Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mackósajt

    senior tag

    válasz laci666 #1395 üzenetére

    Ebből a felületes cikkből nem derül ki, hogy nincs semmi baj, még ha így is lenne.

    Eleve: ''processzor és videokártya gyártó cég a pénzt a Morgan Stanley Senior Funding-tól felvett hitel visszafizetésére fordítja, melyet 2006 októberében vett fel, amikor az Intel-lel folyatatott árháborúban kifogyott a pénzből.''

    A cikk írója kevesebb mint egy év alatt tökéletesen elfelejteni látszik, hogy az AMD akkor vette meg az ATI-t, és arra vette fel a kölcsönt...

    Amúgy fordítok: az AMD új, más jellegű (feltehetőleg hosszabb lejáratú) adósságokba verte magát, hogy kiváltsa a Morgan-tól felvett hitelt, amelyet máskülönben képtelen lett volna visszafizetni.

    A new-yorki gyárat meg már tavaly is tervezték, de akkor valamivel korábbra. A cikk szerint még el sem határozták magukat, szal gykorlatilag ''de jó is volna, álmodozzunk róla'' szinten van a dolog. Ami konkrétan azóta történt, az a drezdai gyár fejlesztésének halasztása, mivel nincs rá pénzük. (Ez pedig gyártókapacitás gondokat vetít előre ismét, ha esetleg be is jönnek az új típusok.)

    (Különben ebben a cikkben semmi nincs, amit más oldalak ne írtak volna meg már jóval korábban.)

    Az meg, amit egyesek mondanak több topicban is, hogy az Intel fölött az azonnali feldarabolás Damoklész kardja függne az AMD összeomlásának esetére, meglehetősen valószerűtlen.

Új hozzászólás Aktív témák