Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz Timer #165349 üzenetére

    Köszi Timer, Tikakukac! Valamit tudtok azért ajánlani a fenti háromból vagy akár teljesen mást? Ragaszkodik a laptophoz. A kijelző minőségét csak én tettem hozzá, mert mivel csak nézeget dolgokat, talán az a legfontosabb, de nem fényképet akar szerkeszteni. :) Családban van Asus UX303UB annak például már teljesen jó a képe, csak kicsi neki a 13,3". Tehát egy ilyen kijelzőjű nagyobb laptop is jó lenne, de ugye az Asus-t sem ajánljátok túlmelegedés miatt? Igaz lehet nála semmi sem melegedne túl, mert nem játszik, a Youtube, Netflix meg nem terheli a gépet. Ennek fényében nincs valami ötletetek?

  • Timer

    veterán

    válasz pinnacle #165351 üzenetére

    Konkrét típust nem, én nem látok bele annyira a piacba. Az biztos, hogy én laptopból szinte mindig Dell Latitude / HP EliteBook párost nézek a céghez, és ezek azért szokták is bírni a nem épp laza használatot szó nélkül 3, esetleg 4 évig. Plusz, 14 / 15.6 méretben még mindig jól szerelhetők és bővíthetők.

    Kijelzőben nálam az a tapasztalat, hogy a HP általában jobbat ad azonos áron. Amire egyébként Te keresel gépet, szerintem egy Inspiron is megfelelhet.

  • pittbaba

    aktív tag

    Sziasztok, ujfent a tanacsotokat szeretnem kerni, ugyanis az Alienware R4 tortura utan, most sajnos a HP Zbook G5-omet is Bekelteto Testileti targyalas utjan kellett visszaterittetnem.
    Letezik meg notebook ami nem esik szet egy ev teljesen normalis hasznalat utan?? :W :W
    Az Alienware gepem kb vasarlas kezdetetol rossz volt, fagyott random, egyes periferiak random nem mukodtek, mig vegul a gep teljesen leteglazodott, aztan fust szallt fel az USB portbol a szervizben a javitast koveto elso teszt bekapcsolas soran.

    Aztan jott ez a Zbook G5. Imadnam a gepet, de kb 10 honap csupan asztalon hasznalas utan a billentyuzet elkezdte megadni magat. Egyesevel esnek ki a billentyuk. Programozo vagyok, napi 16 oraban gepelek, a tobbet hasznalt karaktereknel jott elo a problema aloszor. Egyertelmuen rossz anyaghasznalat problema all fenn, elfaradnak a kis fulek.
    Egymillio forintos szamitogepnel hogy lehet ilyen zero a minoseg?
    Elvittem az Aloha-hoz hogy csereljek mar ki a billetnyuzetet. Hat nem sikerult, ugyanis a gepet szetszedni sem lehet, ,,negyen probaltuk egyszerre es kulon kulon is szetszedni de nem sikerult". A hatso ajto retesze elromolhatott...

    Kertem a HP-t hogy ugyan csereljek mar ki a gepet, mert hogy a hivatalos szerviz munkalapon tanusitja hogy javithatatlan. Levelezgettunk kb 3 hetig mialatt lejart a garancia, es vegul visszairtak, hogy lezartak az ugyet, mert kozben lejart a garancia. Nincs csere nincs visszaterites nincs semmi. Hat en jol elmentem a Bekelteto Testulethez, es fizethetik vissza a teljes vetelarat.

    Szegyelje magat a HP Magyarorszag! Az ember idejenek rablasa es a torvenyek nem tisztelese a ceg alapveto policyja az ugyfelszolgalatos kommunikacioja szerint. Termeszetesen a targyalason meg sem jelentek...

    A legutobb ti ajanltottatok nekem a G5-ot, mivel jo az anyaghasznalat. Hat ez sajnos nagyon nem volt igaz, ezert a fentiek alapjan hatha most jobban sikerul, ujraprobalnam:

    Kerlek ajanljatok nekem egy tenyleg jo workstationt. Az ar nem erdekes, egy uj auto arat fizetnem ki egy valoban jo laptopert akar, csak birja mar legalabb 5 evig, es ne essen szet. Ne recsegjen, ne ropogjon, ne docogjon, ne bolomjon le. Mukodjon es normalis hasznalat mellett evekig maradjon olyan allapotnan, ahogyan azt megvettem.

    Jelige: Megbizhato tarsat keresek hosszutavon :))

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Harom heten belul
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    Barmennyi lehet, akar millios tetel felett is
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
    Vezeto fejleszto vagyok, kokemeny programozas, egyszerre futo virtualis gepek, helyi serverek, es programok tomkelege a jellemzo, szoval brutal sok RAM es a leheto legjobb processzor. (jelenleg 32GB es i9 de meg mindig docogos picit)
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Nem fontos a jatek, arra van asztalim kulon.

    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    17 col (fontos!)
    4K ha lehet, de nem kriterium ha csak ezen mulik
    matt (fontos!)
    IPS ha lehet, de nem kriterium
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Amint vege ennek az oruletnek, biztos lesz utaztatva is. Annyira nem szuk keresztmetszet az esetemben, az Alienware 4 kilojaval is elrepulgettem.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Windows 10
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    Nem kell bele semmilyen, ezeket attennem a Zbookbol (Samsung EVO SSD 1TB + 256 GB). Tehat olyan kell amely kompatibilis.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
    HDMI
    USB-c (dokkolohoz),
    Ujjlenyomatolvaso
    NFC olvaso
    SIM card slot (ez nem kriterium de jo lenne)
    A billentyuzetnek fontos a numerikus bill jobb oldalon, rengeteget hasznalom
    nagyon fontos: US billentyuzet kiosztas

    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Csak uj

    Koszonom!

    [ Szerkesztve ]

    PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

  • Tom1939

    őstag

    válasz pinnacle #165348 üzenetére

    Én ha tudok 17,3-as notit veszek, és egyre nagyobb szívás. Egyre drágább 15,6-hoz képest, és a kínálat is szűkül. 400k az lassan aprópénz ebben a kategóriában. Az adott 17-es Legiont én is majdnem megvettem szeptemberben, de már akkor is 440 volt akciósan (mondjuk media markt, nem kis üzlet).

    És egyébként hirtelen a nem lesz játék és jó kijelző kell kérdésre csak a dedikált vga nélküli xps 17-et tudnám mondani az meg nem 400 (talán dupla).

    pittbaba: hát ez nagyon durva mind a HP magyarországra mind a Zbookra... Utoljára Hp a 8510p volt nekem (2008...) ott éppen a billentyűzettel volt gond és megoldották. Annyit tudok mondani hogy a jelenlegi dell precision 7740-emben cserélhető a teljes billentyű, és egyszerű lekapni a hátulját. Plusz a dell (eddig?) teljesen normális volt ha precision gariztattam. De ugye bármi változhat. 17-esben gyakorlatilag vagy dell precision 7740/7750 vagy thinkpad P17 még a választás üzleti vonalon...

    [ Szerkesztve ]

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz Timer #165352 üzenetére

    Köszi Timer, Tom1939! Akkor lehet a HP 470 G7 közül kellene választani? Nincsen VGA nélkül. Ráadásul az meg AMD. Egyébként ez nem probléma manapság? Igaz be lehet, hogy csak az integráltat használja. Ez a kettő 16GB RAM, 512SSD. nem tudom, hogy az i7-et le tudja hűteni vagy csak órajel visszavétellel. Illetve érdemes egyáltalán hosszútávra tervezni, lehet 5-8 év múlva már böngészéshez is kell majd a mostani i7 vagy ez szétesik addigra, hiába lesz végig asztalon. Mondjuk az tényleg röhej ha manapság már ennyi pénzért is csak "tejfölös pohár" műanyagot lehet csak kapni.

  • pittbaba

    aktív tag

    válasz Tom1939 #165354 üzenetére

    Koszonom szepen!
    Ennyire leszukult a piac is? Nagyon erdekesen alakul a notebook/laptop piac (melyik a helyes manapsag azt sem tudom mar eldonteni), kaosz van, ez valamilyen valtozas jelez.
    En ahogy latom, ujra elojon az a korszak, amikor a multi = gaz trend lesz az uralkodobb, es visszakerulunk a kisebb megbizhatobb cegekhez remelhetoleg.

    Nagyon elszalltak a multik. Dell-t tuti nem veszek ujra, egy alapveto mondatot nem tudtak ertelmezni az ugyfelszolgalaton az Alienware kapcsan, egy evembe tellett mire visszakaptam a penzt egy fustolo teglaert...

    HP szinten kiesett mar.

    Mas nincs melora? Lenovo, Asus ezek mar labdaba sem rugnak? Nagyon nem normalis ez.
    Hasonlo kalvarian vagyok tul amugy hosting szolgaltatokkal is, leteszteltem az utobbi evekben az osszes nagy ceget, hasonlo tapasztalataim vannak, vegul most egy San Diegoi azsiai szarmazasu gyerektol berelek servert az ota minden rendben... at kell gondolni es magunk mogott hagyni az utobbi 10 ev multi-imado trendeket ugy tunik.

    Ez azert is tunik lassan igaznak, mert miert valasztottunk egy Dell-t egy kisebb szinte noname gyartoval szemben? A garancia miatt. De az meg nem igazan mukodik (az en esetemben legalabbis), ugyhogy igazabol mar semmi kulonbseget nem erzek kicsi es nagy gyartok kozott. Mar a teljesen custom built laptopok iranyaban is elkezdtem keresgelni :D

    Mit gondoltok?

    PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

  • Tikakukac

    titán

    válasz pittbaba #165353 üzenetére

    Szívfájdítóan őszinte, de sajnos nem egyedi. Konkrétan napi szinten olvasok olyan sztorikat, amikor nem csak pokoldrága gépek mennek a lecsóba, hanem teljes flották kerülnek a hulladékosba, akkora ótvar a gyártás a legfelsőbb szinteken is.
    Abból indulj ki, hogy már nincs semmilyen gyártónál akarat arra, hogy bármennyire is tartós gépek készüljenek. Még a gari időn belül sem számít mi és mekkora szemét, örülj neki, hogy ingyen megcsinálják. Vagy hát vannak azok a típushibás szemetek meg olyan konkrét gépek amik akkora romhalmazok, hogy csak az asztalpüfölés segít olykor, mert a disztrinek nem akaródzik rendeznie a számlát.

    Hiába mondok vad gépeket, egy AW is tud akkor roncs lenni 1.8 misiért, hogy 2-3 hetente cserélgetve a VGA-t és boardot sem bír működni rendesen majd a hatodik ilyen alkalom után az angol fiatalember betolja, hogy hát ő megunta, akkor itt a számlaszám és név, jöhet a pénz a géppel meg azt csinálunk amit akarunk :P Nem egy, nem kettő ilyen volt és nem csak ebből a márkából már 3-4 éve is, mostanra pedig még 5 emelettel estünk lentebb a színvonallal.

    Azt mondom induljunk el azon a vonalon, hogy a legdurvább garis szolgáltatás ami csak létezik. NBD onsite kombó. Ezt kell egyeztetni, hogy valóban az adott vasra megvan-e a dolog, ha igen, akkor indul a thinkpad-elitebook-precision hajsza.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • pittbaba

    aktív tag

    válasz Tikakukac #165357 üzenetére

    Koszonom, orulok, hogy leirtad nem egyedul vagyok a problemaval, mert neha mar ugy erzem, bennem van a hiba. Amit leirtal teljesen fedi azt, ami bennem kialakult, mint konkluzio, orulok, hogy nem en ulok forditva a lovon.

    Nem is hisztizni szeretnek ezzel, hanem felszolalni, mert ha mindenki ilyen lendulettel es kitartassal keregetne vissza a penzeit, mint en, a gyartok hozzaallasa megvaltozna.

    Kifejtem ezt bovebben:
    A HP-nal es a Dell-nel is kiderult, hogy az alapveto policy az itthon, hogy addig nem segitenek az ugyfelen amig el nem megy a Bekelteto Testulethez. Mivel a BT hatarozatnak nincs karteritesi resze, ezert a cegek hulyek lennenek nem kivarni ezt a pontot. Ahogy latom, kb 1000/1 ember jut el a BT-ig. Az 999 nem megjavitott, kidobott/hibasan hasznalt gep, minden 1000 hibajegynel. Az 999x megsporolt tobb tizezer forint. Miert javitgatna barmelyik gyarto ha megtehetik hogy megkerulik a jogszabalyokat, es varnak amig fel nem szolitja (kovetkezmenyek nelkul) oket a BT?

    Az en gepem is cseres volt, egyertelmuen, jogszabalyok szerint, nekem megis kb 4 napomba telt mig ezt elinteztem, 4 nap amig nem dolgoztam hanem ez utan rohangaltam, nyomtattam postaztam, autokaztam videkrol a targyalasra COVID kellos kozepen...

    Tehat szerintem az egyetlen egy mod az lenne, hogy okitani az embereket, hogy ilyenkor mi a teendo, es biztatni arra, hogy lepjek meg ezt, mert segitenek. Itthon az hozzaallas, hogy ,,ugysem segitenek". Ezt csak a cegek akarjak elhitetni velunk. Nekem eddig minden egyes jogi ugyem szamomra pozitivan zarult. Tehat batoritanek mindenkit, menjen szembe a cegekkel ha megbizonyosodott rola, hogy a jogszabalyok neki kedveznek, a BT semmibe nem kerul, csak idobe. Nekem meg soha nem jott el a masik fel a targyalasra, ezert mindig reszemre dontottek.

    PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

  • Tom1939

    őstag

    válasz pittbaba #165356 üzenetére

    Nem tudom hogy az alienware és a dell precision gari ügyileg ugyanaz a csapat-e, szerintem nem de ebben azért nagyon távol vagyok a biztostól. Meg ugye szerencsémre az utolsó precisonos garis ügyem szerintem kb 2015-ben volt ami azért elég régen volt...

    Jól megértem hogy HP és Dell kiesett nálad, de akkor kb marad a thinkpad, és bár az itthoni gariban ha jól tudom külön van a "többi" lenovotól (ahol borzalmas a gari), ott is hallani rémsztorikat. Tavaszi vásárlási körben amikor 17,3-ast nem találtam majdnem lett egy p53, de ott meg néhány példánnyal borzalmas hűtési gondok vannak (állítólag egyedi esetek, de akkor is). Vettem más 15,6-ost, nem bírtam vele, fél év és ment a levesbe...

    Én ezeket a nagy értékű gépeket már egy ideje itt az aprón veszem. Precisionnál amikor kellett bejött a szériszám másnap otthon javítják tétel. De ez is változhat. Van számlám minden vásárlásról, de azért szerintem kb nullát ér ha elkezdenek kötekedni (tehát ez is vastagon szürke lehet, de legalább olcsóbb). Hivatalos boltban itthon csak nagyon rövid ideig látni 17-es precisionokat vagy thinkpadokat... Csak Elitbeook aztán Zbook ami van tartósan és 17-es.

    Szerintem nem biztos hogy csak a multikkal van a gond, szerintem itthoni forgalmazó/gari háttér is tehet róla (viszont végső soron erről a "gazda" multi tehet).

    Helyedben tehát vagy kicsit nagyobb piacú és fontosságú külföldi országban venném ahol gyakran jársz, vagy pl. az aprón ahogy én (szívás esetén kisebb veszteség). Mondjuk aprón valamikor hónapok (!) amig van 17-es jó...

    Vagy viccen kívül újra HP. Bármi garis gond van meglengetted nyert korábbi ügyed (ha véletlenül elfelejtették a neved).

    Asus-ról nem tudok nyilatkozni (Lenovoról megtettem, thinkpad).

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz pinnacle #165348 üzenetére

    De igen, olcsóbbak voltak, december elejétől felmentek az árak. Amiket én látok, azokból az Omen 17-nek van a legjobb kijelzője ebben a méretben. A Probook 470 is jó volt, de konfigurációtól függően ott is változik a kijelző minősége.

    Ha igazán jó képet akarsz, OLED-es gépet kell venni, de az messze van ettől árban, nekem 17-es méretben még nem is volt.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz pittbaba #165353 üzenetére

    Külső billentyűzet nem jöhet szóba? Én speciel nem bírnék rendesen dolgozni egyik notebook billentyűzetén sem. Talán akkor nem esne szét 1 év alatt, max. a külső bill :)

    Más: a BT döntése csak iránymutatás, ha jól tudom, ennek nincs szankciója, ahhoz perelni kell. Nekem is van garis ügyem teljesen más témában, más termékkörnél, ahol hülyének néznek több százezres - szerintük - prémium terméknél. Neked hogy sikerült visszakapnod a gép vételárát bírósági döntés nélkül?

    Egyébként van amikor a HP magától is visszaadja, volt egy ügyfelem Spectre x360 15-tel. Windows hiba miatt időnként bekapcsolt a gép (ezt én is tapasztalom) alvó állapotban, de úgy marad, nem kapcsolt ki addig amíg kézzel le nem állítottad a windows. Érdekes. neki ez egy hordtáskában történt, órákig ment a gép akksiról, hűtés nélkül, gyakorlatilag hőszigetelve. Az akksi felfújódott és szétepesztette a fémházat. Visszaadaták neki az árát, mert nem tudták javítani (???) aztán vett egy másikat tőlem.

    [ Szerkesztve ]

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • Tikakukac

    titán

    válasz SeniorTilla #165362 üzenetére

    Na az mekkora kapufa, amikor a HP létező legfelsőbb szintjéhez, a munkagéphez, az etalonhoz, a felső ligához azt mondjuk: vegyél hozzá külső billzetet, mint egy nyomrék 250-eshez :DDD

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • TheProb

    veterán

    válasz TheProb #165340 üzenetére

    Valaki?

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

  • pittbaba

    aktív tag

    válasz Tom1939 #165360 üzenetére

    A masik orszag opciot fontolgatom eppen en is. Mit ajanlasz/ajanlatok?

    Apro nagyon nehez ugy mindig nekem. Kpm sosincs, utalgatni elore nem lehet, utolagos utalashoz a masik oldal bizalmatlan (jogosan), egymillat kiveszegetni ATM-bol sem jo buli, foleg nem videken ahol hetente toltenek az 1 darabba 250K-t :D

    HP-nal alapbol ugy inditottak, idezem:
    ,,Volt mar tobb hasonlo esetunk, mindig elutasitottak felulrol"

    Mondtam, hogy en nem a szokasos ugyfel vagyok es eppen most kaptam vissza az Alienware-em arat. Nem jott be. Lesz*rjak ki vagy, es mikor mit tettel elotte. Olyan megalazo szintu arrogans ignorans hozzaallast tanusitottak, hogy mar csak a hangnemet is megalazonak ereztem. El sem olvastak az ervelesemet.

    Allitolag felulrol jott a "dontes". Ezt sem ertem. Ha en most ott ulnek egy irodaban es jonne egy ilyen request, hogy van egy javithatatlan gep, csereljuk e az ugyfelnek, biztos mondanam, hogy persze csereljuk, hisz nekem nem kerul penzbe megkapom a vezetoi millas fizetseget honap vegen igy is ugy is, viszont a hisztis ugyfel problemassa valik ha nem oldjuk meg a problemajat, aztan nekem kell majd ezzel megint foglalkozni.

    De nem, o Isten modban erzi magat az irodajaban es bologatas helyett megrazza a fejet, csupan azert, mert megteheti. Nem latok e mogott mas logikat, csak az emberi tenyezot.

    Vegul mi lett? Fizethetik vissza a penzemet, es ugrik az uzletuk, vegso soron buknak rajtam, mert ezt vissza kell postazni, en hasznaltam egy evig "ingyen". Ha mindenki igy kitartana, mint en, nem tortenne ez, mert nem erne meg a cegeknek nem segiteni.
    Tiszta Mr. Robot utoerzes ez mar.

    [ Szerkesztve ]

    PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz SeniorTilla #165361 üzenetére

    Köszi! Akkor a mostani HP 470 G7 már nem is ajánlott? Mondják is, hogy valószínüleg nem véletlenül hagyták el a ProBook megnevezést. DELL Inspiron 3793, HP 470 G7, Lenovo Legion 5 közül az utóbbi tűnik a legmasszívabbnak, billentyűzete is jobb, szellőző rács sincs letakarva, hihetetlen miket tudnak kitalálni. :Y Kár, hogy ilyen kicsi piac vagyunk, gondolom nagyobbnál nem hagynák, hogy a szerviz miatt ne vegyék meg.

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz pittbaba #165359 üzenetére

    Most annyiban változott, hogy 30 nap a vége mindenféle garis ügynek. Ha nem kerül pont a sztorira, akkor onnantól kezdve kemény lesz a helyzet, mert ez most már nem ajánlás meg törekvés. Alza VGA-val csinálta most pont ezt velem, nem hülyék ők sem, 30. napon jött a mail, hogy pénzvisszás, írjam a számlaszámot. Ez lesz innentől.

    Az, hogy mondjuk a CHS/Human miként kezeli a dolgokat... igen. Nyilván senki sem hülye, Gorenje mosógéppel anyámat sz0patták ugyanígy. Az emberek nem mernek lépni, nem tudják mit tegyenek, nincs meg a kapaszkodó, így lerázzák az embert. Pedig pont a szerviz ne tudná, hogy kutyát nem érdekli időközben mi telt le, az számít, hogy mikor jelentetted be a hibát, ugyanez a duma volt a mosógéppel is. Jeleztem neki írásban finoman, hogy srácok, ez nem a homokozó, felőlem tolhatjátok a hülyét, de épp eleget álltam a pult másik felén, ne velem. Ez mind-mind-mind arra megy, hogy a zseton a kasszában maradjon. És többnyire ott is marad.

    Más kérdés, hogy fogyasztóvédelem itthon kb. nincs. Nekem igen keserű tapasztalataim vannak ezen a téren.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz Tikakukac #165363 üzenetére

    Miért lenne kapufa. Én és még sok ismerősöm (programozók, grafikusok) 99%-ban az asztalon használjuk a gépünket, én ugye 17-est, gyakorlatilag asztaliként. Elég gyorsan gépelek vakon, és nem tudnám megszokni a notebook billentyűzetét. Így is mellé ütök sokszor :)

    Azt csak utána olvastam, hogy sokat repül, az más tészta, ott nyilván nem lehet, csak a saját billentyűzete. Mondjuk egy 17-es gépet nem egyszerű használni a turistaosztályon (sem), az ülések köze se fér :). De mindegy, hagyjuk ezt, a lényeg máshol van.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz pinnacle #165366 üzenetére

    Ez már nem Probook. Nálam még nem volt a sima 470 eddig, de a Probook 450-es és a sima HP 250-es (amit a HP a saját dobozcímkéjén sokszor Probook 250-nek ír) nagyon nem ugyanaz.

    Gyakorlatilag az olcsósított alternatíva lehet.

    4AA7-6630HUE.pdf

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • CortezX

    aktív tag

    válasz SeniorTilla #165362 üzenetére

    Sajnos nem egyszer vettem már ki a táskámból a tűzforró vagy épp nullára merült Elitebook 8470-et és a Probook 430 G4-et, de ahogy utánaolvastam Zenbookoknál is előfordul ez a hiba... :U

  • Tikakukac

    titán

    válasz SeniorTilla #165368 üzenetére

    Azért kapufa, mert ne b@ssz már fel, hogy a legteteje a HP palettájának olyan igényes, mint egy 130k-s Acer, hogy hullajtja a gombjait, mert itt helyben elvágom a torkom egy T60-as billzettel.
    Az, hogy ha lehet külső billzetet használunk alap dolog. Sőt, ha lehet külső monitort is használunk, mert megint nem kell magyaráznom miért jobb megoldás. Ez viszont nem érdekli a kutyát sem, mert nem az ergonómia volt a kérdés, vagy, hogy épp milyen mechanika van a billzetemben vagy éppen ki és mit reggelizett, hanem, hogy a gép egyszerűen egy raklap sz@r és amire kitalálták nem használható :DDD

    Szerintem meg nem mindegy és ne hagyjuk, mert a lényeg ez. Hogy ez kinek mennyire ciki és gázos, szopó, most legalább akkor van egy friss és nem tőlem származó sztori arra, amiről ugatok itt egy ideje. Tűrni kell, aki qrvának áll :B

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • pittbaba

    aktív tag

    válasz Tikakukac #165371 üzenetére

    Igen, ez az :))En sajnos nem vagyok ez a megalkuvo tipus. Ha external billentyuzet a bottom line egy egymillios gepnel akkor cipelem az asztalit akkuval a hatamon inkabb :DDD
    Feladom lassan mar tenyleg, jobban jarok ha mindenhol ahova utazok osszerakok egy asztalit helyben mar LOL... notebbok vonalon is johetne mar valami kisebb startup aki megment minket, olyanra gondolok, mint az Anker. Elottuk nem tudtal hordozhato akkut venni hosszutavra. Erdekes modon megjelentek a piacon, megvettem a hordozhato toltojuket, 5-6 eve, a mai napig egy hetig tudom vele tolteni a Note 8-amat egy feltoltesbol. Az ota erdekes modon mindenki megtanult hordozhato akkut gyartani. Erre vagyakozom egy ilyen megmentore, ha nem jon konkurencia, lassan pizzas dobozba szerelt alaplapokat adnak el nekunk....

    PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

  • Tom1939

    őstag

    válasz pittbaba #165365 üzenetére

    Hát én aprón legutóbb elhoztam és utána utaltam, de valamennyire szerintem ismert vagyok ebben a szűk körben (akik ilyeneket adnak el), plusz amikor felveszem velük a kapcsolatot utánam tudnak nézni és szerencsére bizalmat gerjesztek :)

    Előre én sem utalnék aprón, max ha nincs bizalom akkor kp vagy mai világban tudsz azonnal, helyben utalni, mobillal vagy notebookkal nem nagy ügy.

    Én a helyedben nem haragudnék a szervizesekre csak annyiban miért vállalt el/ miért folytat ilyen munkát. Arra gondolok hogy parancsba kapják szerintem hogy bizonyos értékű javítás esetén ez a taktika. Mert megéri. Nulla döntési lehetőségük van tippem szerint.

    Külföldön ott vásárolnék ahol leggyorsabban le tudom adni szervizbe ha gond van (ezért mondtam hogy olyan helyen ahol gyakran jársz, ha nincs ilyen marad kis hazánk). Minden más szívás...

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz Tikakukac #165371 üzenetére

    Á, ne kezdd már megint ezt a stílust, fogadd el, hogy másnak más a véleménye. Tudod, topicgazda vagy, mutass jó példát.

    Egyébként nem a gép hibája miatt írtam a külső billentyűt, hanem tanácsként, alternatív megoldásként a következő gépéhez, tapasztalatként.

    Én ebben az ügyben nem védem a HP-t, látom hogy van aki így járt vele, AW-vel is, stb. Ezek a gépek nem raklap szarok, de van közöttük meghibásodott darab, van olyan felhasználás, amit nem bírnak (pedig kellene, de ez van ezek szerint). De itt nem ez a gond, hanem az, hogy a szerviz így áll hozzá. Ez a fő kérdés, nem a külső vagy a belső billentyűzet. Ha elromlik, tessék megjavítani vagy cserélni és kész, nem mentegetőzni, hogy beragadt a pöcök, meg ilyen hülyeségek.

    Most volt egy HP 250-es, ami nem töltötte az akksit. Vissza a szervizbe, 1 hét múlva adták a jóváírást, mert nem tudták javítani, ügyfél kapott ugyanannyiért egy jobb gépet. Ilyen is van. És ehhez nem kellet jogi fórumra menni, simán a HP magától megoldotta, hozzáteszem: egy belépő szintű modellnél. Ez a másik oldal. Én nem szervizes vagyok, hanem kereskedő, a szervizesek sokkal több hibás gépet látnak, hozzám akkor fordul az ügyfél, ha pl. a szerviz nem oldja meg a gondját. Más-más halmazból vannak tapasztalataink.

    Egyébként a külföldi megoldás tényleg jó ötlet.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz SeniorTilla #165369 üzenetére

    Köszi! Egyébként szerintem az lehet a gond, hogy nem elég az előző év profitját hozni, hanem mindig több és több kell. Ha a tavalyi gép 90%-os minőségét (lehet még túl is becsülöm) adják a tavalyi 100%-án, máris zseniális vezető. :) Ugye a ThinkPad az etalon, de ha jól emlékszem már az is nagyon régóta nem az, ami volt. Nem is tudom, hol akadt el az X2xx-el egyetemben, de az biztos, hogy nem tavaly volt. :)
    Egyébként autóalkatrész kereskedő is mondta, hogy jobban járok új autó vásárlás helyett, ha veszek 2,5M-ért használt autót, és másik 2,5M-ért felújítom. Lehet ez tényleg így van és nem csak azért mondja, hogy tőle vegyek alkatrészt.
    Az meg a másik gond, hogy nem javítanak, hanem cserélnek. Garancia alatt persze jó, de után már szívás lehet. Igaz lehet nyugaton autót sem 10 évig tartanak, ahogy laptopot sem 5-10 évig.

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz SeniorTilla #165374 üzenetére

    Ez a stílus pont passzol a témára, a tények is maradnak, a vélemények is. Minden oldalról. Ha nem tetszik, akkor modker és hajrá, de nekem még kéne idő hozzá, hogy szép legyen a sztori.

    Tanácsnak és alternatív megoldásnak 1 miska felett a külső billzet nevetséges. Ezt 5 számjegyes új áras gépeknél megfontolom, 7 számjegynél hasamat fogva kinevetem.
    Hogy megoldottak egy 250-es hibáját, meg pénzvisszáztak örvendetes. Meg megoldottak ezer másik hasonlót is.
    A gond az, hogy ilyen minőségű gépek kerülnek egyáltalán piacra a felső polcon, a még gázabb, hogy ehhez olyan support tartozik, ami olykor megoldhatatlan, fizikai cserét igénylő műveleteket akar megoldani FW rakosgatással.
    És hiába írtam le ezerszer is már eddig is, akkor sem vagy képes a buksidba végre belevésni azt a rohadt nagy tényállást, hogy amikor a kisker mellé tartozik a szerviz, akkor eladás/visszajött darab arányról ugatok, nem arról, hogy a szervizesnek "minden rossz". Más-más halmazaink vannak, ez igaz. Az enyém elég pontos, a tied pedig, well, leírtad magad is.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz pinnacle #165375 üzenetére

    Ez igaz mindenre. Megy lefelé a minőség az árakkal együtt. Ne azt nézzük, hogy most egy lapos 1 milla, hanem hogy az az egy milla, amibe a jobb elődmodell kerül akkor mennyit ért. Ne a KSH adatokkal számoljunk, hanem a valósággal.

    A múlt és jelen évben ezek a szabályok még hatványozódnak, a pénzünk értéke megy folyamatosan lefelé, elég durván. Nemcsak notebook területen, hanem pl. autó, ahogy a példádban említed. A használtak is durván drágultak, amelyik modellt én nézegettem, ott 1-1,5M drágulás volt kb. a hahun úgy, hogy azóta 1 évvel öregebbek lettek a kocsik.

    Anno egy jól felszerelt Gericom Overdose II-es 500-600 ezer volt. 20 éve. Most ennyi egy Zbook 15 a renew programban, vagy kicsit drágább. De legyen 800e újonnan. A két márkának és gépnek köze nincs egymáshoz minőségben és garanciában, akárhogy is volt most ez a sztori itt a billentyűzettel. Amit mondani akarok az, hogy nézd meg, mit tudtál venni 20 éve 600 ezerből, és mit tudsz venni most 800-ból. Nagyon sokat esett a fizetőeszközök reálértéke. A mostani 800 ezres Zbook sokkal-sokkal olcsób, mint a 600 ezres gericom volt. Sokkal. A gyártók nyilván olcsóbban adják a modelleket, nem tehetnek mást, konkurencia, stb. miatt. Mit lehet tenni? A minőséget, extrákat, stb. leadják, hogy bent maradjanak az árversenyben.

    Amúgy elég sok Zbook 15 átment a kezeim között, 17-esből is pár darab, én nagyon jó gépeknek tartom őket, ha arról lenne szó, simán vennék használtan is magamnak. A gond - ismétlem - nem a géppel, hanem a garanciával van, illetve a szervizzel, ha nem foglalkozik a garival vagy nem úgy ahogy kellene.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz Tikakukac #165376 üzenetére

    Van jó gép szerinted a piacon? Melyik az?

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • Tikakukac

    titán

    válasz SeniorTilla #165378 üzenetére

    Definiáld: jó gép.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz Tikakukac #165379 üzenetére

    Amit ajánlanál ha valaki egy jó gépet akar venni mostanában, újonnan.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • SeniorTilla

    veterán

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2-3 héten belül
    (2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 500k-1000k HUF
    (3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) office-ozás, netezés, firefox pl. 10-20 ablakban folyamatosan legyen gyors (napi több óra munka), excel, esténként játék (menjen rendesen a Sniper sorozat), időnként videovágás, kisebb grafikai dolgok, photoshop, stb de nem profi szinten

    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? 2k felbontáson külső monitorral, FPS játékok, pl. Sniper Ghost Warriror Contracts és társai

    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6-17,3 IPS, nem kell érintős, legyen matt, 99%-ban külső monitoron lesz használva, de ha nem, akkor is legyen jó a képminősége
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem a hordozhatóság a fő szempont, alkalmanként van hordozva, de kocsival, szóval a súly, méret nem számít. Akkuidő sem szempont.
    (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 512SSD minimum, plusz egy HDD (hely). A legjobb, ha két nvme hely van benne RAID-ben, plusz egy HDD, de ez eléggé szűkíti a kört, nem ez a legfontosabb.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI, ha lehet RAID-es SSD lehetőség, fontos: világító billentyűzet, ha lehet fém ház
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    ÚJ vagy újraértékesített, számlával (elszámolom), gyári garanciával

    [ Szerkesztve ]

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • Tikakukac

    titán

    válasz SeniorTilla #165380 üzenetére

    Egy jó nagy levegőt javaslok mindenkinek, utána erős gondolkozást, hogy egy akár ITX desktop és tablet nem-e lenne jobb kombó majd ha valaki jó gépet akarna, most és újonnan, akkor keresse fel a saját cégét vagy valamilyen ismerősét és intéztessen magának egy flottás KKV-s vasat a bolti ár feléért meg harmadáért és úgy rendben lesz egy darabig.
    Ha nem járható út akkor pedig fáradjon be egy neki szimpi boltba és vásároljon amit akar. Zaj-melegedés meg alapvető konstrukciós elkefélések, nyomorék í betű és hasonlók ellen a tesztoldalak és a saját szeme, valamint a fórumon az elődök tatósságai nyújtanak támaszt, a többihez pedig sajnos kellenek a bétateszterek ágyútölteléknek.
    Vegyük a konkrét példámat. Vettem egy 5400-as Latit. A gép egy vödör híg fekália. Na várjunk, akkor miért vettem meg? Mert ehhez képest a többiek úgy adnak ugyanígy egy vödörrel ebből a finom anyagból, hogy 3-4-5 órával kevesebbet mennek akkuról, nincs benne SD kari olvasó, de még micro formátumú sem! (Hello HP, itt estél ki) és olyan CPU management van csinálva, hogy konkrétan jobbat összedobok egy állapotgépben is.

    Míg mondjuk egy G580 a maga idejében 120-130k-ért alapszintű gamer élményt tudott adni, egy olyan kasztnival, ami a maga szintjén szinte páratlan volt tartósságban, egész formátumos billzettel és kurzormozgatókkal!!!!!! addig most ott tartunk, hogy alapvető dolgok között kell válogatnom és belekalkulálni, hogy jó, akkor mondjuk itt a kijelzőm kuka, de nincs whitelist, ergo ezt utólag megoldom. Meg ahha, akkor itt mondjuk ezt 6 csavarral is, de le tudom bontani, van 2 RAM slot, ergo nem lesz akkora padlóra esés, mint pár üzletinél ahol full poénból beforrasztanak 1 modult és cső...

    Szumma: semmit. 5490-et akartam, mert azon van VGA, teljes SD kari formátum és hátsó portkivezetések. A gépek repednek el és törnek, élőben is megcsodálhattam, nem szóbeszéd. Oké, akkor mit ajánlok magamnak, ami ugyanezt tudja? Kész. Semmit. Nincs :DDD End of story. Úgyhogy lett microSD, VGA kuka, hátsó kivezetés kuka. Gyakorlatilag a főbb pontjaimat daráltam le, de mérlegeltem, hogy melyik a nagyobb szopó: a széthulló gép nagyobb gond, mint egy adapter meg az évi 10 alkalom amikor útban van az RJ-45.

    Így áll a piac és így látom a helyzetet cirka 10 év lipitopi meg vagy 20 év desktop után.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • McJoker

    tag

    válasz SeniorTilla #165377 üzenetére

    Nem akarok beleugatni, de szerintem tök felesleges "összehasonlítani" a 20 évvel ezelőtti 600K-t a mai 800K-val, főleg, ha figyelembe vesszük az akkor elérhető gyártástechnológiát, technikát, gyártókat, igényeket stb. stb. meg a mait... Ráadásul nem (csak) drágulnak a dolgok (itt gondolok az autós példádra), hanem a Ft gyengül, mint a kaka, az ország EU-n belüli megítélésével együtt. Ha bevezettük volna már az €-t, akkor kevésbé is éreznénk a drágulást. Érdekes, hogy itthon minden elektronikai cucc drágul, az Amazonon meg sok dolog olcsóbb vagy stagnál (pl.: SSD, okosóra).

    Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

  • Timer

    veterán

    válasz CortezX #165370 üzenetére

    A hibrid alvás letitását javasolnám, a Windows gyorsindításával együtt. Lassabban indul a gép, cserébe marha sok anomália megszűnik.

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz McJoker #165383 üzenetére

    Kár volt összeget írnom, mert mindig ezt látják meg az emberek, nem azt, hogy ez az alsó-közép kategória volt, ennek a duplájáért igen durva dolgokat kaptál már felsőben. Duplázd meg az összegeket mára nyugodtan, nem ez a fontos.

    Vegyük akkor elő a 20 évvel ezelőtt elérhető gyártástechnológiát, technikát, gyártókat, igényeket stb. stb. meg a mait. Tegyük meg. 2m-re tőlem olyan minőségben tudok már 3D nyomtatóval dolgozni, hogy ha meglesz a metal printer, akkor legyártok neked egy notebook vázat kompletten, lehet, hogy jobb illesztéssel, mint az a probook volt, amit csóri kolléga kapott legutóbb. Itthon. Én. Nem a sor, ami korántsem FDM-el állít elő 1 darabokat körzőzött meg tolómérőzött méretek alapján.
    Épp ez a gond, hogy akkorát ugrott a műanyagipar, hogy az hihetetlen, ehhez képest a perselykihullás virágkorát éli. Jó marketing megmondta, hogy mi kell a népnek, a nép vette. Majd vette silányabban, majd megint és megint és megint. Burányálni meg a széllel szemben hiába fog 5% ha 95% birka van :K
    Más kérdés, hogy annyira sok a szemét, hogy a valódi vásárlóerők, a flottázós cégek is kifakadtak már, hogy ez nem állapot, ami azért elég sokat mond :K

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • McJoker

    tag

    válasz Tikakukac #165385 üzenetére

    Eredetileg nem is a te írásodra reagáltam. :)) Én egyetértek abban, hogy ma már sok minden rosszabb minőségű, mint régen. Egyszerű a recept: más volt az értékrend, a gyártásban is. Ma már ugye tervezik az elavulást, ez nem hiszem újdonság bárkinek is. Mennyivel jobb a gyártónak, ha (jó esetben) 2 évente új modellt kell venned, mint 5 évente újraforrasztasz egy kondit, vagy valami hasonló...
    Természetesen ez nem jó trend, és főleg nem fair.

    [ Szerkesztve ]

    Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

  • Tikakukac

    titán

    válasz TheProb #165340 üzenetére

    Azt kéne kideríteni mennyire kell az a GPU. Mert vagy akkor vesz egy Nitro, Y levonó, G-s dell vagy TUF és társai valamikből egyet vagy néz egy MX350-el megtámogatott amúgy sima gépet, esetleg AMD-s vasat rizsa 7 vagy 9 sorozatból. Talán utóbbiak kicsit jobb kombónak tűnnek, bár van AMD-NV kombós Nitro5 tulaj aki tervezget, neki sincs gondja.

    McJoker: Én hoztam fel sajnos :(

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • TheProb

    veterán

    válasz Tikakukac #165387 üzenetére

    Ajánlott rendszerkövetelkényként >=8000 Passmark G3D mark pontszámot írnak. Ahogy nézem, az kb egy GTX1060 szintje min.

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

  • Tikakukac

    titán

    válasz TheProb #165388 üzenetére

    Akkor 1650 alatt nincs élet, de inkább Ti.

    Éppen van olyan gép, ami ide passzolhat: ASUS ROG ZEPHYRUS G14 ennek elvben van rendes hazai forgalmazása, 7-es rizsával és 1650Ti-vel tutira. Borzalmas dolgokat nem olvastam róla eddig, innen nézve a 450-500k-s árcédula nem vész.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • TheProb

    veterán

    válasz TheProb #165388 üzenetére

    Ezek közül pl.? Van egy 1660Ti-os, mint "olcsóbb" lehetőség, a többi már 2060.

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

  • TheProb

    veterán

    válasz Tikakukac #165389 üzenetére

    Azt néztem, hogy árban nem igazán van diffi a 1650 és 1660Ti-ok közt, viszont teljesítményben azért kvázi jelentős az eltérés. Én is inkább ryzen-re lőnék, de jelen esetben a GPU kardinálisabbnak tűnik sztem.

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

  • Tikakukac

    titán

    válasz TheProb #165391 üzenetére

    Tök tudja, én már annyiszor rámentem a GPU dologra, most döntöttem el, hogy nem veszek dGPU-s notit többet, igaz, én annyira durván nem tolom a tervezést. A proci a minden, abból 10 tonna is kevés lenne. GPU alig moccant meg, asztaliban is 1060 volt, húgom átjött diploma előtt durva dolgokat renderelni, a proci konstans ment 2 napig 4GHz-en 6 magon, a VGA meg szotyizott.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • TheProb

    veterán

    válasz Tikakukac #165392 üzenetére

    Van benne ráció, ja.
    Amúgy DigiPrime mennyire ajánlott/nem ajánlott? Valamiért Radium szintű megérzésem van tőlük. Bár az ÁK értékeléseik nem rosszak.

    "Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

  • Tikakukac

    titán

    válasz TheProb #165393 üzenetére

    Érzéseid jók, mehetsz jósnak :B

    Azért mondtam, hogy van teljesen tuti forgalom a G14-re, mert megtaláltam máshol is.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • btudos

    veterán

    válasz TheProb #165393 üzenetére

    Jó az a megérzés, egykutya kb.

    Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz Tikakukac #165382 üzenetére

    Ha manapság egyszerűen nincs ajánlható új gép, akkor írd meg légy szíves, hogy mi ajánlanál használtban, 15,6" méretben, mivel ugye nincs 17,3"-ban semmi? Amik még megfelelő konstrukciók voltak, hosszú felhasználási időre tervezve. Úgy emlékszem régebben azt mondtad, hogy 150k-ért, kiváló használt üzleti gépeket lehet venni. Lehet már ehhez is hozzá kell adni +100k-?

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz pinnacle #165396 üzenetére

    17" ritka madárka, az a baj hiába mondok típust ha nincs eladó sehol.

    100k-t ezekhez nem kell adni, annyi, hogy gyorsan pörögnek a gépek, itt is néhol brutális a felárazás, de még lehet találgatni gyöngyszemeket. Pölö T550-et találtam minap 150k alatt... E6540 is van meg T560, de abból a puruttya L560-a tesót láttam most csak. 17" meg kihalt, ilyen 8770-ek lődörögnek, de azok korosak már ekkora kerethez.

    Érzékeltetve: ugyanennyiért 14"-ban 7480-as Latitude is van ám, 1 év garival. Ennyi számít, hogy miket vesznek a cégek és utána miből épül fel az apró. Vettem volna és T480-at is amúgy egy próba erejéig a Latim helyett. Csak egy rohadt eladó sincs ;]

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • pinnacle

    nagyúr

    válasz Tikakukac #165397 üzenetére

    Köszi! Keresgélek még. Ha nem tudom rábeszélni az ismerősömet a mini PC + monitorra, akkor marad a Lenovo Legion 5 17IMH05. Tulajdonképpen az a kérdés, hogy a 60Hz-es vagy a 144Hz-es panel a jobb választás? RAM-on, SSD-n utólag is tudok változtatni, panelen, CPU-n viszont nem. Asztalon lesz, kikapcsolt külső VGA-val, csak abban kell reménykedni, hogy nem kerül a TMX-hoz. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz pinnacle #165398 üzenetére

    Kezeket innen elengedem, amúgy nyilván a nagy frekis lenne a tuti, csak kérdéses, hogy milyen az a kijelző úgy alapjaiban.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • Tom1939

    őstag

    válasz pinnacle #165398 üzenetére

    Én néztem ezeket a nyáron, és nézz utána de úgy emlékszem hogy a 60hz-es elfogadhatatlan (220 nit stb), a 144-es meg elég vacak de talán elmegy (300 nit kicsit jobb szín visszaadás). Meg volt rendelve, aztán megláttam a 17-es precisiont az aprón...

Új hozzászólás Aktív témák