Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    Sziasztok,

    AC65P és AX20 közt vívódok. Utóbbin elsősorban a mostani akciós ára, és az AC65P-hez képest 5GHz-en ac-n átlagban gyorsabb tempó, jobb lefedettség no meg az ax képesség miatt.

    Viszont nincs még ax képes eszköz a lakásban, de van 2 notebook (csak felváltva használva, egyik mindig kábelen - céges gép, másik mindig wifi-n, ac-t tud), 1 PC és TV (ezek is kábelen), 2 telefon (ac-s) és 6 db (csak n-es) okos konnektor.
    Egy őskövület TP-Link 941ND szolgálta ki eddig, de aztán jött a DIGI az optikával, ezért router most switch (az okos konnektorok annak a wifijét használják), és a DIGI-s Huawei WIFI-jét használja a privát notebook és a két telefon, viszont az is elég harmatos, meg a kábeles 100Mb is a múlt már, ezért Huawei menne bridge-be és routert cserélnék.

    A közeljövőben 4 okos konnektor és 1-2 telefon marad a PC és TV mellett (a többi költözik velem együtt :) ), alkalmi vendégeskedni +1-3 telefon fog rajta, és lehetséges, hogy a PC átköltözik WIFI-re egy ax-es kártyával (kábellogisztikai okokból), ezért gondolom, hogy jobb választás az AX20.

    Amin gondolkozom, hogy ha a jövőben a PC mégis marad kábelen, akkor is jobb választás-e az AX20 (tudván, hogy n-en gyengébb, mint az AC65P)? Nagyon komoly router tudásra nincs szükség (amit a 941ND funkcionálisan tudott, az nagyjából elég volt), de azért a HW NAT jó lenne a Gbit-es nethez - eddig nem találtam infót, hogy az AX20 ezt tudja-e.

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák