- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz zorzy4 #88650 üzenetére
8.?
9. gen, i5 54k.
Ezek "köszönőviszonyban" sincsenek a korábbi i5-ökkel, csak a nevük egyezik.
A korábbi, 4 magos i5-öket, most i3-nak hívják, s 25k-ért már kaphatók. (és vicc, hogy ennél drágábban kínálják az aprón a használt 6. és 7. gen. i5-öket... )[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zorzy4
addikt
Köszönöm mindenkinek utánanézek. Tanultam valamit. Hasznos infok voltak.
[ Szerkesztve ]
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy 9900k-t hajtok több, mint fél éve. Egyetlen bajom van vele, hogy nem igazán tudom húzni, mert valahogy nem találom meg a korrekt számot és voltot pedig elég sokat küszködtem vele.
A lényeg az lenne, hogy gondolkoztam a 9900KS-en, de az eléggé Out of Stock most aztán így eszembe jutott a 3900X.
Jó váltás lehet, vagy teljesen felesleges és inkább várjak őszig amíg kijönnek az új szériák?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
palfitom
félisten
Mivel fogalmunk sincs, hogy mire használod a gépet, ezért tippelni sem tudunk.
Miben érzed kevésnek a 9900K-t, hol fogy el?
Mindentől függetlenül, nem hiszem, hogy sok értelme lenne most cserélni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz palfitom #88660 üzenetére
Főként játékra, de elkezdtem PhotoShop-ot is használni az utóbbi időben és a Premiert is feltettem, mert vettem egy drónt aztán így videóvágás is tervben van.
Nem igazán tudom megmondani, hogy miben érzem kevésnek a mostanit, hanem egyszerűen nagyon bosszant, hogy nem tudom húzni mivel folyamatosan kékhalálozik szinte bármilyen OC-t próbálok, nem mintha nem lenne elég a 3.6 + turbo, de akkor is, ha már ennyiért megvettem lehessen már beállítani... Igaz a "legrosszabb" fajta van belőle ami nagyon melegszik is (volt is delid), de továbbra sem a melegedés a gond (kraken x62 hűti).The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
palfitom
félisten
Játékra nincs értelme cserélni.
PS, videóvágás már más tészta, de mivel nem ez a fő felhasználás, ezért megint csak nem cserélném.
Hogy bosszant, azt megértem, s akkor nem is szereted. Így már javasolt lehet a csere, de ha érzel magadban még türelmet, akkor várj, ne most cserélj!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Az első megjelenéssel együtt magas (indokolatlanul magas) árak is járnak, első pár hétben, 1-2 hónapban nem érdemes vásárolni, mert utána bőven szoktak esni az árak.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
Félreérthető voltam, nem arra gondoltam, hogy te nem tudsz húzni, hanem arra, hogy mennyire "nem lehet " húzni. Márpedig, ryzeneknel általában nem sok tartalék van gyári orajelen felül. Ha nem fogsz ki lottonyertes peldanyt, nem eri meg manualisan hangolni. De szerencsejatekra nem alapozunk
-
veterán
Próbáltam 5.0, 4.8, 4.7 és egyikkel sem volt jó.
4.8-on ment egy pár hónapig, de BFV alatt ki főtt ott is szóval át tettem mindent autora és nem küszködtem vele tovább.
Elég idegesítő azért gondoltam a 9900KS-re, ha jó árban be tudnám szerezni..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
kolopele
nagyúr
-
veterán
válasz kolopele #88674 üzenetére
Nem tudom és nem is akarom többször leírni, hogy mindenre elég csak nagyon zavar, hogyha akarom sem tudom húzni.
Márpedig, ha ennyit adok egy prociért ami elvileg direkt arra van kihegyezve, hogy nyomasd amennyin akarod azt had lehessen már noszogatni feljebb..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
kolopele
nagyúr
Szerintem akkor ott valami más gond lehet, mert a 4.7 GHZ minden magon az maga a gyári turbó, ott te még nem húzol semmit manuálisan. Ha jól olvastam akkor neked már az sem stabil. A húzás meg sajna függ a proci gyártási minőségétől, az alaplaptól, főleg a VRM - től, chip készlettől, stb. A videokártyák is ilyenek, van amelyiket szénné lehet húzni és stabil marad, van amelyik meg 10 mhz - től kifekszik
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kolopele #88676 üzenetére
Tudom és pontosan ezért gondolkozom a cserén, mert sz*r a chipsetem amit delidkor a szaki is megmondott..
KS lenne a jó, de sajna sehol nem látok csak ilyen 230+ áron annyit meg nyilván nem adok érte.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Több mint 4 év kihagyás után úgy döntöttem újra összerakok egy PC-t. Kérdésem az lenne, hogy milyen alapokon érdemes elindulni, ha főként játékra használnám a gépet? Intel 9900K és AMD Ryzen 3900X a két kiszemelt. Melyiket érdemes választani? Illetve jó döntés e most belevágni, vagy esetleg közeleg az új széria valamelyik gyártótól?
-
Paxker315
addikt
válasz CsonkaImo #88680 üzenetére
Összefoglaló kérdésekre nézz rá, úgy könnyebb tanácsot adni. De...
3700x v 3800x mellett sem lennél számottevő hátrányban, és ott akár 33 ezer forintos alaplap is tökéletesen elég még enyhe oc-re is (MSI B450 GAMING PLUS MAX)
Nem sokat nyernel a 39/99-sel sem. "Miért koltenel többet, mint szükséges? ".
Keret? Milyen VGA mellé? Milyen felbontás és kepfrissites? Egyéb felhasználás?
-
-
kolopele
nagyúr
-
palfitom
félisten
válasz CsonkaImo #88682 üzenetére
Rossz gondolatmenet! 4K gamingre ELSŐSORBAN erős VGA kell, s azt "etetni" már kb. másodlagos!
Nem kell csúcs-procikban gondolkodni, ne oda tedd a pénzt, inkább a VGA-t maxold ki! Ha szűkös a keret, akkor simán mehet R5 3600-as proci.
Nézdd meg, hogy 4K-ban mennyire keveset számít a proci.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
válasz palfitom #88686 üzenetére
".. mennyire keveset számít a proci..."
a helyzet az, hogy ez még némi létjogosultságot ad a 2600x-2700x-nek is, főleg, ha a 3600 tesztjéből indulok ki. 1440p-n is nagyon közel teljesít hozzá a 2600x-2700x, 4k-n még kisebb a diffi. A 2600x meg nagyon nyomott áras. Igaz, a 3600 is végre elkezdett csökkenni : ) -
agymenő
tag
Sziasztok! Részben nem ide illik a kérdés de részben igen.
Adott ez a konfigom:
Windows 10
Intel Corei5 4570@3,6GHz/AsRock B85M Pro4/16Gb DDR3 1333MHz/MSI Armor RX580 8Gb/1Tb HDD/FSP Hexa 500W/ DeepCool Kendomen Ti/23" HP FulHD/Azt tapasztaltam az utóbbi időben hogy a mostanság megjelenő játékok kihagynak FPS dropp van míg a régebbiek 1-2 évesek simán mennek mindez gépigénytől függetlenül.
Nekem az lenne elsődleges gyanum mivel minden driver a legfrissebb, hogy talán a 4. generációs procim már kicsit túl öregecske a mai dolgoknak de ha valakinek van más tippje akkor meghallgatom!
Milyen Procit ajánlanátok az rx580 mellé ami kihajtja? Játékra használom csak a gépet. Nem kell csúcsnak lennie csak optimálisnak. Mindegy hogy használt vagy új.
AMD Ryzen R5 3600/LC Power 120/ MSI B450-A Pro Max/2x 8Gb Kingston Hyper X 3000MHz/Palit RTX 3060Ti 8Gb Dual/240 SSD Kingstone/1Tb Toshiba HDD/FSP Hyper K Pro 700W/ Rampage CARISMA MESH ATX/24" 1080p freesync LG
-
VGNGR
senior tag
válasz agymenő #88689 üzenetére
A ddr3 1333 Mhz is sajnos már szűk keresztmetszet, de valóban a 4 mag 4 szálas prociknak leáldozik. Monitotozd a gép teljesítményét és meg fogod látni hogy mi fogy el a dropoknál. A platformodba lehetne rakni i7-et de én inkább platformváltásra bíztatnálak. I5 9400f az egyik oldalon ryzen 1600af esetleg 3600 a másik oldalon minimum. És 3000 mhz feletti ramok duálban.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Nem igazán számít hogy a ram 2666 vagy 3000 mhz, amennyiben Intel - ről van szó. A mostani procik is ennyit kezelnek hivatalosan. Sokkal fontosabb, hogy legalább 4/8 vagy 6/12 legyen az a proci, sőt a ram is lehet akár 2133mhz - es is. A dualnak is csak akkor van jelentősebb szerepe ha nincs dedikált VGA a gépben. Persze ez azokra vonatkozik elsősorban, akik 60-75 HZ - en játszanak, vagyis a túlnyomó többségre
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
A 3000 - 3200 -as elég, ne nyírja feleslegesen a memóriavezérlőt vagy az alaplapot. Ami 2666 felett van az lényegében már tuning, ugye magasabb feszen is kell menniük, jobban is melegednek. Én inkább ezt nézem mint az árakat. Lehetne venni 4000 mhz - eseket is, csak minek. Persze mindenki maga dönti ezt el, csak én már kezdem azt látni, hogy 60 HZ - re is vegyünk mindenből túlságosan nagyot, az az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Üdv.
Ryzen 3600 vagy inkább 2700x?
Ahogy néztem a 3600 gyorsabb, de a 2700x több mag több szál magasabb Mhz-en megy.
Az áruk kb közel azonos lett.Minden jó, ha a vége jó!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest