-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobby45
tag
Sziasztok, ha választani kellene mit tennétek a helyemben? Úgy alakult hogy egy LG Oled cx3l tvt ajándékba kaptam, de van egy 75"-os Samsung Q70r tvm. Melyiket tartanátok meg legfőképpen ps5 játékra illetve netflix filmnézésre?
-
törölt tag
válasz spgabor #53047 üzenetére
Sajnos nem biztos, hogy a 65" Philips-ben VA panel van, lehet hogy IPS.
A display spec. nem megbízható, és a 65" Philips tévékben általában IPS panel van, legalábbis a Philips topicban ez olvasható.Szerintem a Samsung-al biztos nem jársz rosszul és ugye az volt a látókörben alapból is.
Redőny helyett inkább szerintem egy szép sötétítő függönyt érdemes felrakni, és probléma megoldva, sokkal hangulatosabb úgy.bobby45: 65" az OLED? Akkor az OLED-et tartanám meg, egyértelmű!
[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Tunátok segíteni? TV-t szeretnék venni de olyat (ha tudtok ilyet) ami a feliratokat a filmek alatt úgy jeleníti meg, hogy a fehér felirat mögé egy fekete hátteret tesz. Ha ilyen nincs akkor legalább a felirat megesságának helyzetét kellene állítani.
Undorító mikor nézek egy szinkronos filmet és elkezdenek pl. arabul beszélni megjelenik az angol felirat, és a feliraton a magyar felirat. Melyik TV tudhatja ezt?
Üdv és köszi: Gábor -
gepesz13
tag
Bocsi elkapkodtam.
-
törölt tag
válasz gepesz13 #53057 üzenetére
Szerintem neked egy médialejátszó kéne inkább, ott általában van lehetőség állítani a felirat pozícióját, ilyen fekete háttérrel még nem találkoztam.
Nem tudom, hogy milyen szinkronos filmeket nézel, de valószínűleg rossz helyről szerzed be őket. Én csak nagyon ritkán találkoztam ilyen problémával.
-
asdf_
veterán
válasz gepesz13 #53057 üzenetére
Ez elsősorban amúgy tré feliratkészítési probléma. Az ilyet úgy illik megoldani már nagyon régóta, hogy amikor az eredeti forráson is felirat van, hogy akkor a fordított feliratot többsorosra csinálják és alatta hagynak helyet, hogy ne takarjon (tehát beraknak alulra 2-3 üres sort), vagy pedig egyenesen felülre kerül a felirat és akkor biztosan nem takar rá.
De szerintem ez teljesen marginális eset, szökőévenként fordulhat elő (kivéve, ha valami speciális tartalmat nézel, ami fixen ilyen), szerintem ne ez alapján válassz készüléket.
Na meg ha médialejátszóról jön hálózatun a cucc, akkor ott nagyobb esély van ilyen feliratot előállítani, hogy keretes legyen (bár igazábol ha egy nagyobb outline van neki esetleg egy kis dropshadow-val megtolva, az már takarni is tud annyit, hogy hiába van alatta felirat, a magyar kivehető) és akkor oprendszert kell megnézni, hogy mivel lehet 3rd party lejátszót használni.[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
válasz #18663680 #53065 üzenetére
Már volt olyan problémám, hogy 4-5 GB-os filmet nem tudok lejátszani. A TV USB portjába szoktam berakni vagy pendrivet vagy SSD-t. Gondolkodtam médialejátszón csak hal vagyok hozzá és nem tudtam választani.
Megköszönnén ha ajánlanál valmit nem a lerosszabbat de ne is a legdrágábbat. -
-
törölt tag
válasz Bugarov #53068 üzenetére
Én is ezen a véleményen voltam sokáig, de azt hiszem az OLED topicot olvasgatva megváltozott az álláspontom.
gepesz13: ebben a [link] topicban tudsz számodra ideális médialejátszóra ajánlást kérni. Én sajnos nem ismerem az összeset, az olcsóbbakat.
Ezek viszont biztosan jók, csak elkérik az árukat: [link] , [link]
Ha egy belépő kategóriás tévéd van, nyílván ahhoz nem érdemes venni szerintem olyan drágát. Egy Himedia Q30-at talán.
[ Szerkesztve ]
-
-
milan26
senior tag
válasz milan26 #53071 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy az Evolveot is szokták dicsérni mint márkát, pontos modellt nem tudok sajnos. Van egy ezeréves Asus Oplayem is, még nem is wifis, csak vezetékes. H265 kivétel mindent "megeszik" a mai napig reggelire. Rég nem lehet már kapni nyilván. Második tévé mellé szánom majd tarcsiba.
szerk: íme a kjnainak a kínai koppintása:
Isten bizony rendesen müxik.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
Még egy kiegészítés az előző hozzászólásomhoz: A régi oplay természetesen nem tudja a 4k-t sem.
A kína csoda meg melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sztereóban hangminőségbeli különbség mindenképpen lenne, ha nem az erősítő DAC-ját használnánk.
Ezekben már audiofil minőségű DAC van (XLR kimenet is van).
Ráadásul ezekben már van közvetlenül audió HDMI kimenet is.
Mindenesetre a képminőségüket nagyon szívesen összehasonlítanám.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bugarov #53086 üzenetére
Napi 3 ora az semmi, ezzel evek alatt se eg be. Ha napi 12 orakat jatszol valamit, ahol mindig ott a HUD, akkor talan esetleg. Aki a beeges miatt nem vesz OLED-et es nezi inkabb az LCD-t az megerdemli a sorsat. OLED-t altalaban az ara miatt nem szokas venni, vagy ha nagyon durvan vilagos a szoba.
-
AL
addikt
válasz Djuree #53059 üzenetére
Szia. A márkásabb készülékek között 43 as a legkisebb 4K.
Itt láthatsz közölük néhányat vegyesen VA és IPS panellel.
Az idei Samsung : VA, az LG : IPS paneles ebben a méretben. [link]
Ezek is már inkább 100 felett vannak, de ma megbízol más márkákban is, akkor vannak olcsóbbak ( csak az árukereső szűrőit állitsad át ).
Érdemes megnézned, kipróbálnod őket vásárlás előtt, mert lehet, hogy nem érik el azt a minőséget, amit szeretnél.
Az ismeretlen üzleteket és a több éves modelleket inkább mellőzzed.
Itt megnézheted a Neked tetsző készülék adatait : [link]
Üdv. -
GejzaR
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni új TV vásárlása előtt.
1) Méret 55", keret max. 250.000 Ft.
2) Okos funkciók: PLEX, HBOGO(MAX), NETFLIX, stb.
3) Nagyon fontos lenne a PIP funckió (picture in picture, kép a képben), és pont itt akadok el...
4) Hangszórók nem annyira lényeg, mert külső 5.1-re lenne rádugva.
5) Elsősorban LG, másodsorban Samsung, harmadsorban Sony-ban gondolkozom, de ajánlhattok mást is.Egyébként pl. az LG 55UN74003LB tökéletesen megfelelne (144.000 Ft), de úgy tudom nem tudja a PIP funkciót, és ez most fontos lenne. Szóval elsősorban olcsóbb TV is jó lehet nekem, persze ha ajánlott Van olyan LG, ami tudja?
Köszönöm, ha válaszolsz!
-
penge111
addikt
Megjött a tv 65 c715 meddig hagyjam állni? Dobozból kivettem, az alsó hungarocel, meg az a ponyva van lehúzva az aljáig így áll most :). Akkora gyáá nem fér be, szekrényt odébb kell húzgálni.
[ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
s4tch
veterán
Tegnap pótapám (70 éves, szellemileg és fizikailag is friss) meglátta a friss 55" eszközt, és ma reggel azzal hívott, hogy kéne neki is valami hasonló.
- ismertebb márkát szeretne, Hisense, TCL kizárt, köszi a megértést
- 3 méterről nézi, nem pont középről is jól kellene kinéznie a képnek, IPS is jöhet
- 50-55" méretre gondoltam
- szoba világos, este is kapcsol lámpát
- elsősorban tévéadásokat néz
- keret: ~120eElőre is köszönöm a segítséget.
-
milan26
senior tag
Szia!
3m-nek nem ártana egy kicsit nagyobb, de azt nem hiszem, hogy találunk újat, pláne nem annyiért és ismert márkát.
Ha nem annyira szemből nézi, akkor IPS-t kellene nézni.
Ha szemből, akkor VA.Ez lenne az első sarkalatos pont.
Hangszóró lesz rádugva, hagy hallani fogja rendesen a beépített 10W-osat is?
-
s4tch
veterán
válasz #18663680 #53097 üzenetére
Pont ezt szerettem volna linkelni az emagról, 125-ért nem tűnik rossznak. Más értelmest nem találtam...
#53096 milan26: egyetértek, hogy jó lenne legalább 55", de egy 37" Panasonic plazmát vált nála is (azt is akkor vette, amikor meglátta nálam az ugyanolyan tévét ), és magától 43" méretet nézett... Ehhez képest az 50" is előrelépés lenne.
55" méretben nem találtam semmit.
Átküldöm neki az LG linkjét. Köszi a segítséget.
-
milan26
senior tag
Bocs, nem olvastam el figyelmesen, írtad, hogy jó az IPS. Világosban amúgy is az a jobb.
Esetleg ez a Panasonic?
Nem nagyon volt még visszajelzés Panáról ebben a topikban, de nagy márka, mindent tud nagyjából ami neki kellhet, és még egy régi hifit is rá lehet dugni.
Vagy muszáj lesz rá többet áldozni, amit gergo500 linkelt pl.
Amit utoljára linkeltél LG-t emagról az eggyel kisebb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest