- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz drtihanyi #11100 üzenetére
B I N G Ó ...! ! !
Nagyon köszönöm a segítséget ---Tökéletesen megoldotta a problémámat ! ! !
Igaz nem az első nekifutásra de visszajött az élők sorába.
Az RSD Lite indítása előtt a Motorola szegényes recovery menüjében mindenképpen a --vipe cash és a vipe datafactory resetet ---ebben a sorrendben le kell futtatni
Még egyszer nagyon KÖSZÖNÖM -
nagyúr
válasz drtihanyi #11083 üzenetére
9- ponttól kezdve felraktam a leírásod alapján.
ennyi hiba volt:
android.process.acore váratlanul leáll indulás helyett, - felraktam másik callert
google kapcsolatok törlésénél kiírta, hogy már nem bír többet törölni 384- nél, - kiválasztottam, hogy törölje az eddigieketÉrdekes, hogy egy olyan háttérrel indult, amit anno froyon tettem fel és már nem is találtam ott sem. Van, amit újratelepített a froyos programokból automatikusan. Jól működik.
Ha felrakom a Kitkat- et twrp- vel, utána, ha nem tetszik, vissza lehet tenni CM x- et?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
drtihanyi
csendes tag
válasz ubyegon2 #11102 üzenetére
Az alapján a hiba alapján, amit leírtál, nem tudok másra gondolni, minthogy kihagytál egy wipe-ot. Meg szokta oldani, ha ROM és GAPPS telepítése után csinálsz még egy wipe cache/wipe dalvic cache-t. Illetve megoldás szokott még lenni, ha első boot után még egyszer feltelepíted ugyanazt a ROM-ot (GAPPS már nem kell).
Vissza tudsz térni CM11-ről bármelyik ROM-ra, de először RSD Lite-tal vissza kell tenni a gyári ROM-ot. A módszert ITT megtalálod. A gyári ROM-ot pedig ITT (JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_HU_ROOT.sbf).
Ha elakadsz, írj ide és megoldjuk.
P.S.: CM11-et nem az általam fentebb leírt módszerrel kell felrakni, azt ugye tudod!!!
[ Szerkesztve ]
Raspberry Pi 4 Openmediavault 6
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11103 üzenetére
14. pontot is megcsináltam egyébként. Nem okoznak ezek az apró hibák semmi gondot, felraktam a Contact+- t hívásokhoz.
Ez a CM11 akkor csúszni fog, mert szerintem nincs esély erre az RSD Lite- ra Debian 8 alatt. Lehet, hogy egyszer csak megpróbálok Win7- re bootolni, de előbb kipróbálom a CM 10- et.
Megvannak a linkelt leírások is innen a topikból és a P.S.- re is igen!
Köszi a segítséget!
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11107 üzenetére
Debian 8 elég zseniális volt, hogy utolsó pillanatban ki is lője a letöltést, igaz kémprogramnak nézte! Akartam is kérdezni, hogy jó lesz- e 526- os is.
CM10-20120924-NIGHTLY-mb525.zip akkor jó lesz gondolom le is jött, a Linux Mint nem akadékoskodik annyit, a gapps az lehet az imént linkelt? gapps-jb-20130813-signed
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11113 üzenetére
Ez másodikra se jó, kezdeményeztem egy hívást, elindult, aztán piros leddel sötét képernyő és ki se lehetett lőni semmivel. Az AOSP- vel sem tudtam mit kezdeni, így netre se tudok csatlakozni. Szerncsére nincs a kártyán most,csak ez a rom, és PC- re csatlakoztatva sehogyan nem látja semmi a kártyát, a telefonon hol találok valamit, amivel felcstlakozna, mert felugró vlasztó sincs, ahogy azt a többinél megszoktam. Nincs térerő sem most már. Lehet, hogy most kiderül a strapabírósága, mert a kalapács már megvan!
(#11112) stewn Köszi, még egy bonyolult módszer! Ha esélyes, hogy Windows kell ehhez is, akkor inkább kalapács.
[ Szerkesztve ]
-
pixelking
tag
Sziasztok!
Hosszú idő után előszedtem a fiók mélyéről a Defymet, mert ezt szeretném használni sportoláshoz trackernek.
Miután régen kivontam a forgalomból poénból utoljára rátettem egy 4.4-et, pontosabban (11-20140514-NIGHTLY-mb526). Ez a kis dög nagyon ragaszkodik a telefonhoz, nem tudom levakarni sehogy és rendes stabil oprendszert a helyére rakni.
Hibái: Alkalmazást nem lehet rá telepíteni, sem a telefonmemóriába, sem pedig SD-re. Minden bekapcsolás után elfelejt mindent, újra végigvisz az első tutorialon. Bootolásnál felkínál egy recovery-t a jobb alsó sarokban, azonban ha arra rányomok újraindul, majd nagy nehezen az Android tölt csak be. A hangerő+le recovery-ben pedig csak updater.zip-et fogad el.Mi lehetne a megoldás hogy egy használható ROM-ot rakjak rá? (WAJK félére gondoltam)
Előre is köszi a helpet
-
drtihanyi
csendes tag
válasz pixelking #11115 üzenetére
Az ITT leírtak alapján először tedd vissza a gyári romot, amit ITT megtalálsz. Utána pedig feltehetsz bármilyen másik romot, amit akarsz ezen leírás alapján (értelemszerűen a CM10 helyett válaszd azt a romot, amit telepíteni akarsz).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
SIkerült visszaszenvedni a cm7.2 romot, működik is rendesen. Egyetlen kellemetlen dolgot csinál ezzel is, hívtak, letették és utána minden behalt, fekete képernyő, semmire nem reagált és halványan vörös led világított. Aztán nemsoká újraindult. Mi okozhatja ezt?
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #11117 üzenetére
Nagyon a Linux telepítések elején jártam, amikor közös /home mappát használtam és az akkori anomáliákból beugrott, hogy az sd kártyát nem formáztam! Úgy néz ki, emiatt voltak itt is anomáliák!
Most sd formázás után felraktam a maniac103 cm-7-20130710-UNOFFICIAL-jordan-signed zipet a gapps-gb-20110828-signed zippel és eddig jól működik.
Annyi érdekességet találtam az sd kártyával kapcsolatban, hogy a Gparted FAT16- nak látta és át akata formázni FAT32- re, pedig azon volt már.
Működne fenti rom vagy más 7.2- es exFAT vagy ext2, ext3 ext4- re formázással is vagy az csak az csak újabb rommal menne?
Még egy fontos kérdés:
Hogyan lehet kilőni a Talk nevű appot, állandóan felugrik, hogy valaki beszélgetni szeretne velem, teljesen ismeretlen emil címről!
[ Szerkesztve ]
-
croli
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám hogy az imént tettem fel a legfrissebb Slimkat romot és eltűnt a SuperSu (vagy maga rootolás nem tudom pontosan) ha Google Playről megpróbálom letölteni majd elindítani a SuperSu-t a telefon csak úgy újraindul.
Próbáljam meg esetleg újra megrootolni a SuperOneClick-kel vagy mit tegyek?Más kérdés. Gyári 2.2.2-ről hogyan lehet egyből a Slimkat 4.4.2-es verziójára térni? Nem teljesen világos hogyan kellene hogy kell-e előtte korábbi verziót feltenni vagy sem?
Nagyon hálás lennék ha ezt pontosan leírná valaki akár itt akár privátban.
Válaszotok előre is köszönöm! -
nagyúr
Valahogy kinyírtam a theme chooser- t a maniac103 rom van fenn és nem tudom újra telepíteni a telepítő zipből kiszedett apk- t sd kártyáról. Miként tudnám visszatelepíteni ezt? E nélkül nem tudok témát váltani, újratelepíteni meg nem akarom az egészet, mert már egész jól beállítgattam!
előre is kösz a segítséget!
-
=HG=
addikt
Sutee89 útmutatása:
SlimKat telepítése:
0. A korábban linkelt telepítési leírás alapján rootolod a froyot és felteszed a 2init-et. Ezzel feltelepül egy Custom Recovery a telóra, amivel még a rendszer bootolása előtt lehet mókolni a rendszerben.
1. Letöltöd a TWRP Recovery, a defy safewipe,SlimKat 4.0 és Gapps zipeket.
2. Custom Recoverybe belépsz, felinstallálod a defy_twrp_recovery_2.6.3.0.zip-et. Nem kellenek wipeok. Ha megvan újraindít.
3.Ez után a TWRP recovery jön be a jól megszokott CWM-hez képest. Itt felinstallálod a defy_safewipe.zip-et. Ez letöröl mindent (értsd szó szerint) a telóról, értsd /data /cache /system partíciókat. Az SD kártya tartalma persze marad. Ezután nem nyomsz reboot-ot, hanem...
4. Felinstallálod a SlimKat Rom-ot, majd a gapps-t.
5. Cache és Dalvik törlése. Wipe -> Advanced Wipe -> Dalvik cache és Cache elé pipa -> Swipe to Wipe
6. Reboot
Én ugyanígy csináltam, probléma nélkül felállt a rendszer. Rootolni úgy kell, hogy belépsz a beállításokba -> a telefonról -> a build számra 8x kattintasz -> vissza beállítások, fejlesztői lehetőségek -> Root hozzáférés alkalmazások és ADB.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz drtihanyi #11121 üzenetére
El akartam kerülni, hogy törlődjenek a már beállított dolgok, így a rom zipjéből kiszedett themechooser.apk- t akartam berakni a telefon system/app mappájába, de ott hibáztam, hogy én az OI fájlkezelőt root képesnek hittem!
Root Browser- t felrakva viszont egyből sikerült!
Még jó, hogy nem kezdtem el turkálni ADB- vel a Defyben Debian alatt! Abból mi lett volna.Van még két gondom a fenn lévő rommal, amiben szeretnék segítséget kérni:
-proximity sensor hívás után nem mindig hozza vissza a képet, hogy le tudjam tenni a kagylót
-GPS test nevű alkalmazás használata során nem marad aktív a kijelző, ha autóban sebességmérésra használom, ez elég zavaró, az már más tészta, hogy a sebességet is csak kb 32 km/h- ig méri!Motorola Defy
maniac103 cm-7-20130710-UNOFFICIAL-jordan-signed
gapps-gb-20110828-signed[ Szerkesztve ]
-
feketepeti
aktív tag
Kicsit már belekavarodtam a dolgokba olyan rég motoroláztam.
Van egy full gyári Bluros Defy+ semmi root érintetlen.
Erre akarok minimum egy rootolt nem bluros froyot tenni.
Hogy álljak neki? Feltolható akár előre rootolt rendszer is, vagy előbb root recovery ilyesmi?
Köszi ha valaki eligazít.
-
nagyúr
válasz feketepeti #11125 üzenetére
Innen ki tudsz indulni. drtihanyi prof linkjei
-
senior tag
Sziasztok!
Ebben tudna nekem segíteni valaki,mert sajnos mindenhol eltávolították , köszönöm előre is
Downgrade Froyóra téves Defy+ gyári rom telepítés utánBlack Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
nagyúr
-
senior tag
válasz ubyegon2 #11128 üzenetére
Köszönöm próbáltam,de sajna egyikkel sem akar menni fekete képernyőt kapok a végén .Csak is 1-2 defy+ romot fogad el de ott meg sok minden nem működik
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
senior tag
Sziasztok !
Honnan tudom,hogy milyen bl van most rajta?
Még olyan gondom van,hogy csak gépről tölt ,konnektor csak felvillan a led jelzés és ennyi
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
senior tag
Na nem akarom elkiabálni ,de a mai cm11 es elég jó lett nem is indult újra a teló pedig egész nap nyomkodtam.
Most beállítottam ezeket az értékeket és így még gördülékenyebb ,mindent kapásból megnyit ,nincs belassulás,remélem ez így is marad.
clk 300 600 1000 1200
vsel 19 32 47 60
Igaz 1 hete már szenvedek vele de vannak megoldások bl7 defy+ rom ha véletlenül rákerül sima defyre.
Ja és a kamerája is tökéletesen megy vakuval együtt .Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
törölt tag
Hello!
Lehet ki fogok kapni az írásomért,de vállalom !
Kamera előtti üvegre vagy totál hulla Defy-re volna szükségem !
Segítsetek !!! cserélhetünk vagy megvásárolom ! -
Black-core
aktív tag
válasz #35438080 #11132 üzenetére
Sziasztok van egy sima motorola defy-m amin a következő oprendszer van. : Modell szám: MB526 Android verziója 4.1.2 Alapsáv verziója : Epu93_U_00.60.03 Kernelverzioja : 2.6.32.60- jellybean quarx @debian 1 WED dec 5 19:59:52 OMST 2012 Cyanogen mod verzio :10-20121205-nighty mb526. Sima defy! csak defy +rom lett rárakva. A kérdésem az lenne hogy milyen lehetőségeim vannak romcsere terén? közsönöm!
-
Upo
addikt
válasz Black-core #11133 üzenetére
A quarx féle az univerzális. Amúgy recoveryből olyant raksz amilyent akarsz, arra figyelj hogy defy MB525-re való vagy univerzális legyen.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
leslieho2
csendes tag
Sziasztok, Sajnos beázott a Defy+ telefonom véletlenül (túl laza a hátoldali panel rögzítője...). Napokig szárítottam és végül újra működik minden része, kivéve a mikrofont, nagyon gyengén jön át a hang, erősen kell bele beszélni (kiabálni szinte).
Valaki tud ilyet javítani / van egy nem működő defy+ telefonja eladásra? -
furzsi
tag
sziasztok!
Sajna előjött nekem is az a hiba,hogy a telefon(sima defy) nem kapcsolható,mármint nem tudok hivást fogadni vagy indítani (valami hálózati hiba lehet) csak ha újra indítom.(több rommal is próbáltam)Van valakinek ötlete,gondolom hardver hibája lehet.Ki tudná megjavítani?Sajna imádom ezt a telefont nem szívesen cserélném le.kösz.Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!
-
DGery
aktív tag
válasz furzsi #11136 üzenetére
RIL Bug , volt már róla többször is szó a fórumon. Keress vissza, többen is leírták tapasztalataikat
többen panaszkodtak, hogy folyamatosan visszajött nekik a hiba, nálam szerencsére 2013 októbere óta semmi jele
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Defy, ami nálam már régóta hibátlanul működött, CM7 volt rajta. Most tesóm átvette tőlem, gondoltam akkor nyomok egy "gyári beállítások visszaállítását", hogy ő ugyanezen a régóta bevált ROM-on tiszta lappal induljon.
Sajnos azóta nem tudok letölteni a Google Play Áruházból semmit és jön a hibaüzenet, hogy a Google talk sem jelentkezik be.
Gmail működik, böngészni lehet wifin/mobilneten, de ha próbálok pl egy Skype-ot letölteni marketről, akkor:
"hiba történt az információk szerverről való lekérése során"Tegnap órákig próbáltam megcsinálni, visszaolvastam a két defy-s topicban, ezek alapján a következőket tettem:
- Recovery>> Custom Recovery
- Wipe Data/Factory Reset
- Wipe Cache Partition
- Advanced>> Wipe Dalvik CacheSajna ez sem segített. Utána gondoltam felrakom 0-ról a ROM-ot és a gapps-ot újra, tehát megcsináltam ismét a leírt lépéseket +
-Install zip from sdcard CM7 ROM kiválasztva.
- Wipe Cache Partition
- Advanced>> Wipe Dalvik Cache
- Bebootoltam
aztán:
- Install zip from sdcard és gapps-ot feltelepítettem.Sajnos ugyanaz a probléma.
Csináltam ilyet is:
Account törlése ésSettings> Applications > All> Downloads > delete data.
Settings> Applications > All> Play Store> delete data.
Settings> Apps > All> Google Services Framework> delete data.Sajnos semmi.
Végső elkeseredettségemben felraktam egy WhiteRabbitNextGen Edition v.2.1.1.-et és egy COSTUMIZE Pack 2.1.1.-et és továbbra is fenn áll a probléma.
Mi a jó eget tudok csinálni?
-
Sutee89
aktív tag
Hű, nem apróztad el a problémaelhárítást.
Ugyanazzal a Google-fiókkal is próbáltál bejelentkezni, amivel eredetileg működött?
Háttéradatok engedélyezve van? Attól szokott megkukulni a Play Store. Fiók szinkronizálásnál minden be van pipálva?
Más ötletem nekem sincs.
Amúgy sajnos már egy csomó app nem kompatibilis már a 2.3-as androiddal. Ezt meg tudod nézni az app infok között a Play Store-ban.Ha semmi nem megy, még próbálj feltenni egy SlimKat-et, minimal gapps-szal.
-
drtihanyi
csendes tag
Esetleg próbáld ki ezt.
1. Settings-(Beállítások) – menübe belépni
2. Apps-(Alkalmazások) almenübe belépni
3. A fenti menüsorban az All- (Összes)-re kell klikkelni
4. Google Play Store –t kiválasztani
5. Force Stop –(Kényszerített leállítás) ráklikkelni
6. Clear data- (Adatok törlése) ráklikkelni
7. Return – visszalépni
8. Google szolgáltatások keretrendszer ˙( ugyanott az ALL menüsorból kiválasztani
9. Force Stop -(Kényszerített leállítás) ráklikkelni
10. Clear data –(Adatok törlése) ráklikkelni
11. Újraindítani és készHa ez nem jó, akkor javaslom, hogy tedd fel CM10.2-t. Valamivel fentebb leírtam a teljes telepítés menetét. Ha probléma van, kérdezz bátran.
-
Moncsii97
újonc
Sziatsztok! a segítségeteket szeretném kérni, mert nem tudom mit tehetnék most a telefonnal!
Kézalól kaptam ezt a telefont, ezért csináltam rajta egy hard resetet. Azóta nem kapcsolbe , ha valami kis áramot kap akkor a töltést " ? "-el jelzi! nem tölt ..De áram hatására be tudom hozni a Boot menüt.Nem nagyon vagyok valami nagy hozzá értő..Kérlek segítsetek!
[ Szerkesztve ]
-
wyattthoearp
tag
Sziasztok!
Segítsetek már kérlek megtalálnom a legfrissebb, de nem ultra lassú MIUI rom letöltési linkjét. Mindenféle kínai letöltőoldalakon barangolok, de konkrétat nem találtam.
Valamiféle recovery van már telepítve, abból lehet ezeket felrakni? -
nagyúr
-
nagyúr
válasz wyattthoearp #11148 üzenetére
Szia!
Próbáld ezt a leírást alkalmazni a 9. ponttól! Eddig több romot tettem fel ez alapján és mindig sikerült.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest