- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JustInTime
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete követem az eseményeket, illetve sokat vissza is olvastam, de őszintén szólva nem jutottam előre az irányba...De hátha tudtok segíteni tanáccsal, javaslattal:
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Augusztus végéig.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
160-330 körül, ár-érték aránytól függően(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban normál irodai használat és tanulás. Viszont kisebb fotószerkesztésekre szeretném használni (azt kizárólag monitorra kötve).(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Maximum Football Manager 2018 -ot(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
(B)Minimum 14-ben gondolkozom, az talán jobb lenne az egyetemen. Munkában próbálnék törekedni arra, hogy monitorról használjam.(/B)(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
(B)Egyetemen szeretném használni, azt nem tudom milyen lehetőség lesz órák alatti töltésre. Utazás közben nem lesz használva (/B)(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha van az jó, ha nincs akkor az se túl nagy gond.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Kb: SSD 256, RAM-ban 8 gb környékén gondolkozom, Optikai nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Monitort rá tudjam kötni(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
A vállalkozásomra szeretném venni, így számlával jöhet csak szóba a szerkezet.
Új és használt is érdekel, ezért írtam ilyen nagy intervallumot az árhoz. Azért mindenképpen olyan gépet szeretnék amit pár évig lehet még vígan használni a fentiekre.
Illetve nem vagyok tisztába, hogy mennyit bírnak a használt gépek akkumulátorai, vagy szerintetek használt gép esetében érdemes egy új akkumulátor beszerzése (ez főleg az egyetemi használat miatt kérdezem)?Köszi előre is a javaslatokat!
-
gyuri00
aktív tag
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok képben a gépek világában ezért szeretnék segítséget kérni hogy pár gépet ajánljatok ebben a kategóriában.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most .
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 150.000(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Csak irodai munkára(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán, irodán kívül nem sokat lesz használva(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Igen, csak új[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz doddencs #145198 üzenetére
A Dell Latitude 6230 egy picit gyengébb minőségű, mert a váza valamivel hanyagavv lett főleg a zsanérok terén, a hűtése sem a legjobb.
a 2570 már más tészta. Minőségben jobb a 6230-nál-
A 2170 11,6-os az ultrabook méret szóval aranyos kis gép. De bele kell kalkulálni, hogy csak u-s cpu-val szabad ilyet venni, mert az m-es már sok ennek a váznak. Minőségben ez is OK.
Valamint az összesre érvényesen, SSD-t vegyél, mert nagyon lassú lesz.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Barbe06
újonc
Sziasztok!
Notebook vásárláshoz szeretnék segítséget kérni. Kritériumaim a következőek:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? most
(2) A gépre szánt összeg forintban? maximum 150.000 Ft
(3) Felhasználás? irodai programok, filmnézés, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem használnám játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? kijelző mérete 15,6" legyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? időnként hordoznám, utazás közben nem igazán használnám
(7) Operációs rendszer? Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? kevésbé értek hozzá. Jelenleg az asztali gépemen rengeteg dokumentum és kép van, ezeket mind szeretném a notebookra áttenni.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? megbízható legyen; magyar billentyűzet, külön numerikus billentyűzet; legalább 2 USB port
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak újNéhány kinézett gép, ezekről vélemény?
https://www.bestbyte.hu/Intel/ASUS-VivoBook-Max-X541NA-15-6-fekete-laptop-p158801.html
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-15-ra047nh-laptop-3fy22eaw-15-6-matt-pentium-4gb-500gb-hdd-windows-10-1262108.htmlElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
padzso
tag
Igazából egy öregecske Samsung Q330-at szeretnék lecserélni, ami idén már 8 éves. Nagy igények nincsenek, inkább az, hogy időtálló konstrukció legyen, szép képpel, 15,6" méretben. A többi a részletekben!
KÖSZÖNÖM!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nemsokára.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-300e Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Inkább iroda, fontos a jó billentyűzet és tapipad.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék nincs, ha van is, nem kell semmi ultragigamega felbontás.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A mostani 13,3", jobb lenne 15,6" a maximális látótérért. IPS persze, volt elég a TN-ből.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nincs hordozva, épp ezért nem kell 17", mert ha mégis, ne kelljen malomkövet cipelni.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 7 vagy 10 elég.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256 GB SSD, min. 4 GB RAM és ha lehet még optikai, az is jöhet.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs, legyen legalább átlagos portmennyiséggel ellátva.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehet bármilyen, csak legyen tartós. -
aakosch
tag
válasz padzso #145213 üzenetére
Szia,
HP Probook 450 G5 a neked megfelelő megfelelő felszereltséggel. Én a 430 G5-nek a tapipadját nagyon kedvelem. 300-ért belefér i5-8250-nel is. A kistesó konstrukciója meggyőző kb. fél éve hordom magammal majdnem mindenhova hátizsákban mindenféle tok nélkül és meg sincs pisszenve.
Esetleg Dell Latitude E5580, bár nekem ennek a tapipadja annak ellenére nem jön be, hogy vannak ugye rajta fizikai gombok, míg a hp-n nincs.
HP Elitebook kínálatnak az alja jöhet még szóba, bár arról nincs tapasztalatom. Használtakról ugyancsak nem tudok nyilatkozni.
-
minek?:S
őstag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200-250e HUF
(3) Felhasználás? Net, film, meg mellette kisebb játékok is mennének(pl.: LoL)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Az említett LoL, esetleg Minecraft, közepesen elég minden.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS+FHD-t preferálnám 14,4 vagy 15,6-os méretben és, ha lehet, akkor matt, de ha úgyvan, javítsatok ki.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem sokat lenne hordozva és nem lenne úgy használva.
(7) Operációs rendszer? Windows vagy semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD, 250GB, RAM 8 GB(?), nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? megbízható helyről szóba jöhet, számlával, garanciával, de ez esetben inkább olcsóbb legyen.(és legyen opció új gépre is)Előre is köszönöm.
Üdv.:M.
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Laptop-vásárlásban kérném a segítségeteket. Igyekszem minél pontosabban válaszolni a kérdésekre:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Hamarosan, amint megvan a kiszemelt gép
150-200.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Átlagfelhasználás: MS Office, internetezés, filmnézés, irodai szoftverek, általános munka (semmi videorenderelés és hasonló)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6"-os lenne az ideális, tehát átlagos notebook méret
Munkába hordozva lenne, de a mostani 15,6"-os géppel sincs gond ilyen téren
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi nem kell rá gyárilag
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Alapvetően mindenképp SSD kellene. Minimum 240 GB-os. Ha van mellette hely, lehet benne HDD is az adatoknak, de mindenképp SSD kell a rendszernek és programoknak. Az is jó, hogyha alapból HDD van a gépben, és külön vesszük az SSD-t, csak férjen bele a keretbe
Jó lenne HP, Dell, vagy Lenovo márka. A speciális igény az, hogy ha lehet, fém házas legyen. Bár ahogy néztem, ez nem fér bele a keretbe... Ugyan csak általános használatra lenne, mégis jó lenne, ha i5-ös gép beleférne a keretbe, mert hosszú távon lenne használva, és egy i5 azért időtállóbb, mint egy i3. Memóriából se lenne baj, ha 8 GB lenne. Ahogy néztem, ez a gép éppen belefér a keretbe: HP 250 G6 1WY58EA. Kérdés, hogy van-e jobb nála, illetve Ti mit ajánlotok. Optikai meghajtó nem szükséges, VGA-ból is jó az integrált.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehetőleg csak újKöszönöm szépen a segítséget!
-
Devily
tag
Sziasztok!
Szeretném ismét kikérni a véleményeteket. Legutóbb is sok hasznos tanáccsal láttatok el.
(1) 2018. október-november
(2) ideális esetben 350.000, maximum 400.000 Ft.
(3) Otthoni multimédia fogyasztás és játék
(4) Lényegében bármi, ami az utóbbi 8 évben megjelent. Közepes grafikai beállítások mellett már elégedett vagyok pl.: DOOM, PUBG,
(5) FullHD IPS
(6) Havonta 2-3 alkalommal hordoznám. Út közben nem lesz használva.
(7) Nem feltétel
(8) 256 SSD, preferált egy HDD hely. Tudok bele tenni saját HDD-t
(9) Nincs
(10) Ebben a kategóriában inkább új.Elkapott a játszhatnék, így lecserélném a mostani Dell 5470-es gépemet egy játékra alkalmas masinára. Sajnos a lakásban nem állandó helyen lenne az új gép, ezért nem asztali vonalban gondolkodom.
Alapvetően Dell gépeket néztem, de más is jöhet. Mennyire ajánlottak az új G3, G5 modellek?
Nagyon tetszik a hamarosan megjelenő Lenovo Y530 is. Hogyan alakul hazánkban a Lenovo garanciális háttere? Mennyire ajánlott mostanában a gyártó?Köszi!
D -
Khelben
nagyúr
válasz pete_21 #145216 üzenetére
Acer Swift 3. Ez az I3 kb ugyanazt tudja, vagy kicsit többet is, mint a 7200u-s i5. A gép fém házas és IPS kijelzős. Viszont jó lenne, ha kipróbálnád élőben a billentyűzetet, mert az szerintem a HP-ban jobb. De ez szubjektív. Az viszont nem, hogy a HP-ra 3 év a garancia, erre meg csak 2. Mondjuk az IPS kijelző meg a fém ház miatt lehet, hogy én is inkább ezt venném.
(#145215) minek?:S : neked is az Acer Swift 3-at tudom mondani, vagy ha komolyabb játékra vágysz, akkor MX150-es vga-val az Acer Aspire 5-öt és a HP Paviliont.
(#145217) Devily : nem tudok róla, hogy a Lenovo garanciális szolgáltatása változott volna. A Dell G3 egy rakás fos, X-es Asus színvonal, igénytelen műanyagból, túlmelegedő hardverrel. A G5 viszont jó gép. De ezek újak most, az áruk az egekben. Lehet, hogy jobban jönnél ki egy kifutó 7577-tel, 1060-as vga-val. Dell G5-ből ez 445k, 7577-ből 335k. Ha nem vágsz rajta videót meg hasonló cpu és ram igényes dolgokat, akkor semmivel nem fog többet nyújtani neked a G5.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz Khelben #145218 üzenetére
Köszönöm szépen!
HP/DELL/Lenovo vonalon mit ajánlanál?
Utánanézek, hol van kiállítva ez az Acer, illetve ha még ajánlasz a másik trióból, azt is megnézem.
Acerek mostanában mennyire ajánlottak? HP, Dell, Lenovo korábban megbízhatóbb volt, Acer mennyire van pariban velük mostanában? -
Khelben
nagyúr
válasz pete_21 #145219 üzenetére
Nincs megbízható gyártó, mindegyik gyárt jó gépet meg szemetet is. Egyes típusok vannak, amik vagy jók vagy nem. A megbízhatóság majd kiderül 3 év múlva, azt senki nem tudja előre megjósolni. Jelenleg ár-érték arányban az Acer a jobb, de ez nem zárja ki, hogy fél év múlva kiderüljön, hogy mindegyiknek gyári hibás az alaplapja. Ebben a topicban jósláshoz sajnos nem ért senki.
Dell és HP ennyiért nem ad se IPS kijelzőt, se fém házat. A Probook 450 már 250k. Lenovot én nem ajánlok addig, míg meg nem változik a szervizhez való hozzáállásuk.
[ Szerkesztve ]
-
BauerK
csendes tag
válasz Khelben #145172 üzenetére
Szia.
Igazából döntöttem és valahogy jobban az A515 felé húzok, mint a Probook 430 hoz. Viszont olvastam cikket az Acer A515-ös szériájáról és azt olvastam, hogy hamar melegedik, silány az összeszerelés és a kijelző minősége sem az igazi. Hardverben megfelelne a dolog, de nem tudom mennyire reális ez az olvasmány.Gondolkoztam még egy ilyenen: https://www.emag.ro/laptop-lenovo-ideapad-320-17ikb-cu-procesor-intelr-coretm-i7-8550u-pana-la-4-00-ghz-kaby-lake-r-17-3-full-hd-ips-8gb-2tb-dvd-rw-nvidia-geforce-mx150-4gb-free-dos-platinum-grey-81bj0038ri/pd/DWP6X9BBM/?X-Search-Id=60183f60809c8e91a9db&X-Product-Id=4244593&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Search-Action=view
Bocsi, hogy román emag de Romániában élek és magyarul nem találtam meg pontosan ezt. Viszont a Lenovokról nem igazán tudok semmit, neked mi a véleményed róla?Vagy a fenti lenovo, vagy erre gondoltam: https://www.emag.ro/laptop-acer-aspire-5-a515-51g-84nj-cu-procesor-intelr-coretm-i7-8550u-pana-la-4-00-ghz-kaby-lake-r-15-6-full-hd-ips-4gb-1tb-nvidia-geforce-mx150-2gb-linux-steel-gray-nx-gt1ex-007/pd/DT602HBBM/?X-Search-Id=60183f60809c8e91a9db&X-Product-Id=4077399&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Search-Action=view +256gb-os SSD és 4GB RAM még.
Szerinted a kettő közül melyik érné meg jobban összességében? Esetleg valamilyen más alternatívát tudsz amiben van egy 8. generációs i7, ips kijelző, 8gb ram és minimum egy MX150-es kártya? Köszönöm a válaszod.
-
pete_21
addikt
válasz Khelben #145220 üzenetére
Köszönöm a választ!
Megmutatom a leendő tulajnak, hogy tetszik neki, viszont összehasonlításként szeretnék mutatni neki HP-t, vagy Dell-t (ezeket jobban ismeri). Azt szeretném megkérdezni még, hogy amit a kérdező hsz-ben írtam, az mennyire megfelelő? Vagyis jobban fogalmazva HP-ból, Dell-ből mit ajánlanál 200-ig?Köszönöm előre is!
-
-
Khelben
nagyúr
válasz pete_21 #145222 üzenetére
HP-ból és Dellből a belépő szintű gépeket kapod ennyiért, TN panellel, műanyag házzal. Dell Vostro 3-as sorozat, HP-ból meg a 250-es.
(#145224) Devily : ha napi 8 órában videót vág, akkor talán megéri az újabb gép. De akkor is kérdéses lenne, hogy az új CPU megér-e 110k-s felárat, szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
-
trewq10
csendes tag
Sziasztok!
Gépészmérnök hallgató részére keresünk laptopot.
A vásárlás legkésőbb augusztus végén esedékes.
Összeg: 130, max 150e Ft
Felhasználás: AutoCad és hasonló szakmai programok, ezeket még annyira nem ismerjük
Játék: nem ez a szempont, ami fut rajta, max azzal játszik
Képernyő: 15,6' lehetőleg IPS, a keret függvényében
Tárhely: 128GB SSD
RAM: min 8 GB
Egyéb igény: nincs
A keret miatt jó állapotú, használt üzleti/munkaállomás/ gépben gondolkodunk, lehetőleg némi garanciával.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
hallador
addikt
válasz Devily #145224 üzenetére
Ha csak Youtube-ra akkor semmiképpen nem érdemes ilyenre költeni. Skylake, és Kaby Lake már támogatja a VP8/9-t, és a h265 hardveres dekódolását hardverből. Előtte csak a dekódolást ismerték a processzorok, azaz a 6-ik generációs processzorok már teljes támogatottsággal támogatják a webes formátumokhoz szükséges bármilyen munkát. A 8-ik generáció semmiben nem hoz előnyt.
o Ha 4 szálon dolgoztok, akkor igen kellhet a Kaby Lake R vagy Caffee Lake mert kell a 4 fizikai mag meg a 8 thread. De ha ez nem áll fenn, akkor felesleges.
A Másik dolog, hogy ezek az újabb gépek visszaveszik a craft-ot a Kaby Lake R-től, vagy a Coffee Lake-től mert nem hagyját a processzort adott kihasználás fölé, mert a hűtése ezeknek a home gépeknek nem annyira acélos. A videorenderhez meg az nem annyira árt ha a processzort visszafogják.
Amiben meg nem fogják vissza az nem ennyibe kerül, és nem home gép, de nem is alap üzleti gép, hanem egy mobile workstation.
Ha 10 bites HEVC kell 8K-val akkor kell a Kaby Lake, ha csak 4 vagy 8Bit-es HEVC kell azt hardweresen a Skylake is tudja.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Munkámhoz lenne szükségem laptopra:
A vásárlás most
Összeg: 150, nagyon max. 170k
Felhasználás: Word, Office, levelezőprogram, böngésző
Játék: -
Képernyő: mindegy, mert HDMI-n ki lesz tolva a kép egy FHD IPS monitorra
Tárhely: min. 500GB HDD, vagy 128GB SSD én utóbbit preferálom, úgyis minden NAS-on van
proci: i3 alá nem nagyon adnám 2 mag / 4 szál legyen meg
RAM: nem lényeg
Egyéb igény: HDMI legyen rajta, ennyi
kizárva: ASUS
általam kedvelt márka: Dell, Lenovoakku sem lényeg, asztalon lesz mindig
előre is thx
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Khelben
nagyúr
válasz Motion_Blur #145228 üzenetére
Új vagy használt? Mert munkagép ennyiért csak használtan lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz Motion_Blur #145228 üzenetére
Win10 benne kell legyen az árban vagy van kulcsod?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
3psilon
aktív tag
Sziasztok! El vagyok veszve. Thinkpad X250-esemet cserélném erősebbre.
ASAP, 1-2 hónapon belül.
200-350.000 Ft, meggyőzhető vagyok, de azért nem mindegy, hogy az árkülönbségből veszek-e egy bringát vagy mobilt.
(3) Felhasználás?
Programozás, élesmeló
IPS, 13-15"
4k plusz pont, mert az a jövő.
Relatíve sokat hordozom, de alapvetően monitorra kikötve fogom használni, utazás közben nemigen.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
i7, 16 Gb RAM kell mindenképpen! Ez a szűk keresztmetszet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Alapvetően refurbished, leselejtezett szürkeimport vagy újszerű használt modellben gondolkozom (tehát amin még mindenképp van worldwide gyári gari).Dell XPS 15-tel szemezek, esetleg ASUS Zenbook-kal jók a tapasztalatok?
A Thinkpaddel jók a tapasztalataim, csak a képernyőtől félek, hogy gagyi lesz egy drágább modellben is.Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
Isti2
aktív tag
hello.
laptopot vennék 4-5 éves vagy régebbi játékokra meg tartalomfogyasztásra.
core i3 5005u 6006u 7100u cpu és geforce mx 130 2gb ddr5 vagy mx 150 2gb ddr5 szett vagy
amd a12-9720p fx 9800p és radeon 520 2gb ddr5 vagy radeon 530 535 4gb ddr5 lenne jobb szett?
köszönöm -
törölt tag
E6420-T420 vagy E6430-T430?
Szemoontok: Kijelző, strapabírósság és billentyűzet. [Ha van háttérvilágítás billnél az plusz.]
Felhasználás: film, net, néha fotó-videószerkesztés.Ezekből válogatva melyik éri meg jobban? Ha van HP alternatíva elfogadom 4. gen nem tudom, hogy teljesít ilyen szempontból ezért írtam ezeket a típusokat.
A keret így adott is 100-ig használtba.
Nem tudom, hol árulnak Win7-l nem vagyok úgy net közelbe, hogy keresgélhessem a boltokat (mobilnet korlát) ezért fordultam ide.Köszönöm a válaszokat. Üdv.
-
Prowler
senior tag
válasz #78600448 #145238 üzenetére
Elsőből T420, második listából az E6430-at választanám.
T430 kijelzője pocsék és a billentyűzettől sem voltam elragadtatva.
E6430-ból sok van háttérvilágításos billentyűzettel, de arra figyelj hogy csak HD+ panellel vedd (nem váltja meg a világot, de egy fokkal jobb mint a T430-é).Dell oldaláról le tudod tölteni az eredeti Win7-et ami a laptophoz járt, csak a service tagot kell beírni.
Lenovonál nem találtam ilyen opciót.Ugyanitt T430 eladó
Veremivadék Undorkutya
-
őstag
Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200k környéke, de inkább alatta
(3) Felhasználás?
Netezés, néha filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Esetenként FHD, max 8-10 éves játékok
13-14" Fényképek, családi videók, filmezés miatt nem ártana szép kép IPS és FHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Ritkábban hordozva, akksiról ritkán max 2 óra, de abba jó lenne ha beleférne youtubozás is.
(7) Operációs rendszer?
Nem kell
Elvileg elég a 4GB, SSD mindenképp, vagy a HDD kivehető legyen garivesztés nlkül, mert van itthon elfekvőben SSD-m.
Thundebolt 3 jó lenne, de gondolom nem fér bele ezen az áron.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használt is jöhet ki is néztem már.Ami a legfontosabb lenne, hogy jó anyagminőség legyen és vékony 2cm vagy alatta. Ezért az árért a lehető legstrababírobb legyen, mivel néha kisgyerek is megkaparintja, ezért alkalmanként leejti vagy éppen ki be
hajtógatja a kijelzőt.Ezeket néztem ki:
HP ProBook 440 G5 3KX79ES - i5 8520U, 8GB, 1TB+256GB FHD IPS 14" használt, garis, német 195e Ft.
Acer Swift 3 SF314-52-51MB - i5 8250U, 8GB, 256SSD, FHD IPS 14" használt, német, garis 187e Ft.
DELL Vostro 14 5471 34905 - i5 8250U, 1TB, 4GB, FHD ??IPS?? új, magyar, garis, 223e Ft.[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Kaci84 #145243 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy:
Ami a legfontosabb lenne, hogy jó anyagminőség legyen és vékony 2cm vagy alatta. Ezért az árért a lehető legstrapabíróbb legyen, mivel néha kisgyerek is megkaparintja, ezért alkalmanként leejti vagy éppen ki be
hajtogatja a kijelzőt.Ezek a gépek alsó - közép kategóriás gépek. Ezek közül egyik sem erre való. A ProBook és a Vostro Small Business gépek elsősorban irodai gépek, és kikapcsolt állapotban jól hordozható mind a kettő egy minőségi kategória. Az Acer ezeknél gyengébb minőségű. Egyik sem tudja azt, hogy néha leejtik, akkor tuti menni fog, de azt sem, hogy hajtogatja egy kisgyerek, akkor azt kibírja.
Nem erre valóak ezek a gépek. Elsősorban asztali használatra készültek, és hordozgatásra kikapcsolt állapotba.
Most felejtsük el a klasszikus magyar igényeket, hogy lehetőleg az eladó fizessen neked, hogy nála vásárolsz. Ilyen gép hasonló teljesítménnyel ami strapabíróbb, minimum 3 - 500000 Ft között van.
Ami ezt bírja nem 2 cm alatt lesz, és nem 200 000 Ft lesz ilyen processzorral. Röviden ennyi, irreális igények.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Kaci84 #145246 üzenetére
Hát a kezébe nem fog maradni, de el tudja törni könnyen. A lehető legstrapabíróbb egy olyan gép lenne aminek a kijelzője legalább 180 fokban hajlítható lenne, a HP meg a Dell nem ilyen az Acer meg mindkettőnél gyengébb. Szóval a három közül én egyiket sem ajánlanám jó szívvel. Elég ha egyszer úgy fogja meg nem kell azzal játszania, ezek a gépek meg ezt nem bírják. Én most egy 430 G5-ről gépelek, és van összehasonlítási alapom.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz hallador #145247 üzenetére
Oké akkor maradjunk annál, hogy inkább vigyázunk rá. Annyit nem lesz használva, hogy annyit adjak érte.
Azért ezt a 3-at néztem, mert az ajánlottak között van. Meg azt gondoltam jó ár értük. Használat mennyisége alapján elég lenne eg 100e Ft-os gép is, de azért nem akarom, hogy belassuljon vagy recsegjen vagy ha kinyitja az embert a kijelző ferdüljön de nyilni meg nem nyílík. Igazából egy Asus X550C-t váltana i3 3217U 4GB, HD, TN, 500GB MX 720[ Szerkesztve ]
-
Prowler
senior tag
válasz #78600448 #145240 üzenetére
Jöjjenek akkor az én szubjektív tapasztalataim:
E6420/6430: Szálcsiszolt alumínium fedlap, masszív és kissé nehézkes ház, nem szigetes billentyűzet. Nagyon jó rajta gépelni, ha van háttérvilágítás az 4 fokozatban állítható, touchpad sima felületű és könnyen használható. Pöcökegér szintén van dedikált gombokkal, de nem olyan precíz mint a ThinkPadeké.
Profi BIOS, minden állítható, akku töltési szinteket is be lehet lőni, nem kell hozzá semmilyen extra programot telepíteni. Szerelhetőség első rangú, alsó takarólemez 3 csavar és lenn is van, direkt hozzáférést biztosítva a memóriához és a processzorhoz.
6420 kicsivel jobban melegszik mint a 6430.T430: Műanyag hatású fedlap, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Stabil és merev váz. Szigetes billentyűzet, rövidebb úton jár mint a Dell és a kurzormozgató nyilak is össze vannak nyomorítva kissé. A gépelési érzet számomra nem olyan masszív, viszont a pöcökegér sokkal jobban használható. Touchpad rücskös felületű és pontatlanabb. A touchpad alatti gombok kicsik és rossz helyen vannak, szerencsére a Trackpoint gombok is használhatók helyette.
BIOS elég egyszerű, sem akksi töltési százalékokat, sem a Turbo Boostot nem lehet benne kapcsolni. Windows alól megoldható.
Szerelhetőség nem jó mint a Latitudenek, 2 csavar és a szerelőablakon keresztül hozzáférsz a memóriához, a processzorhoz viszont ki kell venni a billentyűzetet, a palmrestet és a bal oldali kis hangszórót is. Nem olyan veszélyes mint ahogy hangzik de sok kis műanyag fül van a palmresten amiket könnyű eltörni. Számomra gyengébb minőségű a T430 mint a Dell modellek. T420-hoz élőben még nem volt szerencsém.Ha bármi kérdésed van írj rám privátban, ne offoljuk szét a fórumot.
Veremivadék Undorkutya
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- Gyári Lenov 90w laptop hálózati töltő sárga, téglalap alakú csatlakozóval!
- HSPA 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest