- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz alex devil #77298 üzenetére
100-ból 85x kiderül hogy csalás.
Ha ennyire jól keresel hogy tonnányi kidobható-elégethető pénzed van, inkább ad nekem, én meg megmondom neked látatlanba hogy csalás volt és a nyereséged hogy nem kell idegeskedni...na áll az alku?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék ssd vásárolni, de rengeteg a választék, márka mindegy.
Most Samsung 970 Evo van m.2 - 1TB az helyére kellene valami a játékoknak.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
50k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
2TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Aszali gép m.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[Asus X670E-E]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Legalább 3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Játékoknak m.2
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Új csak számla képes érdekel.Köszönöm a segítséget.
-
PROTRON
addikt
válasz arnoldito #77303 üzenetére
Mivel nem írtad hogy gondod lenne sebességgel, így első tippre:
970 EVO PLUS 2 TB?Ha HWinfo szerint a drive 1 hőfok tartós 200GB-os másoláskor hosszabb időre eléri a 65-70 fok tartományt, akkor az alaplapi heatsinket cseréld majd le egy rendesen bordázott bordára, persze megmérve magasság terén mekkora fér el.
De ráérsz csak akkor megvenni, ha tényleg eléri a hőfok tartományt...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Kelvin
őstag
válasz PROTRON #77304 üzenetére
Olyan sokszor írod a "drive 1 hőfok" -ot, az minden esetben a NAND Flash media?
Nálam a drive 3 a legmelegebb mindig, az ASIC controller. Akkor ennek a hőmérséklete ezek szerint nem olyan fontos? Mármint a sebeségét nem ez alapján veszi vissza?"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
h1mpi
félisten
válasz alex devil #77302 üzenetére
Nehogy azt gondold, Ő lehet valami értelmesre költené
Fully electric lifestyle!
-
Đusty
addikt
Legyetek szívesek segíteni, hogy mi a különbség az
mSATA, M.2SATA, M.2 PCI-e és M.2 NVMe (1.3c) között!
[ebbe az asrock Z790] alaplapba pl. melyik megy bele a 4 m2-es helyre? -
nagyúr
Az mSATA az gyakorlatilag egy mini Sata SSD. (a képen aránytalanul nagyobb, mint a valóságban a Sata-hoz képest)
Az M.2 interface az érdekesebb neked, ebből van M.2 Sata és M.2 PCIe NVMe. Neked az utóbbi alkalmas abba a 4 db
Hyper M.2 Socket PCIe Gen4x4
csatlakozóba. Ahhoz viszont, hogy a PCIe 3.0 vagy a PCIe 4.0 M.2 NVMe SSD-re van-e szükséged, célszerű kitöltened az Összefoglalóban lévő kérdőívet.Példának itt egy M.2 NVMe SSD PCIe 4.0, a Samsung 980 Pro 1TB és itt egy M.2 NVMe SSD PCIe 3.0, a Samsung 980 1TB.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Đusty
addikt
válasz Pyttawrx #77311 üzenetére
Linkeltem az alaplapot, egyetlen feltétel, hogy "megegye". Méretet magam is el tudom dönteni, ár meg amennyibe kerül nem szabadon választott dolog.
Azaz csak a foglalat volt a kérdés, köszönöm. De mintha méret különbség is lenne ezen 4 hely között? Elég vacakul látszik.
Még jó, hogy van rajta 8 sata3 végszükség esetén.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
De mintha méret különbség is lenne ezen 4 hely között? Elég vacakul látszik.
Akkor nézd a leírást, 2260 és 2280 méretű egyaránt jó mind a négy M.2 csatlakozóba.
Manual 47. és 51. oldalak
Amiket linkeltem, azok jók bele, megy nyilván sok más M.2 NVMe PCIe SSD is.
Az adatlap kitöltése azért is hasznos, mert a mire kívánod használni rész alapján javasolnak neked, adott esetben PCIe 3.0 is bőven elegendő, pédául a Samsung 980 elvan desktopban hűtőborda nélkül is, de a nagytesója, a 980 Pro nagyobb terhelésnél már kívánja a hűtést, árulják alapból hűtőbordás verzióban is, de lehet rá venni külön is.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Na ja, nyilván ha pikkpakk megtalálnád Te is, akkor nem írtál volna ide, de már a kérdésedből sejthető volt, mennyire nem ismered a témát. De ezért van ez a topik, okos ember vásárlás előtt kérdez!
Én a helyedben vennék egy 2TB méretűt, nem sok gyakorlati hasznát látom a külön egyet az OS-nek dolgot. Particionálni lehet a meghajtót és nem eszik meg egymást az OS és a játékok.
Ja és igazán nincs mit!
(a G-t jól elírtam T helyett de mindegy)
Azér' sejtettük, hogy nem GB-ra gondolsz....
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott rokon gépen amiben haldoklik a Samsung 860-as EVO 250GB-os SSD, helyette akarok venni egy M.2-es SSD-t 500GB-ost.
A gép egy netezős gép, i3-8100-al + MSI H310I pro lappal, amiben van 1 M.2-es slot.Újonnan/használtan mit érdemes venni, mert M.2-ben nem vagyok képben.
1. hszben van sok ajánlott típus, Samsung 970 EVO-n gondolkodom vagy egy jobb Crucial Micron M.2 SSD-n innen apróról ahsználtan vagy újonan.
Ahogy nézem 2260/2280 a méret amit támogat, PCIe 2.0 x4 tud csak a lap, miket ajánltok?
Gondolom nem gond ha jobbat veszek hogy PCIe 3.0 kompatibilis, gondolom visszafele is megy, mint SATA port esetén, csak max nem használom ki.Amúgy gondolom ha nem akarom újratelepíteni a gépet, akkor a 2.5-es SSD-ről M.2-SSD-re klónozással simán fog menni a rendszer ugye? (Windows 10)
How to Clone 2.5 SSD to M.2 with Best SSD Cloning SoftwareSegítséget előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
PROTRON
addikt
Csak jelzem hogy legalább annyi időt eltöltöttél az összes hsz-ed megírásával, mint amennyi idő alatt 3x kitölthetted volna a kérdéssort.
Csak azért írom, mert van még 1-2 hasonló totyik, ahol kifejezetten ez a kérés hogy átlátható legyen a tyotyik, pl ha valakinek pont ugyanolyan alaplapja van ugyanolyan felhasználási móddal, nem feltétlen kell beírnia ide ha megtalálja.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz stigma #77319 üzenetére
Igaz de nem töltötted ki a kérdéssort, de azért elég sok infot megadtál.
A kérdéseidre(mindre egyben): Igen. a válasz.
Samu 980 sima változat, újként annyira olcsó hogy nem feltétlen nézelődnék használt piacon, de persze ott is van 0 perces...mármint 500 GB változat.BRÉKING: most épp a Samsung hivatalos Samsung experience Store hálózatában is kapható, olcsóbban mint bárhol másutt, hivatalos 5 év garival!
Ezen kívül ahogy nézem a 980 PRO 1 TB-t árusítják, de azt már 1 ezressel drágábban mint máshol.
Ha épp olcsóbb, akkor lehet 970 EVO Plus, tényleg csak a forintos árhullámzások miatt írom, egyébként nem lesz kihasználva.
Sajna a 970 EVO (sima) annyira nem forgalmazzák, hogy egekbe emelkedett az ára, helyette van a 980 sima.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
ElGatto
aktív tag
Sziasztok!
50 - 60k
2T, szeretném külön tenni a rendszert és a többi cuccot, van értelme?
Asztali, M.2 csatlakozó
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
https://www.asrock.com/MB/Intel/B760%20Pro%20RSD4/index.asp [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5
Átlagos, net, youtube, film, játék
új
Évek óta úgy van összerakva a gépem, hogy külön tárolón van a rendszer és a többi adat, nekem ez bejött és kényelmes pl újratelepítéskor. Kérdés, hogy az M.2 gen4 ssd - k esetén mennyire érezhető a sebesség különbség? pl. gondoltam beteszek egy 500g a rendszernek és 2T a többi adatnak, de a kisebb ssd-k ilyen 3000 sebességűek míg 1T felett 6000 írás/olvasást ígérnek.
KINGSTON 2TB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000D/2048G ez az ssd megbízható kategória? vagy inkább samsung lenne jobb akár 2x1TKöszi
-
PROTRON
addikt
válasz ElGatto #77322 üzenetére
Én most legutoljára azt csináltam hogy 1 db 2TB SSD-n választottam le partícióval a rendszer számára.
Ez azért is jó, mert a dinamikus SLC cache a teljes háttértár össz. maradék szabad kapacitása alapján kalkulálódik, ez az amivel pl nagyobb szekvenciális másoláskor még egy ideig képes fenn tartani a magasabb másolási sebességet, miután a DRAM már kifogyott.Én Samu 970 EVO Plust választanék, már elkezdett emelkedni az ára, gondolván black fridayre.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Quwarg
csendes tag
Sziasztok,
az összefoglalóban nem találtam a firecuda 530 as ssd ről semmit. Kb 980 pro árban van.
Mi verdict vele kapcsolatban?Nem tudtam, nem mondták.
-
Sdi
addikt
-
ricsip
addikt
válasz PROTRON #77321 üzenetére
https://sestore.hu/termek/980-pcie-3-0-500gb-nvme-m-2-ssd/
980 PCIe 3.0 500GB NVMe™ M.2 SSD
MZ-V8V500BW13 900 Ft
Ez mitől olcsóbb? Mindenhol ennyi. Én 2 hónapja még egy ezressel olcsóbban vettem.
Update: LOL, úgylátom beindult a drágítás karácsony előtt... múlt héten még mindenhol 13-14ezerről indult.
[ Szerkesztve ]
-
-
ricsip
addikt
Az mSATA egy M.2-höz hasonlító méretű, de azzal SEMENNYIRE nem kompatibilis csatlakozótípus (physical connector sor a képen). A form factor jó kérdés h. mSATA-nál mi lehet, mert se nem M.2 se nem 2,5"-os. Ezt leszámítva minden másban a sima 2,5" SATA szerinti értékek, limitaciók és viselkedés vonatkozik arra is.-
-
tpotyka
tag
Sziasztok, 2db 2TB méretű külső SSD beszerzése előtt állok, jórészt ugyanahhoz a laptophoz kapcsolódnának, de a felhasználásuk eltérő lenne. S ha sikerül letisztázni, akár holnap történne a megrendelésük, célzottan onnan, ahol még nem kezdték el a drágítást.
A:
- Meglévő 2x1TB-os külső HDD tartalma kerülne rá, azok másolási sebességében a rendelkezésre álló USB-A csatlakozók 5Gb/s limitje lesz meghatározó forrás oldalon.
- Biztonsági másolatként és hurcolási szükséglet esetén inkább vinném magammal ezt az SSD-t, mint HDD-ket
- További rámentés nem lenne jellemző, bár hely lenne szabad néhány 100GB
- Szórványos és ritkább használat miatt tűrnie kellene, hogy csak olykor lesz áram alattB:
- A laptop adat partíciójának ideális esetben napi biztonsági mentésére szolgálna
- Ez az adat partíció 600GB, a rajta lévő adatok perpill negyede sincs, de mozgástér és az egyéb másolási szükséglet miatt, és mert fajlagosan jobb vétel egy 2TB-os SSD, ezért lenne ez is 2TB méretű
- Bírnia kellene a sok írást, bár egy megfelelő programmal, ami különbségi mentésre és közvetlenül elérhető mapparendszer mentésre képes, jelentősen csökkenthető lenne az adódó írásmennyiség és idővonzat.
- Ha nem különbségi mentés történne, akkor az lenne a stratégia, hogy YYYYMMDD nevű mappákba kerülne a napi mentés, a régiek kifutó törlésével.
- Erre a funkcióra néztem szóba jövőnek a Samsung T7 Shield 2TB SSD-t. Sajnos az eddig nézett Bluechipnél épp a napokban pakolták rá az eddigi árára feltűnően a leközölt éves inflációs mértéket, s az áremelést a többi webáruház is elkezdte, bár még nem ilyen mértékben.Mindkettő SSD esetében szempont a háztól induló strapabíróság: a hordozás, rázkódás állása, tág hőtűrés, ugyanakkor belső SSD külső házba szerelgetését nem végzem, ezáltal csak a kompakt kivitel játszik. Közös szempont lehet még a titkosítás lehetősége, mivel szerzői jogokkal védett és céges állományok nagy arányban kerülnének rájuk.
60e+ belefér, ha garanciában többet adnak hozzá.
Egy-egy 2TB
Laptop. Ezen 1+1 gyári USB 3.2 Gen 2 Type-C található, mely 10 Gb/s átvitelt tesz lehetővé. (Ehhez igazodóan jött számításba az említett Samsung, ami 1000MB/s írásra képes. A Silicon Power külső SSD-jére is nyitott lennék, de az írássebességben épp megfelezné az adott lehetőségemet, így az ilyen szempontból kiesik. Régi Samsung belső SSD-vel baj sosem volt, előnyben is részesíteném. Sandisk, Kingston félékben totál nem gondolkodnék.)
Dell Latitude Rugged 5430. Gyárilag amúgy egy NVMe KXG80ZNV1T02 NVMe KIOXIA 1024GB SSD van benne. A processzor: 11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-1185G7 @ 3.00GHz.
A legstrapabíróbb Samsunghoz is csak 3 évet adnak. Mely külső SSD-hez adnak többet?
Kinek mi az átlagos… Mondjuk nem ipari, de saját céges munkaanyagok jelentősebb mennyiségben a magáncélhoz képest. Játék, film, torrent, nemtudommithagyokki használat nulla.
Csak új.Köszönöm a segítséget!
-
Mozaart
aktív tag
Üdv!
Hosszú évek után bizalmat szeretnék adni egy SSD-nek mint külső backup meghajtó.
Eddig: Western Digital Elements 2.5 1TB USB 3.0 HDD-t használtam erre.Amit első kinéztem: SanDisk Portable Külső SSD, 1TB, USB 3.2 Type-C
Tetszik az ergonomikusabb kialakítása is.
30.000,-
1TB
USB 3.0-3.2 backup meghajtó
-
2-3 év
Átlagos
ÚjUI.: Időtállóbb lehet egy SSD? Tudom attól méghogy nincs kopó alkatrész, ugyanúgy garancia idő lejártával instabil lehet. Használni úgy tervezem, hogy adatmentés: írás/olvasás után elteszem legalább 1évre csomagolásba vissza, majd elő ismét, így mivel nincs forgó alkatrész talán nem bánja ha nem működik folyamatosan.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Kelvin
őstag
Ekkor vettem,
2023. 09. 27 Alza
SSD meghajtó Samsung 970 EVO PLUS 2 TB Szolgáltatás Befejezték 1 db 42 690 Ft
A 980 pro akkor is 53 e huf volt a legolcsóbb helyen. Szóval az a 10 e huf az 10e huf volt nekem. Sőt még egy hete is, valamiért pár napja felment az ára, ez van.
Pár nap vagy hét és vissza fog esni, egy kis türelem kell csak.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
ricsip
addikt
Szerintem te is kevered az M.2 csatlakozós SATA SSD-t az mSATA csatlakozós SATA SSD-vel. Aközött a 2 között nincsen átjárás semelyik irányból semelyik irányba.
Az alaplapi port-ot pedig M.2-nek kellene hívni, mert a physical connector-t határozod meg vele. Aztán abba az M.2 fizikai csatlakozóba SATA és PCIE protokollos SSD-t is rakhatsz bele (mivel sajnos még az sem igaz h. a bevágas/key-ing alapján dölne el egyértelműen h. melyik a SATA és melyik a PCIE, mert van mindkét key-el ez is az is), és igen ez így sok esetben működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sdi
addikt
válasz Kelvin #77333 üzenetére
"Pár nap vagy hét és vissza fog esni, egy kis türelem kell csak." Vagy nem. Én is vettem már az alzán jóárasított terméket, aminek még aznap felment az ára / délelótt megvettem személyesen, már délután jóval drágább volt / és sokáig nem is esett vissza.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
nagyúr
Pár hete lehet olvasni az áremelkedés okát, nem sok köze van ahhoz, amiben itt is sokan reménykednek... A lényeget itt is leírják röviden:
A Samsung még ebben a hónapban durván megemeli SSD-i árát
(#77329) ricsip
Ez így érdekes, mert az mSata-ról írsz, de a berakott képen az nincs.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz PROTRON #77321 üzenetére
Hi, köszi az infót, akkor még látom a hivatalos oldalon még 14k-ért adják, máshol már dárágbban.
Adguard blokkolta a elírást, ott igen, 5 év szerepel, gyors rendelek is egyet.Köszi az infót.
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
PROTRON
addikt
Őszintén, ezúttal átsiklottam a büdzsé felett.
Egyébként játékhoz már az is elég, de igazad van én is szoktam írni, hogyha van pénz lóvéra, azon az 5-8k hufon már nem számít.Azért az is hozzátartozik, hogy én nem egészen kedvelem a 980-ast, inkább 990-ben bíznék. De ez egyéni babona...
-
ElGatto
aktív tag
válasz PROTRON #77323 üzenetére
Hi,
Picit azért félek 1 meghajtót ketté partícionálni, mert régebben sajnos ráfaragtam vele, hogy a win újratelepítésnél elszúrta a két partíciót, nem látta vagy valami hibára hivatkozva formázni kellett az egészet és így mentek a levesbe fontos doksik és családi cuccok. Sajna a felhő tárolásban sem bízom annyira ezért gondolkodtam a fizikailag két tárolóban.
A két x 1 T is szóba jött, vagy mondjuk második "biztonsági" tároló legyen inkább valami hagyományos vinyó? -
PROTRON
addikt
válasz ElGatto #77342 üzenetére
az adatbiztonság terén mindenképp érdemes mindenről legalább 2(vagy 3-5) db biztonsági másolatot tartani, így ha ezt az ökölszabályt betartod és megbízható minőségűek a biztonsági másolatok, akkor ilyen esemény esetén csak kellemetlenség érhet hogy több idő újrakonfigolni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz ElGatto #77342 üzenetére
Biztonsági másolatot érdemes külön, pl. offline tárolni. Pl. egy külső házba épített SATA SSD, amit csak a mentés idejére dugsz be a gépbe, vagy akkor ha szükség van a mentett adatokra. Nekem bevált ez a megoldás. Egyrészt a PC-n vannak a használatban levő adatok, a fontosabb dolgokról van egy mentés a NAS-on, és mégegy mentés offline külső SSD-re.
A 3Tb-os winyómat nemrég nyugdíjaztam, amúgy semmi baja (100/100-as), csak zavart a hangja, mert a PC többi része hangtalan. Sok pénzt már nem adnának érte, így inkább eltettem a rajta levő adatokkal együtt....(ha nagy gáz lenne még jól jöhet). Valójában benne hagytam a PC-ben fizikailag, csak éppen nincs bekötve (sem a SATA sem a TÁP) és bekerült helyette egy második SSD (a rendszer már eleve SSD-n volt - az maradt is benne a gépben).Szerk.: és hogy konkrétabb ajánlás is legyen, a külső tárolóm egy öreg SATA-s Intel SSD, amit sok éve, használtan (de kevés használattal) vettem, ez szinte agyonüthetetlen (eddigi tapasztalataim szerint). Itt fórumban van külső házakkal foglalkozó téma, onnan vettem támpontot a külső házhoz.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
PROTRON
addikt
válasz Mozaart #77346 üzenetére
Mivel ebben a totyikban főleg belső SSD-ről vannak mélyebb vélemények, így inkább azokból ajánlunk megbízható kombinációt, pl Crucial MX500, egy külső házban, amit a külső házas totyikban tudod megérdeklődni(rögzített bejegyzésben benne van).
Én mindig is tartottam az egybeépített megoldásoktól, az olcsóbb fertályon nagyobb a meghibásodási arány, a drágább esetben meg jobbnak tartom a külső házat.
Ezért nem is nyilatkozom az általad kérdezett Sandisk portable type C-vel kapcsolatban amit a #77332 Mozaart - kérdeztél.Belső SSDk terén régebben voltak szériák, amelyek esetében ha hosszú ideig álltak, akkor ha nem is adat degradálódás, de lassulás történt, tehát maga az SSD belassult egy HDD tempójára, ha sokáig nem történt írás rá. Pl WD Blue egyes gyártmányai, nem mindegyik.
A garancia idő a Te felhasználásod esetén műszakilag nagyjából teljesen érdektelen...komolyan.Elvileg manapság már előrehaladottabb a technológia annál, mint amikor a 10 éve vásárolt pendriveon, az 1 évig tárolt adat egy része már nem volt olvasható.
De tény hogy kevés visszajelzés érkezik azon a téren amit Te szeretnél, tehát többen is adatmentésre használják, csak mondjuk senkinél nem szál el a gép, így nincs visszaellenőrizve hogy bajban mennyire konzisztensek a lementett adatok.
Persze van aki szoftverrel vissza ellenőrzi aztán elhiszi annak hogy megfelelő.Én azért inkább dupláznék és 1 HDD-n is elmenteném az adatokat, nem csak SSD-vel.
Valamint az 1 év időtartam szerintem nagyjából halottnak a csók. Legalább havi 1 alkalom, vagy minden nagyobb családi esemény után ahol a fotókat megkéne őrizni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
tpotyka
tag
válasz PROTRON #77347 üzenetére
Mozaart: Ha nem is szintén zenész, de hasonlóan, viszont a 2 napot csak most mondhatjuk (és feltehetően másoknak is munkanapjai voltak, nem elvárható az instant szakértő segítség) – előtted kb. félórával kérdeztem hasonlót, külső SSD témában. Töprengtem is, hogy az életjeleket bizonyító árcsevej előtt túl nehezet vagy túl könnyűt kérdeztem.: Mindenki hallgatólagosan egyetért, amiben lehetett? Senki nem mert erre mit mondani? Ennyire nincs itteni nagyobb terítésben sem tapasztalat?...
PROTRON: Talán éppen az átolvasásra rendelt ajánló, s a topikban kulcsszavakra keresés csekély idevágóan begyűjthető infómennyisége miatt teszünk fel utóbb nem egy külső SSD-s kérdést.
Érthető, hogy kézenfekvőbb, számosabb vélemény adódik akár a sok feleslegessé váló, kikerülő SSD hasznosításából, amelyekre nincs is más lehetőség, mint külső házba küldeni. Ez a felhasználói kör vélhetően szívesen teszi vagy megteheti, hogy ezen okból szerelgessen is.
Az elterjedési és a fejlesztési tendenciák okán érthető, hogy nagyobb arányban érdekesek a külső SSD-k. Számolok mostanra azzal, hogy más is lehet a felhasználói kör és testközelből lesz szerzendő e téren tapasztalat. Számos biztonsági másolattal bevállalhatónak is mondható.Az utóbbi előzményeket is átfutva a topikgazda belengethet itt egy sárgalapot , csak hát nagyszerű lenne külső SSD-ről is itt olvasni, ha már külön témaköre – úgy észleltem – nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpotyka #77330 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol vagy használod a topik keresőjét, akkor láthatod hogy pl. ennél az esetnél és a társtopikban nem olyan régen ki lett tárgyalva, hogy gyárilag készre szerelt külső SSD-ből a Samsung T7 sorozat javasolt és esetleg még valamilyen ADATA vagy Silicon Power, mivel az egyes SanDisk és WD külső SSD-ket érintheti a firmware probléma miatti adatvesztés az alábbi cikk alapján. Ami ha azóta már javítva lett, akkor úgy már oké, de ha továbbra sem, akkor egyelőre jobb inkább kerülni azokat.
Ha csak 10 Gb/s USB 3.2 portok vannak a laptopon, akkor nyilván elég olyan interfészes külső SSD-t venni és felesleges az annál gyorsabb (20 / 40 Gb/s), mivel nem használható ki annak adatátviteli sebessége.[ Szerkesztve ]
-
tpotyka
tag
válasz King Unique #77349 üzenetére
Szia, köszönöm, éppen így cselekedtem. Vagyis még fórum előtt - bevallott részrehajlással - vizslattam a Samsung lehetőségeit, s a T7-re szavaztam. Az általad említett körökben a fórumolvasás és igen: keresgélés alapján kiesett jó pár gyártó, akikre eleve nem akartam gondolni (Sandisk, Kingston és igen, WD se). Az volt inkább a fura, hogy ennyire kevés a - számomra - szóba jövő alternatíva jelenleg. De elfogadom. Ahogy írod, azzal futottam egy indokolt kört, hogy csatlakozó téren egyáltalán mi a mozgástér. A Silicon Power ezért esik ki, s ha jól értem, ti sem tudtok olyan külső SSD termékükről, ami a nagyobb 10 Gb/s sebességet tudja.
Köszi a megerősítést, végül is örülök, hogyha Samsung lesz. Akár mind a kettő. Sajnálom, hogy pirosban nincs ez a terepre való típus, jobban feltűnne egy mezőn elszórva.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest