- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mela Kehes
addikt
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. Projektor vásárlás előtt állok. Autósiskolában szeretném majd használni. Két oldalt is üveg van, még nem tudom mennyire fog besütni a nap, bár van előtte gyenge sötétítő.
Ahogy néztem 800-1000 fényerő megtenné, szeretném ha vezeték nélkül is csatlakozna, ja és mindenképp ledes legyen.
Találtam az LG PW800G-t, de azt írták csak egy Miracast (Android) vagy WIDI (Intel) támogatású eszköz között létesíthető. iPad-del használnám, nem tudom azzal működne-e.
Bármely más is jó lenne, 100-150 ezer körül. (Tudom, az LG drágább.)Köszönöm
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Rick4
félisten
válasz Mela Kehes #29605 üzenetére
Ipad helyett jobban jársz egy 40K-s notival, amin még hdmi is van. A projektoron visszajön ez az ár, benq-kból van épp elég prezentációs projektor újonnan, bruttó 150K alatt. nem 800-1000 kell, hanem 3000. Pl: [link] vagy még inkább: [link] sőt: [link]
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
AVhelper
senior tag
válasz Mela Kehes #29609 üzenetére
Azok egyike sem LED-es!
Mekkora képet akarsz egyáltalán vetíteni abban a csupa ablak helyiségben?
150 eFt-ért nem fogsz olyan LED-es vetítőt kapni, amivel egy világos teremben 1,5 méternél szélesebb élvezhető (minimum 25:1 kontrasztarányú) képet tudnál vetíteni. Ehhez is már egy gain 1,2-1,4-es fénynyereségű vetítőfelület kéne.
Kicsit többe kerül, de szerintem egy Epson EB-X31 vagy EB-W04, és hozzá egy ELPAP10 WLAN adpter lehetne a megfelelő megoldás. Ezek lámpája akár 10.000 órát is működhet.
-
Rick4
félisten
válasz Mela Kehes #29609 üzenetére
Miért, mi van a leddel? Ja, hogy jóval gyengébb, mint a sima lámpás, neked meg pont az erősebb kellene?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Madwe
nagyúr
válasz Mela Kehes #29613 üzenetére
10.000 óra nem elég? utána egy lámpacsere 20-40kból megvan...
-
Rick4
félisten
válasz Mela Kehes #29613 üzenetére
A ledes meg az elejétől fogva gyenge fényerejű. Te tudod, akarsz-e mérgelődni egy projektor miatt, hogy nem láttok a képből semmit.
-
Mela Kehes
addikt
Rendben, meggyőztetek.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
rcsferi
csendes tag
válasz Mela Kehes #29605 üzenetére
PW1500g 1500lumen HD,bluetooth,wifi,led, 179ezer.Vettem, tökéletes
-
gyorsan?
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném a segítségetek kérni.
Szeretnék egy egyszerű, de élvezhető képet és hangot nyújtó házimozit összerakni otthoni felhasználásra.
Két projektort is ajánlottak nekem, nagyon hasonló paraméterekkel és árral is.
A leírás alapján azt hiszem mindkettő megfelelne az igényeimnek, de szívesen venném ha adnátok némi tanácsot,hogy mégis melyiket válasszam és miért. Esetleg ha van harmadik opció, azt is szívesen meghallgatom.1. BenQ 3D TW529
2. Epson EB-W31
előre is köszönöma segítséget.
-
gyorsan?
csendes tag
válasz DuDieHUN #29623 üzenetére
köszönöm szépen a válaszod. Max 130.000 forintból tudsz jobb alternatívát? Használt dolgok nem érdekelnek, köszönöm. Egyébként megköszönném ha azt is leírnád, hogy mi a baj a két említett géppel, mert az, hogy nem ért hozzá aki ajánlotta, számomra kevéssé értelmezhető.
Ahogy mondtam, messze nem egy profi házimozit akarok, csak egyszerűen egy megbízható, normális konfigot, max ebben az árban. Projektorral, vászonnal, kábellel, hdmi elosztóval, stb max 200.000 amit hajlandó vagyok rászánni, de nyilván nem szomorodnék el, ha a vége csak 170 lenne.
Egyébként egy nappaliban fogom használni, 3-4 méterről tudok vetíteni. Bájdövéj ezen az oldalon ellenőriztem a lehetőségeimet, és a projektor ezen paraméterei tökéletesen beleillenek az elképzeléseimbe:
http://www.epson.com/alf_upload/landing/distance-calculator/Amúgy csak tök sötétben fogom használni a gépet, így fontos, hogy legyen rendben a fényereje is. Ttv-s meccseket és természetesen filmeket fogok elsősorban nézni rajta.
Hangsúlyozom, hogy nem profi, vagy félprofi cucc kell, de nem is elégszem meg a noname kínai cuccal, valamit középről keresek.
-
devil-k
nagyúr
válasz gyorsan? #29626 üzenetére
Amit ajánlottam, nem profi cucc, de innentől van értelme elkezdeni a filmvetítést. 2016-ban a 1920*1080-as felbontás alap. Ez alatt nem sok haszna van a vetítésnek, hiába is a széles kép. A mennyiség és a minőség szerintem nem ugyanaz. Inkább gyűjtenék még pénzmagot és akkor garantáltan nem fogsz csalódni.
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz gyorsan? #29626 üzenetére
138-ért van Acer H5380BD.
az alatt kifejezetten prezis cuccok vannak.
én még 130-ért vettem, 1 éve. annyit megért.
van még pár epson hasonló árban, de lcd, meg az felbontás ügyileg 1280x800.
múltkor valaki linkelt 180 környékén 1080p vetítőt. Acer X152H talán vagy Optoma HD141X
szerk:
vagy Acer H5381BD ajándék vászonnal 160-ért.[ Szerkesztve ]
-
-
Madwe
nagyúr
válasz gyorsan? #29631 üzenetére
En a helyedben, ha 200 a keret, vennék egy benqw1070et. Aztán majd vászon lesz amikor lesz ra keret, kábel meg megvan 5kbol melle. Hosszabb tavon jobban jársz sokkal, hidd el. Projektort minimum 5 évre vesz az ember, ennyi pluszt szerintem megér... Ez a benq nem a profi kategória, hanem a belépő kategória alja. Ez alatt iszonyatos kompromisszumokkal tudsz csak vetitot találni
[ Szerkesztve ]
-
gyorsan?
csendes tag
-
törölt tag
válasz gyorsan? #29633 üzenetére
ha tudsz a falra vetíteni, akkor egy fix vászonnal jobban járnál. sima rolós azért évek alatt behullámosodik, ha nem kapásból hullámos érkezéskor. motoros talán jobb, de azt meg végképp nem kapod meg 50k alatt.
azt meg hozzáteheted később is, ha úgy alakul. feltéve persze, ha van egy fehér falad.
szóval ebben az esetben azt mondanám, inkább a fullhd. 170-180 környékéről, és csapasd egyelőre a falra, aztán majd meglátod, beinvesztálsz-e és milyen vászonba.
persze ezeknek a félprezis cuccoknak is örültem volna ezelőtt 5-6 évvel is, ilyen árban, azzal a minőséggel, mint a majom a farkának. legutóbb a benq w100-al házimoziztattam, hát... hagyjuk és nem csak a felbontás miatt.
de azért ez egy hosszútávú történet, akár 5-6 évre fogod venni, tavaly ilyentájt 210k környékén volt a legolcsóbb fhd vetítő és 130k volt a 720p.
hidd el, én vagyok az egyik legfaszaribb itt, ha ár-érték arányról van szó, meg kompromisszum mániás, de még én is azt mondom, hogy inkább a fullhd ebben az árkülönbségben.
kábelből végképp nem kell heroinárban bevásárolni, az olcsó tétel.
ha a legolcsóbban akarod megúszni, és kell a vászon, meg nem akarsz többet rászánni, akkor az acer + ajándék vetítővászon, valami alap 5-6k-s kábel, és csók.[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
Hidd el, hogy a tanácsokat nem azért adjuk, hogy most te minél többet költsél rá..itt az élményekről van szo és ezért szerettük volna mondani, hogy mi az a minimum, ami olyan élményt adna, hogy ihaj.
Persze tudsz vetiteni olcsóbban is és valoszinuleg tetszeni is fog, de némi extra ráforditással még jobbat tudnál kihozni.
Amit a kollega is mondott, ha van rá mód, akkor fix vászon és benq proji.Janaboy
-
AVhelper
senior tag
Ha esetleg nem lenne nyilvánvaló, akkor tudd, hogy nemcsak a BenQ gyárt számodra esetleg megfelelő projektort.
A projektor kiválasztása előtt sokkal fontosabb:
- megtalálni a vetített kép legmegfelelőbb helyét (nem elég a teljes elsötétítés, az is cél, hogy lehetőleg ne legyenek a vetített kép közelében nagy, a fényt visszaverő világos felületek);
- eldönteni a vetített kép méretét. Ha annak hüvelykben mért képátlója kisebb, mint a centméterben mért nézési távolság negyede, akkor egyáltalán nem fontos, hogy az Full HD legyen (például 360 centinél távolabbról nézve egy 90 hüvelykes képet);
- a vetített képhez képest a projektor lehetséges helyének megtalálása.Ezek alapján lehet dönteni, hogy melyik lehet a megfelelő projektor. Ha, mint írod "tök sötétben fogom használni" a projektort, akkor éppenséggel nincs szükség nagy fényerőre. Egy 16:9-es képarányú gain 1-es fénynyereségű felületre vetített 90 hüvelykes moziszabványnak megfelelő csúcsfényességű kép vetítéséhez 400 lumen fényáram is bőven elegendő.
Én a projektor helyett inkább a vetítővászonra költenék többet (ha ez lehetséges), mert egy jó és tartós vetítővászon hosszútávú befektetés, és több jövőbeli projektort is kiszolgálhat.
-
gyorsan?
csendes tag
válasz #95590400 #29634 üzenetére
Nagyon sokat segítettél, köszönöm. És köszönöm mindenkinek a kedves és jószándékú hozzáállást.
számszakilag úgy nézne ki a dolog, hogy kb 3,2 méterről vetítenék, nagyjából ahogy néztem a 90 coll képátló az jól kijönne. A nézési távolság szintén olyan 3,2-3.5 méter lenne.
Egyébként ma bent voltam az acernél, azt mondták, hogy minden projektorhoz adnak most ingyen váasznat.
Amúgy a vászon elengedhetetlen, mert színesek a falaim.Annyit pontosítanék, hogy pont azt írtam, hogy NEM csak tök sötétben fogom nézni, így kell majd a fényerő is.
Egy kérdésem lenne még. Lesz olyan szituáció amikor kb 7 méterről kellene elvinnem a jelet hdmi kábellel. Gondolom ebben a távolságban nagyon nem mindegy a kábel minősége. Tudnátok ajánlani olyan márkát vagy típust, ami ezt a távolságot is jól kiszolgálja?
-
-
Rick4
félisten
válasz Norbi 72 #29639 üzenetére
Nyugodtan vegye csak meg ez: [link]
Ne etesd ilyen hülyeségekkel, semmivel se tud a 30 rugós kábel többet ennél. Totál felesleges pénzkidobás. 100x megbeszéltük már.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
A www.projektorlampak-eshop.hu bolttal van valakinek tapasztalata? Tényleg eredet izzókat árulnak?
Szeretnék végre egy olyan izzót venni a projimba, ami nem döglik meg 200-300 óra használat után.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Rick4
félisten
Nekem van vagy 8-10 hdmi kábelem a rövidtől a hosszabbakig, de mivel a szemközti falnál van az erősítő, a fejem fölött, a plafonon meg a projektor, így 12m kellett volna, ezért vettem egy ilyen 15m-est, megvan egy éve, azóta is tökéletes, de ha nem lenne az, arra van a 3 év gari, kicserélik és kész.
Gyanítom ez nem az, amit az ebay-en kapsz, az ár áfás, számlás, szemetet felesleges itthon árulni, talán ezért is működik.
OddMan: Milyen izzók voltak, maik megdöglöttek? Csak hogy más ne fosson lyukra. Írhatnál róla bővebben.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Aliexpress-es Kínai izzók voltak, nagyon hasonlítanak az eredeti Osram izzóra, amilyen az én projektoromba kell (InFocus SP8602). Sajnos mind a 3db amit eddig vettem megdöglött. Most raktam be a 4.-et. Bár gondolom sokat ez sem fog bírni. Amúgy az történik, hogy megreped az izzó végén az a cementszerű vagy porcelánszerű anyag, (amin az érintkezők is vannak) és végül szétrepedezik, szétesik és végül elkezd sercegni az izzó és ezek után pillanatok alatt kiég és van egy kis szaga is. Persze ezek nagyon olcsó izzók voltak (kb. 10e/db). Legelőször itthon vettem viszonylag drága izzót, de az is csak kb. 700-800 órát bírt. Az eredeti izzómban 4000 óra van, és még mindig működik, csak már nagyon sötét, nincs fényereje, egyszerűen elhasználódott.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Márton
nagyúr
válasz OddMan #29645 üzenetére
Olyan is létezik, hogy robban az izzó?
Ettől mindig félek, 100 fős vetítésen, nehogy szilánkok repüljenek..
Vagy ez kizárt? Persze gyári izzó, és még csak 300 óra van bennük, de gyorsan növekszik az érték..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Rick4
félisten
Nem csodálkozom, az én 15m-esem 3850Ft volt, most igaz felment 4900-ra, de még így is a fele annak, amit linkeltél, és az 1/5-e a fele hosszúságú "háp"-olt kacsakábelnek.
-
Madwe
nagyúr
Azért az sem mindegy hogy mit visz át, pl bd isokat 3dben? persze lehet eleve nem is szempont, de ekkora hossznál van ami ugyan 1.4es hdmi kábel, de endesen csak kisebb sávszéllel boldogul. Ettől függetlenül egy 200 forintos is lehet hogy átviszi, egy 50.000es meg nem, szóval lutri, próbálkozni kell
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest