Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tibor.sz

    tag

    Sziasztok!

    Korábban már kértem itt tanácsot router vásárlást illetően, majd meg is vettem egy TP Link Archer C7-et.

    Most a gondom az, hogy van nekem egy Marantz MCR611 wi-fis hi-fi erősítőm, amin van előretelepített Spotify kliens is. A kezdetektől probléma, hogy hiába van a Marantz is a wi-fi hálózaton meg a többi eszközöm (mobiltelefon, ipad) is ugyanazon a wi-fi hálózaton, nem látják egymást, így gyakorlatilag a Spotify használhatatlan. Néha működik, de legtöbbször nem, és ez rohadt idegesítő, mert ezért vettem.

    Ma felhívtam a márkaszervizt, ahol kapásból azt mondták, hogy a TP Link nem megfelelő router, mert az jó ugyan a számítástechnikai eszközökhöz, de audió, video eszközökhöz már nem igazán. Ki kell cserélni Linksys-re vagy Cisco-ra, mert azok jók erre a célra is.

    Találkozott már valaki hasonló problémával? Igaz lehet ez, vagy csak le akarnak rázni?

    A kérdést árnyalja, hogy nekem Digi gigabites internetem van, és a Digi modemje már eleve wi-fi router is egyben, ha akarom, ha nem. Ha átállok erre a routerre mind a Marantz-zal, mind a telefonnal, akkor sem találják egymást, tehát a Digi routerrel sem megy a Spotify a Marantzon. A Digi routere nem tudom milyen gyártmány, de könnyen lehet, hogy nem TP Link.

    Van valakinek ötlete, hogy mi lehet itt a gebasz? Azt hajlamos lennék elhinni, hogy a hálózatomban van valami kompatibilitási probléma, ugyanis kipróbáltam egy ugyanilyen másik Marantz készüléket is otthon, és ugyanezt a hibát produkálta. Az meg nem valószínű, hogy kettőből kettő vadiúj Marantz készülék ugyanúgy hibás. Bár persze az is lehet.

    Mindenesetre nem vennék rögtön egy másik routert, csak ha tényleg ez a hiba. Állítólag (ezt is a szervizes mondta) vannak már kifejezetten audió célokra fejlesztett routerek is. És mi van, ha az meg nem lesz jó a laptopra, nyomtatóra stb?

    Ötletek?

    Előre is köszi

Új hozzászólás Aktív témák