- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atom360
tag
válasz nagynorbi #8303 üzenetére
Igen tudom, hogy fos az intel, de legalább nem kell itx-es házakat barkácsolni. Nekem sem kéne a sajátom helyett, mert gyenge a távirányitót fogadnám csak el. Bár épp most töltöttem le egy proit (aiwi) amivel iphone-val lehet az egeret vezérelni meg billentyüzni. Egyébként eladó ez a ház, mert kinőttem.
-
csƵ
addikt
Hát gyerekek... Nagyon gondolkodom a Llano-ban. Egyedül az tart vissza, hogy 60W-os a paneltápom.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz atom360 #8304 üzenetére
Nem arról van szó, hogy az intel szar lenne, csak arról, hogy kissé túlárazottnak tartom. 93.000.- forint, és még kell bele HDD, azaz 100 felett van. Ennyi pénzből többet is ki lehet hozni. Viszont amire kínálják, arra tökéletesen megfelel, csak drága.
Nem bántja a szemedet este a ház fénye?
csƵ: Vegyél nagyobb teljesítményűt
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz atom360 #8304 üzenetére
Olcsóbban kijössz ha egy ilyet raksz össze az Intel megoldása helyett, és barkácsolni sem kell:
Xtreamer Ultra HTPC házméretü EPC3 mini-ITX Ház(beépített pico120w táppal(bőven elég)
mellé 1db tégla táp:
Alaplap: - Megeszi az ION2-őt (Asrock E350m1 Brazos APU)
[link]
Ram - 4gb DDr3 1333Mhz
40GB Intel SSD
És kijössz árban a feléből. Teljesen hangtalan. És megy minden rajta ami elvárható egy HTPC-től. Ehhez is lehet venni távirányítót, az alaplap tudja kezelni, vagymini keyboardot, stb.. 2x jobban megéri[ Szerkesztve ]
-
nagynorbi
aktív tag
Valami ilyesmire gondoltál? Wesena ITX2, Gigabyte H67N-USB3, i7 2600K, Scythe Big Shuriken, 2 darab OCZ Vertex2
-
csƵ
addikt
Ha már a Llano-nál tartunk. Tud valaki valami infót az ITX lapjairól? Én hivatalos alaplapgyártók honlapjain sem találtam semmit...
-
HookR
addikt
Asrock A75M-ITX, Asus F1A75-I és F1A75-I Deluxe. Megjelenés: hamarosan.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
zodo
nagyúr
Adapter Webáruház / Mini-Itx menüpont
Mindhárom háztípusban 120W-os paneltáp van gyárilag így csak a megfelelő külső tápegységet kell hozzá megvenned.
Szerk: Nem bírom ki mert régóta le akartam már írni hogy milyen vicces (persze nekünk jó) hogy az EPC3 ház esetében maga a házikó csak 1.180 forintra jön ki ha az oldalon lévő paneltáp árával számolunk.
[ Szerkesztve ]
-
Tütüm
aktív tag
Sziasztok!
Most szereltem össze egy rendszert szüleimnek, Intel D510MO alaplappal. Láttam hogy sokaknak van ilyen lapjuk, a kérdésem az lenne hogy hogy lehetne beállítani hogy ne várjon sokat a boot képernyőnél ahol f2+ társai opciók vannak hanem ugorja át vagy legalább gyorsabban lépjen tovább? Valami UEFI állításról hallottam, ennyit lehet csak tenni?
Másik gondom hogy néha nem ismeri fel a DVD írót a bios,mintha nem is lenne.Köszönöm!
-
z00li
senior tag
Üdv Szakik!
Lehet, hogy eljött a pillanat az itx-re váltáshoz. Egy ilyen összeállításra gondoltam:
-Asrock H67M-ITX alaplap
-Intel G620 CPU
-2x2 GB DDR3 RAM
Felmerült még bennem egy brazos-os konfig is, de annak a teljesítményétől kicsit tartok! Ti melyiket választanátok? Esetleg csak cseréljek alaplapot és memóriát és maradjak AMD vonalon?
Segítségeteket előre is köszönöm!Üdv: Z
-
-
z00li
senior tag
Szia!
Tesómék régi 478-as konfigját kellene leváltanom, és úgy gondoltam, hogy átpasszolom nekik az adatlapomon lévő konfig főbb részeit (ez bőven kiszolgálná őket egy ideig), én meg újítok kicsit a rendszeremen, úgyis régóta tervezgetem, hogy egyszer itx-es konfigom lesz.
A brazos fogyasztása tényleg imponáló, de tartok tőle hogy teljesítményben kevés lenne. A topikjában már érdeklődtem felőle, állítólag az általam támasztott követelményeknek megfelelne.
Az intel-es konfig is elég jól bővíthető szerintem, nekem bőven megfelelne. (mondom ezt AMD szimpatizánsként )
Nagyjából ez a helyzet. Ezek után mi a véleményed? Előre is köszönet!Üdv: Z
-
zodo
nagyúr
Ha közeljövőben is elegendő a Brazos teljesítménye akkor azt ha nem akkor jobb választás lehet az általad összeállított konfig. Árban, szolgáltatásban kb. ugyanott lennél mindkettővel csak utóbbi kicsivel többet eszik de cserélhető a proci ha szükséges.
AMD vonalon gyengén állunk a lapokat tekintve, de ez van.
Szinte csak az Asus M4A88T-I Deluxe válaszható, mint alternatíva. -
z00li
senior tag
"Ha közeljövőben is elegendő a Brazos teljesítménye akkor azt" --> ettől félek, hogy kevés lenne.
"Árban, szolgáltatásban kb. ugyanott lennél mindkettővel csak utóbbi kicsivel többet eszik" --> itt mekkora fogyasztásbeli különbség lehet?
"Szinte csak az Asus M4A88T-I Deluxe válaszható, mint alternatíva." --> ez is megfordult a fejemben, de annyira ez nem tűnik jó megoldásnak (elsősorban az ára miatt)
-
zodo
nagyúr
"ettől félek, hogy kevés lenne."
Előbbi hsz-be azt írtad hogy rákérdeztél és kb. megfelelőnek tartották de ha kevés akkor marad a H67M.
"itt mekkora fogyasztásbeli különbség lehet?"
Brazos cpu ha jól tudom kb. 18W, komplett gépek átlag 50W körül esznek.
Leendő konfigod procija magában max.65W csúcs fogyasztású és nem tudni hogy lesz diszkrét vga is a lapban ha lesz akkor milyen ezért kb. a dupláját tippelném a Brazos-hoz képest.
Hozzáteszem nem szokásom számolgatni a fogyasztást és Brazos fogyasztási adatok is csak a netről származnak amiket eddig olvastam így ezek csak tippek!
Számtalan tesztet találni a neten ha konkrétan érdekel megnézheted."ez is megfordult a fejemben, de annyira ez nem tűnik jó megoldásnak (elsősorban az ára miatt)"
Mihez képest?
Sapphire Pure Fusion Mini E350-től olcsóbb, igaz az Inteles konfigod olcsóbb. -
z00li
senior tag
Itt találtam egy tesztet a g620 fogyasztásáról. Szerintem elég korrekt.
A minél kisebb fogyasztás már csak azért is jó lenne,mert nemrég költöztem külön,és azért nem mindegy, hogy mennyit fizetek villanyszámlára.
Jelenleg az inteles konfig tűnik befutónak. Legrosszabb esetben marad a gépem, viszont akkor tesóméknak kellene valami új. Mondjuk valami olcsó 775-ös v. AM3-as rendszer, csak ezekbe lehet hogy nem érdemes már beinvesztálni. -
Rawulf
őstag
Amberek!
Egyenlőre el vagyok ájulva a Zotac AD02-E cuccostól...
Azt mondták a forgalmazók, hogy veszik szépen... mégsem látom róla szinte semmit itt a ph!-n.
Másnak nincs ilyenje?
AMD E-350-hez nincs proci driver, mint a Liano-khoz?"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
Ram és vinyó nélkül 38nettó volt. A ventilátortól tartottam egy kicsit, de hálistennek nem zúg.
Azért mókás, hogy a gyári fólia eltakarja a ventilátor szellőző lyukjait... El tudom képzelni, hogy van olyan ember, aki rajta hagyja a fóliát és úgy kapcsolja be."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz Tomix24 #8336 üzenetére
Sokat nyomott a latba, hogy kicsike a Zotac.
Másik variáció egy Colorful Fusion alaplap lett volna... de az már nem ITX...Azért nem olyan drága az, ha azt nézem, hogy mi van a 38 nettóban:
kártya olvasó
külső táp
házikó
alaplap
usb3.0
wifi
gigabit lanAsus Deluxe Brazos ITX lapban gondolkodtam, de ott az alaplap önmagában majdnem ennyi lett volna... és akkor ahhoz is még ház és táp kellett volna (ha kártya olvasó nem is).
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
-
Csicsóka
őstag
Attól függ mi számít magasnak. Az Intel eredeti gyári hűtője egyre kisebb ahogy fejlődik a gyártás technológia. A mostani 32 nm-es procikon már alig van borda. Egy 60 mm magas ITX házba simán belefér alaplapostól együtt. H61 vagy H63 lapkás lapok valók hozzá, igénytől függően. mATX méretben persze sokkal nagyobb a választék ,és lehet hogy olcsóbb is.
-
zodo
nagyúr
Az a kérdés mi számít kicsinek és mik az elvárások hardver és teljesítmény szinten.
Aplus CS-160 + 72W
ASRock E350M1 sFT1
2 vagy 4 Gb DDR3-as memória ill. 1 db 2,5" notebook merevlemez ami szimpatikus.Ez kicsi ház így nincs dvd író (csak külsőt használhatsz) és az átlagos felhasználási célokra, HTPC, régebbi játékokat ki tudja szolgálni. Bővíthetőségre nincs sok lehetőség ha csak nem teszed nagyobb házba pl. Chieftec BT-02B
amiben van lehetőség normál méretű dvd író ill. 1 slottos videó kártyát elhelyezni.
Igaz ennél az alaplap típusnál nem cserélhető a processzor így a mai játékok felejtőssek bármilyen videó kártyát teszel a gépbe.Aztán jön a "játék" gép kategória.
Fenti csak egy példa de hosszú lenne leírni az alternatívák sorát.
Szóval jó lenne ha leírnád a konkrét igényeidet hogy közelebb kerüljünk az ajánlható hardverekhez.Más:
Talán a fentebb említett Aplus CS-160 ház még nem járt a topikban ezért íme pár kép róla.
-
Rawulf
őstag
Zodo : Néztem, de úgy látszik, hogy csak a Liano-hoz készített külön drivert az AMD. Brazos-nál a régi dátumú Microsoft driver van csak... Nekem ez furi.
Mindenesetre a cucc az működik:"Please state the nature of the medical emergency!"
-
z00li
senior tag
Ismét kérdéssel fordulnék hozzátok. Használ valaki asrock h67m-itx lapot? A neten kutakodva belefutottam olyan hozzászólásokba, hogy az etron usb3-as vezérlővel (ilyen van a fent említett lapon is) nem teljesen stimmelnek a dolgok. Valaki találkozott ezzel személyesen is?
-
AceTom
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HTPC-szerű gépünk itthon, ION2 chipset és 2magos intel atom procival, ezek mellett van 2db 3,5"-os HDD és egy ODD.
Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen paneltáp ezt minden gond nélkül elvinné? Mert kicsit gyengének tűnik a 4A 12V-os ágon, legalábbis egy hagyományos tápnál mindenképp ezt mondanám, de lehet itt a paneltápok máshogy működnek?
Merthogy a külső AC/DC táptól is függ ennek a teljesítménye, ha jól sejtem.Másik kérdésem az lenne, hogy ezek a panel- és pico tápok mennyire megbízhatóak? Mert nem igazán látok mellettük (számomra) ismert márkákat, de lehet ezek a kis eszközök egyébként is elég megbízhatóan üzemelnek.. csak nekem semmi tapasztalatom eddig erről.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest