatszik.Elcserélem vele az Invotone HD2000-et,mert azzal meg én nem vagyok elégedett,ár/érték arányban sem.A Sony MDRXD150-et 2 éve használom,hajszál pontosan olyan hangja van mint az Invotone-nak(olcsóbban) csak több benne a basszus és kényelmesebb.Ezt csak azért írtam,hogy választást kínáljak az Invotone kategóriájában.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
ateszm
senior tag
Az eszemre hallgatva nem csábultam el,pedig már rezgett a kezem a megrendelés felett (AD500X- ATH-M50x vonal és árfekvés) de végül egy TV-fejhallgató kimenetbe dugott 2.1es hangrendszernek a fejhallgató kimenetére lesz csatlakoztatva (nem nevetni ) így nem szálltam el és egy Superlux HD681 EVO rendeltem. rendelés pillanatában meglepődve tapasztaltam az EU-s vásárlás lehetőségét,így 7867Ft-ért ingyen postával meglátjuk milyen lesz...
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
-
ateszm
senior tag
válasz Dorien #53088 üzenetére
Ne haragudj azt hittem. Most nézem csak, a lessz= kesst jelent... (telefon szótár) kiváncsi vagyok,nem számítok nagy durranásra,mondjuk alap genius mikis-füles után lehet jobb lesz...
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
K551-et most van lehetőségem eladni, és kis plusszal venni belőle mást. DT770-re gondoltam, mennyire lenne előrelépés a váltás?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
dementor
aktív tag
Max 40 ezerig kérek segítséget teljesen zárt, vezetékes fejhallgatóhoz. Kicsit kiestem a ritmusból, jó pár éve nem vettem újat.
Ha lehet olyan válaszokat várok ahol van konkrét tapasztalat is."Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
Dorien
veterán
válasz dementor #53092 üzenetére
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
4.) Új vagy használt?
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
8.) Honnan vásárolnál?
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?Ha nem szeretsz olvasgatni, nem akarsz elmerülni túlzottan a témában, csak szeretnél egy jó fejhallgatót, akkor egy rövid, nem teljes listáért az ajánlott 30000 Ft körüli és alatti fejhallgatókról kattints ide: [link]
-
devil-k
nagyúr
Erre a hozzászólásomra hivatkozva, ha picit emelem a tétet és max. 75.000 Ft-ot szánok fejhallgatóra, akkor miket lenne érdemes meghallgatni ebben az árban?
- mozi bolondéria -
-
Zsocó
aktív tag
Egy ASUS STRIX SOAR hangkártyám van és egy Superlux HD-660-at néztem ki hozzá.
Jó választás lenne?
Jelenleg egy AKG K512 MKII-őt használok. Ezt váltaná. Keveslem a mély hangokat benne.
A véleményetekre lennék kíváncsi. -
Sefter
veterán
Sziasztok Urak!
Az Akg q701 megér 65ropit?
Esetleg Sennheiser Urbanite XL 30 körül?Otthonra kellene, zene és játékra használnám. Zártat szerettem volna, nem tudom ez a "félig zárt" mit jelent...
Mindenképp újat szeretnék, circumauralt. Eddig kisebb sennheiser-eim és egy denon a-hd1100-am volt.
Magasba húzó semmiképp nem kell (már csak a játékok miatt sem).Esetleg valamelyik Focal fejes? (hangfalait kedvelem..)
Psn ID: sefter_hun
-
Dorien
veterán
Én ebben a kategóriában az Invotone HD2000-et szoktam ajánlani a zárt fejesek közül, de a HD660 is jó (és masszív) cucc. Esetleg Creative Aurvana Live! vagy egy Superlux HD681 EVO ha félnyitott is jó. Meg persze a csodálatos Omnitronic SHP-600 magasvágós EQ-val. Azt az AKG-t mindegyik verni fogja...
Sefter: 45k-t inkább: [link]
Meg talán valami Presenter3 erősítő hozzá.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Köszi a tippet! Hol érdemes hallgatózni egyébként Pesten? Jövőhéten járok fent, akkor lenne időm ilyesmire. Ez a Focal Spirit Professional elég jól néz ki... hmmm
(#53096) Dorien
Egyébként hogy szokott ez lenni? Megveszik a fejest és az alapján választanak hozzá DAC-ot? Illetve van esetleg valamilyen arány, hogy mennyit "illene" DAC-ra költeni a fejeshez képest?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest