- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
A kulcs itt a nyomtatási sebesség. Egy átlagos prusa kit váza és kialakítása miatt átlagosan kb 2-30mm/s-et tud.
Ha szépen összeállt minden akkor az alu váz és a coreXY miatt itt elvileg 60-80mm/s mennie kell.
32bites vezérlővel a 100mm/s a tapasztalatok szerint hozható.Durva becsléssel normál beállítás mellett fele annyi idő alatt nyomtat egy tárgyat. Ha minden stabil akkor harmad annyi idő.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
fpeter84
senior tag
Én is már kinéztem jópár upgrade cuccot - csak ott lassultam le hogy rájöttem hogyha dobozolni akarom, ahhoz ABS-ből kellene kinyomni mindent - többek között a Z kosarakat is újra kellene gyártanom ABS-ből...
Van tapasztalatod ezzel géppel szobahőmérsékleten nyomott ABS-el? Mennyire kell tartani a vetemedéstől, zsugorodástól? Gondolom anyagfüggő is. Esetleg valaki tud tapasztalatot mondani a német VHBW által forgalmazott ABS-el? PLA-t már használok tőlük és jól viselkedik, az ABS gurigát még nem bontottam ki...
-
foka
aktív tag
Engem is érdekelne, majd ha már megy a gép. Jelenleg van a 40 m sárga amit adtak hozzá, rendeltem egy 250 g-os tekercset (hamarabb megjött mint a gép). Tegnap rendeltem DD fekete 1kg spulnit bestmarkt-ról (külső raktáron, várom).
De mindenképp kell még majd többfajta PLA (narancssárga, fehér, fekete tuti) , ABS-t nem hinném kellene-e, de sosem tudni hogy alakul a sorsom.[ Szerkesztve ]
Üdv: Fóka
-
Feribacsi555
senior tag
Én beszállnék, ha 100%-ig meg lennék győződve a devil design pla minőségéről
Vettem starter kit-et, de a piros elég csúnya híg piros színt mutat nyomtatás után, plusz hőtorony nyomtatása ajánlott hozzá, mert magasabb hőfokon eléggé lyukacsosan nyomtat.
Petg-m is van tőlük egy tekercsel, de azt még nem próbáltam ki, hogy milyen minőség.[ Szerkesztve ]
-
uzsz
senior tag
Hali!
Hat vegül is megoldottam szoftveres mokolas nelkul.
Rajöttem, hogy a "csavar" ami lenyomja a kapcsolot az is allithato.
Be lötem a platformot (Nekem csak orak kerdese volt )
Kinyomtattam egy teszt kockat, kiraly.
Minden szilyat, csavart, stb meghuztam, na azota mindegy mit nyomtatok, nem marad a platformon....
Biztos en vagyok a balfax, de hogy en minden hibaval talalkozzak amit el lehet követni, az gaz..Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
uzsz
senior tag
Azon mar tul vagyok.
Minden teszt elött megcsinalom/elenörzöm.
Miota mindent beallitottam, nem jobb es pontosabb lett a vegeredmeny, hanem el sem jutok addig.
A modell alap(?)janal elhasal a dolog többnyire. A retegek nem mindenhol parhuzamosak, elvallnak az alaptol es bele akadnak a fejbe.
Probaltam üveglapon is, amin többnyire meg sem tapad a dolog a beallitas ota.
Az elmult 1-2 napban vagy egy tucatszor csinaltan BL-t.Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
izisz
senior tag
Akik privát üzenetben jelentkeznek a rendelésre, ide kerülnek egy listára:
Aki nem látja a nevét, habár küldött privát üzenetet, vagy
- még nem lett feldogozva az üzenet
- vagy elveszett az éterben
Kérlek a kiválasztott filament linkjét innen adjátok meg: https://filasklep.pl/
Lengyel kontakt: sklep(kukac)filasklep.plElső rendelési egység min 16 guriga, ha ez összejön, rendelek. Ha nem, akkor én kihagyom ezt a kört.
Javaslat, megjegyzés: írjatok.
Szép napot és rendeljetek -
Vasshammer
tag
Szia,
Nincs fent Skynet, eddig csak a gyári firmware-t frissítettem kényszerből
Skynetnek nem ugrottam még neki, nem tudom, hogy tönkre tudom-e tenni vele a board-omat.
Igen, ezt említették, hogy extruder kalibráció kell. Ezek szerint azt csak Skynet-tel tudom megoldani?
Bed level-t beállítom szinte minden nyomtatás után!Üdv, VH
-
Vasshammer
tag
Hát, úgy néz ki meg kell tanulnom ezeket
Eddig nekem homály volt a szoftveres mágia, SD kártyáról nyomtattam gyári szoftverrel, gyári nozzle-val meg beállításokkal teljesen jó volt, míg el nem csesztem a hotendet
A frissítéshez van valami hardveres (pc) követelmény, vagy megugorható egy alap géppel is? (tudom, hogy kell külön driver COM porthoz)
Bocsi a sok noob kérdésért, tényleg homály volt. Néztem Skynet felrakásról anno youtube videókat, de hiába értek angolul a szakszavak miatt szintúgy kínainak bizonyult, magyar nyelvűt meg még nem találtam hozzáÜdv, VH
-
Vasshammer
tag
Ettől az eladótól jött nekem is ilyen árért eredeti ANET A8 és valóban nem ez a board van benne, hanem az eredeti
2 nap alatt megérkezett a csomag, és gyárilag szépeket nyomtatott (míg el nem cs@sztem)
Van valóban favázas cucc, meg van valami Tronxy nevű megoldás is (sokak szerint néha jobb, mint az Anet). De amit fent linkeltem, az az, ami
[ Szerkesztve ]
Üdv, VH
-
atus72
őstag
Igen, ismerem, szar érzés, utálok várni
Teljes a káosz a fejemben hogy melyik nyomtatót vegyem, szívem szerint valami aluvázas corexy-s kit-wt vennék, de nézegetem ezt az A8-at is meg a Geetech-est, dillema hegyek.
Valamit vennem kell mert egyre többször kellene itthonra ezt azt nyomtatni, meg egy CNC lézervágó is kellene! -
atus72
őstag
Majd lehet privátban kereslek ezügyben
Az elektronika részével nem hiszem hogy gond lesz, ilyenekkel foglalkozom, a mechanika része az inkább problémásnak látom olyan szempontból, hogy inkább áldoznék többet az elején minthogy rögtön átépítéssel kezdjem,persze ez egy tanulási folyamat is egyben ami nem rossz, a kérdés csak hogy mekkora szívás van az elején -
Xantomas
őstag
Anno mikor a sajátomra kértem árajánlatot, akkor egy héten belül két teljesen eltérő összetételű ajánlatot kaptam.
Az egyikben a szálakból a maradék selejtet, meg vágási díjat felszámolták, a másikban nem.
A véglegesnél összesen 5037 mm volt nekem szállítással együtt 15900 Ft.Szerintem függ attól is, hogy hogyan van selejtjük, mennyire leterheltek.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
uzsz
senior tag
PLA
Extruder 215 celsius,
Bed 65C /üveglappal/
Ez a lyukakra is magyarazat?Ha hazaerek nekifutok
200 C
60C al.
A support tul sok.
A support felöli oldal is rosszul nez ki.
Lehet hogy a sebesseget is tovabb csokkentem.
Meg persze Bed Levelling veg nelkul...[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.
-
Saccco
nagyúr
Pont az előbb olvastam az egyik nyomtatós csoportban valakinek a panaszkodását az eredeti E3DV6-ra. Azt emlegeti, hogy semmivel sem nyomtat jobban, mint a klónjai. Az is érdekes, hogy állítólag UK-ban készülnek, de mégis a kínai újévre panaszkodnak.
(#2707) Flashback:
Ez most szöget ütött a fejembe. Azon gondolkozom, hogy a 30mm-es ventilátort teszt céllal kicserélem egy 5015-re, ezzel az adapterrel, kíváncsi vagyok változik-e valami. Amióta félig-meddig elkészültem a dobozával azóta előjön ez a clog probléma, főleg zárt ajtókkal.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fape
senior tag
Könnyen lehet h van valahol, de én nem találtam :S A hivatalos oldal egy dropbox-os linkre mutat, ahol csak a dual extruder-es forrás van fent.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Xantomas
őstag
Mikor két hete kitette az első videót, valamiért egyből feldobta a youtube mint opciót. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
Már elkezdtem válogatni az alkatrészeket hozzá. Leginkább a build platform az ami tetszik.
Kell két új nyomtató az irodába, lehet a második egy ilyen lesz. Egy Form2 és egy Craftbot XL volt eddig a cél.
Azt lehet tudni, hogy a Crafték honlapjáról miért tűnt el a Craftbot XL?(#2620) Feribacsi555 utánaérdeklődtem, sajnos nem tehetek fel képeket mert protó fázisban van, de a NAB-on kint volt. A Z-Key kameránk váza, és a végeredmény nem lett olyan szép, mint amilyennek lennie kellett volna, és még utómunkára sem volt időm. Csak 0.25-ös layer height mellett tudtam időre kinyomni, hogy még tesztelni is legyen idő.
Haza is hoztunk egy díjat érte.[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
janek69
senior tag
Köszi!
Nekem sikerült annyira egyenes rozsdamentes menetesszárat venni,hogy a 35cm felső vége 1mm-en belül mozog mikor az y 0-áról indul,aztán feljebb még stabilabb lesz,már gondolkodtam azon is,hogy felül megcsapágyazom,de mivel kétoldalt a 8-as tengelyek nagyon masszívan tartják,így feleslegesnek tartom,de most,hogy mondod,megnézem nem mozog-e valami be a fej környékén. A váz annyira masszív,hogy azt ezek a motorok nem tudják megmoccantani.
[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
Bőven lehet,hogy igazad van,mert miután fényeztem milyen masszív a váz,ami igaz is utána jutott eszembe,hogy a 8-as tengelyek rögzítése viszont nem bomba biztos,de azzá teszem.
Addig is kipróbálom ezt a coupling-ot,mert ilyenem van,csak még nem cseréltem ki az általam csinált fix tengelykapcsolót. Remélem nem fog valami teljesen új hibát okozni.Kicsit félek tőle,mert ez meg ugye egy spirálisan vágott alu cucc és az én elméletem szerint,amikor tekeredig megváltozik a mérete amíg csavarás éri és egyébként is kicsit rugalmas függőleges irányban is. Persze lehet,hogy ezen aggódni felesleges,mert láttam már bolti eszközön is.
Viszont azt látom,hogy igazából össze lehet úgy is rakni a dolgot,hogy a 2 tengelyteljesen összeér,íly függőlegesen nem tud moccanni lefele,csak kérdés van-e úgy értelme? -
feket663
tag
Egy ideje már nekem is az van, és szerintem nagyon jó... Egy másik fórumból idemásolom a saját leírásomat:
Így, hogy pár órát már nyomtattam az MKS SBase 1.3 vezérlővel, ideje elmondani, hogy milyen tapasztalataim vannak. A konfigurálás nagyon egyszerű, egy txt file-ban lehet állítgatni a paramétereket, nem kell újrafordítani, mint az arduino alapú vezérlők esetében. A Smoothieware oldalán lévő leírás alapján könnyen ment a paraméterek beállítása, a PID tune futtatás után jól tartja a fej hőmérsékletét. Itt van viszont egy érdekesség, ha szobahőmérsékletről, ha 40-50 fokról indul az asztal fűtés, szinte ugyanannyi ideig tart a felfűtés, ez lehet a firmware valamilyen titkos beállítása, vagy nem tudom (preheat módban sokkal gyorsabban melegszik a fej és az asztal is érdekes módon, mint mikor nyomtatásra készül fel...). Ami számomra meglepő, hogy kézi mozgatás közben a végálláskapcsolókra nem reagál, simán mozgatná tovább az asztalt, ha bírná...
Először a legújabb Smoothie firmware-t raktam fel, ekkor előfordult 2-3 esetben, hogy lefagyott a panel nyomtatás közben, ez megszűnt miután az MKS oldaláról feltettem az ottani verziót. Mivel vettem hozzá egy MKS TFT kijelzőt is, pár szót erről is szólnék. Tökéletesen működik ez is, vannak benne érdekes lehetőségek (nekem legjobban a kézi asztalmagasság állítás tetszik, ahol meg lehet adni a pozíciókat, ahol szintezni akarom az asztalt, így nem kell kézzel mozgatni a fejet és az asztalt), amik persze lehet, hogy megvannak a Reprapdiscount féle grafikus kijelzőben is (azzal sajnos nem sokat kísérleteztem), de tetszik, hogy lehet sd kártyáról és pendrive-ról is nyomtatni, a kezelőfelület könnyen átlátható, hamar megszokható egy ilyen kezdőnek is.
Akaratomon kívül már teszteltem a strapabírását is a vezérlőnek, mert egyszer véletlenül kihúzódott az extruder motor kábele, és még azt is túlélte a motorvezérlő...Vérnyúl kolléga hívta fel a figyelmemet egy másik érdekes tulajdonságára, ami nem más, mint hogy áramszünet esetén tudja folytatni a nyomtatást. Ez azért nem egy rossz dolog, ha a 48. órában, nyomtatás közben elmegy az áram
A nyomtatási minősége nem jobb, nem rosszabb mint az arduinos vezérlőké, teszi a dolgát, ahogy kell, bár ezt nem nagyon tudom megítélni, mert az arduinos vezérlővel nem nagyon sikerült nyomtatnom, de nyilván azt is be lehet jóra állítani, ahogy ezt is.
Összefoglalva, egyelőre minden elvárásomat teljesítette ez a panel, részemről ajánlom.
-
Saccco
nagyúr
Nekem a Toranado tetszik. Csak fogaskereket nehéz szerezni hozzá.
Miértek -> Why the Toranado?
Ezek a speciális fém alkatrészek kellenek hozzá:
1X 94T 48p Aluminum Main Gear w/ Set Screw
1X 19T 48p Steel Motor Pinion w/ Set Screw
1X Stainless Steel Precision Shaft - 5mm dia. 50mm length
1X Stainlless Steel Precision Shaft - 5mm dia. 25mm length
3X #2-32 x 5/16" Self Tapping Screws-------------------------------------
94T Gear Specs:
Material: 2010 Aluminum
Gear Dimensions:
O.D. = 2.000" (50.80mm)
P.D. = 1.9583" (49.74mm)
Bore Diameter = 5.0mm
Hub Diameter - 15.0mm
Face Width = 3.80mm
Length = 11.43mmCenter Bore Precision: G6/H6
TIR Precision: total composite error of .003" or less-------------------------------------
19T Gear Specs:
Material: Steel
Gear Dimensions:
O.D. = .4375" (11.11mm)
P.D. = .3958" (10.05mm)
Bore Diameter = 5.0mm
Hub Diameter - 10.2mm
Face Width = 5.25mm
Length = 10.15mm[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest