Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M@trixfan

    addikt

    devil-k:
    Figyelni kell a méréseket és tapasztalatokat, követni kell az avsforum idevágó topikját. Sajnos ez ilyen, én sem örülök... Számomra a HDMI 2.1 hiánya fájó még ebben az árkategóriaban gaming miatt, de nagy port kavartak a problémás chipset-ek az AVR-eknél is. Talán jobban tette a Sony, hogy kimaradt belőle.
    Morph76:
    Végigolvastam elejétől kezdve még évekkel ezelőtt az idevágó szakmai topikot az avsforum-on, ahol Sony mérnökök, illetve gyártáshoz közelebb lévők is posztoltak “counter measure”-ökről amit a Sony folyamatosan 5-6 lépésben alkalmazott a gyártásban, persze hivatalosan nem ismerve el a jelenséget. Ha gondolod rágd át magad rajta Te is, jó hosszú lesz!

    Számomra nem az jött le, hogy a fény elválasztásánál lenne probléma a fényútban, hanem magában az LCOS technológia implementációjában derült ki, hogy nem időtálló valami. A páratartalom és a kevés használat teljesen logikus magyarázat ha egy szubsztrátot, bevonatot, réteget hőkezelni kell, illetve időben szárítani. Ez fizika és kémia. A chip szerkezetében enged el, vagy változik meg kémiailag egy ragasztás fázis aminek nem kéne. Sajnos az a baj, hogy még csak nem is a fényerő megy el, hanem pont alulról fátyolosodik fel az adott panel visszaverése, tehát utánkalibrációval mindig a legvilágosabbra degradált panel határozza meg a feketeszintet.
    Nem lehet, hogy a természetes időről-időre történő elmászást, illetve gamma drop jelenséget gondolod degradációnak?

    Az kontrasztvesztés nélkül kalibrálnató. Én az új gépknél nem olvastam színtér csökkenésről, a Cine4home cikkeiből sem az jött le. Azt írják, hogy bár még nem telt elég idő el, de bíztató. Azt hozzáteszem, hogy angol és német nyelvű szakcikkeket sosem Translate-tel olvasok, hanem eredeti nyelven. Úgyhogy az ilyen torzítás kizárt.

    twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

Új hozzászólás Aktív témák