- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
válasz PROTRON #77550 üzenetére
Köszi.
Holnap azért még meggrizzly-zem a SP U85-öt.
Kíváncsi vagyok, azzal tényleg más lesz e a hőmérséklet.Bár ezzel az a gond, hogy csak egy darab van és akkor ha leveszem a gyári hűtőt (ami ugye egyszerre kettőt takar), akkor a másik (980Pro) hűtés nélkül marad. De egy napot csak kibír.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz modflow #77551 üzenetére
Tesztelés alatt simán, aztán ha beválik vannak még 2-4k huf között elég jó M.2 hűtők, ha fizikailag az ennél magasabbak elférnek ott.
Én most ezen két típus között vacillálok CPU hűtő melletti foglalatnál, a vacillálás oka hogy nem tudom lesz-e szélesebb proci hűtő berakva, mert ha tudom hogy nem, akkor már rendeltem is volna a magasabbat
egyik: ID Cooling Zero M15 [link]
másik Jonsbo M.2 [link]A jonsboval az a bajom hogy a közepén végig húzódó rész lefogja a CPU felőli légáramot, de az adott környezetben úgy áll a PC hogy függőlegesen el tud magától áramolni a levegő felfele...ma este meg kell szülnöm a választ.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
motown5l
senior tag
válasz PROTRON #77544 üzenetére
Egy MSI MAG B550 tomahawk max wifi lapban vannak az ssd k. 2 darab ssd t tud fogadni .ezért egyformák nekem az ssd k.
A házam egy Corsair 4000D AIRFLOW fehér
Elől 3 ventilátor szív ami 120mm esek
Felül 2 kifelé szív amik 140mm esek Nokutak 1500rpm
Hátul 1 venti kifelé szív .procin egy ARTIC Freezer 34 eSport duó van .két ventis .fehér
Processzor egy AMD ryzen 5 5600x
VGA Gigabyte RTX 3070ti
És 64gb RAM van a gépben .
Elég hűvös a házam .[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz motown5l #77553 üzenetére
Tyühühühűűűűű...pedig már azthittem kezdünk egy nyelvet beszélni.
Szép dolog hogy dicsekedni szeretnél a PC-deel, mert ahogy nézem jól össze lett rakva.
De itt most az volt a kérdés hogy "laposban====laptopban(!!) van-e az SSD-d" vagy asztali gépben...az asztali gépet soha nem hívtuk "lapos"nak.
Ez már 6 hsz-el ez előtt is rá volt kérdezve...
Értjük a segítőszándékot, de felesleges comment hegyet generáltál úgy, hogy valójában semmit nem segítettél a kollega laptopos kérdésében sem a gen 4-es SSD-k megítélésében.
Mert egy az átlaghoz képest szélgéped(!) van, ami nem mindenkinél áll fen. Így nem mérvadó hogy nálad milyen szuperül alacsony.Tényleg, mostmár lezárult a történeted, a választ a rögzített bejegyzésben levő társtotyikba megírhatod, de ide ezzel a témával tényleg felesleges bármit beírnod. Tényleg felesleges.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
motown5l
senior tag
válasz PROTRON #77554 üzenetére
ha értelmesebben teszed fel a kérdést ,akkor.talan megértem .Én ugy tudom, hogy laptopnak hívják .Ami,nálad lapos .De nem laptopban van .Akartam benne én is a laptopba ssd t cserélni .ami,ki jött a régebbi gepembol az Evo 970 plus 1Tb.de.fel adtam .elég.neheznek tűnt a csere .ezért maradt a 500 as a laptopba ott.biztos sokkal melegebb mert zártabb a laptop.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz modflow #77558 üzenetére
Nem lehetetlen. Mivel az egyik felület (Alaplapi) teljesen sík, a másik meg bordázott.
Illetve az alaplapi, ha jól látom 2 SSD-t hűt egyszere.
Nálam kb ekkora alaplapi hűtés van 1 NVME SSD-hez, de az is teljesen áthevül a terhelés alatt lévő SSD-nél. 50-60 fok között fogja meg. -
HARDVERAPRÓD
válasz modflow #77558 üzenetére
Kérlek ne itt… hanem!
SSD kibeszélő topikba írj és ne ide, ha:
- már túl is vagy a vásárláson, és szeretnéd a tapasztalatodat, akár tesztedet megosztani,
- még csak gondolkozol a vásárláson, és mások tapasztalatai érdekelnek valamilyen SSD-vel kapcsolatban,
- bármi kérdésed, észrevételed lenne egy SSD-vel kapcsolatban. -
Shamli86
tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani adattárolásra ssd-t? Vagy még mindig winyót érdemes arra venni?
-
modflow
veterán
-
tibaimp
nagyúr
Erre valakik esetleg: [link]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
nagyúr
válasz tibaimp #77567 üzenetére
A második kategória az sima, a Kingston-ok DC kategóriák, az Intel/Solidigm S4520 is datacenter/industrial server meghajtók, kb mind strapabíró és megbízható, ha lehetne választani, akkor a Solidigm-et venném. Ezeknél a TWB adatnak nincs sok jelentősége, de valóban 1,53PB-ot ír az utolsó adatlapja.
Játékok telepítésére nem igazán érdemes gaming SSD-ket venni, ez a kategória is inkább a PS5 fanoknak lényeg, ha az lennék Samsungot vennék, de ha ezek komolyan futtatva vannak, akkor kell a hűtés rájuk, játékok telepítésénél se árt, gondolom.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
DaVE-1
aktív tag
Most szeretnék 2TB-os SSD-t vásárolni szigorúan játékok lesznek rajta.
Ezeket nézegettem ,de egyikről sincs semmi tapasztalatom nyilván mivel sosem volt még ilyenem. Az lenne a kérdésem hogy ezek körül JÁTÉKRA melyiket ajánlanátok és miért? Érveket ellenérveket szívesen veszem. Vagy ha szerintetek ezek nem jók akkor melyik az amit ajánlanátok?
És még lenne egy olyan kérdésem ,hogy ha ezeket az M.2-es SSD-ket belerakom egy PCI Expresszes kártyába (ha alaplapon nincs eléghely) az fog okozni sebesség csökkenést vagy ki tudja használni akkor is a teljes sebességet? (pl egy ilyenbe Raidsonic Icy Box IB-PCI209 2x belső M.2 port bővítő PCIe kártya)WD Blue SN570 2TB /900 TBW/
Corsair MP600 GS 2TB M.2 /1200TBW/
Adata LEGEND 800 2TB /1200TBW /
ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 2TB /1280TB/
ADATA XPG GAMMIX S70 2TB
Silicon Power XPower XD80 2TB /3115 TBW/
Kingston KC3000 2TB M.2
Western Digital Black SN770 2TB M.2
WD SN850 2TB
Netac NV7000-T 2 TB[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz DaVE-1 #77571 üzenetére
Szia. Összefoglaló! Kérlek olvasd el.
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? -
DaVE-1
aktív tag
válasz Pyttawrx #77572 üzenetére
Nincs maximum ár mert ha valaki jót ír ami nagyon sokkal jobb mint a többi úgyis várni fogok rá amíg lejjebb megy az ára.
2. Mekkora SSD-re van szükség?2TB mint írva vagyon
Mivel gaming egyértelmű pc és M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Nem számít szerintem mivel amit írnak hogy ez a legjobb ,ahhoz megfelelő alaplapot veszek majd
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
A legtöbb értelmes SSD-re 5 év van ez alá ne igen menjen
Game-re kell szóval ez szerintem full átlag
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Egyértelmű új
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
~70 000 Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
2 TB
Workstation, PCI-E NVMe
Supermicro X10Dai
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
5-10
Profi, kizárólag munkára
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Garancia és árfüggő, hajlok az új feléEgyéb infó:
Nincs márkahűság, viszont van minőségi elvárásom.
Windows 10 rendszer lesz rajta + nagy fájlok másolása (80-500 GB is lehet), igénybevétel: ~400-800 GB/nap
U.2 is lehet ha megfizethető (80 ezerig)[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz DaVE-1 #77573 üzenetére
Félreértetted, ez a totyik nem arra való mint amire Te gondolod és nem olvastad el figyelmesen a rögzített bejegyzést, mert a kérdez felelek előtt ott van ez a bekezdés rögtön az elején:
"SSD kibeszélő topikba írj és ne(!) ide, ha:
- etc...etc...,
- még csak gondolkozol a vásárláson, és mások tapasztalatai érdekelnek valamilyen SSD-vel kapcsolatban,
"
Ugye mivel nem vetted komolyan a kérést, nem a gombhoz keresünk kabátot, ha majd megvan a kabát, lehet épp lesz valakinek ideje az adott kabáthoz gombot ajánlatni.Addig részemről biztonságos tipp: Samsung 970 EVO Plus 2 TB, külön vásárolt bordázott bordával. Minden más történet mesélésre ott a másik totyik.
Meg kell értened hogy ez a totyik nem arra való hogy 10 percenként valaki bekérdez 20 SSD típust, amire más valaki a saját szabadidejéből órákat eltöltve összekeresi a netről az infókat. Aztán megint jön más, aki csak 10 típusról kérdezget, vagy ugyanaz, ez nem az a totyik.
Ez nem a fizetett cikkek iróinak gyűjtőhelye, ez egy ingyenes felület, szabadidőben igyekeznek segíteni egymásnak átlag emberek, nem fizetésért dolgozó újságírók, vagy boltosok.
Ezt tartsd tiszteletben.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Húú feladtad a leckét.
x16-os slot is játszik az NVME adapter számára? Mert azt látom hogy gen 3-as az alaplapod.
Na most gen 3-ból a gyakran ajánlott 970 EVO Plus 2 TB kihajtja.
Ha Samsung gen4x4-es 990 PRO-t(vagy hasonló erejű Kingston / WD blacket) raksz bele akkor a szekvenciális sebességben nem biztos, de IOPs és egyéb munkajellegű felhasználásban elvileg jobb eredményt kapsz mint 970-essel.Azért kérdezem az x16 slotot, mert visszafele kompatibilis az NVME technológia, de az a gond hogy a legtöbb adapter csak x4---x4, tehát ha gen3 az alaplap akkor sima x4-es adapterrel is csak gen 3 szekvenciális sebességet érhetsz el.
Szóval még azért várnék mást is aki megerősíti hogy kapni olyan adaptert amivel a gen4x4-es SSD-t úgy lehet belerakni gen 3x16 slotba, hogy ki is hajtsa a gen3x4 feletti tartományt.Valamint hogy az egyéb iops és aprófájl műveletek terén gen3x4 slotba beletéve is van értelme erősebb SSD-t használni. Nekem erre nincs keretem valóságban letesztelni hogy az elméleti sebesség különbségnek van-e hatása.
Vagy 2-4 db gen 3 SSD-t fogadó adaptert használni, amiben raidet állítasz be.
-
HARDVERAPRÓD
válasz DaVE-1 #77577 üzenetére
Nu akkor kérlek picit nyugodjál le. Szóval Ha csak SSD-t kell ajánlani játékra, akkor igazából, ahogy írod alap használat, SZINTE mindegy mit veszel. És ahogy PROTON is írj ezt így nem szoktuk, mert az ajánlás nem ebből áll, több rétű. ezért kell, hogy mibe kell és mire lesz.. stb
De akkor Pl:
- Samsung 970 EVO Plus 2 TB, külön vásárolt bordázott bordával (ahogy írták is, kopiztam)
vagy maiket te írtál én pl ezeket bátran ajánlom
- Western Digital Black SN770 2TB M.2
- WD SN850 2TB
- WD Blue SN570 2TB /900 TBW/
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe (MZ-V8P2T0BW) is jó.
Olcsóbb kategória pl:
- Crucial P3 2TB M.2 (CT2000P3SSD8)[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
P3 plus és P5 plus ha fontos a DRAM, valamennyivel drágább vagy ugyanannyi mint a sima (2 TBos verziók)
Apacer AS2280q4u 2 TB
És KC3000 vagy Fury Renegade
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Zamma
őstag
válasz PROTRON #77576 üzenetére
Köszi az ötleteidet és a részletes választ!
Nagyjából én is hasonlóban gondolkodom, viszont elakadtam az adapternél mert azt nem tudom hogy mi az ami nem arany áron van viszont megbízható, starapabíró eszköz...
Emiatt az u.2-es kiesett, mert önmaga a vezérlő még nem is olyan drága, de a kábelekkel és körítéssel már igen...Illetve azon megy a fejtörés még hogy vajon tényleg kell-e nekem ilyen adapter/kontroller, vagy "csak" egy PCIe adapterrel elég egy szóló 980/990 Pro, vagy esetleg még a Kingston KC3000/ Kingston FURY Renegade is megteszi? Ha a firmware frissítve van akkor van lényegi különbség vagy elenyésző?
Ha 3000 körül megy a szekvenciális írás/olvasás - és nem 7000-en, mert ez jelenleg nálam 6-700 - én már akkor is boldog leszek!
-
-
PROTRON
addikt
válasz Brekkk #77585 üzenetére
Hát pedig egy 2 processzoros, server-workstation lga2011 cpu foglalatos alaplap esetén amit megírt gyakorlatilag alap elvárás a bifurcation bekapcsolhatósága, aztán hogy mennyire sikerült jól megoldaniuk, az tényleg jó kérdés.
De a valódi ár-érték kérdés hogy gen 3 x4 slotba (adapter) helyezve gen4-es SSD-t, hogy ha a 970 EVO Plus 550-620k IOPS értéke helyett 1millió IOPS értéke van, tényleg a felsőbb tartományban fog szárnyalni, vagy a gen3 lefogja korlátozni 600k környékére?
#77584 Zamma
Most az űrlény lehozta jó árba ezt a Fury Renegade-t, én azt választanám, most az árazások összevissza vannak.
Mármint most jobb árban van mint a Samu 970 evo plus és jók a visszajelzések.[ Szerkesztve ]
-
-
Brekkk
senior tag
válasz PROTRON #77587 üzenetére
Igen, megnéztem van bifurbication. Bár voltak vele gondok. Elindult a kártya, de csak 1 eszközt látott 2 helyett. Nem volt mindegy melyik slotot használta az ember. Volt amelyikben ment volt ahol nem.A support megírta, melyik slot legyen és milyen BIOS beállítás. Így ment csak.
-
Brekkk
senior tag
válasz PROTRON #77592 üzenetére
Ezt a neten felkerült tapasztalatokból szedtem hirtelen.
Fury rengade 1 tb-os drive-ot használok.
Gyors, tökéletes AMD rendszeren.
Borda kell rá pluszban, mert terhelés alatt felmelegedhet, ha nem éri elég légáram.Én egy ilyet tettem rá
Icy BOX IB-M2HS-701. Ezzel a VGA alatt is elfér még. -
starius
tag
Sziasztok!
SSD-t keresek, az alábbi paraméterekkel, van esetleg best buy? Illetve azt hallottam , hogy olyat vegyek aminek a külsején van valami ami védi a hőtől, létezne ilyen? köszi
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? amennyiből kijön
2. Mekkora SSD-re van szükség? 2tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? m.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) asrock b450m pro4
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3 elég, nem lesz rajta nagyon fontos adat
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? átlagos, windows + játékok
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? használt is akár -
Brekkk
senior tag
-
Lokii
aktív tag
válasz starius #77594 üzenetére
Én is ilyen paraméterekkel keresek SSDt későbbre, SATA is jó akár de inkább m2,és legyen dram
Mármint PL Kingston Fury Renegade befér VGA alá? Vagy megy az A2000 VGA alá az úgyis gen 3 és megy rá az alaplapi hűtő
Furyt meg hűtővel veszem majd, bár lehet Icy Box jó lenne
[ Szerkesztve ]
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Idén már vettem egy SSD-t WD Blue SN570. Olvastam hírekben hogy az SSD- és RAM-ok ára emelkedni fog - már most észlelhető. A lényeg néztem más típusokat, de személy szerint elégedett vagyok a típussal.
De érdemes venni mondjuk egy WD Black SN770-t? Úgy látom azon kategóriában amiben érdekelt vagyok ár véget is mind DRAM nélküli típus. De játékon kívül semmi extrára nem használom (adatok felhőben, pendrive-on, BD-n tárolom) és egy 10100F, GTX 1650S, 16 GB RAM gépbe nem hiszem hogy érdemes 30-40e Ft SSD-t építeni. Nem lesz keresztmetszet.Alábbi modelek mind M.2 modellek, de akad még 3 szabad SATA portom. Ezen szériában mely modellek ajánlottak? Utánajárás mellett a Crucial MX500 elég jó darab és 5 év garanciával jár. Az első SSD is az BX100 és 2015 óta szuperál.
Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést a hosszú posztért.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Automata kávégépek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs