-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
LG NanoCell 55NANO913NA TV-ről mi a vélemény bruttó 250-260 ezer Ft körül.
TV adás és Netflixre lenne használva ezért fontos a jó processzor a 4K felskálázás miatt. Mennyire tudnak ezek felskálázni? Netflixnél meg a Dolby Vision HDR fontos.
250e körül.
TV adás (fontos a 4K felskálázás) és Netflix
3m-4m
Vegyesen
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
IPS panelre gondoltam a jobb betekintési szög miatt.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, DLNA, HDR Dolby Vision
Optikai
középen
LG Nanocell
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)
Csak új -
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
A két típust nézegetem:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/48be16bb32
A Pana 580 és a Philips 7505-öt, 43"-ban, esetleg 50".
Esetleg még kikukkantanék a Pana 710-re, ha megéri a felárat, de elsőre nem úgy tűnik az árak alapján.
Egyébként az 50" esetén azonos típusszámú tv lehet ugyanúgy jó vagy rossz?Elképzelés, ha lehet olcsóbban, de rászánok többet is ha van értelme. 100-180k.
2-3 m-ről tv és konzol, szemből, HDMI kell, az okos funkciók nem olyan lényegesek, mert van Mi Box is, Optikai is kell, HDMI min 2 db, inkább újban gondolkodom, de összegtől függ.
Eddig csak Philipsek voltak.[ Szerkesztve ]
-
Fyodor
újonc
Végül megrendeltem az emagon a Samsung QE55Q80T-t 289 ezerért.
Hétfőn hozzák ha minden igaz.
Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.Köszönöm a segítséget
-
Kayla2
tag
válasz milan26 #53797 üzenetére
Most néztem egy ilyet akkor ez jó deal lehet? TCL 65C715 227.000 (barátinak tűnik) láttam más a Samsung-ot így veszi. Eddig tartottam tőle de ez jó vételnek tűnik sajnos a HISENSE 65U8QF elég borsos 310.000
Régen: Kayla
-
milan26
senior tag
válasz ANDROID??? #53802 üzenetére
Philips esetén inkább az 50"-os (VA) mint a 43"-os (IPS), meg amúgy is a távolság miatt. Kérdés, hogy sok sportot nézel-e, abban elég jó a Philips. Panát sajnos nem annyira ismerjük.
-
mihione
őstag
Ma voltam a madaras tecsoban,gyorsan csekkoltam a kiallitott keszulekeket es az u8qf eleg utos volt eloben a tobbiekhez kepest,egy samu volt ami picivel jobban nezett ki kepileg,de a kisteso u7qf is rendesen alazta a mezonyt.Aszem egy lg nano volt pont kozvetlen mellette es a hisensenek siman voltak olyan jo betekintesi szogei mint az ips lgnek.A mostani samunk kozelebe sincs ennek.Va panelhez kepest engem nagyon meglepett es meggyozott h ne keressek tovabb
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
milan26
senior tag
válasz Kayla2 #53806 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy Qled, akkor elvileg igen. De ez az újracsomagoltnak az ára, és olvastam róla, hogy elmosódott kicsit a kép. Ez a 65"-tól kezdődő méret amúgy is mindig eléggé necces. Én személy szerint 65"-ból vagy az olcsó Hisense 65A7500f-t venném az ára miatt, vagy a Samsung QE65Q70TA-at a minősége miatt.
-
Kiskutya
veterán
válasz milan26 #53809 üzenetére
Ezt honnan veszed hogy elmosódott a kép? Meg ez mit jelent pontosan? lehet hogy van vele gond mivel visszaküldték de az is lehet hogy csak nem nézték utána és gyári szoftverrel tesztelték amivel voltak gondok bőven. Nem tökéletes ez a tv mint ahogy egyik sem de ilyet még nem hallottam hogy elmosódott a kép.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
-
Kayla2
tag
válasz #18663680 #53817 üzenetére
Már nagyon leszűkült. Rengeteget írtam 140 ről indultam egy régi 2017-es sonyval aztán eljutottunk 240 felé. De meggyőztek a 65"-os kollégák + az élőbeni mozi élmény 65" nál tényleg sokkal nagyobbnak hat. VA-panel ez már fix, Hisense-t sokan javasolták bár bevallom féltem a Kínaitól, de megnyugtató válaszokat kaptam. Hisense 65A7500f vs. HISENSE 65U7QF 65"maradt a befutó, de samsungot is néztem: SAMSUNG UE65TU8502 csak drága ez is (videóban ennek a modellnek szép képe van a Hisense mellett ).
Q8 Hisense nekem már drága 310.000 szép tényleg de az már túl sok most. TCL 65C715 volt még ötletben Kiskutya ajánlotta és videókban szép a képe (összehasonlításban). LG nem kell IPS-fekete kb. nincs (jó oké drágán lehet már jobb). OLED megint csak drága (+ a beégés elvette a kedvem, én gépről fogok filmezni, játék marad a 144Hz-es monitorom). Sok videót is néztem persze mennyire jók nyilván és nem részre hajlóak. Köszi a véleményt előre is.[ Szerkesztve ]
Régen: Kayla
-
törölt tag
válasz Kayla2 #53820 üzenetére
Hát azt a két Hisense-t felesleges összehasonlítani, míg az egyik belépő kategóriás, addig a másik a középkategóriába tartozik. A Samsung-ot is kihúznám a helyedben most.
A Hisense 65U7QF-t tartom az egyetlen jó választásnak. A TCL C715 is jó lenne, de újracsomagoltat én nem szívesen vállalnék be.
-
janek2
tag
Sziasztok.
A 3 közül melyiket ajánlanátok?
lg 55nano903na
samsung qe 55 q67tauxxh
philips 58pus8505/12Többnyire napközben megy a tv szemből tv adassál.
Időközönként sikerül leülni egy -egy uhd filmre és egy kis xbo-ra, és a pc is rá lesz kötve.Köszi
janek
-
RAiN91
őstag
Tegyük fel, a méret ajánlást betartom, konkrét példa, 1,8m távolság, és 55" méret, a táblázat szerint ez kb. a mozi élmény, 40° látószög.
Oké, nézek egy FHD vagy 4k filmet, meg van a moziélmény. Esetleg egy HD TV adást. De mi van, ha a TV adás SD, mert azért ebből van még manapság jópár? Nézem a pixeleket, vagy azért nem olyan gáz a helyzet? -
mihione
őstag
válasz Kayla2 #53826 üzenetére
En is ugyan ebben a dillemaban voltam mint te,de en a ma latottak utan tuti hogy a 65q7qf-et veszem,bar a 70" lg un7100-at meg lehet meglesem,a meret miatt.Viszontt a hisense desigja sztem nagyon allat,rendes fem talpa van es jo a keretnek a megoldasa is hogy sikban van a kijelzovel.Na meg a mi nappalink eleg vilagos ide pont jol jonne a + fenyero.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
milan26
senior tag
válasz RAiN91 #53833 üzenetére
Márka/modell függő, de alapvetően az SD adás nem néz ki tùl jól a 4k tévéken. Viszont egyre több a HD adás. Nàlam Digi van, jön az összes. Sportból, ismeretterjesztőből, fővonalból minden van, filmes is szép számmal. Netflix sem drága, a mag és társaira meg nem bíztatok senkit. (Khmmm) Szerintem az sd adàsnak ma már huszadrangú szempontnak szabad csak lenni.
-
törölt tag
válasz RAiN91 #53833 üzenetére
A mozi élményhez azért ennél több kell, a méret nem elég!
Először is: legalább egy középkategóriás tévé ajánlott a megfelelő képminőség miatt. Másodszor egy jó Blu-ray vagy médialejátszó, ami lehetőség szerint kandenciahelyesen (23.976 képkocka/másodperc-et 24Hz-en) képes lejátszani a filmeket. Egy szintén középkategóriás 5.1-es erősítő + hangfalszett alapkövetelmény (kb. újan mindennel egybevéve minimum 600-700 ezer). Illetve gondoskodni kell a mefelelő forrásról is, ez kizárólag csak eredeti Blu-ray lemez lehet vagy az abból készített Remux (érintetlen kép- és hangsáv) elfogadható. Ha ezeket betartod, akkor lesz csak meg a moziélmény, máskülönben nem.
Az SD adás egyértelmű, hogy nem lesz minőségi, mikor volt minőségi az? Szerintem sosem, és igen, valószínűleg nem lesz egy szép látvány.
A tévénézés nem a minőségről szól, minőséget keresni nem érdemes benne, még a HD adásokban sem - tehát eleve rossz a megközelítésed.[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz #18663680 #53837 üzenetére
SD alatt úgy értem, hogy ha messzebbről nézem akkor jobb lesz a minőség, nincs az arcomba tolva a gagyi minőség. De mint milan26 is írta, belegondolva tényleg az alap adók azért HD-k.
Valószínű sikerül a TV nézési távolságot 1,8m-re venni. És nem szeretném túl tolni a méretet, ha egyáltalán lehet ilyet mondani (55" Hisense 7500F - azért ez kevés a mozi élményhez tudom, de nem is az a cél, inkább csak a túl közeli, nagy képernyő, SD adásra irányult a kérdés)szerk.: azt majd ki kell tapasztalnom, hogy magról milyen minőséget kell lehúznom, mert eddig mindig az SD BD.rip ment és nagyon meg voltam vele elégedve (40-es Samsungon kb 2.5 méterről), néha néha bepróbáltam pár HD-t, de szemcsés volt a kép, de ez már egy másik csoport témája lesz a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RAiN91 #53839 üzenetére
Igen, ha messzebbről nézed, elvileg jobbnak kéne lennie a minőségnek, minél kisebb a felbontás, annál messzebbről ajánlott nézni, minél nagyobb a felbontás, annál közelebbről kell nézni.
Az, hogy megfelelő -e a rip neked, az attól függ hogy milyen tévében gondolkodol.
Egy belépő kategóriás tévéhez bőven elég például.[ Szerkesztve ]
-
zsiz
őstag
Azt hiszem eldőlt a kérdés és megvan a kiszemelt. Pontosabban kettő. De mi a különbség köztük? LG 70UN71003 vs. LG 70UN74003 A talp oké. Azon kívül lehet tudni még miben különböznek?
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
lenox
veterán
65UN73003LA atengedi vajon az 5.1 hangot optikara? Ha o maga jatsza le (Netflix, HBO Go) akkor gondolom kiadja, de ha egy nv shield van rakotva arrol vajon atjon?
-
Impulsivex
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni TV kiválasztásában.
MAX 350.000 FT
PS5 konzolhoz (akár 120 HZ-en), 4K HDR filmek nézésére
KB 2-2.5méter és 50"-55" körül
Sötétben, este.
Szemből. VA led tv-m volt.
Netflix, Youtube
2 HDMI , 2-3 USB
Mindegy
LG -tvm volt így mondjuk első körben azt . OLED kijelzőre szeretnék frissíteni.
-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Mindkettő szóba jöhet, de mivel idéntől 3 év garit kötelesek adni rá ezért szerintem az új felé hajlanék.Első körben LG OLED55BX3LB nézegettem.
Köszönöm előre is a segítséget
-
minilego
senior tag
Melyiket valasztanatok? Filmek, xbox one
Philips 50PUS7805 vs Hisense 50U7QF
-
zsiz
őstag
válasz rainman72 #53846 üzenetére
Ennyi? A kijelző ugyanaz? A funkciók, a tudása ugyanaz? Magic Remote nélkül megvagyok, a talp meg mindegy nekem hol van. De egy 10 ezer forintos távirányító miatt kerül több, mint 20 ezerrel többe? Én más különbséget nem találtam. Akkor inkább, ha annyira jó a Magic Remote (a Samsung megoldását nagyon szeretem), megveszem külön hozzá.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs