- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89600 üzenetére
Nekem még van Skylake - es gépem is, 6700 meg 1070 - es kártya, és mondhatom semmi nem fog ki rajta FHD 75 fps mellett (már amikor kipróbálok rajta ezt-azt, mert nem játékra van). Az olyan címeket meg ne is emlegesd, mint a Far Cry 5, de lehetne még sorolni, mert azok nem gépigényesek, hanem iszonyat rosszul optimalizáltak. Nem mindegy, hogy azért vesz az ember csúcs gépet, hogy olyan játékokkal játszhasson, amelyek tényleg kihasználják, vagy csak azért, hogy az összedobott félkész "remekművek" ne fektessék meg teljesen. Persze, nem kell visszafele menni, de a magam részéről semmi kivetnivalót nem találok abban, ha valaki mondjuk 900p - ben játszik. Ez szórakozás, nem munka.
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #89601 üzenetére
BFV konkrétan 720p-n iszonyat ronda másképp meg nem indul el normálisan.
Meg ennyire ne legyen már valaki igénytelen hogy anno 2400G-re kiadja az 50.000ft-ot de egy vga-ra meg sajnálja. A 2200G-t megértem az jó áron volt akkor 30e körül 2 az egyben olcsón olcsó grafika jár.
(kamu youtubos videókat ne keverjük ide van egy pár akinek ez volt a munkája vagy nem tudom miért csinálta)HellBlade stb... amik kijöttek akkoriban mindenre nem lehet rávágni hogy rosszul optimalizált.
Egy majdnem gt1030 szintet védesz azt ugye tudodRáadásul full low ami retokonzol színvonal ennyi erővel előveszi az ember a ps2-t azon még vannak is olyan játékok amik pótolhatatlanok.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
veterán
válasz kolopele #89601 üzenetére
720p, 900p semmi probléma nincs vele, de ha mindez egy fullHD monitoron történik akkor homályos lesz. Játszani csak natívban.
Látott már valaki 720p monitort? Volt 1280x800 laptopom, láttam már 1366x768 monitott, de 1280x720-at csak telefonból láttam. Nekem ezek a köztes wide felbontások kimaradtak, 1280x1024-ről váltottam, pontosabban rá lett kötve második monitornak a fullHD tv 2011 körül, aztán 2014-ben cseréltem le az 1280-at 1680x1050-re, de 1366x768, 1440x900, 1600x900 sose volt.
1400x1050 laptopom is volt, imádtam a nagy felbontását, meg is van de sorra öli a háttérvilágítás invertereket, valami más baja van.https://tinyurl.com/rasoapro
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem monitort az alábbi paraméterek függvényében:
1. Milyen célra használnád elsődlegesen?
Inkább single player játékok
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Jelenlegi processzor: i7 6700K
VGA: RTX 2080
Alaplap: Asus Maximus VIII HERO - cserélem ezt is a processzorral együtt
Monitor: 1440p 144Hz monitor
Memória: G.Skill 16GB 3200 Mhz CL14
Tápegység: Seasonic Prime Titanium 650W
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
Max. 100 - 150 ezer forint
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Új.
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Korábban még nem tuningoltam, de lehet kipróbálnám -
aDtG
tag
válasz KAMELOT #89606 üzenetére
Bocsi eltévesztettem
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem processzort az alábbi paraméterek függvényében:
1. Milyen célra használnád elsődlegesen?
Inkább single player játékok
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Jelenlegi processzor: i7 6700K
VGA: RTX 2080
Alaplap: Asus Maximus VIII HERO - cserélem ezt is a processzorral együtt
Monitor: 1440p 144Hz monitor
Memória: G.Skill 16GB 3200 Mhz CL14
Tápegység: Seasonic Prime Titanium 650W
3. Mennyi pénzt szánsz rá?
Max. 100 - 150 ezer forint
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Új.
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Korábban még nem tuningoltam, de lehet kipróbálnám -
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89602 üzenetére
Jó lenne, ha nem FHD monitoron akarnád a 720p - t bemutatni, mert messze nem erre gondoltam. Ami eleve 720 vagy 900p - s monitor, ott a natív felbontás mellett éles marad a kép.
-
kolopele
nagyúr
Na ezt érdemes megnézni
[link] -
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #89612 üzenetére
de 720p-s monitor jó hegy nem 15" crt monitort mondasz
kb 30k egy olcsó 1080p-s monitor 22"-al millóból az egy aki még őrizget 720p monitort12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89615 üzenetére
Ez igaz, viszont 900p - s még nagyon sok van, nézd meg a steam statisztikát. Amennyiben kevés pénzem lenne, és nem futná másra, könnyek nélkül eljátszanék rajta, főleg mióta egyik ismerősöm gyerekénél láttam milyen szép is a képe. A másik előnye, hogy nem kell méregdrága VGA hozzá, a proci legyen 4/8 vagy natív 6 magos minimum, de inkább 6/12, hogy ne legyen CPU limit a kisebb felbontás miatt. Olcsón meg lehet a procit is úszni. Az nvidia driverben meg ott a dsr, akár feljebb is skálázható a felbontás, amennyiben van benne legalább egy 1060 - 1070.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #89616 üzenetére
azok tiptoposok ott 15" legtöbb esetben az a nagy méret
Asztali gépen nagy monitort használnak 75%-a Abból a 15% maradékból meg a többségük laptopon játszik
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Peat;)
veterán
Sziasztok, egy nagyobb htpcm van, fekvő ház, micro atx alaplapméret. Kicsit általánosabb kérdés/fejtegetés következik, elnezést.
Energiahatékonyság fontos nekem, pár tesztet átnézve valós az a megállapítás hogy a ryzen 3100 fogyaszt annyit kb mint egy 9400f? ami eléggé elavut? A ryzen 3300x/3600 meg már egy szinttel feljebb. Amd azt hittem kevesebbet fog enni. A házban a hyper tx3 cpu hűtőm pont elfér és marad is majd, most i4570s van.
Alaplapok tekintetében h nem tunningol az ember tudnátok segíteni melyik platform kevésbé hűtésigényes? Amd oldalon b450es lapokat néztem, intel oldalon még nem néztem körbe.
Egy könnyebben hűthető rendszer összerakása a cél, ilyesmi teljesítménnyel. Megvárom az új intel szériát is, i3 1010 vagy mit, azt hittem amd lesz a nyerő de úgy látom az csak a felsőbb kategóriákban durrantott oda igazán. Árdiffi ezen a szinten nekem nem számít annyira, nem százezres procikat nézek. Így meg nem tudok dönteni.
-
G.I.JOE
senior tag
-
zsolt008
tag
Sziasztok, egy régi i7-4770, 24 gb konfiggal nyomulok, már pár éve.
Wowoztam, mostanában autos szimulátorozok, kicsit programozgatok - ezekre teljesen jó a gép. Emellett még android emulátorban is szoktam játszani. 3 emu egymás mellett még egész jó (tudom beteg), de 4-nél belassul. Egyik haverom most vált ryzenre, és az lenne a kérdésem, hogy egy ryzen 7 2700 a 2x annyi mag és thread miatt jelentősen jobb lenne-e a párhuzamosan futtatott android emulátorokhoz, illetve a többi játékban is (assetto corsa, raceroom ) érezhető lenne teljesítmény növekedés, vagy ennél komolyabb procitban kellene gondolkodni.
köszi -
Aske
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok ryzen 1600 af csak átmenetileg tűnt el a boltok pocairól vagy hogy van ez? -
palfitom
félisten
válasz G.I.JOE #89619 üzenetére
Ez még egyáltalán nem biztos, hagyjuk az ilyen híreszteléseket!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #89617 üzenetére
Sosem biztos, de hagyjuk azt hiszem, mindenki azon játszik ami neki megfelelő. Neked ráadásul semmi nem lenne jó úgysem, mert mindenhol ott az a 0,00001%
-
Gyuri27
félisten
-
palfitom
félisten
-
DudeHUN
senior tag
válasz Gyuri27 #89626 üzenetére
Ez azért elég hivatalos: [link] és [link]
"Q: What about (X pre-500 Series chipset)?
A: AMD has no plans to introduce “Zen 3” architecture support for older chipsets. While we wish could enable full support for every processor on every chipset, the flash memory chips that store BIOS settings and support have capacity limitations. Given these limitations, and the unprecedented longevity of the AM4 socket, there will inevitably be a time and place where a transition to free up space is necessary—the AMD 500 Series chipsets are that time."Gamer for Life
-
-
palfitom
félisten
Felhívom a figyelmet, hogy ez továbbra is a Milyen processzort vegyek? topik!
Egyáltalán nem tartoznak ide a találgatások (van találgatós topik), és az sem, hogy milyen alaplap fogja kezelni a következő Zen-t (vannak alaplapos- és Zen-topikok is).
A következő ilyen felvetést, híresztelést (és a rá érkező válaszokat is) törölni fogom!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz zsolt008 #89620 üzenetére
Szia,
Igen, jó elképzelés a 2700 / 2700X valamelyike. (2700X-hez jobb hűtő is jár, amit nem feltétlenül kell cserélni, ezért ő is megfontolandó!)
Továbbá javasolt lehet még az R5 3600, mely bár csak 6/12-es, de egyszálas teljesítményben erősebb, mint a 2700 (no és a 12 szál is 1,5x több a jelenlegi 8-nál).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
válasz palfitom #89631 üzenetére
Sőt, annyival erősebbek a zen2 magok, hogy igazából a 3600 még sok magos, sok szálas terhelesnel sem sokban marad el a zen+ nyolcmagosoktol.
Amíg bőven 70 körül volt a 3600 es 45körül már 2700-t lehetett venni, nem volt kérdés az ar/érték arány, de, most, hogy olcsóbb lett a harmadik gen és drágább a második, így én komolyan elgondolkoznek a 3600-n.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes lenne most nyáron Upgradelni egy 7700K plusz sima 1080 GTX ről az új 10es Intelre 8 mag 16 szállra vagy elég a 9900K? plusz 2080 Super kártya? vagy várjak még?
Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz DJZoliboy #89633 üzenetére
Szia,
Ha csak Minecraftozol, akkor nincs.
Összefoglaló!
[ Szerkesztve ]
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz palfitom #89634 üzenetére
Bocsi!
1.Nagyrészt Játék lenne. Multi is Meg Single is.
2. A pontos komfigom az adatlapomon fent van.
3. Igazából inkább a teljesítményt nézem, de 8 mag 16 szál jelenleg megtenné ha ajánlott a váltás
4. inkább Új
5. tuningolni nemigen szoktam de ha úgy van akkor nincs kizárva. -
kolopele
nagyúr
Abban az esetben igen, ha nem elég valamire. Egy 9900k elég. Mondjuk kártyát mindenképpen érdemes ahhoz a monitorhoz másikat venni, kétlem, hogy az 1080 kihajtotta volna a 165 fps - t eddig is, de az még egy 2080 super számára is kemény lesz 1440p - n.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
9900K-t semmiképp.ahhoz lapcsere kell.
akkor meg adott a 10-es uj széria.
9900K halott cucc az csak pénznyelö.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
DJZoliboy
aktív tag
Lapcserét és szeretnék (Proci, Lap,VGA,) csak nem tudom h megéri e majd a 9900K a 10-es széria kijövetele után.
-
palfitom
félisten
válasz DJZoliboy #89635 üzenetére
1440p 165Hz kiszolgálásához már kell "kakaó"!
Én először megvárnám a 10. gen. itthoni árainak alakulását, s utána döntenék, hogy 9900K vagy 10. gen.
Az erősebb VGA-t ettől függetlenül beszerezheted, arra úgy is szükséged lesz, és addig is javul a játék-élmény![ Szerkesztve ]
-
-
3800+
őstag
Sziasztok!
NAS feladatokra 2/4 vagy 4/4 mag/szál arány az előnyösebb? Konkrétan a J3455 és J4005 CPU-k között vacillálok mert kb egy árban vannak. Egyik 4 mag alacsonyabb freki, másik 2 mag magasabb freki. Szerintetek?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel