- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hzsolt11
tag
válasz rainman72 #53349 üzenetére
Értem de szerintem te nem ugyan azt a tv-t nézted mert én a QE65Q70RA-ra gondoltam de te a Q70T [nézted]
Q70RA ha jól láttam az nem edge led, és a 2019es modell
Ha jól tudom akkor a 19es modellnél a Q70R az a 2020as Q80T nek felel meg.
Így se érné meg?
Igazából csak azért nézek most Samsung tv t mert egy Samsung HW-T650/EN Hangprojektor van most nálam és kíváncsi vagyok hogy ha samsung tv-re van rákötve számít e valamit.
Ezzel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata ?
-
törölt tag
válasz rainman72 #53349 üzenetére
Az a Samsung semmiképp sem lenne visszalépés neki, szerintem jó választás lehet, nagyjából egy kategória a Sony-val.
A display spec. megint baromságot ír, a kontrasztaránya nem 4000:1.
Az rtings mérései szerint 7250:1, míg a Sony kontrasztaránya 5089:1.Tehát a Samsung jobb képminőségben, mint a Sony, az rtings-en is alapvetően több pontszámot kapott.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy pár általam ajánlott, jó vétel most használtan, annak akit érdekel:
[link]
[link]
[link] - ez ennyi pénzért jó vétel, de sajnos ívelt kijelzős...Csak a TCL-re van garancia sajnos.
A KS7000 egy remek tévé: valós 10 bites panel, 96% DCI-P3 lefedettség, 120 Hz-es panel, 1000 nits csúcsfényerő, 6906:1 kontrasztarány.[ Szerkesztve ]
-
Sasmut79
újonc
Sziasztok!
Lassan csereéretté válik a régi 39-es Blaupunkt tv-m. A fórum átolvasása után az alábbi 3 modell szimpatikus :
- Hisense 65U7QF
- Hisense 65U8QF
- TCL 65C715Ezekből ne tudom még eldönteni melyik lenne az igaz. Kimondott filmezésre pc-ről, netflixről. Játék nem szempont. Hang nem számít,erősítőre lesz kötve.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
300 k körül, esetleg picit felette.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék)
Elsősorban filmnézés pc-ről, netflixről. Ritkábban tv, youtube. Játék nem szempont.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
kb 4m. 65 colosban gondolkodom.
4. Világos vagy sötét szobában nézed -e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Inkább sötétben. Elsősorban este munka után tvzek.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed -e a tévét, illetve általában többen nézitek -e?
Szemből, max 2-3 ember.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl. Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, youtube fontos.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI és optikai csati, gondolom ez ebben a kategóriában alap.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy. Falon lesz.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új! Szeretem én kibontani!
Ezekből elvileg a Hisense 65U8QF lenne a tuti, de láttam tesztben hogy csak 8bit+FRC paneles, és nekem monitorban is szívem csücske a 10bit. Ott képszerkesztésnél egyértelműen látszik a különbség. Viszont nem tudom filmnézésnél van-e bármilyen jelentősége? Ha igen akkor lehet a TCL lenne jobb választás. Bár a régi tvm után gondolom mindkettő minőségi ugrás lenne!Persze ott van a 65U7QF is. Ha nem játszom, és filmezéshez elég a 8bites panel, van-e értelme kiadni plusz pénzt a 8QF-ért?
Köszi előre is minden véleményt!
-
törölt tag
válasz Sasmut79 #53359 üzenetére
Van különbség nyílván 10 bit és 8 bit + frc között, de filmezésnél szerintem ez nem észrevehető.
Az U8QF mellett szól az 1000 nits csúcsfényerő, míg a TCL-nek csak 400 nits.
Az U8QF mellett szól a FALD-es kijelző.
Az U8QF mellett szól a 120 Hz-es panel, ha a későbbiekben mégis játszanál.
A kontrasztarány ugyanannyi, 5000:1 mindkettő tévénél.Az a baj, hogy a TCL most nem igazán van jó áron: 240k körül szokott menni, akcióban 220k volt...
Ha a HDR 4k-s filmek annyira nem fontosak neked, akkor a TCL is jó választás. A Hisense-n a nagyobb fényerő miatt sokkal látványosabban fognak megjelenni a HDR tartalmak.Hzsolt11: akkor jó lehet, mennyiért adja?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz milan26 #53342 üzenetére
Grats, és köszi az összefoglaló frissítését, nagyon ráfért már!
Az ajánlott modellek listáját azonban átnézném még 1x publikálás előtt, pl. nekem a Samu Q60T modellek szúrtak szemet: tudomásom (azaz Rtings.com) szerint nem tudják a VRR-t.
Továbbá pl. a PUS8505-ös modelleknek tudomásom szerint nincs légegere, de pl. a PUS8535-ösöknek QWERTY billentyűs távvezérlője van.
Továbbá 55"-os méretben hogyhogy csak a Sony XF9005-ös ajánlott filmezőknek? Egyik másik modell sem ajánlott erre a célra?
A VA paneles 50UN7400 gyenge teljesítményt nyújt filmezéshez a rossz kontraszt és feketék miatt, ugyanúgy, mint az IPS paneles 55UN7300? Nincs közöttük különbség?Szóval ha vki a táblára hagyatkozik, akkor picit félrevezető lehet.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rektor
újonc
Üdv! Tvt vennék konzolos gameléshez, Ps5-höz kellene, tvt, ezt néztem ki, Samsung QE55Q60TAUXXH Qled Smart tv, ez jo lehet? 55 vagy 60”-os, 200-250 ig
[ Szerkesztve ]
-
Itome
tag
válasz rainman72 #53350 üzenetére
Köszi az infot!
Egyébként az általános TV használatra ráhibáztál, de én meg elfelejtettem említeni, hogy PS is lenne rákötve. Mondjuk annyit találtam ezekről a TCL-ekről, hogy az input lag egészen alacsony, így jók a játékra. Remélem valóban így lesz, mert nekem amúgy valamiért megtetszettek -
milan26
senior tag
válasz AxBattler #53367 üzenetére
Szia!
Köszönöm a visszajelzést.
A táblázat még nincs teljesen kész, és így nyilvánosan több lesz a visszajelzés. A legelső megjegyzés is fontos.
Samsungnál igazad van, javítottam.
PUS8535 már nem olyan olcsó, mint a PUS8505, és a qwerty billentyőzet sem ugyanaz, mint a légegér, ezért nincs a listában, de tettem oda megjegyzést.
Megjegyzéseket pontosítottam.
-
AL
addikt
Szívesen . Örülök, hogy jól sikerült a választás. Sajnos a legtöbb IPS feketéje a béka hátsó fele alatt van és talán a gyengébb elektronika miatt mosódik össze a kép.
Ha valami képprobléma van érdemes e beállításokkal foglalkozni ( állítgatni ) kicsit, mert a gyárilag beállított értékek nem mindig megfelelőek ( így mint most Nálad is volt ).
Sokszor a képjavító funkciók kapcsolgatásával megszűnnek, vagy legalább csökkennek a hibák. Jó tévézést ! Üdv. -
AL
addikt
válasz Rektor #53369 üzenetére
Szia. Jó TV az is, de a gyors mozgások miatt játékokhoz inkább natív 100 Hz es az ajánlott.
Ilyenek : Samsung QE55Q70TA , Sony Bravia KD-49XG8377 : ez 2019 es modell ,
Sony Bravia KD-49XH8596B , A Sonyk androidosak.
Ezek mind VA panelesek, ezért főleg szemből jó ( torzulásmentes ) a kép .
Itt láthatod az adataikat : [link] .
HA IPS panelest szeretnél, akkor ezek az LG - k szintén natív 100 Hz :
LG NanoCell 55NANO903NA , LG NanoCell 55NANO913NA : ezeknek ( IPS panel ) rosszabb a fekete szín megjelenítésük és a kontrasztjuk, de szélesebb a betekintési szögük ( oldalról sem torzul annyira, mint a VA ). [link] Üdv.[ Szerkesztve ]
-
haten
tag
Most néztem én is az összefoglalót. Le a kalappal, szép munka, nincs mit hozzáfűzni. Viszont a táblázat nekem nem jött át. Nagyon kusza, átláthatatlan, túlbonyolított. Én azt javaslom ne legyen a TV szinte összes paramétere feltüntetve. Ha valaki kiválaszt egy-két típust, az már össze tudja hasonlítani a részleteket köztük. Javaslom külön szekcióba méret szerint (43, 50, 55, 60, 65, 70, stb) mindegyikből 4-5 ajánlottat betenni, és úgy átlátható. Köszi, szép munka!
-
-
platinum1987
újonc
Sziasztok,
Új tv vásárlás előtt vagyok és már kezdek kicsit elveszni ezekben az új technológiákban és adatokban.Amit szeretnék egy egyszerű smart 4k tv(lehetőleg 2020 vagy 2019 model) amit nem pont szemből, hanem kicsit lejjebbről( kb 1 m) néznénk. Élénk szép színeket és jó kontrasztot szeretnénk. Leginkább TV és HDMI-n keresztüli filmnézésre.
VA panelen gondolkoztam, de nem tudom ha nem pont szemből lenne nézve akkor volna-e valamilyen zavaró tényező?Ezeket találtam eddig:
HISENSE 55A7300F SMART
HISENSE 55A7500F SMART UHD
HISENSE H55B7100 SMART
HISENSE H55B7500 SMARTLG 55UN71003LB SMART
LG 55UN70003LA SMART
HISENSE H50U7B SMART
LG 50UN74003LB SMART
LG 50UM7500PLA UHD
Valakinek volna észrevétele javaslata? -
penge111
addikt
Kb 4-5 napja van 65" TCL C715-öm, Ps4 pro konzolom van. Egy nap csak ps4 játékokat próbálgattam rajta. Nekem egy elég jó Sony Tv-m volt előtte, de csak full Hd. Minden játék 4k miatt (tudom, hogy a ps4 csak felskálázzza, még nem valódi 4k) gyönyörű, olyan apró részletek jönnek elő mint előtte nem. A hdr pl Nioh 2 és TLoU 2 esetén nagyon megdobja a játékot, de RDR 2 esetén befakult inkább a játék, ki is kapcsoltam. Nálam minden szebbnek, élesebbnek tűnik. Hiába 60hz a panel folyamatos a játékok képe, nincs utánhúzás, elmosódás, jó az inputlag. Szerintem ez a modell elég jó kis gamer tv, nem éreztem hiányát semminek. Jó a színhűség, szép a fekete, a hdr bizonyos címeknél igen is teszi a dolgát. Nem Oled tv nyilván, nem egy Sony, Samu csúcs, de az ára nem is ezt tükrözi. Szerintem ez egy erős középkategóriás tv, az tuti nem alsó szegmens, de persze nem is felső...
[ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
AL
addikt
válasz platinum1987 #53380 üzenetére
Szia . Ha jól értem, akkor falon lesz és " felnéztek " rá. Lényeges, hogy milyen messze lesztek tőle, mert minél messzebb annál jobban csökken ez a probléma.
Érdemes lenne egy áruházban kipróbálnod néhány készülékkel, hogy mennyire torzul az otthoni nézési távról és próbálj úgy " felnézni" rá, mint otthol.
Így elég sokknak hangzik az 1 méter, ha nem túl messziről nézitek, akkor szerintem ezek a VA panelek már torzítani fognak. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz milan26 #53381 üzenetére
Üdv! Tudom, hogy nem egyszerű ezt karbantartani és mindig csak jönnek az okoskodók, de nehogy az legyen, hogy valaki ez alapján megvesz valamit, aztán idejön panaszkodni. Én a javasolt tévékkel kapcsolatban sokkal óvatosabban fogalmaznék (azaz a kifejezett javaslással). Oka:
Én pl. az általam is birtokolt Philips 58PUS8505-ös tévét nem merném javasolni sem HDR, sem Dolby Vision adásokhoz. Azt mondanám jó rá viszonylag, jobb, mint egy alap Samsung 7-es, esetleg 8-as széria, de semmiképp nem javasolt. Javasolni a Samsung Q80T feletti szériát, a Sony felsőbb sorozatait ajánlanám. Ha valaki látott egymás mellett ilyeneket, akkor tudja, hogy a Philips a 400 nit körüli fényerejével (ami 1 éves erős használat után kevesebb lesz, hiszen az első évben kb. 5%-ot veszít a led az erejéből, aztán lassul be a romlás) fasorban sincs ezekhez képest. Első HDR-es tévének jó lehet, de ha valaki az ajánlásod alapján megveszi, majd elmegy a haverhoz, akinél lát egy 2019-es Q80R-t, akkor kicsit ideges lesz, hogy azt minek mondták, hogy jó.
Ugyanez mondjuk egy Hisense Fald-os tévénél. Bent ajánlja a lista HDR-hez, aztán sötétben a magas fényerőnél látszanak a fald-kockák. Szintén lesz baja vele, hogy akkor minek ajánlott.
Egyszóval én nem tennék ajánlást, vagy csak annyit, hogy nézze meg mindenki a boltban, ismerősnél stb., hogy mit tud egy csúcs tévé az adott változatban amit keres (va,ips), aztán próbáljon ahhoz közelit választani a pénztárcája szerint, ha meg tényleg kevés pénze van, akkor mondjon le egyelőre azokról a dolgokról, amikkel ma eladnak egy csúcs tévét és nézzen nagyon jól kinéző, de nem hdr, vagy dv filmeket a pénzéért megvehető legnagyobb tévén, amit el tud helyezni.
Persze nem akarok beleszólni, de nem véletlenül nincs ajánlás sok célfórumban adott termékek kapcsán.
platinum1987: Mindenképp olyan fali tartóra szereld, amivel be tudod dönteni a képet a nézőpont felé. Nekem is ülési 2 pozíció van a szobában ahol filmet nézünk és mindig dönteni kell, ha váltok, különben nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
Szia!
Értem én, amit mondasz, de senkinek sem fognak fegyvert a fejéhez, hogy konkrétan azt vegye meg, amit mondunk, vagy ami a táblázatban van. Általában több modell is kerül javaslásra, amik közül mindenkinek a szuverén joga eldönteni, hogy mit vesz meg. Ajánláskor is mindig óvatosan fogalmazok ("szerintem", "érdemes ránézni erre is"), de ha nem mondunk semmi konkrétat, akkor ez nem a "milyen tv-t vegyek", hanem a "tv kibeszélő" topik lenne. Törekedni kell arra, hogy minél több, de a szükségesnél nem több információt ossz meg a kérdezővel. Ugyanez a fizikai boltokra is igaz.
Az "okoskodások" majd megszűnnek, addig is felelős topikgazdaként le tudom szűrni belőlük az információkat, sokszor még én is tanulok, és kordában tudom tartani a helyzetet. Szerintem nem az a jó vezető, aki mindenhez a legjobban ért, sőt még csak az sem hogy bármihez, csak a minimálisnál magasabb, szélesebb tudás kell. Ugyanúgy, ahogy a focicsapatok csapatkapitányaira is igaz ez.
Úgy érzem ez a fórum alapelveivel is egyezik:
"A topikgazda nem moderátor, hanem egy olyan felhasználó, aki
- szívügyének tekinti az adott topikot, a témájához ért, otthonosan és nap mint nap mozog benne,
- fejleszti a Topik Információs Rendszert az adott topikban,
- jogosultsága azokra a topikokra korlátozódik, amelyekre engedélye van,
- és néha, tényleg csak néha, ha valóban szükség van rá, akkor durva hozzászólást, hirdetéseket, egyebet töröl, vagy a moderátorok segítségét kéri az elszabadult indulatok féken tartásában."[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Nekem tudnátok valami budget 32 inches TV-t ajánlani ami alkalmas xboxozni? valami fullHD ebben a méretben jó lenne gondolom és kicsi input laggal.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Ambilight háttérvilágítást szeretnék venni Sony android tv-hez. Tudnátok ajánlani dinamikusan változó jó megoldást? -
skt
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni:
1. 110 maximum
2. TV-nézés, youtube, netflix, hbogo
3. Maximum 43"-as méret
4. Általában sötét van
5. Szemből, ágyban fekve
6. Airplay, HBO GO, Netflix,
8. Lényegetelen, falon lenne.
Előre is köszönöm! -
milan26
senior tag
Szia!
Ebben a kategóriában és főleg méretben sajnos nem ismerek/találok kifejezetten erre a célra bevált, javasolt modellt. Gyártóknak sem igazán fontos már ez a kategória. Xbox topik nincs? Ott nagyobb lenne a tapasztalat szerintem. De egy max ár azért kellene.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
törölt tag
Samsung UE43TU7102
TCL 43P615
TCL 43P715A P715-ös TCL-nek magasabb a kontrasztaránya elvileg, a P615-nek 4000:1, a P715-nek 5000:1, a Samsungnak pedig szintén 5000:1.
Fényerőben nagyjából egy kategória mindegyik.
A TCL-be nincs Airplay elvileg, nem tudom ez mennyire fontos neked!
Egy kicsit túlléptem a keretet, ha nem gond![ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia . Ezt a Vevőnek : platinum1987 kell eldönteni. Többen csak egyszerűen a falra, vagy valami magasabb bútorra rakják. Van, aki azt mondja, hogy ilyen falitartóval nem akarja "elcsúfítani" a szobát. Mindenki másképp vélekedik róla. Ha platinum1987 - nek megfelelő, akkor jók lehetnek a VA kijelzők is alulról nézve, mert tudja dönteni. Üdv.
-
törölt tag
Az megint nem egyszerű kérdés, hogy mi javasolt HDR-hez.
A gyártók már ugye eleve félrevezetik az embereket, és nagyon sok olyan tévé megkapja a HDR10+ és a Dolby Vision támogatást, ami még meg sem közelíti az 1000 nits csúsfényerőt.Például a Hisense U7QF csúcsfényereje 700 nits, és azt "javasolt"-nak lett írva, ez szerintem korrekt. Nem néztem most végig az összeset, de lehet hogy 500 nits-nél kellett volna meghúzni a határt, esetleg 600, tehát 500 vagy 600 nits alatt az "elmegy" kulcsszót használni, felette a "javasolt" szót, amik elérik az 1000 nits-et, ott a "megfelelő" szót, 1000 nits felett pedig az "erősen javasolt" szót. 300 nits alatt pedig a "nem javasolt" szócskát használni.
És így valószínűleg mindenki elégedett lesz. Mondok egy példát:
Képzeljünk el egy üzemet, egy gyárat, ahol gyártanak bizonyos termékeket.
A vevőnek a termék minőségével kapcsolatban vannak bizonyos elvárásai. Általában, hogy ne legyen "vevőreklamáció" vagy csökkentsék a mértékét, ezért a minőséget nem 100% -os értéken határozzák meg, hanem 120% -os "minőségi mutatóval" gyártják le az adott terméket, azaz a vevő igényeit túlteljesítik, így biztosan elégedett lesz, és nem lesz reklamáció.[ Szerkesztve ]
-
laci1117
tag
Sziasztok!
Az év első harmadában tervezem új TV vásárlását.
Árkategóriában 300-350k környékét céloztam be. Fő felhasználás napi műsorok nézése, sport + PS5.
Amivel eddig szemeztem az a Samsung Q80T 55", viszont bosszant hogy ennyi pénzért ez nem valódi 10 bites panel hanem 8 bit + FRC.
Tudtok ajánlani más típust ami tudja a valódi 10 bitet, 2.1 HDMI-t, VRR-t és QLED vagy OLED?
Megéri egyáltalán áprilisig bezáróan új tv-t venni, vagy várjak kicsit a 2021-es modellekre, illetve az EB miatti szokásos leárazásokra? Vagy várjak a leárazásokra hátha bezuhan a 2020-as LG OLED ára?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz milan26 #53398 üzenetére
Értem, csak egy gyors javaslat még, aztán eldöntöd hogy használod -e a jövőben:
Külön rublika a HDR-nek az általam javasolt jelzőkkel, illetve a "filmekhez" rublika maradhat, de ott nem a fényerő, hanem a kontrasztarány lesz a döntő szempont. Rtings-en is ugye külön vannak csoportosítva az SDR-en és a HDR-en nyújtott képminőség. De nem offolok már többet![ Szerkesztve ]
-
platinum1987
újonc
válasz gyeniko #53395 üzenetére
Köszönöm
Hétfőn megnézem az üzletekben, hogy is néznek ki élőben.
Próbálom szűkíteni a kört 2-3 modelre
Hisense 55A7300F, Hisense 55A7500F
Lg 55UN71003LBSok mindent olvasni, hogy valamelyiket sötétben jobb nézni vagy világosban. Mindkét napszakban szoktam TV-ni, és igazából a mostani JVC-nél ami kicsit bekékült tuti akármelyik jobb. A lényeg hogy a HD tv adások és a Full HD filmek szépek legyenek
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest