- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajtokarpi
őstag
válasz cs.zs. #72433 üzenetére
Szia.
Köszönöm szépen a válaszodat. Megnéztem ezt az Intenso Top SSD-t. Verhetetlen az ára az biztos, de kicsit utána olvasva vegyesek a felhasználói értékelések. Véleményed szerint [CRUCIAL 500GB MX500 CT500MX500SSD] megfelelő lenne nekem? Elég jó vélemények vannak róla, és viszonylag "jó" ára is van.
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
veterán
válasz bajtokarpi #72452 üzenetére
Az már nem rossz választás, jó felé kapizsgálsz, én is szoktam szemezni vele, de alig kerül többe az ADATA SU750, és a fellelhető adatok szerint 2x annyi Byte-ot képes majd írni az élettartama alatt. Ez pedig nálam rendre az ADATA felé billenti a mérleget
Ismerőseim (és az ismerőseim ismerősei) rendre hozzám hordják a régi laptopjaikat, egy kis hájpolásra. HDD helyett SSD, 2-4 GB RAM helyett 8GB, meg egy új rendszer. Esetleg döglött akku helyett új, stb. Nem vagyok sem mérnök, sem programozó, csak hosszú évek óta mondjuk havonta veszek 1 SSD-t, ramot, win10 kódot valakinek.
Soha, egyetlen egy garanciás SSD-m sem volt még, mind megy és megy és megy.
Kingston A400 (480GB), ADATA SU750 (256-512GB), WD Blue 3D Nand 1TB,
és persze az Intenso TOP 256-512 GB. Nálam ezek mennek, illetve amit a tulaj hoz, mert az is sokszor van.
Csak a saját véleményemet írhatom ide.
Ha valakinek minőségi kell, én a SU750-et, SU800-at, és a WD Blue-t szoktam javasolni, illetve megvenni. Nyilván a Samsung is kitűnő, de én túlárazottnak tartom - miközben magamnak megvettem a 970 EVO Plus 1TB-ot
Ha olcsó kell, akkor Intenso TOP. Kingstont meg amúgy is jó sokan hoznak, mert az van a boltokban mindenhol, és akkor úgyis az a világon a legjobbCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Raymond
félisten
válasz cs.zs. #72453 üzenetére
Azert talan mar visszafoghatnad magad. Nem te vagy az akinek ez mar lett egyszer itt par honapja mondva?
Szerintem ha valaki az utobbi 2-3 ev tapasztalatai utan masoknak Kingston A400-at es az Adata SU sorozat tagjait ajanlja annak minimum egy hosszabb szunet kijarna a topic-bol. A zsagbamacska Intenso ajanlasok mar csak a hab a tortan.
"Csak a saját véleményemet írhatom ide."
Oszinten szolva (ha a fentiekbol nem vilagos), jo lenne ha nem tenned.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
bajtokarpi
őstag
Levonva itt a fórumban a következtetéseket alaplapom: [ASrock B150M Pro4] ezt az ssd-t néztem hozzá [Crucial MX500 500GB 3D NAND SATA 2.5-inch] . Minden szempontot figyelembe véve vehetem ezt az ssd-t?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
varmi2
nagyúr
válasz bajtokarpi #72458 üzenetére
Veheted.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
dances
tag
Mi a különbség vezérlő, nand, tbw, cache tekintetében ezek között:
WD Blue 500GB sata3 (WDS500G2B0A)
WD Blue 500GB sata3 (WDS500G3B0A)Only the Good die young.
-
dances
tag
válasz Graphics #72462 üzenetére
És vajon a dram cache -t nem hagyták ki belőle?
Mert itt is csak a WDS500G2B0A -ról van infó.[ Szerkesztve ]
Only the Good die young.
-
dances
tag
válasz Graphics #72464 üzenetére
Valójában egy MSI mag b550m mortar lapba keresek ssd -t 500gb méretben, rendszer alá.
Ezek közül szerinted melyiket lenne célszerű beszerezni:
WD Blue 3D SATA 500GB, 2,5" (WDS500G2B0A)
WD Blue 3D SATA 500GB, M.2 (WDS500G2B0B)
WD Blue SN570 NVMe 500GB, M.2 (WDS500G3B0C)
WD Black SN850 NVMe 500GB, M.2 (WDS500G1X0E)
Samsung 870 EVO SATA 500GB, 2,5" (MZ-77E500B)
Samsung 970 EVO Plus NVMe 500GB, M.2 (MZ-V7S500BW)
Samsung 980 PRO NVMe 500GB, M.2 (MZ-V8P500BW)Megérné a Black, a 970 evo vagy a 980 pro a 1,5x -es felárat a többihez képest?
Only the Good die young.
-
HARDVERAPRÓD
válasz dances #72466 üzenetére
Akkor szerintem:
Samsung 970 EVO Plus NVMe 500GB, M.2 (MZ-V7S500BW)
Samsung 980 PRO NVMe 500GB, M.2 (MZ-V8P500BW)
Ezek közül vennék én, persze h anincs megoldva a hűtést, akkor az is kell rá. Bőven elég am a 970 evo -
bartos96
tag
Sziasztok.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 10-20k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 250gb nagyon max 500 jelenleg egy 250 es hdd van
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Nvme
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)msi b550m mortar
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)3-5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Játékra kellene igazabol most veszek uj gepet es abba kene mert a 250 es hdd nel a days gonenal kb vegig vilagitot a hdd led.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Is is bar nem nagyon talaltam olcsobban. -
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30-40k (BF-re gyúrok, hátha kiakciózzák valahol )
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali, M.2 foglalatba
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
MSI B450 Gaming Plus MAX
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos felhasználás
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
csak új.Még annyi jó tanácsra lenne szükségem, hogy ha az M2 foglalatba rakok SSD-t, akkor az 5-6is SATA slotokat tiltja. Most épp tele van az összes foglalat ( SSD 128 Gb, SSD 256 Gb, meg 4 db HDD). A 128-as SSD-n van az Op rendszer, azon csak az van rajta, pár Op rendszerhez kapcsolódó alap program. 1 SSD-t és 1 HDD-t raknék ki. Az M2-re érdemesebb rakni az Op rendszert, vagy jelentős változás nem lesz a jelenlegi SSD-hez képest, mert akkor nem szenvednék vele.
Köszönöm a segítséget.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Joezyka #72469 üzenetére
Szia.
Igen tiltja: SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot. ez áll a leírásban. Viszont így hogy BF-re vársz, hiába mondunk típust, nem biztos hogy lesz az akcióban. Nézd meg mik az ajánlottak az összefoglaló szerint, és ha lesz valamelyik akkor azt vedd meg. Nvme SSD-nél kellhet hűtés/borda rá -
addikt
Üdv!
Van egy kis Asus mini PC-m, még 2016-ból, afféle tartalék gép, Windows 10 Home-val, és havonta egyszer-kétszer veszem csak elő. [link] Ebben gyárilag, egy 32 GB-os, SK Hynix M.2-es, 2242-es méretű, SATA3-as SSD leledzik. Ilyen a csatija, tehát remélem jól írtam :
Úgy döntöttem, hogy egy "komoly" beruházást eszközlök, és mivel a gyártói oldal leírása szerint 256 GB-ig bővíthető, élnék a lehetőséggel. Ezzel kapcsolatban egy-két kérdés.
1./ Feltételezem, hogy csak szintén hasonló csatlakozójú, azaz satás cucc jöhet szóba, PCI-E csatis kizárt ?
2./ Mivel van egy 80 mm-es rögzítési lehetőség is a gépben, így elvileg egy 2280-as méretű SSD is mehet bele, ezért ilyenben gondolkodom. Erről a cuccról mi a vélemény, ilyen tényleg csak alkalmankénti használatra tökéletes lenne e, vagy még arra is kuka? [link]
Az Alzánál elég elfogadható lenne az ára, és még van egy 3000 Ft-os kuponom is, szóval 10 ezer alatt megállna. [link]
3./ Amennyiben az itteni nagyérdeműnek nagyon nem nyerte volna el a tetszését a linkelt cucc, akkor kérnék javaslatokat helyette, ebben a 256 GB-os méretben, és ami árban lehetőleg a 15 ezer Ft-ot nem lépi túl.
Előre is köszönöm az ajánlásokat.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Raymond
félisten
válasz pendre54 #72472 üzenetére
Ilyet mar jo eselyel csak a Transcend MTS sorozatbol talalsz (420S/425S/430S), olyan 35EUR korul van a 240-256GB kivitel igy arban is megfelel. Menne bele nagyobb is (480-512GB), de az mar 50-60EUR korul van es a leirt felhasznalas mellet sok ertelme talan nincs.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
addikt
válasz Raymond #72473 üzenetére
Ok, köszi, de én konkrétan, az általam linkelt cuccról kérnék véleményt, hogy mehet e arra célra amire használom a gépet, vagy még arra is kuka. [link]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
addikt
válasz Raymond #72476 üzenetére
Így néz ki belül.
Tehát, az a piros X-el jelölt a mostani SSD, balra piros karikával jelölve a 80 mm-es rögzítő csavar helye, ezért írtam, hogy a 2280-as méretű is jónak kell hogy legyen."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
nagyúr
válasz pendre54 #72472 üzenetére
Szeva pendre54 maestro!
Ha a kupon ellövése a cél, inkább vennék bármi mást az Alzából, ebbe a kis valamibe meg vennék 7 rugóért az aprón egy Samsung 860 EVO 250GB M.2 SSD.
Látok is itt egyet. (nyilván itt nem annyira helyénvaló a használtak ajánlása, de ha már SSD-t akarsz venni...)
De inkább mégse vegyél használtat, az új 14 napos elállással visszaküldhető....kicsit nekem is gyanúsnak tűnik kicsit, hogy az alatta lévő kártya csatlakozása beleérhet a 2280-ba! Jó meglátás ez Graphics szakitól!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
Sata III-as SSD-t tervezek venni, 500 GB körüli méretben, Windows 10, átlagos felhasználás. (Játék, internet, programozás.)
Samsung 970 EVO-t nézegetem, de egy picivel drágább, mint mondjuk egy Crucial BX500 vagy MX500. (Utóbbi kettő között nagy különbség van? Samsunghoz képest rosszabbak lennének?) Garancia miatt inkább a Samsung lenne a befutó.
Alzában venném.
Black Friday-re érdemes várni vagy ezek úgysem lesznek akcióban? -
Graphics
Jómunkásember
válasz leikomessi #72482 üzenetére
970 Evo nem SATA, 870-est meg egyelőre módjával ajánlom.
MX500-ast veddd
@pendre54
:
Megnéztem közben a Verbatim-ot, Maxio vezérlő van rajta. 3D Nand TLC, illetve a teljesítménye is jó, nem esik be teszten sem.7 ropiért megéri, max visszaküldöd.
Szerk.: Próba, hadd szóljon.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
addikt
válasz Graphics #72480 üzenetére
Feltételezem, hogy ha már gyárilag szerelve volt wifis kártyával a cucc, meg raktak oda egy 80 mm-es rögzítő csavar helyet, akkor az Asusnál csak volt legalább 1 db takarítónő, aki kipróbálta, hogy elfér e ott egy 2280-as SSD a Wifi kártyával egyetemben, ha már a mérnököknek nem jutott eszébe.
Egyébként meg, ha nem férne el, akkor a picsuba kivágom a Wifis kártyát, egyébként sincs szükségem rá."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
leikomessi
aktív tag
-
Krisztián980
csendes tag
sziasztok,
láttam az leírásban, hogy a kingston A400 a kifejezetten nem ajánlott ssd-k között van. Esetleg valaki megtudná mondani mi vele a probléma ? Megbízhatóság vagy esetleg nem hozza az ígért értékeket ? picivel több mint 2 éve használjuk őket Nem igazán értek hozzá csak anno' ez volt elég baráti árban és most gondolkodok egy kis bővítésen. (jelenleg nálunk ez a típus van 2 gépben is és meg vagyunk elégedve vele általános felhasználást tekintve. )Krisztián
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Krisztián980 #72486 üzenetére
Összeomlik a vezérlő egy idő után.
Nem behatárolható a probléma, hogy melyik gyártási széria kapcsán volt gond, és melyik FW érintett leginkább.
Ami Phison S11 vezérlőt kapott ( nem csak Kingston), ott felütheti a fejét a dolog.
SATAFIRM S11 vagy SATABURN S11 néven található a probléma.
Adatvesztéssel olcsón és egyszerűen javítható egy FW újraírással, flasheléssel, adatmentés elvileg drágább mulatság, abban nincs tapasztalatom.
2018-ban jelezték először itt a Flash SSD topicban, én kb. 2021 körül foglalkoztam vele, szóval */- 1 évre tippelek ott.
Az első széria szerintem gond nélkül volt, utána az első-második revíziónál jöhettek a problémás FW-k.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz leikomessi #72485 üzenetére
Legyen hozzá szerencséd, mert a 870-esból rengeteg bad sectoros lesz valamiért.
Nem rémisztgetni akarlak ,de tele vele a net, okok nem tudni, vagy rossz FW, vagy más..
-
Joezyka
senior tag
válasz Pyttawrx #72471 üzenetére
Köszönöm a választ.
Amit nézegettem, az Samsung 970 EVO Plus vagy Samsung 980. A többit nem nagyon találtam illetve nem tudom melyikek mennek bele a lapba.
A kérdésem még az lenne, hogy M2-ből a PCI-s kell nekem az alaplapba? Aannyi féle és fajta van, és kicsit elvesztem, mert a leírásban csak annyi van, hogy 'key M'.
A fentiekre kell hűtőborda?Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
addikt
NV2-vel van valakinek itthoni tapasztalata? Hogy esetleg most mit árulnak a boltokban.
TPU teszt szerint elég jól sikerült, csak nem garantálják ,hogy a jövőben is fixen ezek az alkatrészek kerülnek rá.
Rákerestem a topikban de nem tudtam hova tenni a QLC részt.
TPU
Controller:Phison PS5021-E21
Flash:Toshiba 112-layer 3D TLC BiCS5
Rebranded to Kingston FB25608UCT1-AF
Más meg nem tesztelte eddig.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
N.Szil
tag
Sziasztok.
Új olcsó és jó SATA III SSD-t szeretnék asztali gépbe, Windows 11 és Fortnite lenne rajta, semmi extra.
Ezeket néztem, melyiket lenne érdemes megvenni?Patriot - Burst Elite 120GB - PBE120GS25SSDR 6.570 Ft
SILICON POWER - Ace A55 128GB - SP128GBSS3A55S25 6.640 Ft
Intenso - Top Performance Series 128GB - 3812430 6.390 Ft -
Graphics
Jómunkásember
Még most az első széria megvehető esetleg, ha jó az ára.
DE!
A Kingston NV1 QLC és TLC is volt, és a Kingston üzletpolitikája sajnos az, hogy az első tesztekre jobb termékeket küld ki, majd később változtatnak az "összetevőkön".
Szóval ezért sem ugrálunk érte.
@N.Szil :
Javasoltabb egy WD Green.
Második kettőt veheted.
[ Szerkesztve ]
-
N.Szil
tag
válasz Graphics #72492 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Akkor SILICON POWER - Ace A55 128GB - SP128GBSS3A55S25 6.640 Ft lesz. -
veterán
Sziasztok!
Bocsi a kicsit off kérdésért.
Most lecseréltem az alaplapomat és pont 2 hete vettem egy 2230-as SSD-t amit alaplapcserével egyszerre be akartam pattintani, és a régi lapomba be is ment volna, de az újba csak 2280 és 22110 csavarok vannak.
Van valamilyen kis bővítő bizbasz amit közé lehetne csavarozni?
Milyen néven és hol kellene keresni?Köszi!
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rasotamas #72494 üzenetére
Ne kérdezd itthon milyen néven találod, lehet hardveraprón kínál valaki, vagy brand gépekbe is szoktak egy vaslemezzel ilyet tenni.
Amúgy tényleg csak egy lemez.
Ha van régi bankkártyád, azt is fel tudod használni erre a célra.
Kell a kártya, két alátét, pici csavarok, és kész is. Ha nincs más kéznél. Mert hogy formailag ugyanaz a story.
( én utóbbi oldanám meg, és majd rendelsz valahonnan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest