- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
R15 MULTI
AMD Ryzen 3 3300X :1120
Intel Core i7-7700K : 995
Intel Core i3-10300 : 1027R15 single
AMD Ryzen 3 3300X : 199
Intel Core i7-7700K : 200
Intel Core i3-10300 : 197R20 MULTI
AMD Ryzen 3 3300X : 2341
Intel Core i7-7700K : 2257
Intel Core i3-10300 : 2330R20 single
AMD Ryzen 3 3300X : 491
Intel Core i7-7700K : 466
Intel Core i3-10300 : 457Ez biza best buy szagú.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz KAMELOT #89304 üzenetére
Igaz, viszont ahogy bobalazs is írta, erő-mérőnek teljesen jó.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
BerserkGuts
őstag
válasz bobalazs #89305 üzenetére
tiptoppal nem lehet sokáig játszani xD kimerití hamar a game
+plusz vissza menni 2000-be amikor hűha 15"-os monitorom van
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
veterán
válasz BerserkGuts #89307 üzenetére
Ahogy nézem, a leggyengébb és a legkisebb TDP-s dVGA a 4900HS mellett van, szóval ez így nem sokat mond a procierőről.
solfilo
-
veterán
válasz BerserkGuts #89309 üzenetére
Prociteljesítményről volt szó (legalább is egy ilyen hsz-re reagáltál), ezért nem értettem, miért linkeltél egy olyan ábrát, ahol nem látszik, melyik proci mit tud, mert a VGA-k között érdemi különbség van.
solfilo
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
egy ismerősnek kellene összeállítani egy új otthoni gépet, alap használatra (böngészés, skype), viszont jó lenne, ha azért időtálló lenne.AMD A10 9700 vagy inkább AMD Ryzen 3 3200G?
A Ryzen megéri a majd kétszeres felárat? -
palfitom
félisten
válasz scott_free #89311 üzenetére
Szia,
Inkább Athlon 3000G és Ryzen 3200G közül válassz.
Az Athlon egy 2 mag, 4 szálas APU, netezéshez, skype-ozáshoz simán elég. A Ryzen 4 magos, és az IGP-je is jóval erősebb.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
KAMELOT
titán
Végre alzan úton van 5db 10980XE aztán rendelem is.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
R5 3600-ról érdemes váltani R7 3700X-re? Váltott így vki? Van/lenne értelme?Előre is köszi!
-
palfitom
félisten
A kérdésnek nincs (így önmagában) értelme.
Még is mire? Ha pasziánszozol, akkor felesleges, ha sokat renderelsz akkor igen.
Az Összefoglaló kérdéssora segít!
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?)
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Grave_444
nagyúr
-
veterán
válasz kolopele #89318 üzenetére
De ha nem
Ilyenkor valószínűleg az van, hogy a proci bár nem teker 100%-on (HT/smt nem is tud) de nem bírja kiszolgálni a vga-t illetve optimalizálatlanság lép fel.
Amúgy nem tudom milyen jó módszer lenne nekem:
- GTA windowed borderless (ez kell hogy ne dobjon ki 120 sec kialttaboltság után az online) rátesz egy vsyncet
- Ha átteszem fullscreenbe mert mégis csak jobb az érzés, közvetlenebb, kisebb a lag, akkor hiába korlátozom 60fps-re rtss-sel, úsznak be tearingek, mintha nem is 60 lenne a monitor hanem 59.8-59.9 vagy 60.1-60.2
- Utána ha visszateszem windowed bordelessbe már hiába alttabolok ki, örökre felül van (duál sőt néha tripla monitor úgyhogy nem gond, de ami mögötte maradt alkalmazás azon a monitoron az odavan)
Tudom, a játékkat fullscreenre tervezik, de online-ban termelnek a gyárak ha kiülök afk-olni, kialttabolok és közben mást csinálok a gépen, akár dolgozok. Ilyenkor sokszor nem is 60 hanem 10-15-20 fps-re korlátozok hgoy csökkentsem a fogyasztást (15 és alatta a gépelés is lassul a játékon kívül)[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
palfitom
félisten
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
pzske
aktív tag
Köszi mindenkinek. Végül 3700x lett. Nem tudtam eldönteni és most volt rá lehetőségem. Hosszú távra gondolkodom (5+ év). Jó lett volna mind2 és tudtam volna upgradelni, de nem szeretek ezért született ez a döntés. Ez mindenre elég hosszú távon.
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
kolopele
nagyúr
válasz rasotamas #89326 üzenetére
Lag csak akkor van, ha a képkocka a monitor képfrissítési frekvenciája alá esik, olyankor ugye 30 - ra esik le, függetlenül attól, hogy te 58 - nak látod. Ezért okoz akkor fps droppot. Tearing az viszont kizárólag akkor van, ha nem kapcsolod be a v-syncet, és egy 60 HZ - es monitoron mondjuk100 fps - ed van. Kapcsold ki az rtss - t, szerintem nincs rá szükség amennyiben a driverben be van kapcsolva a v-sync meg a játékban is.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz kolopele #89330 üzenetére
Nem egészen, 60 hz-es monitoron 100 fpsre NVnél ott a fast sync, Amdnél meg az enhanced sync.
És nem kell vsyncelni, nincs törés. Ettől függetlenül, a másik hogy úgy vettem észre ha nem marad plusz teljesítmény a vgaban, a bekapcsolt vsync mellett is eléggé beakadhat a játék. -
joysefke
veterán
https://www.computerbase.de/2020-04/xcom-chimera-squad-benchmark-test/2/#abschnitt_cpubenchmarks_zeigen_interessante_ergebnisse
Új X-Com játék tesztelve, R5 3600 25%-kal, 3900X pedig 28%-kal a 9900K előtt 2080Ti FE-vel...
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #89331 üzenetére
Fast sync mellett sem fut jól minden játék, sőt, általában ott a tearing, ráadásul ettől még nem lesz 60 fps - nél több egy 60HZ - es monitoron, max. jól mutat a sarokban a 200 fps, ráadásul feleslegesen gyilkolod a kártyát. V-sync mellett (60HZ) nagyon kevés annak az esélye, hogy egy kártya maxon fusson, ez általában akkor van, ha totál sz@rul van optimalizálva egy játék, de akkor melegszik is mellette rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz KAMELOT #89336 üzenetére
[link]
is there a benefit for running games higher than your your refresh rate.
should you be running at your monitors maximum refresh rate say 60 fps on a 60 hz monitor, or
..how gpu and display work together to send frames into your eyeballs and hwo technologies like vsync function
...running games at extremely high freamerates well above your monitors refresh rate will lead to a more responsive game experience with lower perceived input latency.Amiről te beszélsz az a monitor késleltetése, hogy hány framet képes mutatni a monitor. A latency nem csak attól függ. 300 fpsnél alacsonyabb a latency egy 60 hz-es monitorn is mint 60 fps egy 144 hz.-esen.
-
bobalazs
nagyúr
válasz KAMELOT #89338 üzenetére
Nem tudom te mit nézel de már unom hogy javitgatlak:
Should mention that while I showed in this video that Vsync could add at least 16.7ms of latency, the real figure is more than 50ms due to a variety of reasons I didn't go into for simplicity
és ez 60 hznél.
kikapcsolod a vsyncet és játszol 500 fpsel akkor nem lesz nagy a input lagod. max a monitorod nem jeleniti meg időben.[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz KAMELOT #89342 üzenetére
beton fix
Hogyne msi afterburnerben fps limitálva graph = grafikonon egy egyenes csíkot láttok akkor na akkor lesz fix fps-ed
Akkor méregetni se kell csak a csíkon lárod ha beroggyan
Így nézzen ki és akkor beszélhetünk fix fps-ről
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
palfitom
félisten
Vajon miért nekem kell minden, nem a processzorvásárláshoz tartozó hsz-t OFF-ba tennem?
-
bobalazs
nagyúr
válasz BerserkGuts #89347 üzenetére
+1
[link]Ezt mostanában néztem meg és sok mindent megértettem. Kötelező
olvasmány.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bobalazs #89349 üzenetére
Ezt a videót én is ismerem, és ezt magyarázom, a freegsync is ad hozzá lagot, mint a vsync csak talán kevesebbet. Teszek az average fps-re, nekem minimum (1%) 60 kell és rtss-el limitálom 60-ra. No more lag, no more tears, nincs több könnycsepp. Hogy nagy ritkán (0.1%) beesik 60 alá némely jelenetnél és akkor van tear az nem zavar.
https://tinyurl.com/rasoapro
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel