- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabiks
senior tag
Sziasztok!
300 ezer forintért melyik msi éri meg a legjobban? Játszásra, zene kép ill videószerkesztéshez kellene, tehát erős proci meg vga!
köszi
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Vincentph
csendes tag
A futuremark honlapjáról le kell szedni a 3Dmark hotfixet, hogy fusson mobil gépeken [link] Egyébként igencsak a notebookcheck féle referenciaértékeket hozza, nekem 05-ben 2700-2800 között ért el eredményt. Azért örülnék ha lefuttatnád, kíváncsi vagyok mennyi a különbség az omegás és a gyári driver (még azzal futtattam) között.
-
Majtika
csendes tag
Szerbusztok!
Kinéztem egy MSI VR601X-012Hu lapost
paraméterek:
* Intel Centrino Core2 Duo 1,5GHz T5250
* 2GB DDR2 667MHz
* 15,4" WXGA fényes 16:9
* 160GB SATA 5400rpm
* DVD író (supermulti)
* Intel® Graphics Media Accelerator X3100Nekem nem játékra kell, főleg munkára ami nem terheli a VGA-t, meg ilyesmi, paraméterek alapján nekem tökéletes lenne, viszont kicsit furcsa nekem az árfekvése, mert olcsóbbnak tűnik mint a hasonló kaliberű laptopok, esetleg nincs valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Bocsi a hülye kérdésért, csak olcsó húsnak híg a leve.
Köszike előre is
MajtikaSzámítógép bontás. Nálunk minden eladó! http://www.pct-bontok.hu
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
MSI EX610X-ben cserélhető a videóakari? (A későbbiekre is gondolva) Egyáltalán , azt hogyan tudom megállapítani egy notirol, hogy a vidkari cserélhető-e?
mynames
-
C14NZ
tag
Az ati HD2400 mobil VGA driver együttműködvén az XP energiakezelésével visszavesz a teljesítményből, azaz az összes gyorsítási funkciót kikapcsolja. Át lehet állítani a CCC-rel.
A hibaüzenet így kb. ahhoz a káromkodáshoz hasonlít, mint amikor valaki alól kihúzod a széket -
GeryPc
senior tag
még 1 kérdés ex600-076hu
az normális hogy csak 3 válaszható felbontás van 800*600,1024*768 meg 1280*800?
és az törvényszerű ha lejebb veszem a felbontását max felbontásról akkor romlik a kép minősége,homályosodik a képHa fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
GeryPc
senior tag
jah és még1 dolog
ha megnézem az eszközkezelőben a telepített hw-ket
akkor miért van az hogy pl az alaplapi cuccokhoz is van hogy a saját drivert rakta fel és van amelyik winfosos ősrégi driver ezt sem értem pl
próbáltam frissíteni ezeket egyenként de nem tudtam ez normális így vagy lehet rajta segíteni?Ha fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
HEMP
aktív tag
válasz Vigneau #5249 üzenetére
Hella,
ezzel kezdetben mindenkinek baja van, annyi az egész trükkje, hogy a telepitési sorrendet kell betartani: először felrakod a bus-drivert, aztán a modemet, a hangot majd a végén a vga-drivert, ugyanis abban van a hdmi-csati meghajtóprogija és működni fog! Enter.''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
Noda10
tag
egy külföldi fórumon is volt akinek ugyanez a problémája volt, mint nekem, ez a bizonyos egyetlen ismeretlen eszköz stb stb. és már midnen videokártya drivert felrakott
ott azt modnták neki, az adminok, hogy valami Hotkeyekhez van köze, és a System Control MAneger installjála megoldódik ez is. namármost én ezt flraktam,de semmi. ez egyáltalán mire jó, mert azon kívül, hoyg be lehet állítani e-mailezéshez, mást nem jelenít meg nekem a gyorsindítás menüből -
házimozis
tag
Üdv!
guti86
Nos igen. A zaját az okozza, hogy a (3 lábú) ventillátor közvetlen a fémlemezre van csavarozva.
Szétszedtem. Úgy, hogy még össze is lehessen rakni nem könnyű dolog. Valakinek ott van csavargyári kontaktja az fix, mert 21db csavart kell kivenni, hogy a ventillátor lábai és a rács közé egyszerű autoszifon tőmítőgyűrűket tegyél. Ez csillapít, és akusztikailag "elcsatolja" a rezgést. (régi hifista trükk)
Sikerült összrerakni is. Most 2. fokozatban van olyan hangja mint előtte 1. volt.
A műtétet tényleg csak a hűtőtopikban írnám le - ha lesz időm - mert itt off. Szal ha már 21 csavarral van szerelve ez a tosz, (kézimunka ezerrel?) akkor a 3 csillapító alátét már semmi sem lett volna.
Több évszázados műszerész rutin kell a szétszedéshez, különben csak törni zúzni lehet.HD audio, és HD bus Modem.
Kell a KB888111 hotfix, (XP alá), nem lehet csak driver .inf-ből telepíteni a HD audiot. Elvileg a HD audio (auto)telepítője tartalmazza, és a beépített hotfix azonnal húzza is a modem drivert. (Realtek)
Az újabb 1.79 stb. multikomp. driverekkel, XP alatt gond van (SPDIF klezelés, és más funkciók) ...Lehet ez a kimenet a HDMI csatin, de maga a bus, az nem csak oda dolgozik. (gondolom valami HID jele /chipset azonos, ezért jönnek együtt.)mynames
MXM [link] Nem először. Igen cserélhető. Itthon alkatrészként - egyenlőre hozzáférhetetlen. Jogi és pénzügyi okai is vannak (gyártó tiltja csak cserealkatrészben mehet, kufár f*sik hoyg drága alkatrész, és kicsi rá a kereslet - nem rendeli.) MAJD idővel.[ Szerkesztve ]
-
mynames
senior tag
válasz házimozis #5262 üzenetére
Köszi a választ, közben már meg is lett a kicsike egy ph!-s forumtag közrműködésével.
Ex610X-011HU lett (összementa büdzsém... ), de egyébként az eredeti ötlet is ez volt.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy is állunk ezekkel a Li-ionos akksikkal? Elsőre fullra tölteni és sosehagyni lemerülni koppra? Nekem ez rémlik...
-
mynames
senior tag
Gyógy kérdés mehet?
Most akkor 32 vagy 64 bites Vistát kell raknom??? Há' ugye gondolván a proci jelzésre...
-
Red Fox
csendes tag
Sziasztok
MSI VR320-032HU gépet néztem ki magamnak.
Érdekelne a véleményetek róla, illetve nem találok normális képet a gépről, ha van valakinek ilyen gépe és körbe fényképezné, nagyon meg köszönném.
Esetleg ha valaki tudja, hogy hol lehetne megnézni egy ilyen gépet az is nagy segítség lenne. Előre is köszi a válaszokat -
mynames
senior tag
-
Red Fox
csendes tag
válasz mynames #5267 üzenetére
Néztem az MSI oldalán lévő képet, nem mondanám, hogy az a kép fogott meg
Igazából a mérete miatt tetszik és igazából amire nekem kellene arra elég is lenne.
Grafikon rajzolót futtatnék rajta (tőzsde), esetleg néha film nézés, internetezés de leginkább munkához kellene. Súlya sem olyan vészes.
Ha van valakinek akkor érdekelne a véleménye a gépről.
Igazából fő szempont a méret és a garancia idő lenne, ahhoz amire nekem kellene nem kell egy erőgép. Ami visszatart az pont az, hogy kifutó modell és nem biztos, hogy érdemes ebbe beleőlni ennyi pénzt.[ Szerkesztve ]
-
mynames
senior tag
Valaki 5625#-re?
Most 32 bites Vistát raktam fel, és a vidkari drivert a mellékelt cdről. Most leszedtem az msi homepageről a drivereket és azokat fogom feltenni.
Nekem ez az első Vistás gépem, és XP után nagyon furi...Semmi sincs a helyén...A kék led másnak is folyamatosan villog? Kicsit idegesítő...
-
matykooo
aktív tag
Sziasztok! Er710-055ös notim van, Vistát cseréltem Xp-re, és minden működik kivéve a hangot, kapott dvd-n a nagytöbbség vistás driver, és töltöttem legalább 5öt ami xp-hez való, és egyikkel sem megy... eszközkezelőben sem ismeri fel, se kérdőjel se semmi!
Ilyenkor mit lehet még tenni, vagy milyen drivert szedjek hozzá mivel próbáljam? legutolsó driver az 1.86os volt azt hiszem! Help légyszived!''a walesi srác aki legenda lett''
-
nukewar
tag
válasz tomcat1977 #5253 üzenetére
Ez megintcsak saját vélemény, de ha tudsz rá áldozni, akkor jobb egy dedikált gpu a gépben. Bármikor kamatoztathatja a tudását.
Ellenpélda: a cimborám már pár éve használ egy notit, ami már újkorában sem volt egy erőmű, viszont teljes mértékben meg van vele elégedve. Ő sem szokott játszani. -
csibor
addikt
VR601X-028HU sikerült megoldani az XP telepítés problémáját?Egyébként nem értem miért nem fel rá,670X-re gond nélkül felmegy,bios szinten van támogatva,ennél nem?
-
Barto
aktív tag
Üdv!
Három perce átéltem egy nagyon forró helyzetet! A notin neteztem, amikor nézem villog a power led. Furcsa kattanásokra lettem figyelmes. Mondom nem kap jól áramot? Érintkezési hiba? Végignézek mindent. Semmi. Kikapcsoltam (ami elég lassan ment, Start menure nem reagált.). Mejd be. És őrült módon elkezdett forogni a venti. Ekkor tünt fel, hogy nem ment a hűtés. Látszi, hogy finomam jár amúgy, mert nem tünt fel. Szépen visszahült, és megy kopp-kopp. Remélem nem keletkezett nagy kár! Kb 14 percet mehetet így. Valakinek erre véleménye?Ötlete?Tapasztalata? Minden ilyenre kíváncsi vagyok."like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
nukewar
tag
-
nukewar
tag
válasz Informátor #5278 üzenetére
Erről eszembe jutott egy ismerősöm története, akinek lefagyott a gépe, ő meg nézett, hogy mi van? A gép aljára tapadt egy papírdarab, ahol a friss levegőt szívta volna be a gép, emiatt túlmelegedett és lekapcsolt. A gép azóta is megy, semmi baja.
-
Barto
aktív tag
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat. Egy kicsit belém állt a para... Remélem nem áll meg többet venti. A generál nekem is eszembe jutott, amint tudom nélkülözni a műszert viszem. Köszönöm szépen mindenkinek a reagálást!
"like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
házimozis
tag
Tegyél fel egy rezidens hőmérsékletfigyelő progit, (regisztrált everest) és figyuzz rá menet közben. (vindóz gommbal tálca hívás)
Én HDD/GPU/CPU ra monitorozok, és Low Power 3Dt (200/300MHz, "Kiegyenlített" vagy hogy hívja a PowerMizer) teljesítményt használok alapértelmezetten. Webre officera, hót' felesleges a 450/500MHz VGA fűtése.
Ha ehhez felteszel egy Coolbits reg-et (egy .reg sor) kapsz egy órajelhúzó fület, az nview-ba. Ezen hagyni kell a névértéken (450/500) a VGAt, de mellé kell pipálni, hogy rendszerautomatikusan húzza magát low-ról (200/300) high -ra(450/500).Így játéknál felrántja magát, de alapértelmezettben nem fűt mint 1 kazán.Akkuidőt és hőmérsékletcsökkenést nyersz vele.
(Akkuidőt még lehet a 100/100 alap 2D telj. VGA beállítással is növelni. (bár így már lehet lassú a gép) )Ez az az energiagazdálkodási funkció, amit az új 15x, 16x forcewarek nem tudnak! Ellenben izzik tőlük a gép, mert (asztali) játékra kihegyezett driverek. Asztaliban van 4-5 venti, itt 1.
-
murex
tag
Sziasztok! Van egy EX600-076HU notim, és már másodszor csinálja azt, hogy mikor bekapcsolom, wifi-n keresztül nincs net, mert nem találja magát a hardvert. Ezután uninstall IntelProWireless cucc, majd restrat, install ujra, és utána megy minden, és ezt kéthetente eljátsza. A driver MSI honlapról legfrisebb. Valaki ötlet?
Kösz előre is -
cekkk8510
csendes tag
sziasztok!
Nem tudjátok h a GX610et hol lehetne még kapni?
vagy h mikor jön ki egy ujabb változata???? -
törölt tag
válasz Red Fox #5270 üzenetére
kiírtam a lelkem már az ikertesójáról, itt benn az msi topikban a bal fennti keresőben ezekre kell rákeresned: vr330, vr 330 és ugyanígy a 320-assal
a youtubeon meg vr330-as video van fenn (valahol linkeltem ebben a fórumban is), vr320-ast is nézd meg hátha, de külsőleg maximum a szín más a két notinál
-
Barto
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat, és a reagálásokat. A coolbits segített lecsipni pár fokot. Remélem egyszeri alkalom volt. Szép estét mindenkinek!
"like a big ball of... Wibbly Wobbly, Timey Wimey... stuff"
-
tomy_cz
senior tag
Egy kis érdekesség : MSI notebook tűréshatár teszt
[link]http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
spacer
aktív tag
Sziasztok! Van egy Ex610-es notim, xp-t használok, de az eszközkezelőben van egy felkiáltójleles ismeretlen eszköz. Valszeg a webcam az. De hiába telepítem fel e bison drivert+progit egyszerűen nem hajlandó felismerni...
A másik problémám a tv-outtal van. Akármit csinálok csak fekete-fehér képet tudok kicsiholni a tv-n. Van jelentősége, hogy csak 4 tűs s-video kábelt dugok a notiba??? Mert a noti oldalán ugye 7 tűs van...
A régi asztali gépemmel ilyen problémám nem volt...>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz Rellind #5292 üzenetére
Értem. Én is így gondoltam De mégis ff. Pedig ilyen problémám még sose volt... Tehát van egy s-video/kompozit átalakító, meg egy rca, és az csatlakozik egy scartba.... Valami ötlet? A Tv outos topicban egy másik fórumon azt mondták, hogy a tv nem tudja lekezelni az s-videót. De régen ugyanígy volt összekötve az asztali gépem, és működött...
Hogy magáról a notiról is beszéljek, pár napja van meg, és aránylag elégedett vagyok vele. Kicsit idegesítő a billentyűzet, amiért az ékezetes gombok össze vannak nyomorítva, de aránylag kellemesen csalódtam benne. Csak úgy poénból feltettem rá a crysist, és ha leveszek mindent lowra egészen "tűrhető" lett a sebesség is. Persze alapon, olyan mintha diafilmet néznék, de hát ugye nem játékra való a kiscsillag...
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Újabb problémám akadt. Max. sebességen ami ugye elméletileg 8X-os, több mint egy óra volt, hogy megírt egy dvd lemezt...
És amikor betettem az asztali olvasóba nem olvasta Ilyen szutykot...>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
zsoca929
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Olyan 180.000ft-ig keresek notebookot
Fontos lenne h ne vmi gagyibb vga legyen benne hanem vmi márkásabb,és ne sima integrált,mivel néha játékra is használnám!
A 7600-os vagy Radeon 2600as széria érdekelne,h mennyibe is kerülhet egy ilyennel,illetve melyik tipust ajánlátok...(egyáltalán van ebben az árban...)
A memória nem lényeges,mivel fillérekért lehet bőviteni.
A proci,ha lehet vmi Dual magos legyen...
Gyártókhoz nem értek,nem tudom h melyik a minőségibb,de az Acerről nem sok jó hallottam...
jah op rendszer nem kell hozzá,az csak feleslegesen emeli az árat..
Köszi a segitséget előre is!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- HP Ultraslim dokkoló Docking Station 65W / 45W tápegységgel
- Új Asus ProArt 16 StudioBook WQXGA 120Hz HDR Ryzen7 5800H 32GB 1TB RTX 3060 Studio W11 Pro Garancia
- Bontás Asus Vivobook S530u S530 laptop notebook Intel Core i5 8th gen alkatrészek
- Usb-c adapter/hub/Microsoft dock egyben
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest