- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném. Még nyár elején mikor volt az a nagy vihar, villám sikeresen haza vágta a modemet és a routert. Más szerencsére nem látta kárát.
Azóta egy ASUS DSL-N14U Wireless ADSL modem router van használatban amit szeretnék lecserélni mert finoman szólva wifi nem az igazi.
Szerintetek melyik routert lenne érdemes vennem 15-25ezres árkategóriában?
4gép lenne rajta (1 kábellel másik 3 wireless)+ telefonok(4db) valamint gondolom tv, konzol stb.
Köszi szépen előre is.Viszont kellene hozzá vennem egy modemet is. Vegyem a szolgáltatótól(Telekom) vagy inkább azt is boltból?
AMD Ryzen 7 7700X - Asus Strix B650E-E - PowerColor RX 7800 XT Hellhound - Be Quiet! Straight Power 12 850W - 2x16GB G.SKILL Trident Z Neo - Dell P2417H | Audio: Audio-gd NFB 11.28 - ATH-A1000Z
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Klara_ #53602 üzenetére
Ha tudtak volna biztosat mondani, de semmi fixet nem tudtak mondani, csak azt, hogy "elméletileg lesz",
Rákérdeztem, hogy biztos-e? Hát, elvileg az. A bizonytalanra nem építek.
Nálam nem megy róla túl sok eszköz. Remélem nem lesz gond, majd kiderül. 2.4-en voltak anomáliáim, meglátjuk, hogy azok megoldódnak-e. Azért kell, mert vannak eszközök, amik csak 2.4-en mennek. Tesóm lényegében nem tudott wifin dolgozni, mert bármit csináltam, sehogy nem volt jó.
Remélem ezzel ez megszűnik, meglátjuk.
Az utolsó darabot hoztam el a 87U-ból az itteni boltból.
Nálam szellős helyen van, talán nem forr fel.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
Baaraanz
tag
Sziasztok,
3G/4G megosztására keresnék hordozható WiFi routert.
Cél minél kisebb súly, saját akksi, 2 tablet kiszolgálása.
UPC-s mobile stick-et vagy ami még pompásabb lenne, ha magát a SIM kártyát tudná fogadni.I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today
-
Dare2Live
félisten
válasz Klara_ #53602 üzenetére
Én 87Ura nem müködő MU-MIMOt, meg problémás 5ghzet olvastam...
88ban 5GHz jó, MU-MIMO még mindig nem hozza amit kéne.
hamár drága routerek szóba vannak, most nekem ez tűnik számomra legjobbnak.
Erről vkinek tapasztalata? Ezen teszt szerint működik a MU-MIMO, baromi erős a 2.4ghz és van még rajta esata is, 90MB/seces readot tud ami már elég... és még olcsobb is mint fentiek.
Csak nekem a netgear baromira ismeretlen és nem akarok egy TP-Linkes szívást mégegyszer.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Klara_
őstag
válasz Dare2Live #53607 üzenetére
Igen, 5GHz resze volt a problemas, instabil volt nalunk. Van akinel jol mukodik, nezd meg a forumat.
Asus kezelofelulete sokkal szimpatikusabb es a 3 eves garanciaja is. Amig nem ad ennyit a Netgear is nem nagyon van ertelme probalgatni szerintem, nem olcso cuccok ezek.
-
Topikgazda
válasz Gsx-rr #53600 üzenetére
Az AC56U-t nem lehet kapni, teljesen kifutott típus, az utódja az AC58U.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.
A külső antennás eszközök ideálisabbak tudnak lenne de ez a "külső antenna jobb" főleg abból ered, hogy a külső antennás eszközökön nagyobb/jobb antenna szokott lenne mint amilyen a belsősökbe be van építve.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz -Perko- #53601 üzenetére
A fekete D-Link 360R T1E vagy 321B (fekvő) az ajánlott ADSL modemek, használtan is lehet őket kapni elég olcsón így aztán nyugodtan vehetsz te magad is egyet.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ajánlott eszközök 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Baaraanz #53605 üzenetére
Általában a TP-Link-et szoktuk ajánlani ilyen esetben és ezt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Gsx-rr
veterán
válasz Gubek-Einste #53609 üzenetére
Akkor eldolt,58u lesz!
Koszi! Mar csak azt kene tudni erdemes e varni pentekig?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
vizimento
senior tag
Router választásban kérnék tanácsot.
Azért kérek, mert az ajánlottak közül van egy (Asus RT-AC56U), mégis kiderült, hogy ismert, és nem megoldható hibája van (4G modem lassú letöltés).
Szóval most egy ismert hibáktól menteset keresnék a következő feladatokra:- 2,4 és 5Ghz is legyen
- 2db USB, egyikben egy 4G modem, másikban egy 2,5" 1T HDD USB3.0 tokban (tehát a gyorsabb működés + nagyobb táp érdekében jobb lenne ha a routeren is 3-as lenne)
- az USB-n keresztül a 4G modem teljes netsebességét szét tudja osztani
- Wifi jelerősség legyen elég egy 70m2-es téglaház mindkét emeletének lefedéséhez (ASUS elég volt)Az AC56U meg megy valamelyik apróhirdetési oldalra
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Topikgazda
válasz vizimento #53615 üzenetére
Mivel a mobilnet sebesség gond az Asus esetén általánosnak tekinthető így TP-Link-et kellene nézegetni de gyári firmware-ben nem tud mobilnet modemet kezelni.
Amit érdemes lenne átgondolni az a SIM kártyás router-ek de nem olcsóak.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
djdawed
csendes tag
Sziasztok! Tanácsotokat szeretném kérni, adott egy Telekom-os Huawei HGW jelenleg 30/20-as nettel, későbbiekben 120-as lesz. Az lenne a kérdésem, hogy milyen routert vegyek ami képes wifi-n csatlakozni a HGW-re és onnan Gbite-s porton osztani tovább, amin egy NAS, 4K tv, xbox és egy laptop lenne. Fontos lenne, hogy az internet sebessége teljes mértékben átjöjjön a WIFI-n és a HGW-n lévő TV-vel (kábelen kapcsolódik) lehessen emellett filmeket nézni a NAS-ról. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
válasz djdawed #53617 üzenetére
Garancia nincsen rá, hogy át fog menni a teljes sebesség.
Asus N18U gyári firmware-rel tud kliens/WISP/Media Bridge módot, a TP-Link 1043NDv2/v3 csak CFW alatt képes erre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
pictigjis
senior tag
-
Topikgazda
válasz pictigjis #53619 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
djdawed
csendes tag
válasz Gubek-Einste #53620 üzenetére
Nálam igazából 1 fal lenne a két eszköz között és kb. 5 méter, csak kábellel nem lehet megoldani, mert kábel csatornák tele vannak, falat fúrásra pedig nincs lehetőség.
-
pictigjis
senior tag
válasz Gubek-Einste #53620 üzenetére
családi ház, normál falakkal. a nappalin (itt a huawei) kívül jó lenne, ha a szobákban is lenne normál sebességű net (nyilván nem 120 mbit). elvárás csak a könnyű beállítás, van két laptop, két iphone, meg az apró. értékhatárban nem gondolkodtam, persze minél olcsóbb, annál jobb. ezt nézegettem én, esetleg ez is? TP-LINK Archer C25 AC900
-
gaga1981
csendes tag
Sziasztok!Abban kérem szépen segítségeteket,hogy abban az esetben ha most a routeren valaki pl.neten tv-t nez es skypeol,azaz teljesen lefoglalja a routert,akkor új router esetében mit érdemes növelni:ramot vagy a processzor teljesitményét(több magos és /vagy magasabb órajel),ahhoz,hogy más is gondtalanul tudja használni netet/hálózatot.(jelenleg Tp link wdr4300-as routerem van)A kérdés az hogy megoldja-e a problémát az ha pl. ugyanolyan memóriával rendelkező Asus rt-ac58u-ra cserelnék,vagy esetleg szükséges az Asus rt-ac68u(nagyobb memória+nagyobb,több magos processzor) Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
vizimento
senior tag
válasz Gubek-Einste #53616 üzenetére
És milyen egyéb lehetőségeim lennének még, a jelenlegi router megtartásával?
Egy alacsony energiaigényű gép, ami 0/24-be menne, abba lenne USB-n a 4G modem, és abból UTP kábelen menne az Asus routerbe, ami tovább osztaná?
Esetleg egy Raspberry Pi jellegű minigép is megtenné?
Vagy egy Win10 rendszerű "TV okosító"?
Esetleg van valami olcsó router amit be lehetne ilyen feladatra fogni?Alacsony bekerülési és fenntartási költségekkel - egyszerű és megbízható működést remélve melyik lenne a legoptimálisabb megoldás?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
pictigjis
senior tag
válasz Gubek-Einste #53625 üzenetére
láma vagyok, eddig sose volt akkora sávszélességem, hogy a szolgáltatói eszköz ne legyen elég. és hogy telepítek bármit? összedugom, kikapcsolom a szolgáltatói eszközben a wifit, konfigurálom újat - és menni fog? olvastam valami ap módot is, de nem tudom, hogyan is kell ilyet (google persze segít, de nem vagyok szakértő)
-
Topikgazda
-
pictigjis
senior tag
válasz Gubek-Einste #53629 üzenetére
oké, köszi! látom, te is az asust (n18u) használod, megfogadom a tanácsot!
-
-Perko-
csendes tag
válasz Gubek-Einste #53610 üzenetére
Köszi a választ.
Mindegyik gép egy szobában van 3m-en belül a routerhez és a modemhez. Régi társasház 50cm-es tégla fallal.
Házban van pár cég is, így ahogy írtad is Dual band wifiset szeretnék mivel nagyon telítve van itt a 2,4-es sáv.Ezt néztem ki korábban: RT-AC1200G-plus
Jelenleg 20 Mbit/s-es csomag van amit majd január végén cserélnék 30 vagy 50 Mbit/s-esre.
Modemből meg meglesem amiket írtál.AMD Ryzen 7 7700X - Asus Strix B650E-E - PowerColor RX 7800 XT Hellhound - Be Quiet! Straight Power 12 850W - 2x16GB G.SKILL Trident Z Neo - Dell P2417H | Audio: Audio-gd NFB 11.28 - ATH-A1000Z
-
-
-
-Perko-
csendes tag
válasz Gubek-Einste #53610 üzenetére
Most néztem, hogy a 321B-s adsl modem adatainál ezt írja: it provides speeds of up to 24 Mbps downstream and 2 Mbps upstream. Magyarul akkor ez a modem 30Mbit/s meg 50Mbit/s-es netnél nem fogja átadni a teljes sávszéllességet?
AMD Ryzen 7 7700X - Asus Strix B650E-E - PowerColor RX 7800 XT Hellhound - Be Quiet! Straight Power 12 850W - 2x16GB G.SKILL Trident Z Neo - Dell P2417H | Audio: Audio-gd NFB 11.28 - ATH-A1000Z
-
Topikgazda
-
-Perko-
csendes tag
válasz Gubek-Einste #53638 üzenetére
VDSLről még nem hallottam, de akkor lesz még egy köröm Telekommal. Ehhez elég csak a vdsl eszköz és ugyanazon a kábelen jön mint az adsl vagy boríthatja az infrastruktúra kiépítetlensége ?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Röviden,
számomra eddig tetszetős az AC87U. A led kikapcsolás egy külön hasznos funkció, mert este bevilágítja a szobát. Igaz kicsit zavaró, hogy nem látszik, hogy dolgozik, de segáz, megszokható.
Maga a router közel azonos tempóval teker. Masszív LAN tesztet még nem volt időm elvégezni.
A wifis erő elég brutál, 2.4-en és 5GHz-n is. 5GHz-n csak pár eszközöm van (Samsung-ok), azok úgy néz ki dolgoznak rajta. 80MHz-n alsó csatornán, azt hiszem 52 vagy 56-on, felsőbb csatornákra már nem csatlakoznak fel.
Eléggé melegszik, de szerintem nem sokkal melegebb mint az 56U volt.
Bocsi, hogy strapáltalak benneteket a kérdéseimmel, köszönet a korábbi válaszokért!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a nálam tapasztaltabbaktól, router ügyben. Gondoltam kihasználom a Black Friday-t és lecserélem szüleim családi házában az egyik router-t.
A feladat amit tudni kéne a leendő kiválasztottnak:
A felső szintről az alsóra Wi-Fi jelet juttatok le, méghozzá aképpen, hogy fent van egy LinksysE2000 /OpenWRT/, alul pedig egy Tenda R1800W /AdvancedTomato/. Mindkét router AP+WDS módban működik.
A legfontosabb szempont a dd-wrt vagy tomato frimware kompatiblitás, persze normális erősségű 2,4 GHz-es jel is kell. Árban olyan max 15 e-ig gondoltam. Egy szánalmas Invitel 15/1 Mb/s-t kellene kiszolgálni.
(Jelenleg alul 10-11 Mb/s az elérhető, IEEE 802.11g üzemel, van egy ac-s és egy b/g-s laptop meg egy b/g/n -s printer rajta)./ha vmi oknál fogva iszonyat zuhanásba kezdene az ára lehet vennék még egy Tenda R1800W-t mellé. oda jó az/
Előre is köszönöm!
-I like the misery. -I like this world!
-
Dare2Live
félisten
válasz Klara_ #53608 üzenetére
"es a 3 eves garanciaja is."
najó de MU-MIMO semennyire nem megy. 5GHZ csak problémás. 5*is legariztathatod ugyanolyan szar marad ami ezen az áron elfogadhatatlan.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
capafog23
őstag
2 szintes házba az emeleten jön be az internet a házba és lent már csak negyed akkora sebességet lehet fogni wifin, erre gondoltam megoldásnak hogy a lépcsőfordulóba kellene egy jelismétlő, mit tudtok ajánlani erre?
Ár nem igazán szempont.
Szóval ha drágább nem baj, fontos lenne hogy megoldódjon a probléma. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Dare2Live #53642 üzenetére
A 87U mondhatni első fecske volt a Mu-Mimo terén (tudtommal), így nem meglepő, hogy alig-aliig működik, a szoftverben is béta szerepel. Őszinte leszek, ki sem próbáltam. 88U lett volna, de nem vártam meg az ígérgetés végét.
Nálam szerencsére úgy néz ki rendben van az 5GHz a használt eszközökkel (kopkopkop).. Plusz ez lehet, hogy már újabb revízió, mert eleve a legfrissebb firmware volt rajta, ami elérhető.
Persze, ahol sok eszköz van, ott belelehet csúszni kompatibilitási problémába.. Én 1043ND és bizonyos Atheros chip párossal szívtam épp eleget 2.4-en.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Topikgazda
válasz -Perko- #53639 üzenetére
Ugyanazon telefon kábelen jön mint eddig is de abból nem tudsz sajátot venni, amit tehetsz azaz, hogy a szolgáltatói eszközt PPPoE Passthrough módba és után kötsz egy saját router-t.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz capafog23 #53643 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen router van használatban?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?Alapszinten Asus N12 D1 gyári firmware-rel repeater képes eszköz.
-
capafog23
őstag
válasz Gubek-Einste #53647 üzenetére
Ez van az emeleten.
3-al lehet maximum letölteni.
Szomszédok távol vannak.
1 emeletet kell lejönnie, meg 2 falon át, ytong fal.
de egy fallal visszább (a célállomástól) lehet már tölteni 2.5-el.
Szóval ha oda teszem vagy a lépcső aljára (a jelismétlőt) akkor jó lenne szerintem. -
-Perko-
csendes tag
válasz Gubek-Einste #53645 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs