Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Kvazár #1947 üzenetére

    Senki sem allitotta, hogy a keplet minden processzor eseteben azonos. Mint ahogy a referencia pont (TJMax) is valtozik CPU-rol CPU-ra, ugy a keplet sem feltetlenul azonos. Az EVEREST-ben ugyanaz a keplet minden procinal, de ugye a RealTemp ........ (tudod, hogy ide mi jon :DDD )

    A masik, amit sokan elfelejtenek (ill. sajnos nem tudnak rola), hogy az Intel a DTS-t (digitalis hoerzekelo) annak idejen nem a homerseklet meresere tervezte, hanem csupan a processzor hovedelmere keszitette. Ezert van az, hogy a CPU maximalis uzemi homerseklete (TJMax) a referencia pont, es a DTS az attol valo "tavolsagot" (kulonbseget) mutatja, nem pedig egy abszolut homersekletet (Celsius vagy Kelvin) me'r. A DTS egyik sajatossaga, hogy csak a TJMax kozeleben mutat igazan pontos erteket a dioda. Minel inkabb tavolodunk a TJMax-tol (azaz minel huvosebben mukodik a CPU), a dioda altal mutatott ertek annal pontatlanabba valik. 50 Celsius fokos abszolut homerseklet kornyeken mar pluszminusz 5 Celsius fok is lehet a pontatlansaga, 20-25 Celsius kornyeken mar pluszminusz 10 is aka'r. Zero Celsius kornyeken pedig teljesen hasznalhatatlanna valik a DTS, ezert is van az, hogy nagyon keves rendszer eseteben latsz screen shot-okon negativ dioda hofokokat. Nehany szerencses tud merni -5 Celsiust is a specialis hutesu konfigjaban, de a legtobb ilyen rendszernel 0 es -2 Celsius fok korul megbolondul a DTS.

    Ezt csak azert irtam le, hogy lasd, az egesz DTS ceco valojaban vihar egy kanal vizben: eleve hulyeseg az egesz, hiszen nem is szabadna a TJMax-bol kiszamolni az abszolut hofokot. De ha mar ki is szamoljuk, annak nem szabadna hinni, hiszen nem pontosak a me'rt ertekek.

Új hozzászólás Aktív témák