- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a steelseries fülesekkel? Teszem azt, syberia vagy 3H. Egyáltalán mit tudnátok ajánlani játékra? Fontos lenne, hogy legyen rajta mikrofon is, mert kényelmesebb. Köszönöm előre is a segítséget.
-
őstag
Esetleg ez a JVC HA-M55X XTREME XPLOSIVES fejhallgató ? Vagy a Sony XB600 azért nem csilivili, de jobb hangzású?
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
titán
válasz HagaNRG #20802 üzenetére
15, de akár 20 ezerig sem biztos, hogy nagyon észrevehető különbséget fogok hallani bármely fülesnél egy Retro DJ-hez képest akár?
Hú, hát ilyet nem mondtam. Én csak annyit mondtam, hogy az említett fülesek egy kalap szart se érnek. Vannak abban az árkategóriában (40-50k) nagyon jó fülesek (nem az említettek), vannak olcsóbban is (természetesen ezek kicsit gyengébbek). De lényeg, hogy mind mérföldekkel jobbak, mint a Retro DJ.
A 10ezer egy komoly lélektani határ, afölött már nagyon jó füleseket is lehet kapni. Meg nagyon szarokat is, amik rosszabbak a Retro DJ-nél.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ati1979
veterán
válasz Sztenn #20794 üzenetére
Inkább hallgasd meg ezeket a fejeseket aztán eldöntöd, hogy jobbak-e a beatsnél vagy nem. Helyetted nem tudunk dönteni.
Mi mindenesetre igyekszünk lebeszélni mindenkit a beatsről, mert hasonló áron jóval jobbat lehet kapni.
A topic meg elvonatkoztat a fejesek divatcikk, ruhakiegészítő értékétől.
-
HagaNRG
őstag
válasz schawo #20804 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, ha mondanál konkrét típusokat, az nagyon nagy segítség lenne.
Én elmegyek akár a Sony XB600-ért is 15k-ért, ha az valami kiemelkedő fülhallgató, ennyiért már tényleg érdekes lenne összehasonlítani ezzel a Denon Urban Raverrel. (itt már nagyon érdekelne, hogy a Denonnál csak a nevet kell megfizetni, vagy 18 ezerért egy csúcs füles)
-
Ati1979
veterán
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #20814 üzenetére
Érdekes-érdekes. : o Komolyan. Azok alapján amiket próbáltam szignifikánsan jobb volt, ezzel kihallottam mással nem (csak utána ha figyeltem) Gondolkodtam egyen magamnak is utcára. (Amit próbáltam, azt karácsonyra vettem egyik ismerősöm fiának, és bejáratás gyanánt hallgattam itthon, de nagyon megtetszett... tehát ráadásul még bejáratós is volt, ami később csak javul...) Mondjuk más sincs elájulva tőle, lehet hogy egy véletlenül jobb darabot fogtam ki? (tömeggyártásban lehetnek eltérések, de azért nem akkorák). Szóval nem értem.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Pár nap után ki merem jelenteni, hogy a 770 határozottan jobban szól, ha kisebbre veszem a fejpántot, azaz szorosabb. Így ugyan jóval kevésbé kényelmes, mint lazán, de definiáltabb, pontosabb hang.
Az ember persze első körben úgy teszi fel, ahogy a legkényelmesebb, a Beyer pedig szinte kínálja magát, annyira kényelmes tud lenni (a szükségesnél nagyobbra állítva), de a hangminőség kárára.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Hali minőségi fejes/füles kábeleket honnan lehet szerezni?
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #20824 üzenetére
Van olyan stúdió kabel ami jó erre a feladatra...
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #20825 üzenetére
Mosottabb úgy a hang egyszerűen, ha lazábbra veszed a kelleténél. Így feszesebb, pontosabb, viszont úgy érzi az ember, mintha szűkülne picit a színpad, talán ez az egy hátránya van, hogy zártabbnak érződik a hang, töményebb a hangzás.
Persze nekem nagy hajam van, lehet ez is szerepet játszik, hogy nálam már mindkét oldalt "hármasra" (azaz három pötty látszik ki, ezen használom most) állítva és mindkét oldalt "négyesre" állítva is elég nagy a különbség, a "hármas" és "ötös" közt pedig tényleg elég sok. Nem igazán a mély-közép-magas arányok tekintetében, inkább a tálalás, az előadásmód egész más.
[ Szerkesztve ]
-
pucz
senior tag
Nos, kialakult egy lista, amik közül választani fogok. Egy utolsó összesítésben segítsetek kérlek.
A fejesek:
Superlux
- HD661 WH
- HD681 EVO
- HD660Nos, a HD661 szép, nem egy nagy méretű fejes, akár utcára is használható. Szimpi, csak 11.200 Ft (és hát az ár nem mindegy).
HD681 EVO szintén szimpi, dizájnilag ez a legnyerőbb. Ez lenne a legtutibb így ár ügyileg, de ennek (szerintem) kényes a beszerzése.
HD660 már kevésbé tetszik annyira, de idővel szerethető kinézet. Zárt kivitel, valami azt sugalja hogy számomra ez lenne a legszerethetőbb hangzásilag. Viszont ez utcára nagy, írtó ronda az a csavart, spirálos kábel, és erőforrás igényes.
Zenéket írtam miket hallgatok, azt is, hogy miről menne. Utcán is hallgatnám. Jó lenne a zárt kivitel, meg a jó szigetelés. De ha nem teljesen zárt, szerintem megbírkózok vele.
Fontos lenne a sok mély, sok magas, és ezzel arányos közép. Ezt már kivesézték, tudom. Mély ügyileg még annyit, hogy melyik a jobb? A mérce egy Wild Audio, és egy AKG K-512 MKII. Az utóbbi borzalmas mélybe (szinte semmi, annyira "merev" egy valami).
Ha a felhasználási területet nézzük, a 660 lehet kiesőben is van. Franc, pedig annyira kíváncsi vagyok rá..
Köszi a segítségeteket előre is, meg a türelmeteket. Még a holnapi nap olvasgatom, hogy mit írtok. Utána rendelek. De ha mindegyik szebben szól az 512-esnél, akkor már boldog lennék! -
gelbelex
őstag
válasz Sztenn #20733 üzenetére
A "megmentés" túlzás. Amit írtam, az csak annyit jelent, hogy van, aki szerint érdemes lehet meghallgatni. Ami fontosabb, hogy meghallgatás nélkül nagyon nem ajánlott vásárolni, mert nagy különbség van egy árkategórián belül is, hangkarakterben és hangminőségben egyaránt.
-
Rayce
csendes tag
Hali!
A 25-30K körüli Sennheiserek (439, 449) ennyire nem érik meg a pénzüket, hogy senki sem beszél róluk?
Shure-t meg Takstart nem tudom kipróbálni, amiket meg MM-ban sikerült meghallgatni azok közül ezek tetszenek a legjobban, de mivel nagyon nagy a csend velük kapcsolatban leírhatnátok miért nem ajánljátok ezeket a fejeseket!
Köszi! -
Dorien
veterán
Én meg inkább itt hagyom apámnak a Retro DJ-t, mert a Takstar TS-671 és Superlux 681 EVO mellett otthon egyáltalán nem szoktam használni. Irodában meg az agybadugós fülest szeretem, az beengedi az irodai hangokat, de kifelé semmi...
Wherever you go - go with all your heart.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
20-30k környékén keresnék zárt fejhallgatót zenehallgatáshoz, illetve játékhoz. (Utóbbihoz nem kell mikrofon, azt majd valahogy megmókolom) Általában a basszus orientáltabb zenék (hiphop, dnb) állnak a szívemhez közel, szeretem a telt mélyeket, de ez nem azt jelenti, hogy a düdögtetés lenne a fő cél, jó lenne valami kiegyensúlyozottabb fejhallgató.
Egy Xonar DX hangkártyával lenne használva, kizárólag itthon, utcára nem mennék vele. Hangkártyás topicban azt mondta a kolléga, hogy a DX-hez olyan fejhallgató kell, ami nem olyan nehezen hajtható. Előfordulhat még, hogy a Xonar DX helyett egy Musiland Monitor 01 US lesz a befutó, ha ennek fényében változik az ajánlott fejhallgató ehhez is tudnátok valamit mondani?
A 30k egy elég erőteljes lélektani határ, de ha azt mondjátok, hogy mondjuk 35-ért lenne egy olyan, ami ár/érték arányban igazán jól teljesít, akkor meggyőzhető vagyok.Előre is köszönöm!
Üdv
-
HagaNRG
őstag
válasz Dorien #20839 üzenetére
És a mélyhangokkal mi a helyzet?
Nekem kiemelten fontos az éleshangok profi visszaadása, tehát utálnék egy olyan fülhallgatót/hangfalat, ami erőteljes, tiszta és feszes mélyet nyom, viszont gyenge a magas hangokban.
Mivel azonban filmekre fogom használni a jövendőbeli fülhallgatót, így a mélyben is jónak kell lennie, nagyon.Vagy egy 10 ezres Superlux lesz, vagy elhozom a Denont UK-ból 2x annyiért
Ez a leírás alapján 7k-értfőnyeremény
Superlux662B[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Valaki innen készített/készített már fából fejhallgatókagylót?
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
.DLL
veterán
válasz szaszayanou #20844 üzenetére
Én már gondoltam rá, de sok más projekt előtérben van. Te most tervezel készíteni egyet? Komplett fejhallgatót vagy csak hátsó lezárást? Esetleg nyitottat?
Egy Grado jelelgű fejest csinálnék egyszer, szóval érdekel a téma.
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz stickermajom #20841 üzenetére
Pár tipp:
Takstar Pro 80
Shure SRH440
Superlux HD 660Wherever you go - go with all your heart.
-
Bodz
nagyúr
válasz #56474624 #20847 üzenetére
Lehet, nem tudom. De gondolom a DT 770-re is igaz lehet ez:
"The DT 880 PRO is designed for use in studio and on stage for professional use. It's headband has a more rugged construction (thicker material) and gives a more secure fit for the listener in comparison to the DT 880 Edition. This provides a better fit and causes also a more powerful compressed sound which is necessary for professional applications in studio, OB and FOH. The DT 880 Edition therefore is designed for easy listening. The headband provides a long wearing comfort for hours, causing the DT 880 Edition to have a more transparent and open sound in comparison to the DT 880 PRO.The differences of both headphones are not huge in mechanical design, but only that small change causes a big difference in sound and application.
The following headphones DT 990 PRO - DT 990 Edition have a very similar difference."
A 250 ohmos DT 990 egyébként tök ugyanúgy szól, ha a füledre szorítod, mint a Pro. Ezt én is kipróbáltam már.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest