- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz wyattthoearp #11150 üzenetére
Úgy hivatkoztak erre a verzióra több írásban is, hogy ez rakható fel a Defy-re Wajk/MIUI-ból. Ennél többet én sem értek hozzá sajna.
Gondolom ugyanaz a memória hiány lehet a gond magasabb verzióknál, minta CM romok esetében.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
wyattthoearp fórumtársnak
Ezt is tudom ajánlani
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz wyattthoearp #11153 üzenetére
[link]
Ez lenne stewn fórumtárs linkje helyesen.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35438080 #11155 üzenetére
http://logout.hu/cikk/nothing_but_speed_rom_defy_hoz/teljes.html%20%20%20
http://logout.hu/cikk/nothing_but_speed_rom_defy_hoz/teljes.htmlValahogyan a linkedbe bekerült a 20%. Ettől függetlenül megfejthető volt, csak a fórumtársunk nem tudta, hogy látszik benne a lényeg. Régebben én is jártam így.
Amúgy köszi a linket, még nem találkoztam ezzel a rommal!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #35438080 #11157 üzenetére
Hasonlóképpen vagyok én is ezzel, ha nincs a fórum, se a Linux, se az SSD/Linux rejtelmeibe nem tudnék elmerülni, de a Defymen is még a gyári Rom pihenne.
Sajnos a Defy hardvere elég gyenge az új Romokhoz, nem lenne rossz, ha egy ilyen formátumú mobillal újra kijönne a Moto, de esély sincs rá. Sokan pedig nem a csilivili lapos zsebtévékre vágynak!
-
nagyúr
válasz feketepeti #11159 üzenetére
Elnyűhetetlen társ a döfi.
Jó nyaralást egyébként!
Hol vettél és milyen aksit bele? Lassan az enyémbe se ártana egy új.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz feketepeti #11161 üzenetére
Köszi, az enyém még bírja, itt meg már csak u.gy. van.
-
törölt tag
válasz wyattthoearp #11163 üzenetére
+Örülök neki hacsak kicsit is de tudtam segíteni !
Javaslom hogy mielőtt teljesen testre szabod a telefont---csinálj meg újból mindent előlről
Vip ekről ne feledkezz meg ! -
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! került hozzám egy defy, aminek az akksija csutkára le van merülve, és kérdőjeles akkumulátor fogad.Ebbe a telóba lehet valahogyan életet lehelni?
-
törölt tag
válasz Joe Swanson #11165 üzenetére
Hello!
Nekem ez oldotta meg a hasonló problémámat -
törölt tag
válasz Joe Swanson #11167 üzenetére
Így még inkább javaslom,mert nekem is ROMolás közben merült le az akku !
Mint a leírásban is van 2 db USB portot használsz egy időben . Az egyikről töltöd a másikról ( adatkábelen keresztül )
RSD Lite programmal telepíted a gyári ROMot. Aztán ha ezekkel végeztél jöhet a rootolás és a többi
Nekem biztosan ez hozta vissza a telefonomat az élők sorába . Szigorúan a leírás szerint csináltam mindent[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Joe Swanson #11169 üzenetére
Szerintem itt fogsz találni a Defy re és a Defy+ ra is
Nekem Defy + volt
-
Joe Swanson
senior tag
Letöltöttem az egyiket, csak nyomogatom a startot, mint a hülye, de neki se áll.
-
törölt tag
válasz Joe Swanson #11172 üzenetére
Az oldal tetején van olyan hogy " összefoglaló "
Azt ha megnyitod választ fog találni mindenre--részletes leírást az RSD Lite használatáról és más egyebekről is. Figyelmesen és megfontoltan csinálod biztosan jó fog lenni ! Ez
A ROMok közül Én ezt javaslom---Felülről a 8.
JRDNEM_U3_3.4.2_179_002_HU_ROOT.sbf -csak az sbf fájlra van szükség -
törölt tag
válasz Joe Swanson #11174 üzenetére
-
mclaren777
senior tag
Sima zöld lencsés MB525 Defy-re melyik atomstabil, hibátlan legalább 4.0 Android rendszert javasoljátok?
-
feketepeti
aktív tag
válasz mclaren777 #11176 üzenetére
Szerintem olyan nincs. Lehet csak kifogtam anno, de én a Defy+-on a 2.3 nál megálltam.
-
G3kko
tag
válasz mclaren777 #11176 üzenetére
up! Ha tudnátok valami stabil romot 4.0 körül, az engem is érdekelne!
Ha viszont nincs ilyen, akkor mi az a korábbi, ami atom stabil? -
jjeahh
nagyúr
Hi! Hozzám került egy jó öreg defy, mert a tulaja panaszkodik rá, hogy lassú már...Jól látom, hogy defy-re van stock 2.3? 2.1-ről érdemes frissíteni? Van ennek valamilyen manuális módja root nélkül? Mert ha "lecsekkolom" a frissítéseket, "try again later" hibaüzenetet dob...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
kisbarack
aktív tag
Sziasztok! Furcsa ide visszaolvasni. Lassan 2 éve elsők között váltottam LG F6-ra Döfikéről. Természetesen.azt is elsők között vettem annó. Most is itt pihen egy hekkelt 525 és mellette egy 526. Pár hónapja is van hogy töltöttem őket, de a mai napig pöccre indulnak.
Nagyon jó kis telefonok, és iszonyat hiányzik F6-nál a módosított romok létezése. Döfikén rengeteget mókáztam! :-)
Kár, hogy eljár az idő eme remek telefonok felett!
Üdv minden Döfi tulajnak! :-)Defy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
-
zombei
aktív tag
válasz jjeahh #11182 üzenetére
2.2-re RSD Lite-al első hozzászólás kicsit taglalja, de egy-két oldallal előrébb egy régebbi leírást előkerestek és az részletesen leírja. Másik romok szerintem lassabbak és bugosak (ezért is sokan ezt használják nem a 4.4-et)
Ez 800-1000 Hz-en már jól elmegy és lehet kicsit undervoltolni is. ( 2 nap üzemidő sima ügy )
-
garaboncias2
csendes tag
Sziasztok!
valaki fel tudna rakni egy 4.5.3-as full sbf romot?
nem elerheto az sbf.droid-developers.org ahol a romok lennenek
koszonom -
jani-wan
tag
válasz #35438080 #11185 üzenetére
Üdv
Én is szenvedek a telóval, már a sokadik verziót cserélem le, mert a legutóbbi MUI is kezdett szétesni és borzalmas kevés ideig bírta az aksi használat nélkül is.
Eddig volt fenn CM10, CM11, Wajk Mui 3.1. Majd visszaraktam a gyári 2.2-őt.
Most látom hogy van ez amit javasoltál, de nem igazán vágom azt a mit írnak. Igazán nem értek ehhez az egészhez de ha jól le van írva simán megcsinálom. Hát most lenne pár kérdésem.
Konkrétan:1. Minden Defy és Defy+ esetén: másold a Nothing But Speed 1.0 Nandroid backup mappát az SD kártyád /clockworkmod/backup mappájába
Namár most, ami nekem megvan, ami ugye letölthető az alsó linken, az a Nothing But Speed 1.0 mappa és semmi más. Olyan nincs hogy Nandroid back up mappa.
Azt hol a túróban találom? Ha kell egyáltalán. Mert sok értelmét nem látom bármiféle backup mappának. Szerintem itt a a Nothing But Speed 1.0 mappára gondolhatott, de inkább megkérdezem tőled, te már csináltad.
És ha megvan akkor az SD kártyán ehhez muszáj létrehoznom egy /clockworkmod/backup mappát? Nekem nem tűnik szükségesnek, de tudja a csuda. Vannak furább dolgok is. Inkább megkérdezem.3. Froyo kerneles zöld lencsés Defy esetén: másold az "MS2Ginger-Greenbread.zip"-et az SD kártyád gyökerébe
Persze, de az nincs benne a Nothing but speed mappában. Akkor honnan a túróból másolom én azt be? Töltsem le innen
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1140839
a legújabb fájlt? (MS2Ginger-5.1-2014-02-23-2nd-system-needs-2-ext4-sdcard-partitions.zip)
Mert az a MS2Ginger 3.0 amiről ír már nincs fönn, és a csuda se tudja hogy akkor az újjal is működik-e.Illetve lenne még két kérdésem:
ehhez GAPPS nem is kell?
ha ez a Ginger műkszik akkor milyen android verzióm lesz?A válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz #35438080 #11185 üzenetére
Szia!
Ideiglenesen előkotortam a régi hű defy-met, mert kelleni fog egy 2. teló.
A telón vmi régi cm7 van és szaggat, mint állat. Amit linkeltél az 100%-ig stabil? Nekem igazából csak egy minél hosszabb aksiidős stock rom kéne. Ez jó lehet erre a célre?
Köszi szépen!
Üdv!
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
törölt tag
válasz jani-wan #11188 üzenetére
Hello!
Sajnos sok hasznos tanácsot nem tudok adni .
Már elég régen csináltam és elfelejtettem a részleteket.
Javasolnám hogy ez alapján csinálj mindentGyors telepítés Defy+-ra (MB526):
1. Flashelj egy BL6 2.3.6 SBF-et, rootold, aztán telepítsd 2ndInit-et - ha a kernel verziód 2.6.32.9-gbdd614e és már van 2ndInit/CWM a telódon, akkor ezt a lépést kihagyhatod
2. Másold a Nothing But Speed 1.0 könyvtárat a tartalmával együtt az SD kártyád clockworkmod/backup könyvtárába
3. Csinálj egy Wipe data/factory reset műveletet a recovery-ből
4. Restore-old a Nothing But Speed 1.0 backupot CWM-ből: Backup and restore/advanced restore/system
5. Használd egészséggel!Ezt az SBF-et ajánlom Defy+-hoz: DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-132 (én is ezt használom)
Az itt ajánlott sbf fájl t flashtoollal felrakod ROOTolod---Telepíted a--- 2ndlnit -t ekkor lenni kell az sd kártyán a keresett könyvtárnakEmlékeim szerint ( bár halványak már ) betűről-betűre csináltam és jó lett
Tudnod kell hogy AMATŐR vagyok ebben a témában --csak kellően csökönyös és bátor vagyok -
jani-wan
tag
válasz #35438080 #11190 üzenetére
Köszi, de amit írsz az ugyanaz ami eddig is le volt írva és sajnos nem válaszolt meg egy kérdést sem.
Mindenesetre megpróbáltam minden a leírtak szerint.
Hát nem működött.
1. Rootoltam
2. Feltettem a 2nd init-et (2ndInitDefy_2.3.apk)
Belépve ki is írta ahogy kell, hogy 5.0.3.1 verzió
Újraindítás után megnéztem, és NEM tesz be az SD gyökérbe olyan mappát hogy clockworkmod.
Na jó létrehoztam én, azon ne múljon. Majd belemásoltam a Nothing But Speed 1.0 zipet a /clockworkmod/backup könyvtárba.
3. Újraindítás után beléptem a bootmenübe -> Recovery -> Custom recovery
4. Wipe data/factory reset -> Yes - delete all user data
(ahogy Steve McQuinn mondta: eddig még jó, eddig még jó)
(4.1 második kísérletre nyomtam egy Wipe cash partition-t is.)
5. Back up and restore -> Advanced Restore -> ÉS NEM TUDOM KIVÁLASZTANI A Nothing But Speed 1.0-át mert nincs ott! Sőt semmi sincs mert VISSZADOB a Custom recovery menűbe! (itt kellhet esetleg a 2ndinit által létre nem hozott clockworkmod könyvtár?)
6. Újraindítás
7. Átraktam a Nothing But Speed 1.0 zipet az SD gyökérbe
8. Recovery -> Custom recovery -> Install zip from SD card -> choose zip from sd card
És szinte azonnal kiírja hogy:
Installation abortedEnnyi.
Sehogy sem megy fel.
Annyi az egyetlen különbség az összes leírtakkal szemben hogy az eredeti kernel verzió az 2.6.32.9-ga28fcc4.További segítségre van szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
töltőre tettem a telefont, és csak a fehér led világít. CM van rajta, mit lehet vele kezdeni? nem kapcsol be, este még telefonáltam vele
Tisztelet a Gépésznek!
-
zsirfecske
addikt
hali, visszaolvasgattam + sima fórum is beírtam, meg akkor itt is:
némi help jól jönne. jelenleg kicsit tönkreraktam a telót, cm11 telepítés cm7 után nem jött be ezért a gyári froyo-t akartam visszaflashelni rsdlite-al. elsőre látta is a telót a szoft, csak nem csekkoltam az sbf-et (korrupt volt) és failed lett a flash. bootloader jön be alapból és rögtön ki is írja hogy corrupt flash volt, de amúgy battery ok és ready to flash, csak azóta nem látja az rsd sehol. w10, w8.1, winxp gépeken is próbáltam, de az istennek nem ismerte fel. több drivert és rsd lite verziót is néztem. azóta le is merült az akksi, de macgywer hack-el simán él, de így sem tudom újból láttatni rsdlite alatt. szóval elegem volt, már lassan nem ér ennyit nekem, amúgyis gondolkoztam hogy eladom ha még érdekel egyáltalán bárkit. valakinek ötlet?
[ Szerkesztve ] -
Sutee89
aktív tag
válasz zsirfecske #11193 üzenetére
Más verziójú RSD Lite-tal próbáltad? 5.6 vagy 4.9 az ajánlott, ha jól emlékszem. Mindenképpen gyári kábellel, USB2-es aljzatba és max Win7-es géppel próbáld. Ha bejön a stock recovery, akkor esetleg egy factory resetet megpróbálnék az új flash előtt.
-
zsirfecske
addikt
-
zsirfecske
addikt
omg, rádugtam laptopra de el se jutottam 4.9 rsd lite-ig mert kiírta hogy túl nagy az eszköz energiafelvétele, próbálkoztam még egy moto device managerrel de azzal is hibásnak érzékelte az usb eszközt a gép. végül feladtam, ki akartam kapcsolni bootloaderből erre bekapcsolt a piros moto logó és simán bebootolt a gyári froyo, ráadésul 50% akksival (pedig már macgyver hack-el mentem régóta). szóval ez megoldódott, a failed flash ellenére simán megy a teló, csak nem tudom mit csináltam amitől végül magához tért
[ Szerkesztve ]
-
Sutee89
aktív tag
válasz zsirfecske #11196 üzenetére
Huhh, ez kemény. Örülj, hogy elindult. Nekem a win 8 csinált hasonlót, bootnál mindig dobott egy restartot, ezért usb-stickről elindítottam egy clean (!) installt, de ez 20% körül elszállt egy hibaüzenettel, majd hiba nélkül betöltött az eredeti rendszer, nem hiányzott semmi. Vannak érdekes dolgok...
[ Szerkesztve ]
-
Czeffer
csendes tag
Sziasztok.
Megcsináltam ezt: Kapcsold ki a telefont, majd a hangerő le gomb nyomva tartása mellett kapcsold be újra, tartsd hosszan (3-4 mp.) benyomva mindkét gombot majd engedd fel a bekapcsoló gombot! Ekkor megjelenik egy Android robot és felette egy fehér háromszög benne egy sárga felkiáltójellel, engedd fel a hangerő gombot is! Majd nyomd meg egyszerre a hangerő fel és le gombokat! Ekkor bejön a Recovery menü (Android system recovery). Ha nem történne semmi, akkor egy régebbi gyári (stock) recovery van a telefonon és ilyenkor a képernyő jobb alsó sarkára kell bökni.
2.2 A hangerő gombokkal állj a Wipe cache partition sorra és nyomd meg a bekapcsoló gombot!
A kijelzőn megjelenik az alábbi szöveg:
--Wiping cache...
Formatting CACHE:
Cache wipe complete.
A megjelenő Ean't open... vagy Ean't mount... kezdetű sorokkal ne törődj!
2.3 Ezt követően a Wipe data/factory reset sort válaszd ki, majd azon belül pedig a középső “Yes -- delete all user data“ sort és nyomd meg a bekapcsoló gombot! Ez hosszabb ideig tart majd. Ezzel visszaállítottál mindent a gyári állapotra.
A kijelzőn megjelenik az alábbi szöveg:
--Wiping data...
Formatting DATA:
Data wipe complete.
A megjelenő Ean't mount... kezdetű sorral ne törődj!
2.4 A Reboot system now soron vagy, nyomd meg a bekapcsoló gombot! A kijelző törlődik, a led fehér lesz, majd megjelenik a Motorola logo, aztán az ANDROID felirat, ami most kicsit hosszabban lesz látható a szokottnál. Végül betöltődik a telefon és megjelenik a zöld Android robot a beállításokhoz.
Ennél a pontnál előfordulhat, hogy megjelenik ugyan a Motorola logó, de nem lép tovább, esetleg folyamatosan újraindul. Ilyenkor vedd ki az akksit kb. fél percre, majd tedd vissza, és lépj a következő pontra!Ezt loptam, de eddig okés.
Innentől:
Google felirat, Motorola és androiddal a két O-ban, kék led, majd zöld led, majd felvillannak az alsó gombok, és ennyi, Sehova tovább.Vki tudna segíteni?
Köszönöm
-
Czeffer
csendes tag
válasz zombei #11199 üzenetére
Szia.
Olvasgattam, de túl sok az infó.
Tudnál linket küldeni?Mert az RSD Lite-ot nem találom, és a gyári Romot sem.
Elnézést, de tudatlan vagyok ebben a témában.Cianogen Mod volt/van rajta, haver megpróbálta feléleszteni, mert kikapcsolás után nulláról kezdte. Így kaptam vissza, mert feladta.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest