Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alex91

    félisten

    Qnap TS-228 NAS-sal kapcsolatos velemenyem, tapasztalataim par nap utan.

    Hardver: A kinezet szamomra tetszetos, tetszik, hogy allitva vannak benne a hdd-k, igy az asztalon kevesebb helyet foglal. Ugyan nem rack megoldasu, de szerszam nelkul szerelhetok benne a hdd-k, otthonra teljesen megfelel, nincs ugye igy hot swap. Zajszintje viszonylag jo, inkabb a hdd-k hangja hallatszik, bar kicsit rezonal a muanyag haz is. Ventillator hangjat nem hallani, bar kerdeses, hogy hosszu tavon hogyan birja majd. A LED-ek szine, fenyereje szerencsere nem zavaro. Amit sajnalok, hogy a hatso usb csatlakozo csak 2.0-as. De annak orulok, hogy a ra dugott dubla slotos hdd rackemet jol lekezeli, mert se a My Book World, se a Linksys router nem latta mindket hdd-t. Neztem sebesseget is. iMac van, ami erdekes, hogy smb-n 16 MB/s koruli irast es olvasast produkalt, mig afp-n csatolva 60-70 MB/s iras, es 80-90 MB/s olvasas. Azert hozza teszem, hogy most ket eleg regi 160 GB-os Samsung hdd van raid0-ba kotve. Az smb meg szerintem inkabb a Mac sara lehet.

    Szoftver: A beallitas egyszeru volt, szepen a neten vegig vezetett a rendszer. A kulso eleressel volt gondom, de itt meg a router volt a ludas, az UPnP valami miatt nem mukodott. A myqnapcloud eleres eseten meg meg kell adni az url utan a portot is, igy szepen bejon kintrol is a nas. Sok mindent meg nem probaltam, alapvetoen a download stationt neztem, az nekem megfelel, de lehet ra tenni ugye Transmission-t is. Ami erdekes, hogy az egyik hdd smart-ja alapjan nem jo kondicioban van, erre figyelmeztet is a rendszer. Amugy szerintem atlathato a rendszer, sebessege is megfelelo a feluletnek. Megneztem a Synology demo rendszeret, meg ennek is a demojat. Igy nem sok kulonbseget lattam, funkciora, kinezetre is nagyon hasonlitanak. De gondolom a lenyeg a reszletekben van :). Mobil app-bol se tettem fel mindet meg. Mukodnek, bar nekem tul soknak tunik az appok szama, szetaproztak. Es olyan erzesem van, hogy lehetne meg rajtuk fejleszteni, de mondom ez olyan erzes, nem tudnam megmondani, hogy mi nem tetszik. Ami meg erdekes lehet, hogy Qmedia van Apple TV-re is.

    Ara, tudasa alapjan a Zyxel NAS520 es a Synology DS 216j alternativaja. A Synology-nal jobb a hardvere, es valamivel olcsobban is megveheto most. A Zyxel-nel meg talan a szoftvere kiforrottabb az olvasottak alapjan.

    Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Új hozzászólás Aktív témák