Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TeeJay
félisten
én pedig már semmi pénzért nem wifiznék... régen jó volt de mára csak szívás van vele, főleg ha olyan router-ellenoldal párost fogsz ki ami utálja egymást.
a wifit meghagyom az okostelefon/tablet eszközökre ott nem téma ha 1-2másodperc bizonytalanság van benne de laptopon csakis LAN mert ott megy a töltögetés folyton.
a panel lakótelepeken viszont szintén nagyon sok az elérhető wifi, csak csajom telefonja talált vagy 30-at és a tömb legszélén vannak most...
nem hiányzik a bizonytalanság meg az akadozás, sokkal egyszerűbb a 10méter Patch kábelt a szőnyeg alatt elvezetni a routertőlMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
z123456789
addikt
A halál se akarja gyárival használni!
Akkor igazából csak annyit jelent amit mondtam, hogy ha nem tudom a router FLASH memóriájába telepíteni, akkor majd megy az USB-n keresztül a meghajtóra az adott program. (Bár amire szükségem volt, azt megoldottam a RT N10U-val is, csak rohadt lassú volt. De akkor ezek szerint az azért volt, mert gyenge volt a CPU meg a RAM) -
z123456789
addikt
Rendben. Mert megmondom őszintén, hogy a múltkor is feketét, és most is feketét keresek.
Jó lenne az N16, ha feketében lenne. De nem az. Sokan hülyének tartanak, de ez van. Fekete kell. Többet meg nem nagyon szeretnék kiadni rá. Ami FW jelenleg van az N10-esen azzal is meg vagyok elégedve. Szintén 8MB Flash. És mivel lesz egy NAS mellé, szerintem nem lesz gond. -
Sandida
újonc
Üdv!
Az előbb egy kicsit pontatlan voltam. A routerről egy asztali gép megy vezetékről, és két laptop wifi-ről.
Mindegyik gépen ez volt a probléma.
A modem 10 éves és kicsit meleg. Nem nagyon csak úgy érződik rajta az hogy üzemi hőfokon van. Nem tudom hogy ez természetes-e mert a routeren semmi sem érződik. Irták hogy függőleges helyzetben kell üzemeltetni mert így jobb a hútés, amit tapasztaltam is de így se mükszik a dolog.
Ha modemet szeretnék cseréltetni a szolgáltató lecseréli vagy nekem kell megoldani saját zsebből?
Ha igen abból is vajon milyet?Köszi előre is.
-
koczka13
csendes tag
Max egy 10-est szánnánk rá, így gondolom 841nd, 941nd férne még bele, a kérdés ezek megérik a plusz kiadást vagy maradjunk a 741nd-nél, van-e olyan verziószám amit érdemes elkerülni vagy ami éppen ajánlott (1. hsz kivül)?
Olvastam valahol, hogy a 841nd - vagy a 941nd pontosan nem emlékszem - nagyon melegszik, ez mennyire igaz, illetve mennyire befolyásolja a stabilitást?
[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
Tudtam,hogy evvel az egy mondattal lavinát zuditok a fejemre.De én megjártam már a TP-Link wifi minöségével.Addig amig nincs nagyon sok dolog ami használná a wifi-t nagyon jó routerek,de utánna nekem rémálom volt.Ez egy laikus magán vélemény.Ha 1 honapja jött volna a kérdés,még jokat irtam volna.Mert nem tudtam miért van a sok wifi szakadásom.Olvasva a TP-Link router forumokat,hogy az ujabb változatok is hozzák az eldobálásokat.Kiábrándultam a márkábol,pedig ilyet szerettem volna venni ujra.Lehet,hogy az Asus-ok tulárazottak,de miota ilyenre cseréltem a wifi birja az extrém terhelést.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
MODERÁTOR
"a régi tl-wr1043nd v1 verzióval, aminél közismert adott probléma"
Azért fél, vagy egy éve még nem ezt mondtad, akkor szembeszálltál bárkivel, aki ezt állította, mert akkor az volt az álláspontod, hogy a 74x széria óta már minden tp-link tökéletes, csak a megelőző, hardveresen gyengébb verziókkal voltak gondok! Most meg csak úgy lett egy közismert hibája 1043-nak? Ami lássuk be nem is olyan kis hiba, ha valaki tudja miről is van szó, mert emiatt sokszor alig-alig használható a router wifi része! Mi a változás oka? Csak annyi, hogy most van újabb verzió helyette?
-
MODERÁTOR
"változik persze az értékrend és a viszonyítási alap is, mert nem 5 - 12 megabit/sec netek vannak már,"
Azért szerintem 1 év alatt olyan sok minden nem változott ezen a téren, max lett egy 240-es UPC csomag, de ha ettől eltekintünk, akkor mondhatjuk minden a régi! Arról nem is beszélve, hogy ez a hiba nem most jött elő, hanem mindig is volt, és terheléshez sem köthető, hanem állítólag inkább bizonyos kliensekhez! Vagy inkább a routerhez...?!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
buherton
őstag
Köszi! Közben megtaláltam ezt. Úgy gondolom én is azt fogom megvenni, amit te is vettél. Bár az 5 GHz-t nem fogom tudni kihasználni egy ideig, mert egyik eszköz sem támogatja, de úgy gondolom, hogy ez idővel változni fog.
Gyári firmwarrel használod?
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MODERÁTOR
Nyilván bent ragadt termékek, amik 1-2 hónapon belül kifutnak, és akkor ott is 2 év lesz a gari! Amennyiben a gyártó nem ad 5 évet, úgy nem hiszem, hogy az üzlet bevállalná saját szakállára azt! De azon sem csodálkoznék, ha csak a honlapon nem javították volna a 60 hónapot!
-
TeeJay
félisten
hát nem tudom, a WR841ND V7.x-ben hasonló proci van mint a gigabites WR2543ND-ben (fele annyi ram) és utóbbi a TP-Link mérés alapján tud 120megabitet DHCP-n keresztül [link]
a 841ND V8.x ráadásul erősebb is, tehát tudna a proci lehet 200megabitet is csak a 100-as WAN-LAN limitálja. ezért írtam hogy egy DIGI 80/25-höz lehet egy ilyen is elég lenne mert bőven tud 120+ megabitet
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
az lehet de maga a soc tudna jóval többet is csak limitálja a 100-as WAN...
kétlem hogy mással fékeznék mert már ez is bőven limitáló tényező
de persze az lenne az igazi teszt ha valaki egy 100/100-as netet hajtana napokig csutkán 1000 szálon torrentezve és meglátnánk bírja-e vagy sem.[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
régen meg szénné torrentezve sem volt baja egy 32MB RAM-os routernek
nem lihegitek túl ezt a RAM kérdést kicsit? mint írtam egy 841ND V7.2 router gyári FW-el 5napon át 500 szálon kapta csutkán a 20/10megás DIGILAN-on az áldást de köszöni szépen még csak nem is melegszik nemhogy lefagyjon a sok szál miatt
ettől pedig a mai routerek prociban meg RAM-ban is legalább 2x erősebbekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
apuc
őstag
Tényleg Digi Topnet a csomag neve.(Mivel nincs TV-n, csak net, azzal megy minden..)
Ez a Linksys nem gigabites router?
Ha nem, mi a legolcsóbb gigabites, amit érdemes megvenni, a legjobb ár/érték arányú esetleg?
Megnéztem, és Linksys n-es a vevőoldali modul a PC-ben, és 2 antennás.
Mindkettőre rátettem azt a méretű csavarozható antennát, amiből 3 volt a routeren gyári- azok helyett szintén Linksys nagyobb, utólag vásárolt antennákat feltéve / 5 dbeleseket/, kifejezetten antennakábellel kivezetve az ajtóhoz,az elfogadhatóbb vétel miatt.Kb 5-8 cm-el az antennák (a router 3 antennája) fölött van az antenna a fiamnál.
A 3 antenna függőlegesen, a két szélső kb 60-65-70 fokban szokott állni.Hol tudom a router pontos verzió számát megnézni, ami még fontos lehet?
[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
veterán
Viszont ha nem kell az 5ghz akkor lehet jobban járnék egy 1043 V2-vel... Mert nekem a szobám nagyon távol van, és oda kell valami erős antenna, különben a mobil eszközök már nem fogják a jelet. De nehéz a kérdés...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- Szép! Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/256 FHD IRIS Xe
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest