- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
RC46
csendes tag
válasz TwentyFour #29495 üzenetére
Ez attól is függ, hogy hány darab és milyen ventilátor van a vetítőben. Nekem Samsung SP-A600-asom van. Ebben kettő darab nagy ventilátor van, egy befúvó és egy kifúvó. Ezek hűtik az elektronikát, a DMD-t, a színkereket. A lámpát külön hűti egy kisebb radiális venti. Ez 700 óránál már úgy elkoszolódott, hogy alig szállított levegőt, ez meg ugye a lámpának nem tesz valami jót. A következő tisztítást 500 óránál fogom elvégezni, de még lehet, hogy ez is sok lesz. Persze ez az üzemeltetés helyétől is függ. Nem mindegy, hogy egy hidegburkolatos nappaliban, vagy egy (mint esetemben) szőnyegpadlós szobában működik a gép. A gép takarítását illetően megvárni a lámpacserét, vagy azt, hogy a termikus kapcsoló kioldjon, igen nagy könnyelműség. Szerintem.
-
-
MajaG
senior tag
válasz gabika1969 #29497 üzenetére
Benq-nál is van ilyen a garihoz? (w1070+)
Én nekem 02.29 óta pörgött bele mai napig 765 óra. A jobb sarokban látok egy fehér foltot, valószínű por miatt, (nem igazán zavar/zavaró)de a ventiken még csak por réteg sem látszik kintről...
-
MajaG
senior tag
Én nem simogatni vettem, hanem általános felhasználásra. Áldom az eget, mikor megfogadtam itt 1-2 ember tanácsát, és kidobtam a TV-t első körbe. Semmi értelme nem lenne ezután 107 centis TV-n nézni a tv műsort.
-
szepi0808
senior tag
válasz devil-k #29510 üzenetére
Ezt egy HW65-ös tulaj küldte. Elmondása szerint extra poros lakásban lakik, városban földszinten és 650 óránál így néz ki a lámpa szűrője. Egy HW55-ös lámpát már megpirított így 1300 óránál (hűtés korlátozottsága miatt kiégett) ezért most időben megnézte és kitakarította.
Tehát azt ajánlom mindenkinek, aki nappaliban mozizik, hogy filtert tisztítani 500 óránként és a lámpára is rá lehet nézni. Ez az intervallumot ki lehet tolni annak, aki nem poros szobában használja 1000 órára, de ekkor érdemes megcsinálni az ellenőrzést.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
gabika1969
aktív tag
válasz szepi0808 #29512 üzenetére
Én szóltam Amúgy autót se tart karban mindenki, de azért ott sem javasolt pld. az olajcserét halogatni
MajaG
A garis papírokban minden benne van, elvileg. Nézd meg, nehogy kellemetlen perceid legyenek!!Gigi01 Én focit azért szoktam nézni rajta...itt az EB!
[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
MajaG
senior tag
válasz Gigi01 #29513 üzenetére
Pedig ekkorában van közösségi élmény TV-műsornál is.
Autósport, foci, kosár, kézi, úszás is tök jó.
STB-n keresztül nyilván nem igen nézek filmet, sorozatot, mert az boltból jön.De amúgy miért nem néznél? Vagyis nem értem, ez se különbözik a többi megjelenítőtől.
@Gabika1969: áttanulmányozom, köszi!
-
Gigi01
őstag
Max. napi 30perc amíg el nem alszok.Nálam ez fér bele a tv-zésbe.
Gyerekkoromban néztem sorozatokat is,de már valahogy nem érdekel.Ha nézek filmet,azt jó minőségben,eredeti hanggal.
De ahogy írtam,mostanában az is plazmán volt.
Néha bejátszik egy-egy sport,abból is inkább tenisz.Plazmán élmény nézni,a vetítőn engem nem győzött meg.
Többször próbáltam tv adást,de nekem nem bejövős nagy képpel. -
serius
csendes tag
Sziasztok
Megosztanám a tapasztalatomat veletek:
Vettem egy LG PW1500G (1280x800) projektort.. Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket..
Kicseréltem hát Benq W1070+-ra, ami klasszisokkal jobb. Egyedül a szivárványokkal kell megbékülnöm viszont ezt leszámítva nagyon szuper képe van
Még annyi, hogy keveslem a feketét, persze ez 2 dologból is adódik: 1.1 gain-es vásznam van, gondolom az 1.4 diamond segítene, ahogy azt Szepi is ajánlotta, de a csere még várat magára... a másik a fehér falak...Lenne egy problémám is, amire talán tud itt valaki értelmes tanácsot adni:
Jelenlegi konfig:
GTX 770 (HDMI) -> Samsung 3D BD HDMI IN1
Samsug 3D HDMI OUT -> Benq W1070+ HDMI IN1A hang és a kép tökéletes 1080p 60hz-en. Viszont... Ha 3D BD iso file-t szeretnék játszani, akkor hiába lövöm be a PowerDVD 16-ba, mikor átváltom 3D-re, csak annyi történik, hogy a projektor átáll 1080p 24hz-re, de 3D jel nem érkezik rá.. Próbáltam úgy is, hogy közvetlen kötöttem a PC-t a projektorra, de úgy is ugyan ez a helyzet. Viszont ha lemezről játszok 3D filmet, akkor az tökéletesen működik. (sajnos nincs DB íróm..)
Esetleg valaki hozzá tud szólni ehhez a problémához?
"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash
-
serius
csendes tag
válasz Janaboy #29524 üzenetére
Valóban frame packed, benéztem...
A vászonnal akkor nem tudom még mit kezdek... azt gondoltam, hogy a diamond screen jobb lenne, mert csak egy irányban veri vissza fényt, tehát kevésbé rontanának bele a képbe az oldalsó fehér falak. Viszont ha ez nem igaz, akkor érdemes lenne megnézni az Acer szürke screen-jét?
A 3D megoldódott! Leírom, hátha másnak is segítség lesz:
Tehát a setup: PC (HDMI) -> Házimozi -> Projektor1. szoftveresen ki kell kapcsolni minden más megjelenítőt, csak a projektor (házimozi) mennyen
2. ez egy kérdéses lépés, mert még nem tudom szükséges-e tegnap letöltöttem az nvidia 3DTV Play-t és feltelepítettem, hátha segít, de nem csinált semmit (ma már tudom, hogy azért, mert a 3. lépésben lévő funkciót nem kapcsoltam be) ettől függetlenül, nem tudom, hogy szükség van-e rá, de 14 napos próbaverzió, tehát hamarosan kiderül...
3. nvidia driverben a sztereoszkópikus 3D-t be kell kapcsolni és végig kell menni a beállításokon (nekem 720p 60hz-re állította be magát, de ez később felvehető az én esetemben 1080p 24hz-re)
4. csak PowerDVD-t próbáltam, és azzal tökéletesen működik.. beállításokban a 3D-t HDMI 1.4 1080p 24hz-re állítottam, és utána ha megnyomom a 3D gombot a programban, akkor egyből átvált és működik"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash
-
T-CAT
tag
válasz serius #29522 üzenetére
Nemrég szívtam én is vele hasonlóképp.
Úgy van, a BluRay 3D = Framepacked 3D! 1920x2205 képpont.
1. HDMI Kábel 1.4 High speed-e? Ez muszáj.
2. Nvidia Sztereoszlópikus 3D kalibrálva van-e és természetesen engedélyezve? DB3D csak így működik.
3. PowerDVD elvileg automatikusan felismeri és nem is enged más 3D formátumot, csak "Auto detect"-en lehet, ha Framepacked 3D-t indítasz el.
4. Nvidia drivert frissítsd legutolsóra! Minden driver frissítésnél kalibrálni kell a Sztereoszkóp 3D-t, mert elfelejti a beállításokat.
Nekem ezek után összejött a BD3D PowerDVD-vel...A fekete mélység miatt nem tudom a képernyőfelbontás beállításnál próbáltad-e RGB teljes (0-255) színtartományt? Driver frissítésnél az nvidia ezt is visszaállítja korlátozottra (16-235)-re ahol nem annyira van fekete. Nálam legalábbis...
Szerk:
Bocs, most látom pár perce megoldottad, akkor tárgytalan.[ Szerkesztve ]
-
serius
csendes tag
Igen köszönöm!
De akkor ezek szerint nem kell megvenni az nVidia 3DTV Play-t? Mert már ott tartok, hogy inkább veszek a 770 mellé egy olcsó használt ATI kártyát... (~35e a 3DTV Play)
"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash
-
grozam
tag
Üdv!
Szerintetek ez milyen?
-
törölt tag
válasz grozam #29532 üzenetére
nekem az elődje van, H5380BD. gondolom, teljesen ugyanaz, csak húztak egy másik címkét rá.
lehetne halkabb, és szivárványozhatna kevésbé, de 130 ropiért vettem újonnan, szóval...
egy átlagos belépő dlp proji. tűrhető kontraszt szürke vászonnal, a színek, hát, nem a szívem csücske, és 1700 óra környékén járva eco módban folyamatosan visszatér már a villogás. -
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Összekötéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Adott egy BenQ MW526E projektor és egy Panasonic 42S20 plazma TV.
A TV adás képét kéne kivetíteni a projektorral. A tévébe egy mezei antenna megy, DVB-T tuner van benne, így mennek a közszolgálati adók HD-ben. Egy sima HDMI<->HDMI kábel jó ehhez?(Kábel tv előfizetés, set-top-box nincs. A projektoron nincs antennabemenet.)
Köszi!
-
AVhelper
senior tag
válasz #95590400 #29533 üzenetére
Rosszul gondolod, mert nem ugyanaz.
A H5381BD-nek némileg nagyobb a fényereje, a kontrasztja és kisebb a zaja, mint a H5380BD-nek.
A H5381BD-nek két HDMI/MHL bemenete van (az egyik a vetítő házában, amihez vezeték nélküli MWA3 WirelessCAST adapter vagy MWiHD1 WirelessHD (HDMI jelátviteli) készlet vevője csatlakoztatható.
-
serius
csendes tag
Kipróbáltam, és megy a 3D filmek lejátszása a 3D TV Play nélkül is, a lényeg, hogy az nVidia driverben engedélyezve legyen a 3D. Rájöttem arra is, hogy ez az alkalmazás akkor kell, ha 3D-s játékokkal szeretnél játszani. (csak World of Warcraft-ot próbáltam, gondolom a nem nVidia által szponzorált 3D-s játékok, amennyiben vannak ilyenek, nem igénylik ennek az alkalmazásnak a meglétét)
szerk.: korábbi hozzászólásomban tévesen adtam meg a 3D TV Play árát, nem 35e hanem "csak" ~15e
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AVhelper #29535 üzenetére
szignifikáns eltéréseket azért nem látok a 2 vetítőt között. gyanítom az alap maradt ua., dmd, színkerék és tsai. kicsit eltérően dimmeli a pilácsot, így a dinamic black opcióba is beírhattak egy jobb értéket (cserébe ebben az opcióban borzalmasak alsó tartományban a színek, ha nem, akkor már megérte, hogy kihoztak egy jobb modellt), változtattak a fókusztávolságon, meg átrakták a csatlakozósort és beletettek egy új opciót.
ajándék vászonnal még talán, de egyébként szerintem nem éri meg az árát 2016-ban 720p dlp projektorként.[ Szerkesztve ]
-
Norby007
tag
Sziasztok,
Segítsen aki használ (gondolom vannak páran) hdmi splittert és switchet.
Kis hazánkban csak 1.3b switcheket lehet kapni és splitter meg nincs is ami 10 ezer ft alatt lenne.
Kínából tonnaszám lehetne pár ezerért behozni 1.4es splittert de nem szeretnék 35-40 napot várni rá.
Ti hol vettétek és mennyiért? Nem tudom egyébként azt sem hogy a frame packed 3d-hez biztosan kell-e az 1.4, de minden bizonnyal.
Kérem tanácsotokat, ha nem szeretnék heteket várni és több 10 ezreket fizetni (mivel kettő kéne, egy splitter és egy switch és elég lenne csak 1x2 és 2x1) akkor kinél keressek ilyen kütyüt?
Köszönöm -
atiska007
senior tag
Sziasztok,
Vásárláshoz kérnék tanácsot, hátha itt már valakinek van tapasztalata.
Nincsenek nagy igényeim, de a pénztárca sem vastag.Ami fontos:
Csak filmnézésre lenne használva
Legyen wifi csatlakozás és DLNA támogatás.
méret annyira nem lényeg, el tudom helyezni
Kb. 3 méterről vetítenék vászonra.
Fényerő és felbontás nem elsődleges szempont, valószínű inkább csak este/besötétített szobában lenne használva
Valószínű ezek alapján valami kínai csoda lenne, mert max 50k-t szánnék rá.Tudtok ezeket az igényeket kiszolgáló projektorról?
Mittudomain!
-
trecom
tag
Üdv mindenkinek egy kérdésem lenne mennyi a reális használt piaci ára egy optoma hd20-nak?
-
gabika1969
aktív tag
-
seasonic
csendes újonc
Sziasztok! Tudtok ajánlani egy olcsó hd (nem fullhd) projektort aminek éles és szép a képe? LG pb62g-t váltana az életlen kép miatt. Köszi
-
törölt tag
válasz seasonic #29546 üzenetére
újonnan én nem látok olcsót, ami nem pici ledes.
Acer H5380BD 145k
Acer H5381BD 155k (vászonnal és vászon nélkül is)
Optoma H183X talán még van 160k
pár 1280x800-as epson, abból is az
Epson EB-W04 140k-tól.
az 1080p meg valamivel 200k felett indul
én nem vennék 2016-ban ennyiért 720p projit.
használtat felennyiért.[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
válasz seasonic #29546 üzenetére
Szia!
Mi számít számodra olcsónak?
Acer X133PWH + ajándék 90"-es rolós vetítővászon 134.900 Ft-ért?
Az Epson EB-W04 149.900 Ft-ért (most adnak hozzá egy 10.000 Ft-os Decathlon ajándékkártyát) egy nagyon jó projektor.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest