- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
Tobbek kozott, mert akkor azt szamon lehetne kerni rajtuk. Nem veletlenul nem hangsulyozzak, rengeteg korulmenytol fugg, es nem feltetlenul a dragabbnak jobb a hatotavolsaga. Ha a hatotavolsag a lenyeg, olyan tipust valassz, aminek leszerelheto az antennaja, igy ha nem eleg jo, kesobb segithetsz rajta egy jobb antennaval.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
sbazsi
veterán
hogy működik az egész usb vinyókezelése?
milyen particiókat lát?
ha több partíció van, akkor mit csinál? mi van, ha 3 partició van a lemezen? -
sbazsi
veterán
el lehet cseszni a routert firmware frissítés közben?
mi van, ha vmi nem jól sikerül, akkor hogy tudom visszatenni az eredeti firmware-t? -
sbazsi
veterán
na feltettem az oleg féle cuccot.
nem tudja valaki hogy tudom hálózati meghajtóként látni a rákötött cuccot? -
Bélis
csendes tag
Sziasztok Segitsetek nekem.kaptam egy AirCruiser G Routert GN-BR01G-t, de nem tudom telepíteni,sajnos csak Magyarul tudok,de szokásos módon Magyar nyelven nincs leírás.Köszi
Zvis
-
shev7
veterán
Routert nem kell telepiteni
Modembol->Router WAN
Router LAN->Halokartyan
Ezeket az osszekotteteseket csinald meg.
valahol keresd meg a router default ipcimet (192.168.a.b) lesz. A halokartyanak adj be egy 192.168.a.c cimet, ahol 0<c<255 es c!=b.
Netmaszk 255.255.255.0
GateWay 192.168.a.b
DNS 192.168.a.b.
Ha megvan a bongeszobe ird be, hogy 192.168.a.b.
Allitsd be a kapcsolatodat (ADSL-nel nev/jelszo, Kabelnetnel MACcim)
Hasznald egeszseggel. Illetve olvass sokat, mert ez mind le van mar irva ide soxor''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
georgeeboy
tag
Tudtok olyan routert amelyiken lehetne valahogy szűrni forgalmat, vagy gépenként sávszélt, vagy ilyesmi? Esetleg időintervallumok alapján? Arra gondolok, hogy ha másik szobában töltenek, akkor nekem menjen attól még a skype normálisan.
::Ez van...::
-
emitter
őstag
válasz georgeeboy #562 üzenetére
ilyet csak a drágább routerek tudnak, de talán as asus wl500g (esetleg deluxe) is megfelelő lehet, asszem tud ilyesmiket, kategóriájában bbizonyára ő a legjobb ebből a szempontból
olyan 20k körül van az ára -
Taltosparipa
tag
válasz georgeeboy #562 üzenetére
Zyxel 334/335(WT) ZyWall2/5/35/75,
Draytek 29xx/26xx sorozat (olyan ami tud savszelszabalyzast)
Cisco egyes termekei
A fenti felsorolas egyben arnagysagban is igy novekednek. -
sbazsi
veterán
válasz Taltosparipa #566 üzenetére
mint írtam, az oleg féle fw-re ez az asus is tudja.
-
XSiGma
aktív tag
hellohello
gyorskérdés:
most készülök routert venni,de a kábelekkel gondban vagyok.pl telefonkábel ua mint az utp,nem?nagyonnemvagyokképben... -
XSiGma
aktív tag
ööö mivel a falak már átvannak fúrva a kábeltévé miatt>így kb 4méter de sztem nemférneel mégegy és nincs kedvem furkálni
ha viszont kintvezetném az előszobában akkor legalább 9-10m kéne
wifivel meg az a probléma hogy nemnagyonvan pénzem rá -
sbazsi
veterán
Depo, routerek, ár szerint növekvő.
[link]
biztos hogy érdemes egy routeren spórolni, ha már több gépre volt pénzed?
én sem hallottam sok jót az smc, és a d-linkről.
Nálunk egy linksys van, az tökéletesen működik.
d604 két darab van leselejtezve.
ellenben bátyámnál d624 wifi van.
nálam otthon asus wl500g.
ja, és most draytek-et tesztelünk.
szóval gondold végig, hogy érdemes-e ~5-8 eft-on spórolni, ha már azért kell az egész, mert több géped van. -
sbazsi
veterán
igazából nincs mit.
amúgy azért nem adok konkrét tanácsot, mert saját tapasztalatom kevés, inkább az amit olvastam, hallottam.
dlinkkel annyi tapasztalatom van, hogy 2-t leselejteztünk a cégnél, bátyámnál pedig van egy, 1 gép van rákötve.
linksys itt megy kb 2 éve
kb 2 hónapja vettünk asus wl 500
néhány napja teszteljük a linksys helyett egy draytek-et
és van a cégnél még néhány router, de azokkal kollégám foglalkozik. (level one, d-link) -
Noxy
veterán
Igazad van, jól beszélsz, mert sokan nem sajnálnak több tizezret kiadni a videó kártyára, vagy a gépre, de sajnálnak pár ezzerel többet fizetni 1 jó routerért.
Ezután + jönnek panaszkodni, hogy nem megy rendessen, a hálóba a játék, vagy a net.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
XSiGma
aktív tag
és nálad mi számít ''jó router''nek?
-
Noxy
veterán
-
emitter
őstag
bár wlan router, de az árkategóriájában (~20k) elég megbízható: Linksys WRT54G
(csak hogy én is reklámozzam a nálam bevált cuccot )
ja és van hozzá néhány buherált firmware, amik jócskán kibővítik a tudását
bár régi termék, de naprakész -
Moyder
aktív tag
otthon kábelnet megosztására keresek egy routert mx 10k-ig.
Vki ajánljon nekem egy olyat ebben az árkategóriában ami már többbeknek is bevált és nem dobogatja szét a kapcsolatot és nincsenek vele gondok.A titoktartás egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik...
-
shev7
veterán
Ha ''csak'' kabelen akarod megosztani a netet, akkor szinte mindegy. A problemak a wifinel szoktak kezdodni. Vedd azt aminek tetszik a markaja. Bar 10 alatt sztem nem tul nagy a valasztek...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Moyder
aktív tag
akkor csak azt kérném vki ajánljon nekem egy router, ami beváltés...
A titoktartás egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest