- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
válasz t-joco #53949 üzenetére
Sajnos ez ilyen panel lottó akkor derül ki amikor otthon kibontod. Egyébként a mai napig meglepően szép egyenletes és bevilagitas vagy dse sincs a 65uk6950en. Csak már anyámék használják. Tud az LG hagyományos lcd-be is jó panelt rakni csak ki kell fogni.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
milan26
senior tag
válasz RAiN91 #53947 üzenetére
Nem, de a 100/120 HZ-esek drágábbak. Általában szoktak mondani egy keretet is, és abba a Philips fér bele. Egyébként úgy érzem, hogy ha csak sportról van szó, akkor nem lesz jobb a nagyobb HZ-es sem, nem lehet majd látni a különbséget.
Philips 58PUS8505~210k
vs
Samsung QE55Q70TA~270k
Samsung QE55Q80TA~320k
Sony Bravia KD-55XG8596B~270kÉs még az is benne van, hogy a P5 proci akkor működik amikor kell, a 100/120 HZ meg mindig, és ez lassú mozgásnál okozhat problémákat.
Nálam itt van ez a Philips, csak és kizárólag focit, kézilabdát, snookert, dartsot nézek rajta. Egyetlen tizedmásodpercre sem akadt meg vagy szellemképesedett.
-
t-joco
tag
válasz Kiskutya #53951 üzenetére
Hát igen,sajnos ki kell fogni. Nekem eddig nem volt szerencsém. 2 db Lg tv-től DSE miatt váltam meg. Jó a hangzása,menüje is tetszik,ezért gondolkodom Lg-ben..
minél többet olvasom a fórumot,annál jobban elbizonytalanodom...
A linkelt "hagyományos" lcd paneles Lg-re is gondoltam, nem tudom,jó választás lenne-e?!..
VA paneles, Edge ledes LG tv van? -
milan26
senior tag
-
RAiN91
őstag
-
RAiN91
őstag
Elég sokat kérdezek, mindig tök más TV-kkel kapcsolatban, 1 hét alatt nem sikerült még semmit találnom
Ha már Philips, egy régebbi modell 50PUK6809 (hardveraprón 75k) és egy 50PUS7505 (emag akció 118k [link] ) mekkora különbség van? 5 év alatt gondolom sokat fejlődött a képminőség?
Az előbbi ha jól tudom 2015-ös TV talán. Netflix-re használnám és TV adásra, eddig 2018-as alsó kategóriás 40-es Samsungon néztük a Netflixet (UE40NU7122), minőségben ez alá nem nagyon szeretnék menni, csak ezzel van összehasonlítási alapom.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
-
t-joco
tag
VA paneles, Edge Ledes LG tv van, 50"-es méretben?
-
Kiskutya
veterán
-
Sumptuous
senior tag
válasz milan26 #53957 üzenetére
Köszi!
Végül nekem sem tetszik.. én sem hallottam még soha erről a márkáról. (Csak az irodabútor áruház jut eszembe róla..) Bár az a shop amelyik árulja, tele van vivax cuccokkal..
Sajnos 40-44k is már nagyon a teteje az összegnek. Szerintem ez lesz, vagy ez. Szerencsére van raktáron a debreceni edigitálban, így várni sem nagyon kell. A 3 év garancia meg szerintem elég jó. Már csak azt nem tudom, hogy megéri-e a Tesla a felárat. Ez amúgy milyen tesla? Gondolom köze sincs Musk-hoz.
Furcsa ez a 3 év garancia.. erre még nem vonatkozik az új sávos rendszer? Vagy még nem állt át az edigi?
A vodafont most inkább kihagyom a képletből..amilyen káosz van ott, nem lepődnék meg, ha azt mondanák, csak az a kompatibilis a kártyájukkal, amit tőlük veszek.
Neten lesz rendelve a tv, ha nem fogadja a kártyát, megy vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Édesapámnak keresek TV-t, az alábbi paraméterekkel:
Max 150e Ft.
Filmek
kb 3-4m-ről nézi, max 43", sajnos ekkora fér csak el.
kb csak éjszaka nézi, sötétben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből nézi
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
beépített chromecast legyen, főként YT-t akar rajta nézni, a tablet már túl kicsi neki.
Jack mindenképpen legyen, fülessel nézi nagyon sokszor a tv-t.
Középen
Sony és LG a preferált részemről, de nyitott vagyok még másra
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-Pofon egyszerű OS-e legyen, és ne kelljen vele sose babrálni (pl én az Androidos TV-mel szívok, mert sokszor kell újraindítani, mert sok kínja van).
-4k egyáltalán nem fontos, régi filmeket néz mindig, amik ha HD-ban vannak, már nagy szó!
Csak új.Köszönöm az ajánlásokat!
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
milan26
senior tag
-
milan26
senior tag
válasz Sumptuous #53967 üzenetére
Az a 3 év gyári garancia-szerződéses jótállás a gyár és közted polgári alapon, az új sáv az meg a kötelező jótállás közted és a kereskedő között törvény által szabályozott/egyértelműsített módon. Szerintem nem lesz lényeges különbség a négy készülék között, annyi, hogy amiket én linkeltem legalább "neves" márkák. 40k-t lassan cigire költök havonta. Netesnél tényleg elállhatsz indoklás nélkül, ha nem tetszik, de akkor tényleg ne indokold meg, és ne nézd meg előtte, leginkább szállíttasd ki.
[ Szerkesztve ]
-
Sumptuous
senior tag
válasz milan26 #53971 üzenetére
és asdf_
így már tiszta, köszönöm a segítséget!
Az LG valóban jobb lenne, ha lenne rá keret. Magamnak biztos nem vennék ilyen 'gagyit'. De még csak nem is az én nagyszüleim, hogy kipótoljam nekik. Csak én lettem "megkérve/megbízva". Így sajnos ebből a 40/44 ezerből kell gazdálkodnom. Ezt is nehéz volt elérni.
-
milan26
senior tag
válasz Joezyka #53968 üzenetére
Szia!
Nehéz lesz, mert LG-n, Samun nincs már jack. LG amúgy is a legtöbbször IPS, sötétben meg VA kellene. De a jack hiánya fizikai akadály, szóval szerintem kilőve. A többi viszont android ami használható.
Mindkettő android, és csak a Philips középen talpas.
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne egy kérdés, ha ténylegesen kompromisszum mentes tv -t kellene venni, kizárólag házi mozira - UHD remuxok 100°% ban - 65coll kb 600ezer Ft al a zsebben akkor melyik típus?
Oled - Nano - Kvantum stb...
Mindegyiknek van előnye, hátránya. Nem igazodok ki, pls helpköszi szépen
-
milan26
senior tag
Ezeket találom, de monitornak nem hiszem, hogy megfelelnek.
Nem török, nem kínai, hanem japán. De sehol egy profi teszt, még a panel típus is rejtély, bár ez a méret valószínűleg VA. Saját oprendszer, Netflix van.
-
Joezyka
senior tag
válasz milan26 #53974 üzenetére
Köszi az ajánlást. A Philips szipmi
És ha a talp nem számít, hogy középen van vagy a szélén? (hasamra csaptam és kb első találatok egyike Sony Bravia KDL-43WF665 ilyenre gondolok, ahol nem a teljes szélén van a talp, hanem azért beljebb.[ Szerkesztve ]
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
milan26
senior tag
Hát...A Foxconnak valóban van köze hozzá, és ők sok mindent Kínában gyártanak, de nem hiszem, hogy a gyártósorokat elköltöztették volna japánból, és elküldték volna a mérnököket, gyári munkásokat. Épp az ellenkezője a trend náluk, sok mindent Kínából igyekezn(én)ek kiszervezni.
Szerintem elavult nézőpont már ország szerint osztályozni a gyárakat. A globalizáció működik. Tetszik, nem tetszik (nekem sem), ez van.
-
RAiN91
őstag
válasz milan26 #53959 üzenetére
Na hát már elegem lett a keresgélésből, nagyon bele lehet merülni, úgyhogy megrendeltem gyorsan a Philips 50PUS7505-t, míg meg nem gondolom magam.
Hogy miért?
-Hisense márkát nem mertem bevállalni (50A7500F a legesélyesebb)
-írtátok, hogy ebben a kategóriában kb. egy minőség mindegyik
-Jó ár 120e Ft-ért szerintem (Hisense-vel egy árkategória)
-50PUS7805 volt még egy másik lehetőség, de +20e Ft-t nem ér az Ambilight nekem
-P5 proci miatt, ha minimálisan is, de jobb mint a többinél a mozgásmegjelenítés (mondjuk sanszos, hogy laikusként nem fogok semmit észrevenni belőle)Megírom majd a véleményt róla, itt is és a Philips topikban is. Köszi az eddigi írásokat.
-
RéNyBoY
csendes tag
Sziasztok! Televízió vásárlást tervezek, sajnos mióta kipattant az Sony XH9077/XH9096 televíziok frissítésével kapcsolatos probléma nem igazán tudom mi lenne a megfelelő választás, bár annak örülök, hogy nem vettem meg ünnep előtt. A jelenlegi, 5 éve hibátlanul üzemelő tv-m egy 3D-s LG 42LF652v, de szeretnék nagyobbra, 4k-ra és Dolby Visionre váltani, ami jó lesz az új konzolokhoz is,jó lenne ha 5 évet majd az új is bírna.
~ 500000 Ft (nem baj ha ennél kevesebből is kijön, de ha picit több és ésszerű érv szól mellette, akkor talán)
Főként filmek uhd 4k vagy sima blu-ray lemezről, új generációs konzolokon játék, Xbox series x már úton, Playstation 5 is remélem hamarosan elérhető lesz ismét, addig a régi konzolokon. Hagyományos televizíós tartalmat nem fogyasztok.
260 cm (20-30 cm-rel még tudnám hátrébb tolni a kanapét, ha nagyon muszáj). Emiatt kicsit el vagyok bizonytalanodva a méret kérdésben, hogy 55" vagy 65" lenne jobb, bár a 65"-hoz húz a szívem :)
Egy nagy ablakokkal megáldott nappaliról van szó, a felhasználási időszak vegyes, inkább világos mint sötét lenne a környezet.
Szemből, max 2-en.
Van külön lejátszóm egy Nvidia Shield Tv Pro, a blu-ray lemezekhez Panasonic DP-UB820 személyében. Így az alkalmazások nem lényegesek annyira a tv-n, de persze HBO Go, Netflix, Plex az nem baj ha elérhető rajta, azokat jó esély az Nvidia Shield Pro-n keresztül használnám inkább. Viszont szeretném ha Dolby Vision-t tudna, valamint kompatibilis legyen az új konzolokkal, és azok funkcióival, mint VRR stb.
HDMI 2.1 az új konzolok miatt. Az egyéb eszközök (lejátszók, konzolok) házimozi erősítőn keresztül lesznek a TV-re kötve, jelenleg egy Denon AVR-X1300-as van itthon, de az új konzolok érkezése után, amint kevés lesz a HDMI 2.1 aljzat TV-n csere lesz Denon AVR-X3700-re.
Van külön vásárolt talpam, amit a center hangfal miatt vásároltam, hogy beférjen a tv alá, az kompatibilis az 55-65 colos tv-kel is és szinte minden VESA szabvánnyal, így a gyári talp nem fontos
Eddig LG volt, tetszett a webos, nem lényeges. Fontos, hogy a garancia háttér jó legyen.
Távirányító nem fontos annyira, logitech harmonyt használok szinte mindenre. A lényeges funkciókat fentebb leirtam.
Csak új.Előre is köszönöm az ajánlásokat.
-
Wellin9
tag
válasz RéNyBoY #53986 üzenetére
2,5 m-nél szerintem is kicsi már a 55"-os. Idén, viszont nincs igazán nagy választék HDM 2.1-es Tv-ből, és amik tudják se igazán tökéletesek. Az XH9096 tényleg jó lenne, én lehet várnék a helyedben, valamilyen hivatalos információval szolgáltatnia kell a Sony-ak. Ezen túl, ami szóba jöhetne, az a Samsung Q80T [link] vagy a 90T [link] ( ez mondjuk 500k felett van ) , viszont ezeknél a Game Mode sokat ront az alap képminőségen, viszont a HDR az jobb, mint a Sony-nál, illetve Dolby Vision sincs. Talán szóba jöhetne az LG CX [link] , de az meg inkább 600k 65"-ban ( illetve az ablak nem tudom hol helyezkedik el, ha pont rásütne a tv-re, akkor az Oled azonnal kilőve ), meg a beégés miatti "idegeskedés" is ronthat az élményen .Még esetleg a LG Nano 90, [link] ami Ips paneles, világosban jó, de én személy szerint nem vennék játékhoz IPS panelest.
-
milan26
senior tag
válasz Joezyka #53988 üzenetére
Igen, de valami saját Linux van rajta, ami nem tudja a chromecastot. Ha azt el tudod engedni, akkor már inkább ez az ára miatt(-30k):
40" Sharp 40BG5E
Saját honlapjaJack van rajta, talpa sajnos nem középen van.
Különbözetből kijön a külső Chromecast. Lábát meg csak megoldod valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
RéNyBoY
csendes tag
válasz Wellin9 #53987 üzenetére
Szia! Köszönöm az ajánlást. Lehet kivárok akkor a Sonyval kapcsolatban, míg jön hivatalos infó. A leírásod alapján a Samsung qled az kiesett a játékból, illetve az IPS paneles tv-k feketéje nem tetszik annyira, így az LG nano sem opció annyira. A LG CX oledekkel szemeztem, kicsit ez a "beégés" dolog zavar velük kapcsolatban, bár az erre hivatott topicban olvasottakból azt szűrtem le, hogy ez inkább csak "extrémebb" felhasználásnál fordul elő. Egyébként a nap közvetlenül sohasem süt bele a képbe , dél felé néznek az ablakok, így késő délutántól már nincs gond annyira. Lehet csak egy jó sötétítő függönyt kellene beszereznem :)
-
s4tch
veterán
Ha valakit nem zavar a TCL androidos backdoorja, akkor az emagon megint 95e az 50P615. Ennyiért szerintem maga a képminőség mindenképp megfontolandó.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz pontyos #53975 üzenetére
Én ezt a helyedben lehet , hogy bevállalnám , főleg ha megadják rá a gyári 2 vagy 3 év garit.
[link] De ha vársz kb. július , augusztusig lehet addigra a hz 1000 ,1500-as panák ára 6 "kiló" alá is vagy környékére eshet. Az LG cx is egy jó opció ( de ezt már a másik topicban is írtuk) , szerintem ennyi pénzért vétek 65-ös LCD tévét venni. Én max .300-400eFt-ot adnék értük.Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
-
milan26
senior tag
(Fradisták!)
Srácok!
Az összefoglaló táblázat úgy érzem, hogy elnyerte végleges formáját, kérem lehetőség szerint átnézni és véleményezni. Kérlek óvatosan fogalmazva, de bátran közölve, mert irgalmatlan sokat dolgoztam ezen a piszok nehéz munkán időt és fáradságot nem sajnálva, valamint eddig is figyelembe igyekeztem venni mindenki véleményét és tapasztalatát. Viszont én is ember vagyok, és mint olyan tökéletlen. -
Mazrigos
friss újonc
Sziasztok!
250 000 Ft alatt jó lenne megállni.
Leginkább filmezésre (netflix és gépről), ritkán játékra.
Kb 2,5-3 méterre van a kanapé, viszont a tv állvány 148 cm, ezért szerintem '55-nél nagyobbat nem lenne érdemes venni.
5 után már a nap se süt be, így inkább sötétebb, esti órákban lenne használva.
Szemben, 2-en.
HBO, Netflix, Youtube.
HDMI 2.1. A hangrendszer egy következő lépés lesz majd az év folyamán, így valami standard bemenet elég hozzá, amihez könnyen találok majd megfelelő hangrendszert.
Mindegy
Samsung és LG-n gondolkodtam első sorban, egészen pontosan az LG 55NANO913NA-n és a Samsung Q55Q60T-n.
Ambilight jó lenne, de nem létszükséglet.
Új.Köszi előre is!
-
pontyos
senior tag
válasz Jorgi Kormi #53993 üzenetére
És esetleg ő? [link]
szoba teljesen sötétített, 2,3 méter a néző pozíció - kizárólag házi mozira kell. Másik szobában van 55" tv -t nézni ha... Köszi szépen -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz pontyos #53998 üzenetére
Ennyiért nem vennék LCD tévét , 400 körül ott a Sony xf9... és xh9... 65-ös méretben , de az oled a legjobb jelenleg mozizni.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
milan26
senior tag
válasz Mazrigos #53997 üzenetére
Mind a kettő tudja a hdmi 2.1-et, optika és bluetooth is van rajtuk. Jack nincs, de új és komolyabb hangrendszernél ez nem lesz hátrány. Nano 913 árából még a q70 is kijön. (Csak az árat nézd, műszakilag az árukereső nem hiteles.) LG tavaly drága lett, gondolom az OLED-et tervezte így szponzorálni, de ettől még a NANO9 egy jó tévé. Viszont Samu Q70 is 120 HZ (Q60 nem), Qled is veri szerintem a Nanot, sötétben jobb a VA. LG-n van freesync, Samun csak a q70-en, de ott meg jobb a HDR. Q60-nál nem jönnek ki igazán az előnyök, de olcsóbb.
Ambilightosnak ott a Philips 58PUS8505, az sem rossz tv, de filmekhez jobb az LG és a Samu, és a Philipsnél nincs hdmi 2.1, van jack viszont.
Úgy érzem nálad a Q60 lenne a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest