- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Tonycs #72399 üzenetére
Szia,
Én is pontosan e között a 3 között voltam elveszve, és végül a 970 Evot választottam.
A 980 a DRAM hiánya miatt hamar kiesett.
A hivatalos adatok szerint az SX8200Pro írási sebessége 10%-kal kisebb , cserébe egy kicsivel kevesebbet fogyaszt. Nagy dilemma volt, de ha fingatsz egy laptopot, esetleg max sebességgel írsz-másolsz hatalmas fájlokat, akkor úgyis be van dugva a géped...
970 EVO Plus is tudja ami a dobozára van írva
(mondjuk ha kellően jó géped van, akkor minden SSD tudja, sőt! Intenso SSD-k jobbak a valóságban, mint papíron)
Folyamatosan fingatva, újra és újra tesztelve (ezt vizsgáltam az élére állított laptoppal)
eléri a 100 fokot, ekkor leszabályoz 2300 MB/sec-re, és amikor lehűl, akkor visszamegy 3500-ra. Ha belegondolsz, más SSD-k hidegen sem biztos hogy tudják a 2300-at
Hibátlan, ajánlom!
Asus VivoBook S532FL laptopban, i5-10210U, DDR4-2666 20GB, 2 db m2 2280 slot,
egyik pcie 3.0 x 4 (max 4000 MB/sec) ,
másik pedig SATA-III, max 600 MB/sec, ott a WD Blue 3D NAND, az is hozza a dobozán lévő 560/530-at.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-
veterán
Arra voltam kíváncsi, hogy amikor leszabályoz, mi történik, mi vehető észre.
(semmi)
(vagy Te észreveszed ha LOL közben 500 GB-ot másolva leesik a sebesség kétezersokszázra?)
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
HARDVERAPRÓD
cs.zs. és Rowon!
Ez már flash topik témája!
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik! -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne egy Asus külső házba ami 10Gb/s-et tud Type C-n egy 1 vagy 2TB-os NVME ssd-re, a keret 80k körül lenne. Nincs szükség több ezer írás/olvasás sebességre mivel a külső ház limitálja.
Illetve kellene egy 2,5" Sata3 SSD 500GB-os ami szintén egy Type C-s külső házban lenne.
Mindkettő egy M1 Mac Mini-n lenne használva USB C-n keresztül.
Elsősorban új lenne jó, de nem zárkózom el a használttól sem.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hr2
őstag
Üdv.
Ezt néztem ki a laptopomba. [link] (asus tuf dash 2022)Kérdésen az lenne, hogy ehhez adnak rögzítő csavart vagy azt külön kell venni?
-
Szia,
Az előző héten vettem kettő darab 980-as Samut (1 TB + 500 GB). Egyikben sem volt csavar, hanem az alaplaphoz gyárilag kapott M.2 lefogatócsavarokat tudtam használni.
Talán Haprón valakinek van eladó.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
-
RazoR
veterán
válasz telefonmágus #72412 üzenetére
Van egy 1 TB T7-em.
Kifejezetten a külső M.2 ssd házba keresek 2TB-os nvme-et, mert kevés az 1TB T7. Több párhuzamos projekt fut, van, hogy 3-4 egyszerre és 1 projekt 400-600GB. -
pluto1969
aktív tag
Sziasztok
Vennék egy Kingston NV2 1 TB M,2 (PCIe 4,0 4x NVMe) ssd-t, de nincs csak PCI 3.0 alaplapom. Bele tudom tenni?, visszafelé kompatibilis? Gondolom ez már QLC
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
23k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
500GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, SATA3
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[ASRock B150M Pro4]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3/5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos (Windows 10 rendszer, Grafikus programok, +játékok)
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Új
Köszönömbattletag: bossi#2666
-
veterán
válasz bajtokarpi #72432 üzenetére
Szia,
ADATA SU750,
ADATA SU800 (26-27e)
WD Blue 3D NAND (26-27e)
Vagy az egyetlen MLC a piacon: az Intenso TOP
Utóbbi olcsón, jó. Nem kell megfizetned a sokmilliárdot érő brand-et. Sokadikat használom, veszem felújítandó laptopokba, megy és megy és megy...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz cs.zs. #72433 üzenetére
Nem MLC-s az Intenso TOP, pár napja írtuk. Szerintem.
Nagyon bele lehet szaladni ebbe.
Olcsó, cserébe bizonytalan eredetű NAND van rajta.Ugyanabba az olcsó házba pakolták bele, mint a Silicon Power A55-ös SSD-ket.
Ránézésre ugyanaz a nyák, a vezérlő szintén.
De szívesen rendelek egyet, hogy szétkapjam.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz cs.zs. #72433 üzenetére
MLC-nek írják mindenhol, teszten meg kiderült, hogy TLC.
Igaz azóta már ez a speckó is változik.
A SATA-s TOP verziónál pedig 3D NAND-ot írnak, na már most MLC-ből nem igazán volt.
Ezzel szerettem volna cáfolni, nincs MLC-s olcsó SSD a piacon, ne ringassuk a kérdezőket ebbe a tévhitbe.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz cs.zs. #72437 üzenetére
Oké, akkor a termék adatlapján miért ez szerepel?
Advanced 3D-Nand technology with
SLC data boost-cache, low power
consumption, silent operation (0 dB),
shock-resistant (1500 G / 0.5 ms)
Features: SMART & TRIM Command SupportTény, hogy létezett 3D NAND MLC-vel is, nagyjából 6 éve. ( ezzel cáfolom, megkövetem magam, mert az előbb azt írtam nemigen volt)
De megrendelem, szétkapom, megnézzük mi lakik benne.
Ja az adatlap az m.2-esre is vonatkozik, aminek linkeltem is a tesztjét.
The storage system is a total of four 128 GB TLC-NAND H27Q1T8QAMR6 BCF modules from SKHynix.
Szintén ugye egy TOP SSD, amire a gyártó MLC-t ír a honlapja szerint, a német teszten levéve a matricát meg TLC van alatta?
Hogyan? Kérdem én egyszeri magyar fórumozó.
Szerk.: Kár volt módosítanod, már elolvastam, most már menjünk végig rajta.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Graphics #72438 üzenetére
Azért öröltem le, mert úgy tűnhetett hogy beléd akarok kötni, pedig nagyon nem.
Nekem a tesztből is az jött le, hogy még ha nem is MLC (mert már nem igaz), akkor is marhára megéri az árát.
Ugyanazt olvastuk?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz cs.zs. #72439 üzenetére
Azt nem mondtam ,hogy nem éri meg az árát.
Persze, ha tudnánk mi lakik benne, de ugye ez hardverlottó, mert az Intenso egy brand.
Így pl. én már látom, hogy fizikailag is máshogy néz ki az első termék, mint a mostani, más batch, más gyártás.
Amit én alaposan megutáltam a Kingston háza táján. Mert ők is ezt nyomják.
Az Intenso egy német márka, próbál erre hatni. Volt nálunk is, nem szedtem szét, de a 128-as ér nekem annyit, hogy megnézzem mi van most benne.
Berendelem, szétszedem, meglessük, mondjuk ha ilyen leradírozott NAND lesz rajta, mint a videóban, akkor sokra nem megyek vele..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Graphics #72441 üzenetére
De ne a 128-ast nézd, az minden gyártónál a legalja.
Hát nézd már meg a Kingston A400 írási sebességeit 120-240 GB-nál. Siralmas. De mivel "brand" megveszik.
Én viszont senkinek sem ajánlom. Legalábbis a 2 kicsit. A 480-ast már igen, nemrég 2 barátom gépébe is azt vettünk. De az 512-es Intenso TOP simán hozza ugyanazt, olcsóbban (és 30 GB-tal nagyobb tárhellyel)
72436 hsz-ben amit linkeltél tesztet, abban az 512-ben már volt DRAM.
Ez is egy pozitívum, mégis olcsó.
(sokkal kisebb a brand)[ Szerkesztve ]
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Mennyire ördögtől való egy SSD vásárlása torrentre?
Jóformán csak letöltenék rá, viszont a visszatöltés nem menne.
Egy laptophoz készítenék külső tárolót a torrentnek. -
fecke78
senior tag
Pci 4.0 ás 1tb
SAMSUNG 980 PRO 1TB hütőbordás ,
vagy
Corsair MP600 1000GB M.2 NVMe PCIe Gen 4.0 3D TLC belső SSD ?köszi
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni SSD választásban az alábbi paraméterekkel:
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20 ezer forint körül.
2. Mekkora SSD-re van szükség?400 GB fölött
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?Külső ssd-t készítenék belőle laptophoz.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)SSD házban
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)Mindegy.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Torrentezésre használnám.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
csak újKöszönöm
-
Pison
csendes újonc
Sziasztok!
Az létezik hogy egy ASUS ROG Strix III G531GU-AL060 laptopban a PCI Express vezérlő csak 2.0-ás ? Az AIDA azt mutatja. A laptop 2 éve volt 350000 ft. Nem gyengén csalódás hogy nem bírtak bele rakni legalább egy PCI-E 3-as vezérlőt. Én hülye meg veszem a gyors ssd-ket és csodálkozok hogy nem megy 1500-200 felé a sebesség.
-
-
veterán
Aidában a videókártya adatainál is látható az, hogy PCIe ... hányas csatlakozót használ.
PCie 2.0 = 500 MB/sec x4(?) = 2000 MB/sec
PCIe 3.0 = 1000 MB/sec x4 = 4000 MB/sec (ez a gyakoribb)
PCIe 4.0 = 2000 MB/sec x4 = 8000 MB/sec (ezek az újak)
Belefutottam már olyan alaplapba, hogy 3.0 x2 , azzal sem voltunk sokkal előrébb...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs