- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Janaboy
Topikgazda
válasz alphamooncam #47454 üzenetére
Sracok sztem ez ne gorgessuk tovabb, ki hogy es mit finanszíroz az mindenkinek a magánügye.
Janaboy
-
péjé
őstag
válasz Zalaym #47443 üzenetére
Nagyjából elfogadott hogy 16:9-es képhez a kép szélesség x 1.5 a nézési táv, jelen esetben 3m széles kép ad ki 4.5 métert. Ez nagy átlagban működik, van aki kevesli, ki kell tapasztalni. 3m széles vásznat vagy fix (ez lenne a legjobb) vagy motoros kiadásban érdemes megvenni. Minőségi új vászon kb. elvinné ezt a pénzkeretet. Avx-en akad egy új 150"-os ezt érdemes talán megnézni... [link] ...vagy ezt, hátha lehet alkudni... [link]
Új proji mondjuk a maradék 250-300eftba ami belefér DLP vetítő : Optoma hd144x, Benq w2000, ez talán a legjobb belépő DLP vetítő.
LCD: mondjuk Epson tw5650.
ezek belépő kat. gépek, arra bőven jók hogy havi pár alkalommal filmezzen vki ha nincsenek extra elvárások. Ha menet közben lesz ilyen akkor majd vált gépet. Használtan ebbe keretbe már magasabb kategóriás gépek is beleférnek. Érdemes megnézni egy kalkulátor oldalt ami kiadja hova lehet tenni a gépet. ... [link]
Ha va kérdés írj. -
celafat
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az LG PA70G vagy PA72G vetítőjével 3D téren?
A leírásokban csak annyi van hogy 3d ready. Nemrég volt szerencsém egy Casio XJ-M130-hoz, ami szintén 3d readynek volt feltüntetve. Ott hdmi-n keresztül le is tiltotta a 3d-t és csak vga kimeneten ment volna, de valami szoftver is kellett volna hozzá. Az Lg is hasonló lehet vagy azért egy aktív szemüveggel tud hdmi-n keresztül is 3d-t? -
cinemazealot
addikt
válasz celafat #47457 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de azt tudom, hogy pl. a BenQ W1070 csak kizárólag meghatározott képváltási frekvenciánál (és nyilván felbontásnál) engedélyez bizonyos 3D módokat. Pl. 1080p felbontásnál 24 fps-nél engedi csak az OU és SBS módokat, de pl. 30 fps-nél már csak az OU-t, az SBS-t nem.
Azt egyébként, hogy a projektor átvált-e 3D-re (vagy engedi-e az átváltást) egy bizonyos tartalom mellett, szabad szemmel is lehet látni. Onnantól már csak szemüveg kérdése, hogy a vásznon a szabad szemmel csak összemosott katyvaszból kibogozható-e a két szem által látott kép.
Bájdövéj, a PA70G leírása meg is határozza, milyen képmódban engedélyezett a 3D:
3D
DLP 3D Ready (DLP Link), PC XGA 120HzTehát max. 1024×768-as felbontás és max. 120 Hz-es képfrissítés mellett a PC bemenetről (gondolom, a D-Sub bemenetre gondol).
[ Szerkesztve ]
-
celafat
aktív tag
válasz cinemazealot #47458 üzenetére
Köszönöm. Akkor ez is olyan, mint a Casio volt, hogy csak vga-ról engedi a 3d-t. (Akkor ez miatt volt hdmi-n keresztül eleve inaktív a 3d mód)
-
twine
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy LG PA72G projektorom, ami egy ideje már nem ugyanolyan képet vetít, mint új korában.(sok éves a proji)
Úgy tűnik fényerőben sem ugyanaz mint új korában, és mintha jelentősen sárgult volna a képe.
Ledes projektorokban főleg nem vagyok otthon, ezért kérném a segítségeteket. Próbáltam utána olvasni....
DLP chipet kel vennem, és cserélnem? Vagy ebben az esetben mit kell még cserélni?
Esetleg megbízható forrás, ahonnan "olcsón" tudok ilyet vásárolni? e-bay-t néztem eddig, de örülnék, ha egy ilyen 30-40000-es mutatványt amit évekig használok megbízhatóbb forrásból vásárolhatnék.
Előre is köszönök minden segítséget... -
cinemazealot
addikt
Mivel több minden okozhatja a sárgulást, szerintem jobban jársz egy szervizes bevizsgálással.
- Ha RGB LED-ek vannak benne, a kék meggyengülhetett.
- Ha fehér LED van benne, okozhatja a sárgulást az öregedés vagy a rendszeres túlhevülés.
- Az esetleges hő (és talán az UV sugárzás) akár a DMD chipen lévő mikrotükröket is elszínezhette (bár ezt kevésbé hiszem).
- Ha színtárcsás, azt is elszínezhette a meleg (és/vagy az UV), bár LED fényforrás esetén az UV talán nem annyira jellemző.Vaktában semmiképp sem cserélnék benne olyan alkatrészt, amiről nem tudom 100% biztosan, hogy az okozza a sárgulást. Számomra a fényerő vesztése is inkább a fényforrás öregedésére utal.
-
D.Va
senior tag
Köszönöm a válaszokat, ránézek az ECO-ra
-
twine
veterán
válasz cinemazealot #47461 üzenetére
Köszönöm neked,és mindenkinek a választ...
Igen ,az zavar legfőképpen ,hogy a dlp,dmd hibára (youtube -os videókat néztem)
Utaló jelenséget nem látok...Megbízható szervizt tudtok nekem ajánlani Pesten,ahol értenek az ilyesmihez?
Ledek forrasztva vannak ezekben a projikban? Nem lehet cserélni mint a lámpát?
Nem szeretnék vaktában google-ban keresni.
Félek többé kerülne a l ves mint a hús,ha nem hozzáértő nyúl a készülékhez...
(Hiszen ugye maga a projektor sem nagy értékű)
Ha reklámnak minősülne,egy két privatot megköszönnék :R[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Van egy Acer x113 projektor. Amikor bekapcsolom, csak a logó egy lakat és egy jobbra nyíl van a képen. Jól sejtem, hogy valaki ügyes júzer lezárta? Egy leírást találtam, amiben azt írják, hogy 7 mp-ig kell nyomni a bekapcsoló gombot és akkor kinyitja a zárat. Ez korrekt?
"Teljes zár: Letiltja a vezérlőpulton található összes
billentyűt. Ha a projektort a Teljes zár funkció letiltása
nélkül kapcsolja le, akkor a projektor a legközelebbi
bekapcsoláskor is le lesz zárva. A Teljes zár funkció
letiltásához tartsa nyomva a vezérlőpulton található
„Üzemkapcsoló” gombot 7 másodpercig, és ezután a
Vezérlőpult zár „Ki” lesz kapcsolva. Amikor a projektor
készenléti üzemmódban van, tartsa nyomva a
vezérlőpulton található „Üzemkapcsoló” gombot 7
másodpercig a projektor bekapcsolásához, és ezután a
Vezérlőpult zár „Ki” lesz kapcsolva."''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
dlor
tag
Sziasztok Kisgyereknek vettem körberöhögős kínai csoda projectort őőő diavetitő? 😃 vagy ilyesmi. Láttam valami olyat, hogy reflektív vászon. Ez jó valamire? Köszönöm a segítséget.
-
dlor
tag
válasz cinemazealot #47473 üzenetére
Köszönöm. Rám fér a téma átrágása 😃
-
BBéci
legenda
válasz cikasz #47475 üzenetére
Ár/érték arányban kiváló, nálam nem jöhetne szóba, leginkább magas feketeszintje miatt. Sokan teljes megelégedéssel használják.
Rengeteg vetítő képét láttam, közülük, ami újonnan 500000 forintnál kevesebbe került, az annyira kompromisszumos, hogy inkább tévét nézek, de azt csúcsminőségben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Én W1300-al vetítettem 955 órát ami hasonló képet tud. Fekete gyenge, lencse aberráció akad bőven, nem ugyanolyan éles mindenhol stb.
De nem volt rossz, a képméret kárpótolt tv után.
220ért vettem újonnan. Viszont most lecseréltem 300ért egy használt, de új lámpás Barco-ra, a kettő képét össze sem lehet hasonlítani minőségben. -
Taki46
tag
Nekem volt anno w1070-es és kezdetnek megfelelő kis gép volt. Újonnan vásároltam. De ha teheted akkor inkább tényleg 1 Barco 300 környékén
Én is vettem egyet tartalékba mivel az Optoma uhz65 szervizbe került.
Most a contrast tuningolt Barcot használom és tényleg lenyűgözött a tudása. Egy megfelelő helységben olyan mintha 1 bazi nagy plazma tv-t néznél.
Ebben Palinak tökéletesen igaza volt.
Nem tudom, hogy a képeken ez mennyire látszik...
De én elégedett vagyok -
olajecset
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az Overmax MultiPic 3.5 projektorról? Még nem volt eddig egy projektorom sem, úgyhogy semmilyen tudásom és tapasztalatom nincs. Viszont nem is szeretnék egyenlőre 50-nél többet költeni rá. -
péjé
őstag
válasz olajecset #47481 üzenetére
szia,
50eft körül nézz egy ismert márkától(optoma, epson, benq, stb) használt hd-s vetítőt.
Itt van ez a fullhd optoma 60eft-ért új lámpával... [link] ha nem fényágyú kell hanem filmezni akkor simán jó lehet. Használt lévén azért nem árt megnézni, egy takarítás majd ráfér gondolom.
Nagyságrendekkel jobbak ezek mint a kínai cuccok. -
péjé
őstag
válasz Taki46 #47480 üzenetére
Azért egy baba-Barco tartalékba...kemény....:-)
Nálam egyelőre a körülmények nem az igaziak, sötét bútorok de világos falak vannak a nappaliban, remélem a tavaszi festés hoz majd változást de családos lévén vannak kompromisszumok. Láttam sötét szobában vetíteni, hát nagyon jó.
Még így is vannak filmek amiket megnéztem újra a kép miatt. Ezzel a vetítővel 2 irányba lehet elindulni sztem. 0,8-0,9 gaines szürke vászonnal kimaxolod a feketét de akkor kell hozzá hush box mert azért hangja van. Az enyémnél volt egy ventillátor csere (Noctua pc tuning ventikre) így jóval halkabb de ki van centizve a fényerő ezért egy használt 1.4-es screenline vászonra vadászok.
A 2 gép képét nézve mi a benyomásod? -
BBéci
legenda
"családos lévén vannak kompromisszumok"
Feleségemnek a leghalványabb ellenvetése sem volt a sötétzöld szín ellen. A Dulux mobileszközön futtatható alkalmazásával választottuk ki a mindkettőnknek egyformán tetsző árnyalatot.
Az utóbbi két hónapban a The Blacklist című sorozatot néztük, a benne megjelenő lakások szinte mindegyikének közepes vagy sötét pasztell színű falai, plafonjai vannak. Sok mindenben elvetemült gondolkodásúak az amerikaiak, de ebben kivételesen nem azok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Real_Necro
veterán
Nem hasonlítanám a filmek színvilágát a valósághoz, pont a hangulatkeltés miatt sötétek vagy világosak a falak vagy a háttér.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #47488 üzenetére
Az is szerepet játszhat, de nem elsődlegesen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Taki46
tag
Hogy kénytelen leszek az Optomát is tuningoltatni kontraszt terén...bár hónap végére ígérik a szürke vásznat a jelenlegi kerethez és az majd elégé feldobja az otoma képét is.Decemberbe küldtek már egyet, csak nem matt szürkét hanem ALR vásznat, és az nekem nem jó hotspotos De a fekete brutális volt vele. Másfél hétig szenvedtem egy 165 cm-s 4k lg tv-vel aztán feladtam, és inkább beszereztem Palitól a Barcot
spiky03
Minél sönttéteb a vetítési környezet annál jobb a vetített kép.Persze akinél család van ott azért ez elég necces lehet.Ha nincsen rá külön helység.Vagy ép megfelelő keret.Akkor jönnek sajnos a kompromisszumok[ Szerkesztve ]
-
-
devil-k
nagyúr
Ha jól emlékszem, neked nincs gyereked, ugye BBéci? Ugyanis amikor van gyerek és csak egy szoba van mozira (pl. nappali), akkor kicsit (vagy nagyon) kompromisszumos a helyzet. Kevesen mondhatják el, hogy van egy külön szoba mozira. Szerencsére én az utóbbi kategóriába tartozom, de még ez sem az igazi.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
olajecset
tag
Mondjuk nekem sincs nagy bizalmam a szinte névtelen kínai ömlesztett termékkel. De vannak pozitív meglepetések is, pl. egy kis erősítő modul, yamaha chippel.
A személyes megnézéssel van gondolom, ez special elég messze van.
Kösz! Ha esetleg megveszem megírom a tapasztalatomat. -
BBéci
legenda
válasz devil-k #47498 üzenetére
Ha nem fehér a nappali, akkor a gyerek visszamarad a fejlődésben?
Tényleg nem értem, mi akadálya van a kellemes, meleg, pasztell színű falaknak? Nézd meg Dorian bordóját, van gyereke, hamarosan érkezik a második.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest