Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz gutentag #8076 üzenetére

    A Synology NAS-ok az első bekapcsoláskor a helyi hálódon fogja megkeresni a CD-n mellékelt Synology Assistant progival egy PC (ez a legegyszerűbb módja). Ha megvan, akkor kérni fogja a CD-n lévő DSM (NAS OP rendszer) program telepítését. Bettallózod, megvárod míg felmegy, felrakja magát, aztán ha kész be is jelentkezhetsz a DSM-be mindezt persze böngészőben.

    Ha ez megvan, akkor létre kell hozatnod a HDD-n a megfelelő kötet típust (kiválasztod melyik szimpatikus), leformázza a lemezt, és ajánlott szűz HDD-nél a lemezellenőrzés szerintem. Ez elég időigényes lesz. Egy 4 TB-os HDD-nél ez kb. 10-12 óra lesz (csak szólok előre).

    Ha megvan a kötet, akkor utána a beállítások jönnek. ez alatt létrejön az a 3 alap megosztás (photo, music, video). Ha megvannak ezek a megosztások, akkor a DSM-ben Vezérlőpult --> Megosztott mappa menü. Itt a fenti mappákra egyenként kell beállítanod NFS jogosultságot. Az NFS jogosultság beállításánál meg kell adnond, hogy melyik IP címre állítod azt be. Ehhez az kell, hogy a belső hálódon fix IP-je legyen legalább a NAS-nak és a médialejátszónak. Ezt a routeredben tudod beállítani.

    Ha van még kérdésed, akkor ebben a fórumban várunk. :B

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák