- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz milan26 #54048 üzenetére
Attól függ, hogy akció után milyen áron lesz, ugye most 130.
145k volt múltkor az ára az Emagon, akció nélkül.
Az Alzán 190k, annyiért jó kérdés hogy ajánlható -e, mert a rivális gyártók sem hinném hogy sokkal jobb képminőséget nyújtanának ennyiért, kivéve talán a Hisense, ugye az U7QF. Na majd tesztelem még, aztán írok róla.Illetve a másik probléma: ezek a tévék már nemsokára kifutnak, elfogynak, nem lesznek kaphatóak valószínűleg, de akkor nyílván majd lekerül a listáról.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Pandimakaay #54039 üzenetére
Szia. Mint előttem is írták van különbség közöttük, elég nagy. Ha bemész egy üzletbe nem találsz 2 egyforma tévét. Mindenben másak. Kép, hang, menű. A színek is nagyon különbözőek. Egyiknél valósághűek, másiknál meg túl élénkek és valakinek mindegyik tetszik. Van ahol a fekete szürkének látszik, máshol a piros magenta.
Ezeknél az Általad említett Samsung és Philipsnél ennyire szélsőséges esetek nincsenek, de azért másak. A Samsung színei "színesebbek", részletgazdagabb és a 100 Hz miatt jobb, egyenletesebb a mozgásmegjelenítése. Sokan nem foglalkoznak ilyenekkel, csak nézik a tévét, ezért fontosak az igényeid. Mennyire van a szemed kihegyezve az ilyen különbségekre. Ez is olyan, mint a hifi rendszerek. Van akinek csak a csúcsmodellek jók, másoknak kis túlzással a Sokol rádió is jó. Próbáld üzletben megnézni mindkettőt, ha lehet magaddal vitt mintafilmekkel. Üdv[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
Vélemény a Sony Bravia KD-43XH8077S-ról?
-
RAiN91
őstag
válasz milan26 #54046 üzenetére
Nekem Netflix szempont, kipróbáltuk az ingyen 30 napot, és azóta előfizetők lettünk., két okból:
Minőség: Előtte torrent volt, ha szabad ezt írni. Ott nem akartuk leszedni a 40 gigás HD verziót, maradt az SD, ami egyébként nem vészes. De Netflixen alapból nagyon jó minőségban adják.
Film válogatás: Nagyon bejön a film / sorozat keresője. Nem kell a googleba órákig keresgélni, hogy na most milyen filmet nézzünk, általában 10 perc alatt találunk mindig nézni valót.
Ezt a pár ezer forintot megéri, főleg többen is használjátok, szinte ingyen van.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
Nem vagyok biztos benne, hogy láthatóan jobb a mozgásmegjelenítése. Olyan mértékben tuti nem, ami 5000 FT-nál több különbséget érne, mert a Philipsé is közel van a tökéleteshez, persze nekem is csak a saját szemem van, azzal látok, de még egészen jól. Ilyen szempontból nagyon eltalálták. Másban viszont valóban lényegesen jobb a Samu, de még ott sem érzem indokoltnak az árkülönbözetet. Persze sosem az, minél feljebb megyünk, annál inkább nem.
-
milan26
senior tag
válasz RAiN91 #54056 üzenetére
Igen, nekem is az az érzésem, hogy van létjogosultsága, de kiütni nem tudja a torrentet, viszont sokakat átcsábított a "jó" oldalra. Azért értékelendő törekvés ez az új üzleti modell. Azt hiszem a felnőtt oldalak kezdték el ezt a premium tartalmakkal.
HBO GO-t gondolom veri, csak azon meg talán több a magyar tartalom. Jól sejtem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz milan26 #54046 üzenetére
Belépő- és középkategóriás tévékhez megfelelőek lehetnek az általad felsorolt streaming szolgáltatók.
Egy felsőkategóriás LCD, de legfőképpen az OLED már megköveteli a minőségibb forrást, így ha valakinek olyan van, akkor inkább az eredeti Blu-ray-t tudom ajánlani, vagy az abból készített REMUX-ot, mivel a szolgáltatóknál a kép- és a hangminőség tömörített, nem érintetlen. -
AL
addikt
válasz milan26 #54057 üzenetére
Szia. Igen az árak néha nagyon "elszállnak". Ezt a döntést mindenképpen a Vevőnek kell meghoznia. Sokaknak a Philips Ambi fénycsodái mindennél többet érnek, másoknak meg a talp és más külcsín a fontos. Ezért fontos a Vevőnek megnéznie, mert Mi nem tudhatjuk, hogy Őneki mi a fontosabb és mennyire számít több tízezres árkülönbség. Üdv.
-
rainman72
Topikgazda
Én pár hónapja kezdtem el a Ntflixet,2 hónapja meg az HBO GO-t.
Rengeteg tartalom,nem is igazán érdekel azóta más megoldás.
Ha nem vagy türelmetlen,lassan de minden bekerül valamelyik stream szolgáltató kinálatába,addig is van mit nézni,túl sok is ami nagyon jó!
Netflix állandóan hozza saját gyártású filmjeit a legnagyobb sztárokkal! [link]
Az HBO -n meg fent sok régi film,nem rég került fel pl az összes James Bond.
Idén jön elvileg a Disney+
A Sony az idei tvi-hez saját stream csatornát hoz létre,első körben 100 saját filmmel
A Warner mozis bemutatói első nap elérhetőek lesznek az HBO MAX-on.
A HBO GO igaz hogycsak 1080,de nem mondanám rossznak képügyileg.
Ugy néz ki hogy ez jövő és nem is annyira távoli.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
ben923
friss újonc
1. Tévére szánt összeg, forintban?
300K-ig
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
film, sport
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
kb 4 meter ezert gondolom jo lenne legalabb egy 65os
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
50-50
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szembol
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Semmi extra
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi extra
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új
Esetleg errol mit gondoltok LG 65UN71003LB ? A számok alapján jónak tűnik, de annyira nem értek a dologhoz lehet átsiklottam vmi felett . Esetleg tudtok vmi jobbat? pl Samsung QE65Q60RA ? (bár bevallom nem látom miben jobb ) -
-
milan26
senior tag
válasz ben923 #54068 üzenetére
Ha szemből nézed és filmet, akkor inkább a VA paneleset szoktuk javasolni, azaz a Samut. De amúgy is inkább a LG 65NANO793NE az ellenfele árban és a NANO is dob valamit rajta. Mindegyik jó tévé. Sportnál mindkettőnél lesz pici elmosódás. Nézd meg szerintem, és az alapján hozz döntést, mert a színvilága azért más, és azt nem lehet leírni.
-
milan26
senior tag
Van előnye, de pl:
-nem mindenki tudja/akarja kifizetni sajnos még azt az összeget sem
-lesz majd egy csomó szolgáltató, mindegyik másban jeleskedve, míg torrenten minden van
-az üres adathordozók árában is van beépítve jogdíj
-a saját lemezemen addig van a film, amíg tönkre nem megy, a szolgáltató bármikor törölheti szó nélkül
-pár óra alatt annyi torrentet indítok el, aminek sosem érek a végére, pár óra alatt annyi le is jön, ami idén kitart
-torrenten alapvetően jobb a minőség, tök ingyen
-torrent oldalakon működik valamilyen szinten a közösség isSzigorúan szakmai szemmel nézve mindkettő életképes.
-
milan26
senior tag
válasz Pandimakaay #54073 üzenetére
Ellesz vele simán a Philips is, de a Samun szebbek lesznek az ilyen tartalmak. Philips leginkább középkategóriában jeleskedik, mozgáskezelésben, és egészen jó OLED-jei vannak. Felső kategóriás LCD-ben Samu, LG, Sony, Pana.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Pandimakaay #54073 üzenetére
Egyik tv-vel se jársz rosszul
Pénztárca dönt
Ha hosszabb távra tervezel,meg lesz PS5 is akkor inkább a Samsung.
120hz panel,2.1hdmi,VRR.
A Samuban viszont idén már nincs DTS dekóder,azt tudjad.
Amúgy meg az amit az előbb leírtam,PS4-hez elég a Philips is.
Elbírja a 4ks tartalmakat is de nem a saját lejátszóján.Külsö eszköz,NAS stb...[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok,
Egy kis helpet szeretnék kérni mi a véleményetek az alábbi TV-ról?
Samsung-UE65TU8002 - [link][ Szerkesztve ]
Dr. Student
-
milan26
senior tag
válasz Dr. Student #54077 üzenetére
Teljesen vállalható, korrekt vétel a maga árkategóriájában. 65"-ban mindegyik gyártónál vannak még gyermekbetegségek, de együtt lehet élni velük. Nem tudok rosszat mondani rá, viszont inkább a 8502, annak a fényereje azért jobb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #18663680 #54045 üzenetére
Leteszteltem, és nagyon elégedett voltam a képminőséggel.
"Mozi" módra kellet állítani a képmódot, és gyakorlatilag alig kellet belenyúlni a beállításokba, mindegyiket kipróbáltam, így-úgy, elment rá jó pár órám, de a gyári beállítás bizonyult a legjobbnak, esetleg a képjavítókat, zajcsökkentőket lehet kikapcsolni, és a gammát állítani a fényviszonyoknak megfelelően, máshoz nem érdemes hozzányúlni.
Nyílván egy kalibrálás még jobban helyre rakná a képet.A képminőségről: csak a "mozi" képmódról nyilatkozok, mert az ér valamit, a többi nem igazán jó. Egyszerűen kifejezve: kellemes nézni, természetes színek, nincsenek túltelített színek, kiegyensúlyozott kép. Szerencsére az enyémnek a panelje homogén, nincs bevilágítás, felhősödés. Tehát ennyi pénzért nagyon is vállalható, és szerintem még többért is. A hangot is állítgattam, az is teljesen megfelelő lehet annak, akinek nincsenek nagy igényei, de viszonylag normális hangzást akar, és nem akar hangfalakat/hangprojektort.
Tehát a képminőségről még egyszer: semmi extra, nem akar elkápráztatni, egyszerűen csak jó, kellemes, de nem fog leesni az állad tőle, bár azért természetfilmeket nézve megvolt itt is a "hűha" érzés, ami azt hittem, hogy soha nem fog eljönni egy LCD tévén egy OLED után.
Sötétbe nézve ajánlott inkább.[ Szerkesztve ]
-
Lall
veterán
válasz milan26 #54058 üzenetére
Már a kiütésen rég túl van...
2018-ban a streaming szolgáltatók előfizetőinek száma több mint 600 millió volt, megelőzve ezzel a kábel tv előfizetők számát! és ez a covid alatt brutálisat nőtt + megjelentek új szolgáltatók.
Jelenleg csak a Netflixnek 200 millió előfizetője van. Minőségre sem lehet már panasz. 4K tartalmak, Dolby Vision, HDR10, Dolby Atmos. Mellette ott az HBO GO, jön a Max szintén brutál minőséggel, exkluzív mozis tartalmakkal. Ott van továbbá még az Amazon Prime, Apple TV+, Disney+ mind-mind exkluzív tartalmakkal, ami csak ott érhető el.
Nincs kényelmesebb a streaming szolgáltatóknál, mert bárhol, bármikor, bármiről nézheted. Ott folytatod, egy másik eszközről, ahol abbahagytad. Egyszerű keresés, ajánlások a te ízlésesednek megfelelően, stb... Ehhez képest letorrentezni egy 20 Gigás filmet, azt ide-oda másolgatni, dugdosni több, mint macera. A torrent egyébként sem divat egy kicsit nyugatabbra tőlünk vagy a tengeren túlon.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
milan26
senior tag
Ez elég erős csùsztatás, mert a letorrentezett tartalmat is lehet streamingelni, pl Plexel. A torrent oldalak népszerűsége csökkent, amùgy mindig is réteg termék volt, de léteznek, szóval ez még nem kiütés. Magra pl még mindig iszonyú nehéz bejutni. A peerek és torrentek száma is az egekben rajta. Az emberek kapzsisága, kételyei és birtoklási vàgya sem szűnt meg. Hosszù ideig lesz szerintem még mindkettő.
Meg miért fizessek a Netflixnek, az HBOnak a Disneynek stb egyenként négyezret, ami összesen már tízezrek, amikor az összes exlúzív tartalom ott virít torrenten?
Megint kezd elszaladni a ló a filmiparral.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
válasz Bugarov #54083 üzenetére
Ez tényleg nem helyes, nem is bíztatok rá senkit, sőt nem is nézek filmeket se itt, se ott, de a felvetés nagyon is valóságszagú. Kizárólag erkölcsi alapon nem lehet megnyerni egy üzleti versenyt, miközben a filmesek ràadàsul milliókat kaszálnak, màsnak meg lehet kenyérre kell a pénz. Őket sem szabad megfosztani az élménytől. Változtatni kellene a dolgokon, de nem így, fogalmam sincs hogyan. A szegény kislány ne nézze meg a Jégvarázst?
-
M3nt0R
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz, hogy 75"-os kategóriában nézelődök, eléggé ez a két készülék fogott meg, viszont a kettő közötti döntésben megköszönnék segítséget:
- Samsung QE75Q80TAT (625 000)
- LG NanoCell 75Nano903Na (520 000)Van a kettő között egy jó 100k különbség, vajon megéri-e a Samsungra ráfizetni azt a 100-ast? Illetve 75" ban, ebben a kategóriában van e alternatíva más?
Nagyobb nappaliban lenne Netflixezésre, filmezésre, egy 5.1-es hangrendszerrel. Nem moziszoba, de nem is extrém világos a környezet.
Előre is köszönöm a segítséget!
Ádám -
AL
addikt
válasz ANDROID??? #54055 üzenetére
Szia. A Sony topickban talán több tapasztalat van, próbálj érdeklődni. Ez egy tavalyi IPS kijelzős, natív 50 Hz, triluminos - részletesebb színmegjelenítés, Androidos készülék. Legfrissebb Android 9 van rajta. Az XG betűjelű, ami 2019 es változatok néha olcsóbbak és ha elfér a 49 és méret az is hasonló áron van az XG és XH sorozat is. A két évjárat között főleg szolgáltatásbeli különbségek vannak . A 8077 tudtommal ezüst színű és ugyanaz a 8096 is, de az fekete. A displayspec táblázatban megnézheted az adataikat. Ha IPS kijelzős megfelel, akkor jó kis készülék. A Sony márkaboltokban utólag is tudsz hozzá + garanciát venni. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
dolko1944
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok e mondani valamit a Samu 55"Q80T és 55"Q82T típusok közötti különbségről? Kijelzőben, fényerőben, VRR-ban, input lagban van e különbség? Vagy egyszerűen csak átmatricázták a Q80T-t? Főleg konzol mellé használnám. (Igen, kérdeztem a Samu fórumban, semmi használható válasz.)[ Szerkesztve ]
-
dolko1944
csendes tag
válasz Wellin9 #54090 üzenetére
Mondjuk erre rímelne is, hogy kb. megegyező árra lettek leárazva. Viszont a Q80T elfogyott 2óra alatt, a Q82T meg nem vitték...
És erre ugye beindul a kételkedés és a bizonytalanság. Megkérdeztem online a samutól is. Szerintük semmi lényegi különbség. De erre sem nyugszol meg, mert némelyik ügyfélszolis szegénykém...néha annyira nincs képben... -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz M3nt0R #54085 üzenetére
Én ezen is elgondokoznék :[link] + lehet rá venni itt + 3 év gyári garit. Vagy ezt vagy a samut venném , IPS paneles LG kilőve.
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Black Dragon
addikt
válasz milan26 #54084 üzenetére
Nem sértésként, de ez számomra kicsit kelet-európai mentalitás. Bár nyugatabbra sincs kolbászból a kerítés, mégis ott kevésbé érdekli az embereket a streaming szolgáltatók árai, megfizetik őket, ha akarják, az már részletkérdés, hogy melyiket. A másik része a dolognak, hogy akinél nem adott a technikai háttér, vagy csak kevés a tárhelye, nem akar majd torrenttel szórakozni, inkább előfizet valamire.
Nyilvávaló, hogy nem a magyar ember pénztárcájához van viszonyítva a világ streaming szolgáltatók árképzése, hogy nagyjából a világon semmi sem.Ez ellen lehet harcolni, de felesleges, nem fog változni semmi sem. A Netflix azért képezhet és emelhet is árat kedvére, de akár az HBO is, mert saját gyártású tartalmat adnak, nem is keveset, amit utána előszeretettel néznek az emberek, leginkább sorozat formájában.
Ha úgy vesszük, hazánkban is elindult ez az "őrület", lásd RTL Most, fizess elő aztán nézheted a "csoda" sorozatok következő részeit már 1 héttel a tv premier előtt... Sajnos vagy sem, efelé megy a világ, hozzá kell szokni, megpróbálni alkalmazkodni. Ez nem menti fel a torrent létjogosultságát, de a legitimitását sem tartja fent. Szegény kislánynak az apukája letöltheti a gyereknek a jégvarázst, de azt sem biztos, hogy amennyiben tényleg szegény, van egy olyan pc je, tv je, netje, torrent fiókja, hogy ezt megtehesse. Akkor már ennyi erővel, aki sokat tv-zik, kéri a t-home előfizetés mellé a moziklubbot, ott is folyamatosan bővül a kínálat, és bár közel sem azonos egy netflixel, a semminél több.
-
Eliott
tag
Sziasztok! 200-230 ezerig van ajánlott 65" TV, kifejezetten konzolos játékokhoz? Jelenleg PS4 Pro, amit a tervek szerint nyáron váltana egy PS5. Új, hazai boltból.
[ Szerkesztve ]
Metin2 is the best game ever. Change my mind.
-
Black Dragon
addikt
válasz Jorgi Kormi #54092 üzenetére
Van is fent aprón egy viszonylag új, 2 hónapos készülék jóval olcsóbban. [link]
Eliott: Attól függ, hogy kell-e neked a 4k 120fps vagy sem. Ha igen, akkor 200-ért nem fog 65" találni, amennyiben ez nem kell neked, akkor talán, de sok kompromisszumot kell majd kötnöd. Ha csak ennyit szánsz rá, akkor szerintem az aprón keresgélj, hátha rak fel valaki valami fain tv-t jóárasítva.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Black Dragon #54093 üzenetére
Meg azt is kifelejtik sokan, hogy attól, hogy van 6 streaming szolgáltatás, nem kötelező mindre egyszerre előfizetni, simán lehet 1-2-3 hónapos ciklusokban rotálni őket, csak a spoilereket kell kerülni
-
milan26
senior tag
Nem vettem sértésnek, tudom hogy kelet európai gondolkodás, de nem adhatok magamból màst, mint ami vagyok. (Nagyapàm szerb volt.) Inkàbb köszönöm az értékes gondolatokat, amik màr valóban a megoldàst segítik. Ez volt a célom most ezzel.
Idővel változik a kelet-nyugat ellentét is, ha azt szeretnénk, de ahhoz mi itt kevesek vagyunk.
-
Lall
veterán
Az HBO GO 1890Ft. Azért ez magyar viszonylatban is elég bagatel. Gyakorlatilag 1-2 doboz cigi, sör, kévé bármi ára. Aztán azt már ki-ki maga eldönti, hogy mire költi azt a kevés pénzét. Egyébként az ncore féktelen letöltős hitnrun nullázós csomagja is 25€ + kell hozzá valami külső eszköz amin tárolod a filmeket + valami tv, gép amivel lejátszod. Nem nevezném olcsó sportágnak ezt sem.
Azt veszem észre, hogy már ismertségi körömben is egyre kevesebbeknek van TV előfizetése, csak streamingre fizet elő, mert azt akkor és ott tudja nézni, ahol akarja és amikor ideje engedi. Egyértelműen ez a jövő bődületeset nőtt ez a piac.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
hhjani
csendes tag
Sziasztok!
Akinek LG 55NANO793NE-je van, lenne olyan jó, s megírná mik az optimális színbeállítások?
Előre is köszönöm.Üdv,
hhjani
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs