- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mik76
senior tag
válasz gyulaipal #47800 üzenetére
Ezzel nincs is semmi gaz, de szerintem kulonbseg van a kozott hogy:
1. Valaki orul annak amilye van es megosztja masokkal az oromet/tapasztalatait.
2. Valaki orul annak amilye van es megosztja masokkal az oromet/tapasztalatait, es kozben leszarozza mindenki masnak a keszuleket.De oszinten szolva ugy gondolom hogy mar parszor atbeszeltuk ezt a temat, az utobbi par napban egeszen nyugis mederben haladt a topik ujra, nem hiszem hogy ezzel kellene foglalkoznunk itt.
Az s500 analogia olyan szempontbol allja meg a helyet hogy ujonnan kb az veszi maganak aki a barcot is ujonnan veszi. Az adott termek (auto/projektor) atlagarat tekintve abszolute luxus arszabas, tobbszorose az atlagember altal valasztott termeknek. Hasznaltan amugy mar korantsem annyi, de oke felejtsuk el, valoban mas erteku dolog.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
proci985
MODERÁTOR
Optoma UHL55el van tapasztalat itt?
ahogy nezem Optoma UHL55el topikban nincs tapasztalat, en pedig kezdek arra mozogni. a feketeje nem az igazi, cserebe rec701et teljesen lefedi es a rec2020at is valamennyire, alapbol is egesz jok a beallitasai, mobil, konnyen kezelheto es a vetitesi meretet nalam eppen hogy, de teljesiti. ahogy nezem hangja is oke, kompakt es ugyan nem egy hardcore filmnezos projektor, de minden mas tekintetben jo. ha meg hardcore filmnezos cucc kene akkor 55"os oledet neznek az arban, nem projektort.
specifikacio alapjan a Barco nem tud 2.5meternel szelesebb kepet vetiteni. specifikacio alapjan az EN35os lencse nem cserelheto az ultra-wire EN19re, amivel 0.7-1.00 koruli throw is megvan. 3000 oras DLP lampaja van, szoval a fenyereje eleg hamar csokkenni fog. az EN35el nalam kb egy 77"os TV mereteben lennek, ami jelenleg ujonnan is olcsobb. modularis felepites annyira nem erdekel, hasznalni akarom, nem butykolni . na szoval elhiszem, hogy neked tokeletesen mukodik, de nekem egyszeruen nem opcio.
cikasz: digitalis kabel, szoval vagy atviszi a jelet, vagy nem. 10 meteres kabelnek nekem ez nagyon olcsonak tunik, szoval szamolj vele, hogy adott esetben nem kapsz jelet es vissza kell vinned. de ha van jel akkor jo. illetve lehet artifactos lesz a kep (pl pici piros pontok villognak), akkor a hataran van a kabel es szinten vidd vissza. egyebkent ha van kep es nincsenek nyilvanvalo artifactok akkor jo lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #47805 üzenetére
Szerintem W2000-el még mindig jobban járnál, kb fele annyiba kerül(maygar oldalak árát néztem) és 0.65-ös chip van benne szemben a 0.47-esel. Az is 100%osan lefedi a REC709-et kalibráltan, viszont az optoma a projectorcentralos teszt alapján minden színnél túlsazturált, deltaE több mint 8, én ez alapján nem nevezném jól kalibrálhatónak.
AVForums sem ír igazán jókat róla:
Noisy
Not a home cinema projector
Poor black levels and shadow details
Low brightness thanks to the LED light source
Poor HDR performance[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gomba1974
tag
Sziasztok.
Sony hw65 höz nincsen valakinek 3db sűrű menetes 5 ös csavarja? Nem tudom felrögzíteni a plafon tartóra. Sajnos nem jó a normál menetes 5 ös. Pesten szívesen elmennék érte.
Köszönöm.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz motoroskanál #47810 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy használtan mennyiért lehet megvenni...
Úgyhogy kár a trollkodásért.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Ráadásul most sz@rásig van az outlet piac vele.
Projectiondesign (barco) F22 1080 VIZSIM projektor zoom SH
ProjectionDesign F22 (Barco) 1080p Vizsim
Projectiondesign (Barco) F3 sx+ 5500ANSI EN15 lens 521órás izzók- mozi bolondéria -
-
Janaboy
Topikgazda
Valaki adhatna nekem kölcsön egy F22est, kipróbálnám itthon
Janaboy
-
Janaboy
Topikgazda
-
gyeniko
őstag
válasz Gomba1974 #47808 üzenetére
Withworth menetes csavarra van szükséged (Sony-nál és JBL-nél találkoztam eddig ezzel a szivatással), de mekkora a pontos méret?
Magyarországon én egyszer tudtam venni a Fabory-nál, de legutóbb már ott sem...Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
proci985
MODERÁTOR
azok a noctuak valoszinuleg gyengebb minoseguek, mint a gyari ventijei, de ha halkabbak, akkor egesz biztosan gyengebb a legszallitasuk.
magyarul a projektor zaros idon belul meg fogja magat fozni.
meg eleve ha nem az ipari noctuakat rakta bele, akkor azok a ventik egesz egyszeruen nem jok restriktiv felhasznalasi teuleteken, pl ha egy projektoron izombol kell atnyomni a levegot.
kb ugyanaz a helyzet, mint hogy tapban sem cserelunk ventit hacsak nem doglodik, de lehetoleg ugyanolyanra.
projektorokban kizarolag FDB / 2BB / Magnet jatszik, mert semelyik mas csapagy nem bir 80fokos uzemet huzamosabb ideig. 30ezer ora melegben nehez eset, oda minosegi cucc kell. namost egy high-end Adda / Delta / Sunon / Papst / Nidec (/esatobbi) minosegben legalabb egy Noctua, de inkabb magasabb. oke, a Noctua Magnet (mint a top Papstok), de egyebkent a legendas pcs ventik kozul az SFlex Sony FDB volt, a Gentle Typhoon meg egy atmatricazott Nidec Servo 2BB.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz proci985 #47821 üzenetére
Hát ha megegyeznek a paraméterei a gyárival akkor ki lehet cserélni, légszállítás, statikus nyomás, stb. Legjobb venti is elöregszik, zajosodik, viszont szélzajon nem lehet segíteni. Ezért is érdemes böszme nagy gépet venni oda ahol közel van a nézőhöz a projektor.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
proci985
MODERÁTOR
akkor mar erdemesebb ugyanazt a ventit berakni amivel tervezve lett. FDBk MTBFje 80ezer ora folott szokott lenni: nekem vannak itthon 12 eves SFlexeim amik tokeletesen teszik a mai napig a dolgukat es ugyanolyan jok, mint amikor megvettem oket.
szelzajon tenyleg nem lehet segiteni, max valamennyire talan a karakterisztikan, de a gyakorlatban az mar attol is fugg mi lesz hutve. levegomennyiseg csokkentese megegy projektornal nem biztos, hogy annyira jo otlet.
felsokategorias ventik adott legszallitas mellett hasonloan szoktak teljesiteni zajra.
-
gyulaipal
tag
válasz devil-k #47812 üzenetére
A 3db linkelt hirdetésből a 2db F22 azonos, azaz ugyanaz a gép ugyanannál az eladónál. Mindenesetre elég vicces, hogy valaki el akar adni egy F22-t ennyiért ... ráadásul úgy, hogy a (tudtommal) általam kitalált "megoldásokat" is beleteszi a gépbe anélkül, hogy legalább felhívna és annyit mondana, hogy "köszi, hogy kitaláltad ezeket a dolgokat". Persze lehet, hogy saját maga találta ki, hogy ki lehet szedni a levegő kiáramlását "akadályozó" rácsot, meg hogy "megálmodta" az emberke, hogy melyik Noctua venti lesz pont jó a gépbe ... a fura csak az, hogy tudtommal ilyet még sehol a világon senki nem csinált külföldön ... itthon meg már ketten is kitalálták ugyanezeket és nyilván egymástól teljesen függetlenül! Mégis csak a legokosabb nemzet vagyunk mi ... vagy nem? Persze mindez nem gond, örülök, hogy segíthettem ... kicsit büszke is vagyok, hogy már "koppintják" az általam kitalált megoldásokat. Ezt akár vehetjük pozitív kritikának is! :-)
Szerintem ennél sokkal többet ér egy F22, még akkor is, ha (gondolom) az eladó csak "amíg ki nem lépsz az ajtón" jellegű garanciát tud rá adni. Nem egészen értem ugyan, hogy miért kellett ventillátorokat cserélni a gépben, így már csak a lámpa ECO módjában használható a gép ... nekem ez kicsit fura ... de hát senki nem ért mindent, ugye?
A Projectiondesign (Barco) F3 sx+ 5500ANSI EN15 lens 521órás izzók viszont másik eset, az egy nagyon régi gép, a felbontása is kisebb, ezt inkább prezire lenne érdemes használni, nem házimozira. De hát kinek a pap ...
-
fecus
őstag
Tanácsot kérni jöttem.
Egy projektet vállaltunk el a kollégámmal. Ehhez kellene egy projektor. Használtra gondoltam, mivel kb. egy fél évig használnánk, max heti 6-10 órát. Ezért sok pénzt nem költenénk rá. Csak PC képernyő kihosszabbítás, irodai alkalmazások. Nincs mozi és játék.
Van olyan típus amit ajánlotok?
Pl. ez milyen vétel lenne?: NEC M271X
Ezt néztem még, de az "elfogult" teszt is azt írja, hogy a széleken homályosodik a betű."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
satosan112
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék projektor választással kapcsolatban.
Széles körű felhasználásra lenne: prezentációk, filmek, képek vetítése. Különböző méretű vásznakra vetítünk vele 150x100cm-es vászontól kisebb mozivászonig. Attól függően, hogy épp hol vetítünk változók a fényviszonyok is, a moziterem teljesen sötét, máshol világosabb van, de közvetlenül nem süt rá a nap a képre.
Nincs korlátozás, hogy hová kerül a projektor a vászonhoz képest, oda tesszük az állványt, ahonnan jó a képméret. Elég sokat lenne hordozva, szóval valami jól összerakott eszköz kéne, jó anyaghasználattal. Számlával kellene újat venni, 250-500e között, ha van írhatnátok több árkategóriát. Egyébként viszonyításképpen BenQ MP670-et használtunk eddig erre a célra. Köszi előre is. -
cikasz
őstag
Sziasztok.
Az itt ajánlott vászon csak április/májustól elérhető abban a méretben amit szeretnék (149 x 266 cm).
Tudtok esetleg ebben az árban ajánlani másikat vagy várjak arra?
köszönöm.[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Viszlát
addikt
válasz satosan112 #47831 üzenetére
Szia!
A felhasználási körülményeken túl milyen igényeitek vannak? Wifi-képesség, Miracast, gesztusvezérlés, NFC, stb., ilyenekre gondolok. Mi motíválja a fejlesztést, miben szeretnétek jobbat a mostaninál?
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
satosan112
csendes tag
válasz Viszlát #47833 üzenetére
Wifi jó lenne abban az esetben, ha az áron nem sokat dob, ritkán ugyan, de tudnánk hasznosítani. Igazából több új funkcióra nem nagyon van szükség, a vásárlást az motiválja, hogy az MP670 valószínűleg chip hibával hamarosan tönkre fog menni. (Fekete pixelek mindenhol a képen, amik 10perc melegedés után szép lassan eltűnnek [kép] ). Ami még hasznos lehet, hogy legyen rajta VGA kimenet is, mert sok új projektoron ezt nem látok, de néha régi gépeket kell rákötni.
-
cinemazealot
addikt
válasz satosan112 #47834 üzenetére
"...10perc melegedés után szép lassan eltűnnek..."?
Milyen DMD chip hiba az, amiben a pixelhibák 10 perc után eltűnnek? Tudsz mutatni képet az "eltűntek" állapotról is?
-
satosan112
csendes tag
válasz cinemazealot #47835 üzenetére
Eltűnnek alatt azt értem, hogy a beragadt fekete pixelek normálisak lesznek, ahogy melegszik be a projektor szép lassan beállnak normálisra és az aktuális helyes pixel jelenik meg ott. Ilyenkor egy rendesen működő projektor van, erről szerintem kár képet csinálni.
Lehet nem magával a chip-el van baj, hanem valami forrasztás és mire bemelegszik a projektor újra rendesen érintkezik, nem nagyon értek hozzá sajnos. Ilyen hibát nem találtam én sem sehol, hogy megjavul x idő után, mindenkinek megmarad fehéren vagy feketén. Próbáltam több különböző kábellel, több géppel, a hiba biztosan a projektorban van.Arra számítok, hogy ez a bemelegedős dolog csak ideiglenesen van. Arra is szívesen fogadok tanácsot, hogy hol érdemes javíttatni, ahol számlát adnak róla, illetve nem horror áron adnak árajánlatot a javításra, de elsősorban egy új kellene és legalább, ha ez javítható, akkor lesz két helyen projektorunk és annyival kevesebbet kell hurcolni.[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz satosan112 #47834 üzenetére
Személyes tapasztalatom Epsonnal van, évekig nyúztam/tunk hasonló felállásban egy EB-X41-et, igazi igásló volt, bírta a gyűrődést és még ma is tökéletesen teszi a dolgát, ha nagy ritkán szükség van rá. Pedig egyszer rosszul rögzítettem az állványon és használat közben körülbelül 2 méter magasról lerepült, még pattant is kettőt, de néhány felületi karcon kívül az égvilágon semmi baja nem lett (máig nehezen hiszem el, hogy ennyivel megúsztam). Egy korábbi modellt pedig (EB-X12) édesapám majdnem 10 évig használt az előadásain gond nélkül (szintén hurcolós), ez is működik még mindig, szervizt nem látott. Mivel nem házimozizásra kellett, a 3 LCD-s technológia nagyon bevált, erős környezeti fényviszonyok között is megállta a helyét.
Szóval ezek alapján én nyugodt szívvel tudom ajánlani például az EB-U42-t, ami már WUXGA (én ennél lejjebb biztosan nem adnám ma már felbontásban), és az ára is baráti. WiFi és VGA bemenet is van.
Megemlíteném még az EB-1795F-et is, ami hordozhatóság szempontjából nagy királyság, pár hete láttam egy volt kollégámnál, 44 mm "vastag" és kevesebb mint 2 kg, egy kétrekeszes laptoptáskában hordja a laptopjával együtt, nagyon praktikus, miközben a képességeire ennek sem lehet panasz.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
satosan112
csendes tag
válasz Viszlát #47837 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, az Epsonnal én is szimpatizálok, "ismerek" egy jó régi Epson projektort, ami a mai napig tökéletesen működik. Amennyire én látom az EB-1795F nem nyújt annyival többet, hogy közel kétszer annyiba kerüljön. Az EB-U42-ben viszont úgy látom minden megvan, amit keresünk, sőt még több is, de az sosem baj.
-
devil-k
nagyúr
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #47841 üzenetére
Milyen gép vetíti?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Viszlát
addikt
válasz satosan112 #47838 üzenetére
Amennyire én látom az EB-1795F nem nyújt annyival többet, hogy közel kétszer annyiba kerüljön.
A technikai jellemzőket tekintve valóban nem, sőt. Inkább a méretei és tömege adhatják el, biztosan van olyan helyzet amikor ezek kiemelt szempontok. Mivel belefért a keretbe, gondoltam megemlítem.Ha már van némi tapasztalatod a megvásárolt készülékkel (akármelyik is legyen az), írd majd meg a véleményed, kevés szó esik az ilyen jellegű projektorokról itt.
-
szepi0808
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #47840 üzenetére
Ez az a bizonyos hiper-super gép, tegnap voltam itt rendszert beállítani és ez a proji volt ott.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
devil-k
nagyúr
válasz Pro Koryak #47846 üzenetére
Én most elvagyok ezzel. A többi majd alakul.
Miért, neked is van Baba Barco?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Viszlát
addikt
válasz ctrlaltdel13 #47840 üzenetére
Mirôl szólna? Barco 😍🤩🥇
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest