- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Itt az Intel táblázata, a fő különségek az órajel, ht, a ram és az avx, ennyi. Valamint idehaza egy picit túl vannak árazva a core i procik ( szerintem). És igen, ennyi a különbség és ez 10 k idehaza.
Most nézem, az intel ára szerint is kb 10k difi van a kettő közt.
Ha már, itt, tudom már volt, de itt vannak jó képek is infók. Tudom zotac, de nagyon tetszik ez a gt430-as z68 lap.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
ViZion
félisten
Nagyon jó! Végre egy cég, amelyiknél a nagyobb képre kattintva nem egy 300px széles thumbnail nyílik meg...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Hát... besz.rás! A VIA lap w7 32 bit + VIA driverekkel szépen működik, igaz a Youtube 1080p sok neki, a 720p is laggos, de a "mezei" videókat szépen viszi.
Avi, QTime, stb. videókat viszi, bár nagyoknál érezhetően eldob pár kockát. Flash-ban asszony Farmerama-val "tesztelte", itt észrevette, hogy nem az én gépemen játszik, de amúgy W7 GUI, mappák tallózása, stb. nem akadoznak.
A szemét VIA, hogy nem csinál normális linuxos drivereket... mindegy, lesz dual-boot.
Még pár teszt, Overclocking , és logout cikk. Ez nem lehet több egy hónapnál nekem...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
toldy
őstag
válasz Tomix24 #7809 üzenetére
Azért csak mértékkel a hardveres gyorsítással. Ugyanis pl firefox esetén internetezés közben a kártyák gyakran nem kapcsolnak le a legalsó energia spórólos fázisba hanem középsőbe maradnak, pl 560 ti, 460, hasonlók, így nem feltétlenűl van energia spórólás.
Azt nem vitataom kis kártyáknál vagy igp-nél, főleg gyengébb proci esetén van haszna a dolognak.Más, most gondban vagyok.
Elgondolkodtam az új konfigon és ahhoz hogy ezt a rendszert kordába tudjam tartani ( főleg egy kis tuning esetén) a q07-ben kell a vízhűtés ami kb 70k-val megdobja a költségeket, és ráadásúl csak palit/gainward kártya jühet szóba , maximum 560 ti személyében. Amíg q11 esetén már normális 560 ti is jöhet, illetve nem kell vízhűtés így azon az áron már lehetne gtx 570 ( pl evga) és a procit is cserélhetem pl i5-760ra. Ellenben egy kixsit ilyesztő az a ~16L térfogat, amíg a q07 éppen nagyobb mint az sg05 volt. Ti mit javasoltók?[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
ViZion
félisten
válasz Tomix24 #7809 üzenetére
FF-nél elvileg be van kapcsolva, Chrome-nál nem tudom. HDD-n levő filmeknél is szaggatós.
Kisza25: ez a kis gép NAS-nak indult, ideje nagy részét úgy fogja tölteni. De ilyen az ember: ha már NAS, akkor kell net, filmek (meg a krízis ). Brazos deszka árának kb. a fele, szal. nem vártam bikaviadalt. Ami a bosszantó, az az, hogy nagyképűen 1080p HW gyorsításról beszélnek. HD-ra nincs szükségem, gyerek ha akar filmet nézni, akkor ezen nézze, ne a melós gépemen (ami 3-5× többet fogyaszt). A besz..ólás meg az, hogy a VIA Winre csinál normális drivert, linuxon meg nyűglődés van vele. Erre nem kellene win7 - de mégis.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
kisza25
félisten
válasz atom360 #7815 üzenetére
mérd le itt megvan a pontos méret
178 x 73 x 33 mm[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
zodo
nagyúr
Tartom magam hogy ezek a házak nem erre a célra készültek.
Kíváncsi leszek hogy a többiek mire tippelnek.(#7808) ViZion
Ezt egy PIII-as 733mhz Ipaq is tudja vagy a hasonszőrű társai.
Nem úgy volt hogy ez a Via chipset simán játssza a 1080p-s HD videókat?
Kár érte de ennyiért simán jó lesz NAS-nak.(#7815) atom360
Ha nincs ott a vinyó akkor befér.
Anno toldi talált egy gépet amiben 5750-es lapult amin simán két slott helyett foglaló hűtés lapult. -
Pista0001
addikt
válasz atom360 #7821 üzenetére
A legegyszerűbb ha nvidia kártyát választasz, azoknak egy sorban vannak általában a csatijaik, így csak egy olcsó modellről egy hátlapot kell szerezni vagy levágni a felesleget a gyáriról és kész. Az Ati kártyákhoz kell a házvágás mert szinte mindnél két sorban vannak csatik. Természetesen ez csak a nagyobb teljesítményű kártyákra vonatkozik.
Passzívat én sem ajánlom.
toldy: Szerintem q11 minden szempontból jobb, igazi arany középút a q08 és a q07 között.
-
atom360
tag
válasz Pista0001 #7822 üzenetére
Köszi. 3 maradt bent ezekböl választok; hd 6570, zotac gt 240, asus hd 5670. Tudom, hogy nem vga forum, de nem könnyü berendezkedni egy mini itx házban. PL amit javasoltatok korábban passziv 5670 sapphire ultimate 20cm hosszú a ház meg csak 18cm bir. Nagy szivás lett volna ha megrendelem.
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
válasz atom360 #7823 üzenetére
Én a három közül az 5670-et javaslom.
18cm, én úgy számoltam éppen nincs 20. Biztos nem tudod lemérni hogy mennyi hely van belül, az elejétől a végéig?
Nem tudom mennyi a keret, úgy feltételezem 20k, ez esetben én inkább egy 6670-t vennék ( igaz a kártya hátlapját hosszába félbe kéne vágni, de nem egy ördöngőség).
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
HookR
addikt
- LGA1155 / Z68
- PCIe x16 v2.0
- 2x DIMM
- 4x SATA (3.0Gbps?)
- mSATA
- USB3
- Gb LAN
- 7.1 Audio===========================================
Sapphire is bemutat egy H67-es alaplapot, de egyelőre 'csak' a specifikáció ismeretes, kép még nincs.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Hmm, mintha ez sem lett volna még a topicban, holott szinte minden földi jóval megpakolt deszka:
- 890GX / SB850
- Socket AM3 (Up to 140-watt TDP!)
- HD4290 with 128MB sideport memory
- 2x SO-DIMM (1066/1333MHz - Up to 8GB)
- 1x PCIe x16 v2.0
- 1x Mini-PCIe (Ebben lakik a WiFi - 802.11n)
- 2x Gb LAN
- 4x SATA (6.0 Gbps w/ RAID 0, 1, 0+1 & 5)
- 1x eSATA
- USB3
- 8Ch Audio[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Asus F1A75-I
- Socket FM1 / A75
- 1x PCIe x16 v2.0
- 2x DIMM DDR3
- 4x SATA (6Gbps)
- Gb LAN
- USB3
- UEFI BIOS===========================================
Asus F1A75-I Deluxe
- Socket FM1 / A75
- 1x PCIe x16 v2.0
- 2x DIMM DDR3
- 4x SATA (6Gbps)
- Gb LAN
- USB3
- UEFI BIOS- Optikai SPDIF
- Bluetooth
- Táposabb áramellátás + borda a MOSFET-eken(Forrás)
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Nézem ezeket a lapokat. De mire ez a nagy sietség? Az ember nagyon könnyen elcsábul.
-
atom360
tag
Igen, Ez a Asus F1A75-I Deluxe, az én asus m4a88t-i deluse lapom ujjabb kiadása lehet nem noti rammokkal. Én a felszereltsége és a mérete miatt vettem. Mefg durva, hogy wi-fi-s, és belemegy egy full vga. Mikor megjelent nálunk talán csak egy két riválisa volt most meg ömlenek.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz atom360 #7834 üzenetére
Abban a hírben összekuszálódtak az infók. Valójában a Zotac 880G-ITX WiFi látszik a képen. A fő különbség a teljesség igénye nélkül: DIMM vs. SO-DIMM; x1 vs x16 PCIe v2.0...
-
atom360
tag
Elnézést a sok beirásért . Viszont jó lenne ha házakat is hajigálnának a piacra a gyártók, és ezeket nálunk is forgalmaznák mert elég szükös a kinálat, főleg most, hogy ilyen sok nagyteljesitményü lap jelenik meg amiből akár gémer cucc is lehet. Olvasgatva PH-n az uj mini itx megjelenéskor a hozzáirt hsz-eket, nálunk sajnos nem ebbe az irányba tartanak az emberek, inkább nagyobb rusnyább és olcsóbb legyen a gép, ezért sajna mi egy szűk réteg maradunk ahogy látom.
-
csƵ
addikt
Egyébként arra jutottam, hogy mire beérne az ITX, addigra simán lesznek olyan laptop-ok, amibe jobban megérné beruházni. Itt a Bulldozer, nem kell diszkrét VGA, kisebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés. Attól tartok nekem sem lesz már komolyabb platform váltás asztali PC vonalon, hanem notebook lesz a következő lépcsőfok.
-
HookR
addikt
Éppenséggel a Bulldozer mellé pont kell, mert csak a Llano tartalmaz IGP-t. Bulldozer alapu APU csak jövőre lesz. Amúgy szvsz 2011 egyértelműen az ITX éve, úgy el leszünk árasztva. Csak az nem talál megfelelő alaplapot magának, aki nem tudja mit akar.
Hmm, úgy tűnik, a Gigabyte csak a H67N-USB3-B3-at vitte el a Computexre.
Bár tény, hogy a H55N-USB3-at is viszonylag később dobta piacra.
kép[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
én is ezt hittem, aztán vettem egy notit, de egy kis idő után már fejleszteni kellett volna ami notinál nem egyszerű még procit is cseréltem fullon volt rammal , de mégis kevés volt már nekem így eladtam ekkor jött képbe a mini-ITX, de én még ezt is sikerrel kinőttem, de ez inkább az miatt van, hogy nagyon kevés ház van és azok is nagyon drágák,
mert az alaplapom továbbra is mini-ITX egy i7-870-el és HD5850-el a ház ennyire nincs tele,
mondhatni félig van, de nem találok megfelelőt:[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
ViZion
félisten
válasz kisza25 #7846 üzenetére
Jujj de sok a kanóc! A sata kábelek helyett lehetne már vmi hajlékonyabb. Vagy csak én utálom? Mondjuk jobb, mint az IDE kanócok voltak...
A VGA tápcsatit is miért nem a másik felére rakják? Akkor el lehetne vezetni a ház hátulján.
Nem tudom hogy van hely, de a CPU hűtőt megfordítanám, hogy felfelé fújjon át a lamellák között.Nem tudom máshol mi a helyzet, de nálunk bejártam a boltokat kábelharisnyáért de csak a "mezei" kábelkötegelő van. Pedig lehet szépen harisnyázgatni... Asszem árulnak is az aprón ezt-azt. Vannak jó házikók is, szerintem nézelődj, hátha. ~30 k-ért találtam szépet, jót, de ennyiért inkább procit cserélnék, csak nincs $
-
kisza25
félisten
cpu hűtő csak így fér el,
a kanócok engem is zavarnak pedig kötegelve van, amit lehetett el is vezettem,
de a lényeg alul az a nagy hely, ami akár nem is kellene és 1/3-al lenne kisebb a ház 0-a kompromisszum mellettEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
HookR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője