- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Hali!
Haverom sajnos vett egy S11-es Gigabyte 120 GB SSD-t tavaly, én szóltam neki hogy ez az S11 vezérlő nem biztos hogy jó lesz, a topikban is olvasott váratlanul meghalós probléma miatt.
Most gondoltam frissítek neki FW-t, hátha akkor meg lehet úszni ezt, de a Gigabyte SSD Toolbox nem ajánlja fel a lehetőségét, nem találok ilyen opciót benne. A FW most SBFM61.3. Ez friss vagy régi? Mert a neten sem találok egy changelogot sem ...
Köszi! -
PROTRON
addikt
válasz Pyttawrx #71058 üzenetére
Aztán amikor meghíibásodik az emberekbe belevan nevelve hogy Ők voltak a hülyék a számítástechnikához és eszük ágában sincs beírni az árukeresőn tapasztalatot.
Összesen 7 db vélemény van 3 csillag alatt, abból is 3 gyakorlatilag félreértelmezés, 1 meg simán csak nem kattintotta át melyik csillagot akarta is valójában.
Mindössze 3 olyan vélemény van ami konkrétan a hibáival foglalkozik, miközben meg 654 vagy mennyi ajnározza...az összesen 734-ből.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PROTRON #71064 üzenetére
Nem mindenki fog véleményt írni árukeresőre...
Én javítottam belőlük eleget, tény most is van a polcon belőle 2-3 db... De csak azért mertem megvenni, mert tudom javítani.
@fezsoo: Azért van első helyen, mert tény, hogy nagyon sokat eladnak belőle, ettől függetlenül egy fapados termék.
Azért, mert Kingston, és mert ezt ismerik.. Első széria mindig nagyon fasza a teszteken, aztán jön az alkatrészvaria... A vezérlőből volt egy hibás FW, elég sok elhullott, azután javítva lett.
Ettől függetlenül az alsó polcos termékek között van.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
HARDVERAPRÓD
válasz Shadowduet #71066 üzenetére
Igen, akkor már jobb az annyiért, rra viszont érdemes lhet bordát tenni kb 2-3ft, ami elfér majd ahol lesz az ssd
-
Coyot
őstag
Egy hp gyári notiban szeretnék SSD-t cseréni most iylen van benne: MZNTY128HDHP
Ha jól láttam ez egy sima m.2 sata ssd. Mi az ajánlott helyette? 400-500 giga körüli kellene.Má' nem
-
Coyot
őstag
válasz Graphics #71069 üzenetére
Jajj! Gondoltam ajánlatok valami sima sata-s m.2-t de ha nem ilyen egyszerű akkor bajban vagyok, mert családban van de pontos típust nem tudok. Egy 5 éves hp probook 15 ez bizonyos kb a legalapabb amiben gyárilag ez az ssd volt.
Én úgy gondoltam ha csak pont olyan rakok bele mint volt akkor azért az nem egy rakétatudomány[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
g@bo
nagyúr
urak,
a WD Blue SN550 NVMe és a WD Blue SN570 NVMe 500gb modellek közül, mindegy h melyik?
-
PROTRON
addikt
Mint laikus (ha nem érkezik szagértő) azt látom hogy technikailag az 570-est lehet mondani egy frissített modellnek, a felhasználási esetek 95%-ában papíron egy hajszálnyival gyorsabb az 550-nél.
Mivel frissebb modell, így nehéz a megbízhatóságra biztos adattal szolgálni, egyébként 95%-ban ugyanazok a jótállási feltételek mind két modell esetében, tehát a gyártó ugyanannyira bízik az 570-esében. Annyi hogy ha 200 évig élsz, akkor lehet hogy hamarabb adja meg magát az újabb, de addig teljesen ugyanaz.Pusztán papír alapján ha egy árban vannak simán jobb vétel az 570-es, egyébként kb annyival gyorsabb, amennyivel elvileg drágában kéne adnia a boltoknak(kb 1-3 ezer forinttal).
Annnyi még hogy max 1TB méretben kapható, míg 550-ből van 2TB is.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Top cat
addikt
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #71077 üzenetére
Volt valami régi(tavalyi) emlékem hogy valami nem stimmelt az SN550-el, na akkor ez volt az, köszi. Tudom nem ördögtől való, de amilyen kicsik a különbségek szerintem jelenleg jobb a másik megoldás még akkor is ha valahol épp túlméretezett.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
demars
addikt
Sziasztok.
HP EliteBook 8460p laptopba szeretnék egy megbízható ssd t.
HP laptop topikban kaptam is választ, amit nagyon köszönök.
Keresgélés közben (kis olvasgatás az ssd k világában) olvastam két cikket. Ha nem gond linkelem ezeket.
Első
Második
Ha megnézitek a két összehasonlító táblázatot, nekem úgy tűnik, hogy az egyik cikkben felcserélték a TLC és MLC típusokat?!
WD 3d Blue típust ajánlották, ami (ha jól olvastam ) TLC , viszont fenti cikk szerint az MLC tartósabb.
Igazából amiatt kérdezem, hogy tisztában legyek a dologgal. Elég régi a laptop, nem szeretnék feleslegesen sokat költeni rá. Csak érdekel az igazság.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz varmi2 #71084 üzenetére
Technikai infókat tartalmaz, és ez azóta sem változott.
Az változott, hogy SLC-MLC kikopott
Ezt egy mezei user nem tudja. Ne leszóljuk, informáljuk, segítsük a másikat.
Nem jött ki azóta olyan cikk, ami taglalná, hogy ezek kikopnak... Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz demars #71082 üzenetére
Szia. Bár már kissé elavultak a cikkek, és már TLC-k vannak inkább- A WD BLUE 3D az egyik legmegbízhatóbb SSD, és a te notidban is tökéletes lesz. ÉS ne feledd, pl elromlik a lapos, akkor az SSD-t át tudod tenni a másik notidba, vag yasztali gépedbe, szinte bármibe, miabe van SATA interfész. Itt is megerősítelek, veheted bátran.
-
vibra
tag
Sziasztok !
Gondolkodom egy PCIe NVMe ssd beszerzésén amelyen igazából csak rendszer és egyéb alkalmazások lennének.
Amiben segítséget kérnék, hogy ezek az ssd-k valóban nagyon melegedős eszközök, tényleg igényelnek plusz hűtőbordát? -
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
SSD-t nézek ebbe a gépbe, nem sokat tudok róla, ismerősnek segítek.
Dell Optiplex 7010
Íme a kérdésekre a válasz:
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15 ezer körül + 10 % még belefér
2. Mekkora SSD-re van szükség?
240-512 GB körül
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
SATA3 asztali gép
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
https://www.ebay.com/p/19822444405. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3 év is elegendő
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Irodai használat, netezés, Youtube, Skype, Teams, szövegszerkesztés.[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
- Lenovo Legion 5 laptopba keresek második SSD-t.
- A gépbe m.2 2280, PCIe NVME 3.0 x4 csatolós meghajtót lehet tenni.
- 1TB lenne az ideális, ha belefér a keretbe.
- Elsősorban fájlok tárolására használnám, nem erről menne a rendszer és a leggyakrabban használt programok sem.
- A megbízhatóság fontosabb, mint sebesség (bár a felhasználás módja miatt viszonylag kevés írás lenne rajta).
- 30 ezer forint a keretHA-ról is jöhet új vagy laptopból kiszedett OEM.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz KilgoreTrout #71092 üzenetére
Igazából hirtelen ez is jó lehet:
-
hibavissza
veterán
Mac Mini M1-hez keresek külső SSD-t. Videó és képszerkesztés, tárolás futna rajta. Tehát lenne a videóvágás miatt swap és nagyobb fájlok mozgatása is. 2 TB elég lehet, hobby szinten űzöm.
Egyik megoldás egy ASUS Arion M2 PCIe - USB 3.2 házba egy Kingmax AX3480 SSD vagy Crucial BX500 és random SATA3 - USB 3.1 ház.
Valós felhasználást tekintve megéri a korszerűbb csatoló?
Van ezekkel gond? Ajánlottabb típus nem sokkal drágábban?[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sajnos elvitték a WD-t.
Samsung 970 Evo Plus vagy 980 a jobb? Ha jól látom a 970-en van DRAM, utóbbin nincs, viszont a 980 kevesebbet fogyaszt (ergo kevésbé melegszik, ami dGPU-s laptopnál nem hátrány).
Melyiket érdemesebb? Esetleg a 981PM is jöhet?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz KilgoreTrout #71099 üzenetére
Utobbi is jó, az a 980 / vagy 970 OEM verziója talán, hirtelen nem tudom.
9A1 a 980-as, és ebből van gen4 , az a Pro
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SSD többféle, sata 2,5"
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest