- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
Ez volt az első hiba amit elkövettem, tőlük eddig csak bankkártyával fizettem. Banggoodon olcsóbb is az új kiszemelt és még azt a +14 dollár postaköltséget sem fizettetik ki úgyhogy kb 6 rugóval jobban kijövök és csak akkor vásárolok legközelebb ha valami sokkal olcsóbb lesz...
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
bigrob
őstag
(#9620) Saccco
Én is ilyen filamentet vettem, csak a nyomtató veszett el útközben...
Gearbest most nem akarja csak a felét visszautalni, mert nem kötöttem biztosítást..
Szóval most várok, hogy a "Customer Support Manager" is elolvassa, aztán megyek a bankba chargebackeltetni....[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Köszönöm a magam nevében (is), hogy mindezt leírtad, teljesen egyet értek a mefggállapításaiddal .
Én sem csak a retrect-al és annak sebességével játszottam, állítgattam jerkeket, a travel sebességet, a Z-hop értékekekt, nyomtatási sebességet, flow értékét, stb., részben azon szempontok alapján, amikett te is írtál, azonban a leírásodban több dolgot is találtam, amit még nem próbáltam ki és akkor még jönnek ezek kombinációi ... .
Szóval nagyon jó, hogy így egyben leírtad a fontos jellemzőket, amik a szálazást befolyásolják, jobban áttekinthetők és kombinálhatók az egymásra hatásuk alapján.
Ja és még ugye az azonos alapanyagú (pl. PETG) filamenteken belül is van különbség szín és gyártó alapján is, ami alapján az adott anyagfajtához kialakított alapbeállításokat finomítani lehet vagy kell.[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Ez tényleg egy egész jó írás lett, megy is az összefoglalóba, köszi.
Még annyi, hogy mivel Fabulával egyazon gépünk és anyagunk van márka szerint is, és míg nekem ez a TT proffil többnyire jelenleg megoldótta a szálasodást, pedig én is sokat kísérleteztem előtte más profillal sikertelenül addig Nála ez még mindig nem lett jó.
Nyílván más FW van a gépünkön és némileg a slicer beállítás is befolyásolhatja ezt. -
fape
senior tag
Már régen ajánlottam, szal épp itt volt az ideje
alseye ventik(#9817) Tankblock: a táp ventire a fan silencer
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
bardi
aktív tag
Hát, ha nyomok egy home-ot, akkor asszem (0,-41)-be kerül, viszont mivel ilyenkor van (0,0)-ben, ezért nyomok home offsetet. Így az LCD-n már (0,0) jelenik meg, és ha valamit az asztal közepén akarok nyomtatni, akkor az ott is lesz. Ha ezt a lépést kihagyom, akkor eltolja a tárgyat, így nagyobb méretű dolog ki se férne. Értem mit mondasz, de én eddig abban a hitben voltam, hogy úgy működik, ahogy én írom, mert amúgy így a kisebb tárgyakat jó helyre rakja, amennyiben az asztal közepén van elhelyezve a slicerben.
'92 Honda VFR 750
-
albinolynx
őstag
Koszonom!
Pk8, vagy mifene tovabb gondolasa a reszemrol. Mivel mar belott mereteim vannak, a kovetkezo vazat meg egyszerubbre lehetne gyartani. Kevesebb profilanya, finomabb alapanyagok itt-ott. Az alu idomok 40x20-as meretek. En keszitettem mindent, mivel van frgacsolo muhelyem. Most nem vagyok mar a muhelyben, de fotozok majd.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
-
Janix12
aktív tag
Szia!
Köszi az infókat / instrukciókat.
Szóval, mértem (200 Ohm állásban) a műszer két érintkezője rövidre zárva 0.8 Ohm ellenállást produkál.
Ha rátettem az asztal két bekötött érintkezőjére a műszer két érintkezőjét akkor 1.5 - 1.4 Ohm ellenállást mértem.
Nincs semmilyen elektronikai végzettségem, de, ha jól vettem ki akkor ez elvileg teljesen rendben van??
Valamint ez már egy újabb verzió mint az X5S ennél már jó vastagok (ránézésre 1.5 sodrott réz) a kábelek illetve nincs túl sok ráhagyás se.
Alulról pedig ragasztottam egy gyönyörű 1 cm magas alumíniummal bevon habszivacsot. [link]
Van még egy IKEA tükör is a tárgyasztalon, nyilván azt is fűteni kell, de szerintem attól még mennie kéne 90-ig..[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
-
Caliber92
csendes tag
A 1.5 Ohm-os kinai asztalra én biztos nem engednék rá 24V-ot. 16A-t és közel 400W-ot szerintem a gyári tápja sem bírná. Nem véletlen vannak 3 Ohm felett a 24V-os asztalok. De hát ki mennyire bevállalós. Minden esetre felügyelet nélkül egy pillanatra sem hagynám a nyomtatót.
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Menet közben kiderült, hogy user error eredménye volt az a magas hőmérséklet. Passzívan, 0 légmozgással sikerült ezeket az értékeket produkálni. Épp költöztetem a Tornado alá az összes elektronikát de a hűtőventilátor valahogy kimaradt. Külső hűtéssel 30 fok körül alakulnak a hőmérsékletértékek nyomtatás közben.
(#9981) Devil Smile
Persze, jó. Nálam működött minden gond nélkül.
-
Saccco
nagyúr
A Tarantula szépen ment 0,95V-os Vref-fel a TMC2100-ákkal, ennek az első eredményhez is már fel kellett emelnem 1,3V-ig. Most megy a teszt 1,5V-tal.
A Z kapott 1,2-öt, egész jól emelkedik a kocka.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
1200 az Accel.
A hűtés rendben, nem vettem észre melegedést. Illetve a motorok lemezekre vannak csavarozva, azok is jól elviszik a hőt.A kocka közben megnőtt 15,2mm-re, csak a Vref állításával.
Ez alapján állítgattam:
Trinamic TMC2100
0.5A max constant current (no cooling)
1.25A max constant current (active cooling)
2.5A peak current
1/16 stepping, but the chip can interpolate 16x in hardware, so the motor sees 1/256 stepping
Silent operation
Expensive, even for Chinese clones
Really only needed on X and Y motor, not Z or E
Formula: V = A / (1.77 / 2.5)
Amps Volts
0.5 0.71
0.55 0.78
0.75 1.06
1 1.41
1.25 1.77Formula: A = V * (1.77 / 2.5)
Volts Amps
0.65 0.4602
0.77 0.54516
1 0.708
1.25 0.885
1.5 1.062
1.75 1.239
[link][ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
2thletme2day
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat neked is és DeniL kollégának is. Nagyon úgy néz ki, hogy a a hangos működés a mechanikára vezethető vissza. A mai nap megjöttek a stepper motor damperek amiket rendeltem. Felszereltem őket és mintha nem is az a nyomtató lenne ami előtte volt. Nagyon lehalkult és a nyomtatási minőség is javult (mérsékelődött a ghosting x és y tengelyen) . A radiális tárgyhűtő ventilátor jelenleg a leghangosabb komponense a nyomtatónak.
-
gigaherz
tag
Az a beállított lap alap pin beállításaiból jön. Ezt külön pin fájl tartalmazza. Megnéztem, de nem nyúltam hozzá, csak leellenőriztem. A CS pinek a mellékelt kábelezési modell és a szoftver szerint is megegyeznek. Vagy rosszul gondolom, és ezt még valahol meg kellene adni a Marlin-nak?
-
Saccco
nagyúr
Valószínűleg előzőleg is azért dobta a lépéseket, mert sok volt a gyorsulás. Árammal sikerült kordában tartani.
Nem baj, mindig tanul valamit az ember.Kivétel a Z annak kellett a kraft. Oda jobb lenne egy erősebb motor. Amit még nem választottam ki. Nem is tudom pontosan, hogy hogyan kell kiválasztanom.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
gigaherz
tag
Igen, a X_CS_PIN az 59-re van kötve, de a board-hoz tartozik egy fájl, amivel az 53 helyett ezt megváltoztatja automatikusan, hogy a lábkiosztás ne kavarjon bele az LCD-be. (Y_CS_PIN esetén is, ott 63-ra írja át)
pins_MKS_GEN_L.h[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Esetleg túl alacsony hőm és túlhűtés együtt?
Vagy túl gyors infill lerakás és túl erős hűtés?
A Tarantulá-n már bevált beállításokkal megy.(gyanús, hogy nem dugulásod van, mert a külső fal szépnek tűnik kb, de lehet türelmetlen vagy és az infillt szaporán járatod? )
Milyen sebességekkel-hőmérséklettel-hűtéssel próbálkozol? Nem hallottál közben extrúder kattogást egyszer sem?
70mm/s max, travel 100, outer wall 35, 205/60°C
Nem hallottam semmilyen hangot sem.
Még nem vizsgáltam meg, hogy szépen fut-e a szál. Illetve ránézek még egyszer az extruder vref-re is.Egyébként az 1,2V vref mellett csak langyosak a motorok.
[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
1 dollárral olcsóbb a sima 3b, úgyhogy akkor az újabbat veszem. [link] Ebből a 2-es bundle-t.
Hozzá ezt a memória kártyát 32GB-os verziót.És még gondolkodom a kamera milyen legyen, sose volt webkamerám, azt se tudom mit kéne nézni..
-
fape
senior tag
Printrbot Printrbelt újra gondolásnak tűnik.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
gigaherz
tag
Adtam neki rendes tápot is előbb, úgy se ment.
A poti a philips csavar ugye? Mert akkor arra felé néz, amerre a 12V csatlakoztatva van a board-hoz. De alapvetően mindig megnéztem, hogy a driverre írt pin az egyik sarokban ugyanaz legyen, mint ami a board-nál található pin-hez. (GND vagy DIR, ha jól emlékszem)
Még az LCD lecsatlakoztatást nem próbáltam így, majd ma este.
Egyéb észrevételem: az SDO mellett hiányzik itt a pin a képen, az lehet a probléma? (instructables leírásból)
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Tegnap néztem ezt a videót. Vicces amikor Tom rágerjed a Hiwintől is nagyon sokkal drágább lineáris sínekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest